michalis2610 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Η συνέχεια γνωστή...το trend εξαπλώνεται και το γνωστό snowball effect που επικρατεί στο χώρο των φορητών (βλέπε netbook που σε λίγους μόνο μήνες όλοι οι κατασκευαστές αντέγραψαν την ιδέα των eeepc) φτάσαμε στο σημείο οι φορητοί με γυαλιστερή οθόνη να ξεπερνούν αυτούς με ματ. Ξέχασα να αναφέρω ότι με περίπου την ίδια λογική, από την λαλακία που ξεκίνησαν τα τζιμάνια στην Acer με τις οθόνες 15,6'' και αναλογία 16:9, που σε λίγους μήνες την αντέγραψαν όλοι οι κατακσυεαστές μην χάσουν την πελατεία, πιθανόν σε μερικά χρόνια να είναι μειοψηφία και οι οθόνες με αναλογία πλευρών 16:10 αντίστοιχα με τις ματ-glossy οθόνες σήμερα... Λοιπόν ορισμένα R&D τμήματα θέλουν βόμβα...αντί να φροντίζουν για την κατασκευή πιο πρακτικών προιόντων, έχουν βαλθεί να μας στραβώσουν με τις γυαλιστερές οθόνες τους και όσοι γλιτώσουν τους τιμωρούν με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα από το συνεχές scroll στις οθόνες με κάθετη ανάλυση netbook LOL
dazeman Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2009 Για να μην ξεκινώ νέο θέμα, με ενδιαφέρει να αγοράσω φορητό που η οθόνη του να μην γυαλίζει (να είναι μάτ). Απο ότι είδα -πολύ λίγους φορητούς βρήκα όσο κι άν έψαξα μέχρι τώρα- ελάχιστες εταιρείες το αναφέρουν στα χαρακτηριστικά τους . (αναφέρεται ως matte ή anti-glare). Θα ήθελα λοιπόν όποιος ξέρει φορητό απο 15 έως και 17 ίντσες περίπου, που αποδεδειγμένα έχει μάτ οθόνη (και πουλιέται στην Ελλάδα εννοείται) άς δώσει ένα link. Όσο πιο "δυνατά" χαρακτηριστικά έχει τόσο καλύτερα... Ξεκινάω απο αυτούς που βρήκα: 1. Dell Vostro 1720 2. Lenovo ThinkPad SL500 Το συγκεκριμένο που έχει το review, το οποίο δεν το βρήκα να πουλιέται εδώ, και απο ότι είδα δεν είναι όλα τα lenovo SL με μάτ οθόνη, δυστυχώς
νοθωακι Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Αναφέρω επίσης: 1. Toshiba Tecra (είναι τα επαγγελματικά της Toshiba ) 2. Dell Latitude E6500 (καινούριο μοντέλο) επίσης. Το θέμα με απασχολεί πολύ καιρό, τόσο που έχω απογοητευτεί και στο τέλος θα πάρω ότι να 'ναι... Τα Toshiba Tecra αν δεις τι επεξεργαστή + μνήμη προσφέρουν σε τι τιμή θα τα απορρίψεις. Τα Dell από την άλλη είναι πολύ καλή επιλογή αλλά τα μοντέλα αυτά πρέπει να τα αγοράσεις μέσω Internet. Εγώ προσωπικά δεν έχω αγοράσει μέσω Internet και δεν εμπιστεύομαι. Θέλω να ρωτήσω αυτά που αναφέρθηκαν... crystal clear οθόνη....sony x-black monitors... Αυτά γυαλίζουν λιγότερο? Αν ναι, πως τα ξεχωρίζω?
dazeman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 @νοθωακι: Φίλε μου σ' ευχαριστώ πολύ, αμφιβάλλω όμως για το Latitude Ε6500, επειδή σe chat που είχα στο site της dell όταν τους ρώτησα ποια απο τα μοντέλα τους απο 15 έως 17" έχουν μάτ οθόνη, μου απάντησαν ότι έχουν μόνο τα δύο Vostro 1520 & 1720. Εγώ είμαι "καμένος" γιατί διεπίστωσα ότι έβγαζα στην κυριολεξία τα μάτια μου με μια γυαλιστερή οθόνη που εχει ο acer, μέχρι που απέκτησα το μικρό της asus και είδα τι πάει να πεί μάτ οθόνη !!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος για την οθόνη, για την ακρίβεια γιατί δεν ενοχλούνται περισσότεροι με τις γυαλιστερές οθόνες ... Πάντως το μόνο φορητό εκτός απο τα παραπάνω που προσεγγίζει σε οθόνη αυτό που ζητάω γιατί δεν είναι μάτ, αλλά έχει ελάχιστες αντανακλάσεις είναι η οθόνη του Vaio FW41ZJ Προσοχή τα υπόλοιπα Vaio δεν έχουν την ίδια οθόνη με αυτό που κοστίζει λίγο ακριβούτσικα ...
