Προς το περιεχόμενο

Ο Dual Core μου !!!

electroasd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο τον προβληματισμο μου για την πολυποθητη αγορα του νεου μου επεξεργαστη (Απο AMD 3500+ σε 4200+ Χ2) , και το κατεβασμα όλων των τελευταιων drivers του. Ηρθε η ωρα των μετρησεων......

Ξεκιναμε με benchmarks.Πρωτα το PC Mark 05. Τα CPU tests δειχνουν σχεδον διπλασια ταχυτητα!!! Ολα καλα μεχρι εδω. Μετα το 3d Mark 05. Στα CPU tests υπαρχει μηδενικη διαφορα!!!! Δηλαδη σε σχεση με τον προηγουμενο (3500+) , 1 frame παραπανω εδωσε!!!! Αρχιζουν να με ζωνουν τα φιδια...Βαζω παιχνιδια και τα μετραω με το fraps , τα ιδια frames με τον προηγουμενο.

Διαβαζω καποια αλλα post και κανω τα εξης πειραματα : Πρωτα βαζω να κανω 10 τραγουδια mp3 και μετραω τον χρονο που κανει(45,2 δευτ).Επειτα βαζω 1 αρχειο να το κανω divx και ταυτοχρονα ξαναμετατρεπω τα ιδια αρχεια σε mp3.Εκανε τον ιδιο ακριβως χρονο(45 δευτ)!!!!! Επειτα μετραω ποση ωρα θα κανει το προγραμμα να μου μετατρεψει ενα αλλο αρχειο σε divx. Εκανε 4,22 λεπτα. Ξεκινα το NFS Most Wanted και παταω Alt+Tab και βαζω το προγραμμα να αρχισει να μετατρεπει το αρχειο και εγω επιστρεφω στο παιχνιδι και αχριζω να παιζω.Στο παιχνιδι καμια διαφορα στα frames. Αφου παιζω λιγη ωρα βγαινω να δω τι ποση ωρα ειχε κανει το αρχειο , και βλεπω οτι ειχε κανει την ιδια ωρα παλι , 4,18 λεπτα!!!

Και ρωταω εγω, ετσι διαπιστωνεις την διαφορα ενος διπλοπυρηνου επεξεργαστη? Υπαρχει κανα προγραμμα ή παιχνιδι που απο μονο του να χρησιμοποιει και τους 2 πυρηνες?Πως αλλιως μπορω να δω διαφορα?

Εχω προβληματιστει πολυ.... :confused:

ΥΓ: Συγγνωμη για την ιστορια μου , αλλα ηταν απαραιτητη για να καταληξω στις ερωτησεις μου :oops:

Δημοσ.
Κάνε bios update στην μητρική και κατέβασε drivers του επεξεργαστή απο http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html[/url'] .....ποτέ δεν ξέρεις.

[ no offense, και χωρίς παρεξήγηση plz ] καμμία σχέση.

Οι περισσότερες τωρινές εφαρμογές και games για Windows, δεν είναι γραμμένα για SMT.

Έτσι δεν μπορούν ( για μια εφαρμογή μιλάω ) να εκμεταλλευτούν και τους δύο επεξεργαστές/πυρήνες.

Πρός το παρόν με άλλα λόγια επωφελείσαι περισσότερο κάνοντας δύο βαριές δουλειές ταυτόχρονα ( όπως διαπίστωσες και μόνος σου ).

Κατά τα άλλα υπάρχουν και μερικές εφαρμογές ( αρκετά Audio-Video Compression/Editing προγράμματα, προγράμματα τύπου CAD, προγράμματα 3D Animation/Sch. ) και ελάχιστα παιχνίδια ( Quake III Arena, Quake IV )

Το ότι έχεις τα ίδια αποτελέσματα σε εφαρμογές που εκμεταλλεύονται μόνο τον ένα πυρήνα είναι φυσικό, αφού είναι σαν να έχεις έναν single core CPU.

Και εφόσον ο τωρινός CPU σου είναι χρονισμένος στην συχν. που ήταν και ο προηγούμενος CPU σου, λογικότατο είναι να έχεις τα ίδια score.

Δημοσ.

