Axelfc Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Ειπα να δοκιμασω τον Opera ως web Browser. Μερικες αποριες που εχω για την χρηση του. 1. Υπαρχει η δυνατοτητα να συμπληρωνεται αυτοματα το www και το gr οταν γραφω ενα url στην address bar οπως γινεται με το ctrt+enter για τα .com? 2. Πως μπορω να βαλω σαν επιλογη στο δεξι κλικ να κατεβαινει ενα αρχειο με το flash get και οχι με τον download manager του opera? 3. Γινεται οταν ανοιγω τον Opera να μου φορτωνει αυτοματα 3-4 sites που εχω ορισει εγω? Δοκιμασα να σωσω καποια tabs σε ενα session και να του πω να ανοιγει αυτο το session κατα την εκκινηση, αλλα μου φορτωνει τις σελιδες απο την cache και οχι τις καινουργιες που υπαρχουν καθε φορα. 4. Για add blocking τι προτεινετε? 5. Ειδα καπου οτι εχει μια επιλογη MyButtons. Μπορω να προσθεσω ενα Button που θα κανει reload ολες τις σελιδες στα tabs που εχω ανοικτα αντι να πρεπει να κανω reload στο καθενα?
MariaTs. Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Τον Όπερα για να τον μάθεις πρέπει να δοκιμάσεις όλα όσα εσύ μας ρωτάς να σου απαντήσουμε: 1. Ναι 2. Προσωπικά δεν έκανα τίποτε, το FlashGet βρίσκεται στο δεξί κλικ κι εκεί επιλέγω να κατεβάσει ό,τι υποστηρίζει από download manager. Αν δεν το υποστηρίζει κατεβάζεις όπως είναι. Αν γνωρίζει κάνεις άλλος κάτι παραπάνω, θα σου απαντήσει. 3. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ανοίξει 3-4 σελίδες ως τρέχουσες. Μόνο μία σελίδα ορίζεις σαν αρχική, εκτός αν επιλέξεις να ανοίγει ο Όπερα απ'το τελευταίο σημείο πλοήγησης οπότε και σου ανοίγει όλες τις σελίδες που ήσουν τελευταία μέσα! 4. Δεν γνωρίζω! 5. Δεν γνωρίζω! Προσωπικά χρησιμοποιώ την έκδοση 8.54 . Έχω μάθει τα κυριότερα απ'τον Όπερα και είμαι ευχαριστημένη.
kely2005 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Πολλαπλές homepages : 1)Φτιάξε στα bookmarks σου έναν φάκελο και ονόμασε τον πχ homepages.Βάλε μέσα όσες σελίδες θέλεις να έχεις για homepage.Πάνε στις ιδιότητες του φακέλου(δεξί κλικ) και στο πεδίο που λέει Νickname δώσε ένα nick πχ home. 2)Τοοls --> Preferences -->General Start up :Start with home page Homepage :πληκτρολογείς το νικ που έχεις δώσει στο φάκελο όπου έβαλες τα homepages σου.ΠΡΟΣΟΧΗ :όχι το όνομα του φακέλου,αλλά το νικ.Στο συγκεκριμενο παράδειγμα δηλαδή πληκτρολογείς home. 3)'Eπειτα πας στην καρτέλα advanced -->History -->Check documents :Always. Ok. Kαι είσαι αρχηγός !!
Axelfc Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 @MariaTs. Θα σου ηταν ευκολο να μου πεις πως γινεται αυτο με το gr γιατι δεν βλεπω πουθενα κατι τετοιο σαν option? @kely2005 Σ'ευχαριστω για τη βοηθεια! Ακριβως αυτο που ηθελα. Btw εχω τον Opera 9.01
damn3 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Σχετικά με το FlashGet & Opera : http://www.flashget.com/en/browser.htm
MariaTs. Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 @MariaTs.Θα σου ηταν ευκολο να μου πεις πως γινεται αυτο με το gr γιατι δεν βλεπω πουθενα κατι τετοιο σαν option? Btw εχω τον Opera 9.01 Μόλις χθες εγκατέστησα κι εγώ αυτή την έκδοση. Για να συμπληρώνεται αυτόματα μια διεύθυνση, απλά βάζεις το όνομα. Αν για π.χ. η διεύθυνση είναι: http://www.microsoft.com, βάλε μόνο την λέξη microsoft. Θα συμπληρωθεί κανονικά η σελίδα. Μόλις δοκίμασα την ηλεκτρονική εφημερίδα της περιοχής μου: http://www.servitoros.gr, μόνο με την λέξη 'servitoros' και άνοιξε κανονικά. Eλπίζω ότι αυτό εννοείς κι όχι κάτι άλλο.
dr_psiloulis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Ola kala me ton opera....alla.....giati den anigi SOSTA to site tis ALPHA BANK (otan kano login tis karteles pou exi mesa den tis emfanizi sosta)? Kai pou einai ta dekades plugin pou exei o firefox?
