Προς το περιεχόμενο

Να τους κρατήσω ??????

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου μερικά κομμάτια από έναν παλιό σέρβερα που αποσύρθηκε...

Συγκεκριμένα

μία κάρτα (τεραστίων διαστάσεων) Compaq 5300 ARRAY CONTROLLER (raid κάρτα, να φανταστήτε ότι έχει επάνω της μπαταρίες και 32ΜΒ sdram μνήμη)

και

μια συστοιχία 6 δίσκων Ultra Wide 3 10.000rpm (4x32Gb και 2x18Gb) στο αντίστοιχο cage με θήκες για hot swap...

Τα έβαλα και τα δοκίμασα και παίζουν μια χαρά αλλά παρατήρησα τα εξής:

Oι δίσκοι σε raid-5 όλοι μαζί μου δίνουν μια συνολική χωρητικότητα περίπου 101GB μπορώ βέβαια να επιλέξω και raid-0 ή raid 0+1 ή ακόμα και να φτιάξω δύο χωριστά raid μοιράζοντας τους δίσκους αλλά το μέγεθος δεν αλλάζει δραματικά... :(

Mετά από 15 λεπτά λειτουργίας η συστοιχία κυριολεκτικά βράζει, δεν μπορείς να ακουμπήσεις τους δίσκους, κάνουν αρκετό έως πολύ θόρυβο και εννοείτε ότι το cage δεν μπαίνει σε κουτί ούτε με σφαίρες λόγο μεγέθους...

(όταν μπουτάρουν βέβαια και τους ακούς να ανοίγουν σε σειρά, όχι όλοι μαζί, είναι άλλο πράμα :) )

η ερώτηση μου αφορά το εξής:

Aξίζει το κόπο να τα κρατήσω;;;;;;; :confused:

Δηλαδή ούτε η χωρητικότητα είναι κάτι το τραγικό και θα χρειάζονται 3-4 12 άρηδες ανεμ. να τους φυσάνε από παντού για να μην πάρουν φωτιά...

P.S.

Θυμόμουν μία παλιότερη συζήτηση σχετικά με full format time και δοκίμασα 2 από τους 32ρηδες σε raid-0.

Λοιπόν δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα ΑΛΛΑ το FULL FORMAT, όχι quick, έκανε μόνο 3 δευτερόλεπτα για να γίνει... :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Με τις σημερινες χωρητικότητες δίσκων και τα μεγέθη αρχείων οι δίσκοι όπως λες και εσύ δεν είναι μεγάλοι. Εξαρτάται τι δουλειά θες να κάνεις όμως. Αν έχεις κρίσιμα αρχεία γύρω στα 50-80 GB μπορείς να χρησιμοποιήσεις το array για backup. Αλλιώς ο όγκος του και η χωρητικότητα του δεν ταιριάζουν για έναν απλό χρήστη. Δες όμως και μια άλλη ιδέα. Μήπως κρατήσεις το rack και σιγά σιγά αντικαταστήσεις τους δίσκους με μεγαλύτερους, οπότε έχεις αυτό που ζητάς. Λύση για τον θόρυβο και την ζέστη δεν θα βρείς. Τα συστήματα αυτά έχουν κατασκευαστεί να είναι μέσα σε κλιματιζόμενο περιβάλλον (server rooms) οπότε δεν έχουν ιδιαίτερη πρόβλεψη για να είναι "φιλικά" σε οικιακό χώρο.

Δημοσ.

Σίγουρα οι σημερινές χωρητικότητες είναι έτη φωτός μπροστά από τα κομμάτα που βρήκα.

Περισσότερο ενδιαφέρομαι να δώ αν αξίζει τον κόπο να τους κρατήσω από άποψη performance παρά χώρου...

Εννοείτε βέβαια ότι αν στήσω λειτουργικό επάνω τους η κάθε έννοια του backup μέσω Ghost image (ή ότι άλλο) πάει στράφι λόγο του raid.

Δημοσ.

P.S.

Θυμόμουν μία παλιότερη συζήτηση σχετικά με full format time και δοκίμασα 2 από τους 32ρηδες σε raid-0.

Λοιπόν δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα ΑΛΛΑ το FULL FORMAT' date=' όχι quick, έκανε μόνο [b']3[/b] δευτερόλεπτα για να γίνει... :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Δεν έγινε...γίνεται στο background.

Μαγική ιδιότητα του controller είναι.

Δημοσ.

Δεν κάνεις ένα benchmark να πάρεις μια ιδέα για τις ταχύτητες τους; Εγώ πάντως θα τους κρατούσα για να έχω το λειτουργικό μου.

Δημοσ.
P.S. Δεν έγινε...γίνεται στο background.

Μαγική ιδιότητα του controller είναι.

Τότε πώς γίνεται και αμέσως μετά ξεκινάει εγκατάσταση το λειτουργικό ;;;

Πού φορτώνει τα προσωρινά αρχεία εγκατάστασης από το cd;;; :confused: :confused: :confused:

Δημοσ.

Εγώ είμαι υπέρ του να τους κρατήσεις, αποφασίζοντας όμως αφού πρώτα βάλεις ένα λειτουργικό πάνω και κάνει ένα benchmark να δεις τι πιάνουν...

Σίγουρα πάντως για κατεβαστήρι δε λέει! Ούτε για media center. Για να επεξεργάζεσαι όμως μεγάλα αρχεία (πχ. βίντεο στο premiere και εικόνες στο photoshop) κωλολέει!

Δημοσ.

ego tha tous krataga kai tha tous ekana olous raid 0.bebea megali thermokrasia tou exeis exoterika opos ipes arketi katanalosi reumatos alla gia pexnidi ine mia xara.na ta pouliseis kaneis den ta agorazei oute min perimeneis pola lefta giati kaneis den asxolite pleon me scsi

Δημοσ.

Κοίτα από πλευράς απόδοσης, θα ξυρίζει...(συγκρινόμενος βέβαια με τα οικιακά συστήματα) Όμως επειδή δουλεύει πληρώντας βιομηχανικά κριτήρια, δεν κάνει ακριβώς για οικιακή χρήση, το βλέπεις και εσύ με το θέμα της ψύξης και του θορύβου (αν και θα ήθελα να το δω να δουλεύει στο δωμάτιο σου water cooled...) Αν είχες και το κουτί του σερβερ θα μπορούσες να στήσεις το pc σου εκεί μέσα...εγώ θα έλεγα κράτα τα...αποκλείεται να μην μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις κάπως

Δημοσ.

Aξίζει το κόπο να τα κρατήσω;;;;;;; :confused:

Αν δεν σε ενοχλεί να τους συνδέεις εκτός κουτιού με τον controller (επειδή όπως λες δεν χωράνε), θα έλεγα να βάλεις εκεί το λειτουργικό και το swap file. Από ταχύτητα όπως ήδη διαπίστωσες σκίζουν, τώρα αν υπάρχει κανένας μπέμπης στο σπίτι και φοβάσε μην τυχόν τραβήξει τα καλώδια ή δεν σου αρέσει αισθητικά το αποτέλεσμα δώστους κάπου αλλού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...