πρεπει να μετρησεις την απόδοση με προγράμματα που ειναι γραμμένα για πολλαπλους επεξεργαστές (και αυτα να τα τρέξεις και στον single core ) για να δεις τι πραγματικά κερδίζεις.

Για τα PC Mark 05, 3d Mark 05 δεν ξερω αν εκμεταλεύονται dual cores, περιμενουμε αλλον να απαντ, ή ψαξε στο faq τους.

1. τα παιχνιδια, τουλαχιστον οτι εχει κυκλοφορήσει μεχρι αρχές 2006 δεν καταλαβαίνουν τίποτα απο διπλοπηρυνους. Απο τα 100αδες games της τελευταιας 3ετίας, αντε 3-4 να εχουν μια μικρη αυξηση επιδόσεων.

τα περισσότερα ειναι γραμμένα για single core.

η διαφορά θα φανεί αν ταυτοχρονα με το παιχνίδι κανεις και άλλα βαριά. Τη δοκιμή που έκανες με ταυτόχρονο NFS και divx encoding την έκανες στον single core 3500+ ?????

sta 2.2 Ghz trexoun kai oi dyo

Δε σημαινει οτι λεφτα για dual core ειναι πεταμένα, ειδικά τωρα που βγηκαν conroe, οι φτηνοί dual θα ειναι πολυ προσιτοί, αλλα τη διαφορά θα τη δεις απο εδώ και πέρα, οταν πολλοι gamers θα εχουν dual, θα γραφτούν και τα games να τους εκμεταλεύονται.

2. ...και αυτη η αυξηση αφορά υπολογισμούς, λογική. Επειδη λες για frames, τα frames ειναι περισσότερο δουλειά της κάρτας γραφικών παρα της cpu.

Μια μετρια cpu με πανακριβη vga, ειναι πολυ πιθανό να βγάζει πολυ καλυτερα frames, ομαλή κίνηση απο μια πανακριβη Cpu με μέτρια vga.

πχ. παιχνιδια FPS, αυτοκίνητα, RPG

ενώ σε παιχνίδια στρατηγικής (με πόλεμο ή football manager) παιζει περισσότερο ρόλο η Cpu para h vga.

Δημοσ.

θα συμφωνήσω, απλός είπα μήπως.... ποτε δεν ξέρεις, πάντως να τα κάνει αυτά που του είπα δεν θα είναι και κακό. :)

Δημοσ.

Ναι φιλε SEXBOX εκανα αυτες τις αναβαθμισεις. Τα υπολοιπα που λετε τα καταλαβαινω , απλα λεω μηπως υπαρχει καμια εφαρμογη ή κατι που να εκμεταλευεται και τους 2 πυρηνες , 1 demo ασ πουμε. Αν ξερει καποιος κατι...

Δημοσ.
Ναι φιλε SEXBOX εκανα αυτες τις αναβαθμισεις. Τα υπολοιπα που λετε τα καταλαβαινω , απλα λεω μηπως υπαρχει καμια εφαρμογη ή κατι που να εκμεταλευεται και τους 2 πυρηνες , 1 demo ασ πουμε. Αν ξερει καποιος κατι...

Διάβασες καθόλου το post μου, ή δεν το κοίταξες καν ?

Anyways...τώρα αν θες να δοκιμάσεις έτσι εφαρμογές SMT, παίζουν τα:

3D Mark 06

PC Mark 05

SiSoft Sandra 2007

CliBench SMP

CrystalMark v0.9

Hainsoft H234 Encoder

Windows Media Encoder 9 { δεν είμαι 100% σίγουρος }

3D Studio Max 6++

PovRay 3.x

Δημοσ.
Για τα PC Mark 05, 3d Mark 05 δεν ξερω αν εκμεταλεύονται dual cores, περιμενουμε αλλον να απαντ, ή ψαξε στο faq τους.

PC Mark 05 = κανονικότατη εκμετάλλευση όλων των πυρήνων.

