Προς το περιεχόμενο

Σχετικό με νομικά ζητήματα

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω πληροφορίες για το αυτόφωρο, για το ποινικό και το πολιτικό δικαστήριο, τι διαφορά έχουν.

Τι παίζει γενικά όταν γίνει μήνυση σε κάποιον για φθορά ξένης περιουσίας, και την διαδικασία μετά, αυτόφωρο διαδικασία.

Περιμένω Links και ότι σχετικό μπορείτε να μου πείτε.

Thanks.

Δημοσ.

Βασικά έγινε σε διάστημα 7 ημερών. Άγνωστο το πότε ακριβώς. Το θέμα είναι ότι ο φλωροτυπάς απείλησε και για συνέχεια. Η κίνηση μας ήταν καταγραφή συμβάντος στην αστυνομία και μετά εισαγγελέα. Η αστυνομία του έκανε συστάσεις. Δεν ξέρω αν κάναμε καλά βέβαια. Το θέμα είναι αν ξανακάνει λαδιά τι θα γίνει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το αυτόφωτο εξαντλείται μετά από 48 ώρες το ανώτατο.

Δηλαδή: αν σε βρίσω τώρα και μου κάνεις μήνυση, πρέπει να συλληφθώ σήμερα ή αύριο. Μετά παύει το αυτόφωρο που σημαίνει ότι δεν συλλαμβάνομαι. Απλώς παραπέμπεται η υπόθεση σε δικάσιμο.

Δημοσ.

χμ κακό αυτό. Δηλαδή για όλα ισχύει αυτό ε? Και για φθορά περιουσίας. και μετά δηλαδή αν περάσουν οι 48 ώρες κάποια στιγμή πάει στο δικαστήριο...

Μήπως πάνω κάτω μπορείς να μου πεις και τι διαφορά έχει το πολιτικό με το ποινικό δικαστήριο? Κάποιο λινκ να διαβάσω?

• Super Moderators
Δημοσ.
χμ κακό αυτό. Δηλαδή για όλα ισχύει αυτό ε? Και για φθορά περιουσίας. και μετά δηλαδή αν περάσουν οι 48 ώρες κάποια στιγμή πάει στο δικαστήριο...

Μήπως πάνω κάτω μπορείς να μου πεις και τι διαφορά έχει το πολιτικό με το ποινικό δικαστήριο? Κάποιο λινκ να διαβάσω?

Ντεν έκει λινκ καρντιά μου. Αν είχε link, τι διάολο θα σπουδάζαμε τόοοοσα χρόνια... :P

Το πολιτικό δικαστήριο έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ πολιτών. Πχ σου δάνεισα 500 ευρώ και δεν μου τα δίνεις πίσω, σου κάνω αγωγή για να τα πάρω. Ή σου έσπασα ένα παράθυρο, μου κάνεις αγωγή για να σε αποζημιώσω (αν αρνούμαι να το κάνω μόνος μου). Συνήθως δεν μπαίνει κανείς φυλακή από πολιτικό δικαστήριο

Το ποινικό δικαστήριο έχει να κάνει με αδικήματα ποινικού δικαίου, τα κοινώς λεγόμενα εγκλήματα: φόνοι, βιασμοί, ληστείες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κλπ. Δεν ζητάς αποζημίωση από το ποινικό δικαστήριο, πας στα πολιτικά δικαστήρια γι'αυτό.

(όλα τα παραπάνω υπεραπλουστευμένα)

Δημοσ.
Εκτος κ αν ο γειτονας ειναι ''καλο παιδι'' , οποτε κανεις την παπια ...

Μπά... Δεν υπάρχει ζήτημα στο να τον φοβηθούμε…

Ντεν έκει λινκ καρντιά μου. Αν είχε link, τι διάολο θα σπουδάζαμε τόοοοσα χρόνια... :P

:D

χμ κατάλαβα τι παίζει με τα δικαστήρια. Thanks :)

Ξέχασα. Το αστικό δικαστήριο είναι το ίδιο με το πολιτικό?

Δημοσ.
Θα μπορούσε να γίνει sticky το συγκεκριμένο, you know...Ή αλλιώς, paredwse answers.:-)

xexexe. Μπα δεν είναι και τόσο λύση αυτό... Πιστεύω με την νομική οδό μπορεί κάποιος να βρει το δίκιο του.

Άμα ήταν 100% δικό μου ίσως και να είχα πράξει αλλιώς. Με πλάγιους τρόπους κάποιοι ενοχλητικοί μπορούν πολύ άνετα να γίνουν αρνάκια και γλυτώνεις και την ταλαιπωρία στα δικαστήρια... (αν και δεν αξίζει και τον κόπο κιόλας εκτός και αν γίνουν και χειρώτερα)

Αλλά τώρα δύσκολο, γιατί είναι θέμα της μάνας μου κυρίως. Εγώ εύχομαι να κάνει κίνηση πιο επιθετική π.χ να έρθει στο κανονικό μας σπίτι γιατί το γεγονός έγινε στο εξοχικό... Τότε την έχει κάτσει τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεσαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Θα μπορούσε να γίνει sticky το συγκεκριμένο, you know...Ή αλλιώς, paredwse answers.:-)

Προσωπική άποψη: για ό,τι έχει να κάνει με σχετικά πιο περίπλοκα νομικά ή ιατρικά ή γενικά επιστημονικά ζητήματα, μην ακούτε μόνο συμβουλές από fora και chats. Πηγαίντε σε έναν επαγγελματία (έστω φίλο αλλά επαγγελματία) να τα δει από κοντά.

Εννοείται ότι για "αστεία" ζητήματα, είναι ΟΚ. Αλλά για σοβαρά, καλύτερα ο επαγγελματίας (δηλ. αυτοί τι θα κάνουν, κλέφτες θα γίνουν; :P).

Δημοσ.

Υπάρχει και άλλη μια παράμετρος σχετικά με τον τυπάκο που απείλησε και με συνέχεια... μπορείς και εσύ να του υποσχεθείς κάτι ανάλογο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...