michalis2610 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 dazeman αν δεν διαθέτεις αρκετά χρήματα η καλύτερη επιλογή παραμένει το R61. To SL500 που είχες αναφέρει φυσικά και υπάρχει, αν και το R61 είναι πιο value for money. Αν η τσέπη αντέχει τότε κοιτάς business series της ΗΡ. 8530 elitebook στις 15,4'' (προτιμάς τις εκδόσεις με την καλύτερη οθόνη που έχουν το γράμμα w (workstation) στο τέλος) ή 8730 στις 17''. Για τα τελευταία θα βάλεις το χέρι στη τσέπη όμως... Πάντως επαναλαμβάνω η λύση με τις ματ μεμβράνες είναι πολύ καλή, καθώς σε απελευθερώνει από τον περιορισμό εύρεσης φορητού μόνο με ματ οθόνη, που δυστυχώς οι επιλογές είναι λίγες, ειδικά σε όσους το οικονομικό είναι θέμα. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να αγοράσει ένα φορητό με αρκετά φωτεινή οθόνη καθώς αυτές οι μεμβράνες μειώνουν μέρος της και καμιά φορά όταν δουλεύεις σε καλά φωτισμένο περιβάλλον χρειάζεσαι αυτά τα extra nits.
dazeman Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστώ Μιχάλη και πάλι για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου ! Λέω ότι το συγκεκριμένο sl500 που αναφέρεται στο review, δεν το βρήκα εδώ, και πράγματι άν συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά εκτός απο κάρτα γραφικών και επεξεργαστή διαφέρουν και στην ανάλυση της οθόνης. Το ένα: # Screen: 15.4" 1680x1050 (WSXGA+) matte finish display# Processor: Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 1066mhz FSB, 3MB cache) # Memory: 2GB PC2-5300 RAM (one DIMM) # Storage: 320GB SATA hard drive (5400RPM) # Optical Drive: DVD+/-RW # Wireless: Intel 5100 802.11 a/b/g/n # Graphics: NVIDIA GeForce 9300M GS 256MB και το άλλο: Intel Core 2 Duo T6570 2.10 GHz, Μνήμη: 2 GB, Σκληρός δίσκος: 250 GB, Οθόνη: 15.4 in, Ανάλυση: 1280x800 WXGA, Κάρτα γραφικών: 4500MHD, DVD-RW, Windows Vista Business Η λύση είναι να δώ κάποιο απο κοντά, εκτός και αν ξέρεις σίγουρα ότι όλη η σειρά sl500 είναι με μάτ οθόνη. Πάντως κατευθύνομαι προς lenovo ή dell. Για HP δεν έχω και την καλύτερη άποψη.
kostasfalcon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Εχω δυο μηχανακια, το ενα 17αρι λαπτοπ με glare οθονη και το αλλο το γνωστο 1000h που φυσικα εiναι mat. Ποτε δεν με ενοχλησε η glare και μαλιστα μακαρι να ηταν και το netbook μου το ιδιο. Αξεπεραστα καλυτερη - ζωηροτερη απεικονηση χρωματων. Θα συμφωνησω με καποια παιδια τα οποια ειπαν για την καταληλη θεση της οθονης για αποφυγης της αντανακλασης. Αλλα ρε παιδια παρατηρω και τρελες απαιτησεις..... να το δουλευεται με φατσα φορα ηλιο ή με τρελα φωτα και να γκρινιαζεται για το καθρεπτισμα? Προσωπικη μου αποψη - και πολλων πιστευω, καλυτερα που επικρατησε το glare. Με τον σωστο τροπο τοποθετησης του φορητου ακομα και σε περιβαλλοντα με πολυ φως εγω ειμαι μια χαρα, ασε που σε θεαση ταινιων απλα καμια σχεση με τις ματ.
