Sellers Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Πολύ γνωστά λογοπαίγνια με παροιμίες που κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό. Παλιά ήξερα πάρα πολλά αλλά τώρα γράφω όσα θυμάμαι. Όποιος ξέρει κανένα ας το γράψει... 1) Ένας τύπος πήγαινει στο μπακάλικο να αγοράσει χόρτα. Ο μπακάλης όμως του λέει ότι τα χόρτα μόλις του τελείωσαν. Απογοητευμένος ο τύπος του εξηγεί ότι είναι μεγάλη ανάγκη και τα χρειάζεται οπωσδήποτε. Τότε ο μπακάλης του λέει πως ένα στενό πιο κάτω βρίσκεται μια σχολή Κουνγκ – Φου, και τον συμβουλεύει να πάει εκεί να τους χτυπήσει την πόρτα και να τους ζητήσει χόρτα. ‘‘Μα καλά, στην σχολή κουνγκ φου θα έχουν χόρτα’’, ρωτάει απορημένος και ο μπακάλης του απαντάει: ‘‘Ναι ρε. Όσα θες...’’ Έτσι ο τύπος ξεκινάει πηγαίνει στην σχολή κουνγκ φου, τους χτυπάει την πόρτα, και λέει σε αυτούν που του άνοιξε: ‘‘Εεε μήπως έχετε χόρτα?’’, και αυτός του απαντάει: ‘‘Χόρτα? Όσα θες’’ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ:Στου κουνγκ – φου την πόρτα, όσο θέλεις χόρτα. 2) Ένας πρόσκοπος περπατάει στο δάσος και μετά απο κάμποση πεζοπορία συναντάει στον δρόμο του δύο χέλια να δέρνονται. Αμέσως έτρεξε να τα χωρίσει αλλά μόλις τα έπιασε τότε και τα δύο μαζί αρχίσαν να δέρνουν αυτόν. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Το’να χέλι δέρνει τ’άλλο, και τα δύο τον πρόσκοπο. 3) Ήταν μια γκόμενα η οποία είχε τρομερό πρόβλημα... Ότι και να έκανε, ακόμα και με τον ομορφότερο άντρα του κόσμου να πήγαινε, μόλις πέφταν στο κρεβάτι αυτή μέσα σε δυο λεπτά ξενέρωνε. Χρόνια αυτήν η ιστορία η γκόμενα τα είχε παίξει. Οι ορμόνες της χτυπούσαν κόκκινο. Αφού λοιπόν έγινε γνωστό το πρόβλημα της μαζεύτηκαν όλοι οι ντοκτόροι του κόσμου σε ένα συνέδριο για το πρόβλημα της γκόμενας. Με τα πολλά αποφασίσαν να δουν το πρόβλημα με τα ίδια τους τα μάτια. Φέρνουν λοιπόν την γκόμενα και αρχίζουν να την γα...νε. Και τότε έγινε κάτι τρομερό. Η γκόμενα δεν ξενέρωσε. Την γα...σαν όλοι οι ντοκτόροι και η γκόμενα δεν ξενέρωσε στιγμή. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Όπου γα..ουν πολλοί ντοκτόροι, αργεί να ξενερώσει. 4) Ό ήρωας της υπόθεσης προχωράει στην παραλία και βρίσκει δύο γκόμενες φωτιά. Πάει λοιπόν και τις πιάνει την κουβέντα... Η μία ήταν η Κλαίρη και η άλλη η Μαιρη. Αφού μιλήσανε και ήπιανε και κανα δυο ποτάκια, οι γκόμενες του είπανε ότι τον βρήκανε πολύ ελκυστικό και ότι θέλαν να βγούν μαζί του, αλλά ότι έπρεπε να διαλέξει μια απο τις δύο... ‘‘Εγώ, για να βγεις μαζί μου θέλω να κάνεις πέντε κάμψεις’’, του λέει η Κλαίρη, ‘‘ Εγώ θέλω να κάνεις δέκα’’, του λέει η Μαίρη. Και τότε αυτός έκανε πέντε και βγήκε τελικά με την Κλαίρη. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Κάλλιο πέντε με την Κλαίρη, παρά δέκα με την Μαίρη. 5) Ήτανε ένα dangerous (αμάξι) και έτρεχε σε ένα δρόμο ανώμαλο και πολύ απότομο ο οποίος στο τέλος είχε έναν γκρεμό και κατέληγε σε μια λίμνη. Ο οδηγός του dangerous ήταν πολύ γκαζιάρης και δεν καταλάβαινε, και χωρίς να έχει υπόψιν του το γκρεμό με το που το βλέπει πατάει απότομα φρένο αλλά δεν πρόλαβε και το dangerous κύλησε τον γκρεμό, έπσε στην λίμνη και βρήκε πάνω σε ένα παπάκι, το οποίο το σκότωσε. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Κύλησε το dangerous και βρήκε το παπάκι. 6) Μάλωνε ο Stalone με τον Schwarzenegger για το ποιος είναι πιο δυνατός. Μην μπορώντας να αποφασίσουν τι να κάνουν για να βρούν ποιος είναι ο δυνατότερος πάνε σε έναν σοφό της περιοχής για να τους βοηθήσει. Τους λέει λοιπόν ο σοφός: ‘‘Εδω πιο κάτω υπάρχει ένα αλώνι. Μέσα εκεί βόσκει μια φοράδα. Θα πάμε εκεί και θα σηκώσεται στα χέρια σας και οι δύο την φοράδα. Όποιος την κρατήσει για περισσότερο χρονικό διάστημα, τότε είναι ο δυνατότερος.’’ Συμφωνούν και οι δύο, και τότε όλοι μαζί πάνε στο αλώνι. Πρώτος πάει ο Schwarzenegger να σηκώσει την φοράδα. Την σηκώνει στα χέρια του και οσοφός μετράει τον χρόνο. Μετά απο δύο λεπτά ο Schwarzenegger την αφήνει. ‘‘ Δύο λεπτά. Σειρά σου Stalone’’, λέει ο σοφός. Πάει ο Stalone και σηκώνει την φοράδα. Κάπου στα δύο λεπτά και ενω και ο Stalone τα είχε παίξει, η φοράδα τον χέζει... ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Χέστηκε η φοράδα St(‘)alone.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.