Προς το περιεχόμενο

Id: Η πειρατία σκοτώνει το pc gaming

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το ότι η ID (και οι άλλες εταιρίες) χάνουν τρομερά έσοδα απο την πειρατία είναι προφανές. Αρα γιατί να μη διαμαρτυρηθούν; Μήπως δεν έχουν το δικαίωμα; Μήπως τα χρόνια και τα λεφτά που ρίχνουν στο development των παιχνιδιών, των μηχανών για αυτά, και του promotion φυτρώνουν στα δένδρα και δεν θέλουν απόσβεση;

(...)

+ Η παρανομία δεν δικαιολογείται Ο,ΤΙ και να σκαρφιστεί κανείς για να δώσει δίκιο στον εαυτό του.

Για την ιστορία ένα μεγάλο ποσοστό απο τα παιχνίδια που θεωρώ κορυφαία τα έχω αγοράσει. Και έχω "βρει" αρκετά παιχνίδια απο "θείους" και "μπαντζανακηδες". (...) Δεν αισθάνομαι περίφανός, ούτε ότι "νομιμοποιούμαι" για το τελευταίο...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οφειλω να ομολογησω οτι συμφωνω με τις αποψεις σας. Οι τιμες των τιτλων ειναι απλησιαστες για τους ελληνες gamers. Κατι που αναποφευκτα οδηγει στην πειρατεια. Εγω να κανω μια ερωτηση;Γιατι το dungeon siege 1 το βρισκω στο http://www.redline.gr 9.95 ευρω και στον Κωτσόβολο 40,00?Eλευθερες ειναι οι τιμες, δεν καταλαβα;Αισχος!Θα φταιω μετα που θα μου τη δωσει και θα το παρω πειρατικο;

Δημοσ.

^

Δεν χρειάζεται να πει κάποιος κάτι παραπάνω. Όταν τα περισσότερα Ελληνικά καταστήματα έχουν στα ύψη ακόμα και αρκετούς παλιούς τίτλους γιατί να τα αγοράσει κάποιος γνήσια; Μόνο μέσω εξωτερικού. Βέβαια παιχνίδια όπως το Half-Life2 και το Doom3 τα αγόρασα γνήσια και αυτό θα κάνω μόνο για παιχνίδια που ΠΡΕΠΕΙ να έχει κανείς στην συλλογή του (πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάω κάποια στιγμή να το αγοράσω το Richard Burns Rally,lol :D). Τέλος αν ακολουθήσουν οι περισσότερες εταιρείες το παράδειγμα της ΕΑ (κι άλλων εταιρειών που ρίχνουν τα παιχνίδια τους στα 20 ευρό),είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την πειρατία. 20 ευρό είναι προσιτή τιμή ΙΜΟ,ας κάνει στο launch του 49 ευρό αλλά μετά από κάνα 2μηνο ας πέσει στα 20. Γιατί είναι ελεεινό να βλέπεις παιχνίδια όπως το GTR και το Toca Race Driver 3 να διατηρούν την τιμή τους στα 49 ευρό,έλεος.

Edit: Και μόλις είδα το μεγαλύτερο κουφό. ΟΚ παιχνιδάρα είναι το Deus Ex,πραγματικά γ@μεί αλλά 36 ευρό στο eshop; ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΣ. Και μετά φωνάζουν για πειρατία;ΧΑΑΑΑΑΑ!

Δημοσ.

Ρε ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα ουτε απο πειρατη δεν αγοραζω πια...

Why να δινω 5ευρα για καθε παιχνιδι που μου καρφωνεται να παρω??

Και την dsl τι την εχουμε?? να καθεται??? Ακουστε λοιπον πως παει το πραγμα...

Μπαινουμε σε μια καλη σελιδα παιχνιδιων,ωστε να δουμε αρκετα σχολια για το game που μας ενδιαφερει,και επειτα δωστου κατεβασμα με την dsl!!!!:-D :-D :-D

Και μη μου πειτε για κοστος..!!!

25 ευρω το μηνα δινω για 1mbit συνδεση,οσα θα εδινα δλδ για να γραψω απο εναν πειρατη 5 games!Μονο που δεν κατεβαζω μονο 5 games το μηνα,αλλα πολυ περισσοτερα!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Οσο λοιπον στην ελλαδα οι μισθοι ειναι ΕΛΕΕΙΝΟΙ εγω θα κατεβαζω παιχνιδια οσο παρανομο κι αν ειναι και θα ψαχνω νεους τροπους για να μειωνω ακομα περισσοτερο το κοστος των games μου!!!!:-D :-D

Δημοσ.

Το WoW το αγόρασα, γιατί είχε ένα manual 250 σελίδων και τα άξιζε. Το Medal of Honor το είχα αντιγραμμένο, αλλά όταν βγήκε το War Chest (MoHAA + expansions) στα 15€, το ξαναπήρα αυθεντικό. Το Riven+Myst: 5-year Commemorative Edition το πήρα αυθεντικό, γιατί τα άξιζε, και για τα παιχνίδια, και για το content.

Κοινώς, όταν ένα αυθεντικό παιχνίδι (καλό ή κακό, δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο) δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα πειρατικό, παρά μόνο στην ποιότητα εκτύπωσης του εξώφυλου, τι περιμένουν;

Αυτό που χρειάζεται πραγματικά, δεν είναι τόσο η μείωση της τιμής (κι αυτή καλή θα ήταν) είναι η προσθήκη υλικού προστιθέμενης αξίας μέσα στην συσκευασία, που θα σε ωθεί να αγοράσεις το αυθεντικό.

