Προς το περιεχόμενο

Internet from Pc to Mac

tsakaloutis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να συνδεσω το pc με το φορητό mac μου αλλά ανεπιτυχώς μέσω ethernet. Τα συνέδεσα τα καλώδια, ακολούθησα (σωστά; ) τους οδηγούς και δείχνει και στα δύο μηχανήματα ότι έχει υπάρχει σύνδεση αλλά ούτε στο ίντερνετ μπορώ να μπώ από το mac ούτε βλέπω κοινά αρχεία. Να σημειώσω ότι το ίντερνετ είναι από το PC και θέλω να το κάνω share με το Mac. Τι μπορεί να έχει συμβεί; Προσπαθώ να βρω και κανά οδηγό στο google αλλά όλοι το εμφανίζουν πανεύκολο και σε περιληπτική μορφή. Προφανώς κάνω κάτι λάθος στην αρχή...Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Ελεγα, μήπως βοηθήσει κάποιος που να τόχει κάνει όπως το περιγράφεις, αλλά μέχρι τότε ας κάνουμε μιά προσπάθεια ;)

Ξεκαθαρίζω ότι γράφω ό,τι υποθέτω ότι ισχύει, τον Mac τον έχω συνδέσει (ενσύρματα ή ασύρματα) κατευθείαν στον router, ενώ άν έχω καταλάβει σωστά, εσύ συνδέεις τις κάρτες των δύο υπολογιστών μεταξύ τους.

Για τον έλεγχο του δικτύου:

• Βεβαιώσου ότι το καλώδιο (που πρέπει να είναι crossover) είναι εντάξει.
  • Κάνε ένα ping από το ένα μηχάνημα προς το άλλο και δες μήπως χάνονται πακέτα.
  • Αν τα παραπάνω πάνε καλά, αλλά οι υπολογιστές εξακολουθούν να μην "φαίνονται" δοκίμασε μια αναζήτηση:
    • Από τα Win Δοκίμασε (Explorer)->Αναζήτηση->Υπολογιστής: Δώσε την ip του Mac
    • Από τον Mac, εκεί που θάπρεπε να δεις το pc (Connect to server, αλλά ο server άφαντος), προσπάθησε πάλι να "εκβιάσεις" την κατάσταση: Στην γραμμή address δώσε smb://(την ip του Win μηχανήματος)

[*]Αν τελικά βρεις τους υπολογιστές, δοκίμασε από τον mac, άν βλέπεις τους shared by default δίσκους των Win, C$, D$ κλπ. (Προϋπόθεση να έχεις XP Pro ή 2k Pro. Σε XP Home δεν παίζει). Στη συνέχεια βλέπεις το πρόβλημα των shared folders.

Αν τίποτε απ' αυτά δεν πιάσει, ρίξε ξανά μια ματιά στις συνηθισμένες αιτίες προβλημάτων: Ξεχασμένο firewall, κάποιο λαθάκι σε ip/subnet mask, βάλε το τελευταίο service pack (άν δεν υπάρχει), δες μήπως υπάρχει νέο firmware για την κάρτα του Win μηχανήματος, ειδικά άν είναι on board.

Για το Internet:

Ελπίζω, ως τότε νάχει ποστάρει κάποιος που να το έχει πετύχει με τη συνδεσμολογία σου, ωστόσο μια λύση που μου έχει δουλέψει σε παρόμοια περίπτωση: Το internet Connection Sharing των Win, το αντιπαθώ σαν τις (πολλές) αμαρτίες μου. Οταν έβγαινα από ένα pc (εποχές ISDN) υπήρχαν κάμποσα Freeware προγράμματα proxy. Ειχα καταλήξει στο proxyplus, από το οποίο κάποια linux μηχανήματα έβλεπαν μια χαρά internet. Δεν βλέπω γιατί να μην δει το mac.

Προσωπική άποψη: Αν λύσεις το θέμα του δικτύου και παραμείνει το πρόβλημα του Internet, ένα 5πορτο ή 8πορτο επώνυμο switch, είναι πιά τόσο φτηνό που δεν αξίζει να συνεχίσεις να παιδεύεσαι. Και μόνο που δεν θα πρέπει νάναι σώνει και καλά ανοιχτό το άλλο μηχάνημα, όποτε θες να μπεις Internet από τον mac...

Hope it helps

Δημοσ.

ειλικρινά έχουν σπάσει τα νεύρα μου. φίλε gerontas ευχαριστώ για τα tips αλλά δεν βοήθησε τπτ. Έξακολουθεί να φαίνεται συνδεδεμένο αλλά ως εκεί. Το καλώδιο είναι cross. Όταν του δίνω την IP για να συνδεθω μου λέει ότι δεν βρίσκει τπτ. Όταν προσθέτω και το smb:// από μπροστά λέει ότι δεν μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα (ύστερα από αναζήτηση).

Α! ping πως κάνω;

Στο network status του μακ μου λέει ότι είναι κανονικά συνδεδεμένο το etherneτ και ότι μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ αλλά μάταια..

Κάποιος οδηγός για να το δοκιμάσω από την αρχή σωστά;

α! και το firewall έβγαλα αλλά τίποτα...

Xp pro έχω

Δημοσ.

:confused: :confused: :confused:

Ping από το pc στη γραμμή εντολών, από τον mac ανοίγοντας μια κονσόλα.

Από το pc με αναζήτηση βρίσκεις τον mac;

Δες μήπως είναι απενεργοποιημένη η ethernet του mac και (για καλό και για κακό) κλείσε το ασύρματο, αν τυχόν είναι ανοικτό.

Δώσε άν θες και τις ip και subnet mask που έχεις ορίσει. Πολλές φορές, όταν έχουν σπάσει τα νεύρα μας, μπορεί να μας ξεφεύγει κάτι οφθαλμοφανές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...