kely2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Axelfc ,όλα τα ανοιχτά tabs δεν μπορείς να τα κάνεις reload με κάποιο από τα mybuttons αλλά μπορείς να το κάνεις πατώντας Ctrl + F5 Αν θες να δεις τί επιπλέον κουμπιά μπορείς να προσθέσεις στο mybuttons πέρα από τα default ή να φτιάξεις τα δικά σου κουμπιά και γενικά για διάφορες προσθήκες πάνε εδώ(απ'οπου μπορείς να προσθέσεις και button για συνολικό reload) Από την αλεπού μας έρχεσαι σύντροφε ?
kely2005 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Ola kala me ton opera....alla.....giati den anigi SOSTA to site tis ALPHA BANK (otan kano login tis karteles pou exi mesa den tis emfanizi sosta)? Δε ξέρω.Eμένα πάντως τώρα που το δοκίμασα,μια χαρά μου την εμφανίζει. Πάντως γενικά εννοείται ότι και η αλεπού και η οπερα κάποιες σελίδες δε θα σου τις εμφανίζει σωστά,και γι'αυτό δεν ευθύνεται η μηχανή του εκάστοτε browser αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη η σελίδα. Kai pou einai ta dekades plugin pou exei o firefox? Εδώ το θέμα δεν είναι σύγκριση firefox vs opera,υπάρχουν άπειρα threads με αυτό το θέμα.
Axelfc Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Και αυτο που λες MariaTs. μου κανει. Μαλλον θα βρισκει την πρωτη σελιδα απο το google που εχει αυτο το ονομα και θα συμπληρωνει την καταληξη. Βρηκα χτες αυτο το site http://nontroppo.org/tools/buttonmaker/ με το οποιο προσπαθησα να κανω ενα button το οποιο με απλο κλικ θα κανει reload την current page, ενω θα εχει και ενα βελακι προς τα κατω το οποιο θα κανει reload all pages. Για την ωρα δεν εβγαλα κατι. Ψαχνω αν μπορει να γινει τιποτα με drag 'n' drop text. Οταν μαυριζω δλδ καποια γραμματα να μη χρειαζεται να κανω δεξι κλικ και search η open url. Αυτο να γινεται αυτοματα με drag 'n' drop. Επειδη τοσο καιρο δουλευα τον Maxthon ειχε καποια πραγματακια τα οποια με ειχαν βολεψει παρα πολυ. Ωστοσο ηταν υπερβολικα αργος σε sites με javascript και γι'αυτο θελω να τον βγαλω. Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.
Axelfc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2006 Εχει καταφερει κανεις να κανει τον msn οταν πατας το new mails να σου ανοιγει το hotmail με τον opera και οχι με τον ΙΕ? Σαν default browser του συστηματος εχω τον opera αλλα ο msn το αγνοει αυτο. Δεν βλεπω και πουθενα καποια ρυθμιση μεσα στον msn. Βρηκα αυτο στο google, αλλα λεω μηπως υπαρχει κατι αλλο που δεν χρειαζεται να φορτωσω και επιπλεον προγραμματα. 1. Dload and install MSN Messenger Plus! (Note: The "Allow Messenger Plus! to load plugins in my account" must be enabled in order for StuffPlug to work. It is enabled by default) 2. Dload and install StuffPlug . 3. Select the "Open Hotmail Inbox in default browser"
--b}{d-- Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2006 Axelfc, όσον αφορά τον πρώτο ερώτημα που έθεσες μπορείς να ορίσεις ποιες καταλήξεις να δοκιμάζει και με ποια σειρά. Και όχι δεν πάει μέσω google, αυτό το κάνει ο FF. Για να δεις και να αλλάξεις αν θέλεις τις καταλήξεις πας Tools > Preferences... > Advanced > Network και πατάς στο Server name completion.
--b}{d-- Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2007 Ένα update στο συγκεκριμένο θέμα γιατί όσο ζεις μαθαίνεις... Μπορείς τελικά να ορίσεις την αυτόματη συμπλήρωση του Ctrl+Enter και άλλων όπως θες. Tools > Preferences > Advanced > Shortcuts > Keyboard setup > Edit... > Advanced > Adress dropdown widget Λογικά υπάρχει ήδη η αντιστοίχηση Enter ctrl με Autocomplete server name, "http://www", "com" Πατάμε New... και δίνουμε: Enter ctrl shift = Autocomplete server name, "http://www", "co.uk" Enter shift = Autocomplete server name, "http://www", "gr" Το co.uk είναι δική μου επιλογή φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε (.net .org κτλ) ακόμα και gr ξανά. Επίσης μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε ότι shortcut θέλετε, αρκεί να μην είναι πιασμένο.
alwin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2007 paidia egw exo ena provlima me ton opera den mou anigi to site tou gmail eno oloi oi allois browsers mou to anigoun kanonika mipos paizi kati me ton opera?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.