dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου μερικά κομμάτια από έναν παλιό σέρβερα που αποσύρθηκε... Συγκεκριμένα μία κάρτα (τεραστίων διαστάσεων) Compaq 5300 ARRAY CONTROLLER (raid κάρτα, να φανταστήτε ότι έχει επάνω της μπαταρίες και 32ΜΒ sdram μνήμη) και μια συστοιχία 6 δίσκων Ultra Wide 3 10.000rpm (4x32Gb και 2x18Gb) στο αντίστοιχο cage με θήκες για hot swap... Τα έβαλα και τα δοκίμασα και παίζουν μια χαρά αλλά παρατήρησα τα εξής: Oι δίσκοι σε raid-5 όλοι μαζί μου δίνουν μια συνολική χωρητικότητα περίπου 101GB μπορώ βέβαια να επιλέξω και raid-0 ή raid 0+1 ή ακόμα και να φτιάξω δύο χωριστά raid μοιράζοντας τους δίσκους αλλά το μέγεθος δεν αλλάζει δραματικά... Mετά από 15 λεπτά λειτουργίας η συστοιχία κυριολεκτικά βράζει, δεν μπορείς να ακουμπήσεις τους δίσκους, κάνουν αρκετό έως πολύ θόρυβο και εννοείτε ότι το cage δεν μπαίνει σε κουτί ούτε με σφαίρες λόγο μεγέθους... (όταν μπουτάρουν βέβαια και τους ακούς να ανοίγουν σε σειρά, όχι όλοι μαζί, είναι άλλο πράμα ) η ερώτηση μου αφορά το εξής: Aξίζει το κόπο να τα κρατήσω;;;;;;; Δηλαδή ούτε η χωρητικότητα είναι κάτι το τραγικό και θα χρειάζονται 3-4 12 άρηδες ανεμ. να τους φυσάνε από παντού για να μην πάρουν φωτιά... P.S. Θυμόμουν μία παλιότερη συζήτηση σχετικά με full format time και δοκίμασα 2 από τους 32ρηδες σε raid-0. Λοιπόν δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα ΑΛΛΑ το FULL FORMAT, όχι quick, έκανε μόνο 3 δευτερόλεπτα για να γίνει... :mrgreen:
@topos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2006 Εαν δεν τους κρατησεις... Στειλτους σε μενα...:grin: :grin: :grin:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.