3D Mark 05 = "εκμετάλλευση-benefit" [ βασικά το παιχνίδι αυτό σε αυτή την περίπτωση το κάνουν οι VGA Drivers με το opt και όχι το 3D Mark ] από τον 2ο πυρήνα σε bench με SLI-CrossFire και ελάχιστη διαφορά σε μονή high end vga ( 7900GTX/X1900XTX )

Δημοσ.

katarxin eprepe na pas se kati san 4400++ x2 giati twra meneis sta 512 ana pirina cash enw tha mporouses na eixes 1mb ana pirina kai toledo pirina, anyway gia na deis tin diafora se diplopirino vale to sisadra kai metrise ta teraflops i allios tin epexergastiki isxi. Telos gia na deis se 1 programa diafora to programa prepei

na xrisimopoiei kai tous 2 epexergastes dld na einai etsi programatismeno i na einai o diplopirinos me texnologia reversed hyper threating dld 2 epexergastes se ena programa adi 1 epexergasth se 2 programa san to hyper threating. Genikos auti tin stigmi me ton 4200 den tha deis diafora i moni diafora tha einai oti trexodas 2 pramata den tha kolane ta panda dld paize oblivion kai kane defragment :mrgreen:

Δημοσ.

ο dual core σου ειναι μια χαρα πεταααααααει

καλα ρε συ ειναι δυνατον να δεισ διαφορα σε 32bito συστημα

με προγραμματα-παιχνιδια που εχουν γραφτει για μονο πυρήνα???

μην ανησυχεισ λοιπον και περιμενε τα (s)Vista τοτε θα δεισ πραγματικεσ

διαφορεσ :)

Δημοσ.
PC Mark 05 = κανονικότατη εκμετάλλευση όλων των πυρήνων.

3D Mark 05 = "εκμετάλλευση-benefit" [ βασικά το παιχνίδι αυτό σε αυτή την περίπτωση το κάνουν οι VGA Drivers με το opt και όχι το 3D Mark ] από τον 2ο πυρήνα σε bench με SLI-CrossFire και ελάχιστη διαφορά σε μονή high end vga ( 7900GTX/X1900XTX )

To PC Μark το εδειξε οτι τους χρησιμοποιει και τους 2.Τωρα θα δοκιμασω το Pov ray. Και θα πω αποτελεσματα!!!

katarxin eprepe na pas se kati san 4400++ x2 giati twra meneis sta 512 ana pirina cash enw tha mporouses na eixes 1mb ana pirina kai toledo pirina' date=' anyway gia na deis tin diafora se diplopirino vale to sisadra kai metrise ta teraflops i allios tin epexergastiki isxi. Telos gia na deis se 1 programa diafora to programa prepei

na xrisimopoiei kai tous 2 epexergastes dld na einai etsi programatismeno i na einai o diplopirinos me texnologia reversed hyper threating dld 2 epexergastes se ena programa adi 1 epexergasth se 2 programa san to hyper threating. Genikos auti tin stigmi me ton 4200 den tha deis diafora i moni diafora tha einai oti trexodas 2 pramata den tha kolane ta panda dld paize oblivion kai kane defragment [/quote']

Φιλε Strategos , με το ζορι τον βρηκα αυτον! Εκανα αναβαθμιση και δεν υπηρχε τιποτα! Τις συμβουλες σου τις εφαρμοσα , πραγματι υπαρχει διαφορα με 2 προγραμματα ταυτοχρονα!

ο dual core σου ειναι μια χαρα πεταααααααει

καλα ρε συ ειναι δυνατον να δεισ διαφορα σε 32bito συστημα

με προγραμματα-παιχνιδια που εχουν γραφτει για μονο πυρήνα???

μην ανησυχεισ λοιπον και περιμενε τα (s)Vista τοτε θα δεισ πραγματικεσ

διαφορεσ

Αντε να δουμε ποτε θα βγουν!!!!

Βρηκα ενα site το οποιο ειχε ενα προγραμματακι το οποιο μολις το εγκαθιστας , δηλωνεις ποια ειναι η εφαρμογη που τρεχεις και πας και του ρυθμιζεις πως θα λειτουργει ο καθε πυρηνας!! Δεν θυμαμαι λεπτομεριες , τις εχω στο PC μου και τωρα δεν ειμαι σπιτι. Θα δω περι τι ακριβως προκειται και θα σας πω!

Δημοσ.

Dokimases na valeis ta XP 64? Apo tote pou ta evala egw exw dei diafora se arketa pragmata.

Min perimeneis na deis kai polles diafores se ena full-on 32bit system mono kai mono epeidi evales dual core CPU...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...