michalis2610 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Η λύση είναι να δώ κάποιο απο κοντά, εκτός και αν ξέρεις σίγουρα ότι όλη η σειρά sl500 είναι με μάτ οθόνη. Οχι δεν είναι όλη η σειρά με ματ οθόνη. Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως είναι με ματ. Πάντως ειλικρινά δεν αξίζει ούτε για πλάκα μπροστά το R61 καθώς έχει χειρότερο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών κ με μόνο ένα έτος εγγύησης έναντι 3 του R. Πάντως κατευθύνομαι προς lenovo ή dell. Για HP δεν έχω και την καλύτερη άποψη. Μην μπερδεύεις τις mainstream σειρές Pavilion με τα επαγγελματικά Elitebook. ΚΑΜΙΑ σχέση! Τα Elitebook είναι με διαφορά η καλύτερη value for money πρόταση στην κατηγορία business φορητοί υψηλών επιδόσεων. Για να αγοράσεις φορητό αντίστοιχης ποιότητας και επιδόσεων από Lenovo (T-series, W700) ή Dell (Precision κτλ) θα πληρώσεις 20% + Τώρα επειδή μιλάμε λίγο γενικά και έχεις επικεντρωθεί κυρίως στο θέμα οθόνη σε αυτά που αναφέρεις, θα μπορούσες να γράψεις τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις με το φορητό? Γιατί οκ να δώσεις 1500 ευρώ για ένα 8530 και να κάνεις χρήση που θα σε κάλυπτε και ένα μηχάνημα των 600 είναι κάπως...υπερβολικό. Ποτε δεν με ενοχλησε η glare και μαλιστα μακαρι να ηταν και το netbook μου το ιδιο. Σίγουρα ορισμένα πράγματα είναι υποκειμενικά. Αν πχ εσένα δεν σε ενοχλεί η glare οθόνη, ή έχεις την εντύπωση* ότι δε σε ενοχλεί, τότε καλώς. Για αυτό και είναι πάντα προτιμότερο να "δοκιμάζουμε" το φορητό στα μάτια μας πριν τον αγοράσουμε. *Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν καταλαβαίνει τίποτα από οθόνες.- Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στο θέμα οθόνη οι νεότεροι είναι πολύ περισσότεροι "άσχετοι" κυρίως επειδή λόγο ηλικίας γαρ, εντυπωσιάζονται πιο εύκολα από τα γυαλιστερά-σινιέ-λαμέ κατασκευάσματα. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με μια στοιχειώδη λογική όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα φορητό και ελέγχουν την οθόνη έχουν περισσότερο ανεπτυγμένο το ένστικτο της "πρακτικότητας-εργονομίας" . Έτσι λοιπόν αν κάτι δεν τους "κάθεται" καλά στα μάτια τους το απορρίπτουν χωρίς πολλά πολλά. Αντίθετα οι νεότεροι, όσο περισσότερο γυαλίζει τόσο περισσότερο τους αρέσει και αν τους ρωτήσεις είναι πεισμένοι ότι τους "βολεύει" καλύτερα... Αξεπεραστα καλυτερη - ζωηροτερη απεικονηση χρωματων. Για το ζωηρώτερη δεν θα διαφωνίσω, για το καλύτερη όμως ρώτησε επαγγελματίες της εικόνας (φωτογράφους κτλ) ή μπες στα μεγάλα φωτογραφικά site (dpreview) και διάβασε σχετικά θέματα. να το δουλευεται με φατσα φορα ηλιο ή με τρελα φωτα και να γκρινιαζεται για το καθρεπτισμα? Προσωπικη μου αποψη - και πολλων πιστευω, καλυτερα που επικρατησε το glare. Με τον σωστο τροπο τοποθετησης του φορητου ακομα και σε περιβαλλοντα με πολυ φως εγω ειμαι μια χαρα, ασε που σε θεαση ταινιων απλα καμια σχεση με τις ματ. (αντιγράφω από dpreview) Its a tool, not a fashion accesory! Και μην ξεχνάς ότι μιλάμε για την Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια 300+ ημέρες το χρόνο, όχι για τη Βόρεια Ευρώπη. Ακόμα και αν δεν θέλεις τον ήλιο σου θα το φας στα μούτρα και την οθόνη. Και το ξανα-μανα-γράφω. Οι υπολογιστές για πολλούς από εμάς είναι εργαλείο ΔΟΥΛΕΙΑΣ. Σε άλλους πιο σοβαρής σε άλλους λιγότερο, αλλά δεν είναι net-games-ταινείες-chat. Χαιρετώ.
kostasfalcon Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 @michalis2610 Ειμαι χρηστης και κατοχος η/υ απο το 1986! Εχουν περασει απο τα χερια μου μηχανακια που μονο μεσω emulator (εσυ ενδεχομενος) να εχεις γνωρισει σαν λειτουργια. Καποια πραγματα (οπως οι glare οθονες) ειναι θεμα προσωπικου γουστου(και χρησης) του καθενος. Μην το παρεις σαν επιθεση - απλά να ξερεις οτι δεν μπαινουν εδω μεσα μονο νεοι χρηστες.
michalis2610 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2009 Δεν το έγραψα επιθετικά, κάθε άλλο. Μάλιστα τόνισα το θέμα με τους νέους χρήστες, γιατί επί το πλείστον εκεί το παρατηρώ, τόσο ο ίδιος όσο και από συνομιλίες με πωλητές/υπεθύνους/παραυπεύθυνουν/σχετικούς/άσχετους κτλ. Πάντως παρότι και εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα προσωπικό, εντούτοις είναι κρίμα ειδικά στη χώρα μας, λόγω έντονου φωτός, να ταλαιπωρεί τόσος κόσμος τα μάτια του. Τη καλημέρα μου πάντως τη στέλνω από το βαρετό και μουντό μέχρι αηδίας Leeds .
νοθωακι Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2009 Φίλε dazeman όταν καταλήξεις στείλε μας ένα μήνυμα για την επιλογή σου, πόσο και από που!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.