Η Commemorative edition που ανέφερα παραπάνω, είχε μέσα σε ένα τεράστιο ανάγλυφο κουτί, ένα CD με τα making of, κάποιες κάρτες, κι ένα βιβλίο από εξαιρετικής ποιότητας χαρτί με σκληρό εξώφυλλο, κενό, "για να γράψετε για τους δικούς σας φανταστικούς κόσμους"...

Added value. Εκεί είναι τα λεφτά...

Δημοσ.

σκεφτείτε να υπήρχε τρόπος για τους δημιουργούς να προστατεύσουν απόλυτα τα 'παιδιά' τους και να δούλευε ξεκάθαρα ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης. πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα για όλους, γιατί από το τωρινό 40αρι προσπαθούν να βγάλουν και από τη χασούρα της πειρατίας.

Το θέμα είναι να βγούν τα έξοδα του development (to break even που λένε και στο χωριό μου), απο εκεί και πέρα το περιθώριο κέρδους είναι τεράστιο και ακριβώς σε εκείνο το σημείο μπαίνει η απληστία και μαμιέται η κατάσταση :)

και ερωτώ: αν οι δημιουργοί (και όχι οι χιλιοι δύο άσχετοι) του Half Life 2 το διανέμανε free και δεχόντουσαν μόνο donations θα βγάζαν ικανοποιητικά λεφτά για την προσπάθεια και τον κόπο τους ;

εγώ πιστεύω πως σίγουρα ναι ...

(πάλι με έπιασε ο ουτοπισμός μου γκρρ :D )

Δημοσ.

Ειδικά με το HF2 αποκλείεται να έβγαζαν "ικανοποιητικά" λεφτά. Το ίδιο και με το WoW (το οποίο παρεπιπτόντως Marcos, κανείς δεν το αγόρασε για το βιβλίο των 250 σελίδων, αλλά γιατί δεν μπορούσε να το παίξει αλλιώς ;-) ), για τον πολύ απλό λόγο ότι ακόμα και τέτοιου βεληνεκούς παιχνίδια, δεν θα υπήρχε περίπτωση να πλήρωνε κάποιος οποιοδήποτε ποσό για να τα πάρει, αν μπορούσε να το πάρει τσάμπα.

Το άλλο που θα μπορούσε να γίνει φυσικά είναι να πούλαγε η Blizzard το WoW με 5-10 ευρώ το πολύ, αφού έτσι κι' αλλιώς το game είναι συνδρομητικό και τα παίρνει από εκεί τα γκαφρά. Αλλά όοοοοοοοχι βέβαια, να τα χρεώσουμε και 40-50 ευρώ τα 4 CD και το βιβλιαράκι.... έλεος δηλαδή... αυτοί είναι χειρότεροι και από τους Έλληνες πολιτικούς στη "μάσα" :razz:

Δημοσ.

Ego eixa to Ola ta Counterstrike peiratika kai episis kai to Warcraft 3 peiratiko alla otan katevasan poli tis times piga kai ta peira ola ta cs kai to wacraft 3 me expantion pack!!! Dld eleos akou ekei ena game tora me 45 i 50 evro!!! DLD Telios Eleos

Δημοσ.
και ερωτώ: αν οι δημιουργοί (και όχι οι χιλιοι δύο άσχετοι) του Half Life 2 το διανέμανε free και δεχόντουσαν μόνο donations θα βγάζαν ικανοποιητικά [/u']λεφτά για την προσπάθεια και τον κόπο τους ;

Αμφιβάλλω...αναλογίσου πόσοι εξ ημών που εκμεταλλευθήκαμε τη δίοδο της πειρατείας, δώσαμε ως αντάλλαγμα έστω κι ένα ? για τον κόπο τους και την απόλαυση που λάβαμε. Και φυσικά στην παρούσα βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει το επιχείρημα που θέλει πχ το μουσικό να απολαμβάνει κι οφέλη από την πειρατεία χάρη στη μαζικότερη παρουσία θεατών στα live του (αν φυσικά κάνει).

Καλά κι άγια τα donations, αλλά δε σου εξασφαλίζουν συνήθως τα απαραίτητα, προκειμένου να ζήσεις την οικογένειά σου ή εσένα τον ίδιο. Σίγουρα το έχουν παρακάνει σε τιμολογιακό επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε και στο φιλότιμο του καθενός (που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ανύπαρκτο) για να ζήσουμε.

Δημοσ.
Αμφιβάλλω...αναλογίσου πόσοι εξ ημών που εκμεταλλευθήκαμε τη δίοδο της πειρατείας' date=' δώσαμε ως αντάλλαγμα έστω κι ένα ? για τον κόπο τους και την απόλαυση που λάβαμε. Και φυσικά στην παρούσα βιομηχανία δεν μπορεί να λειτουργήσει το επιχείρημα που θέλει πχ το μουσικό να απολαμβάνει κι οφέλη από την πειρατεία χάρη στη μαζικότερη παρουσία θεατών στα live του (αν φυσικά κάνει).

Καλά κι άγια τα donations, αλλά δε σου εξασφαλίζουν συνήθως τα απαραίτητα, προκειμένου να ζήσεις την οικογένειά σου ή εσένα τον ίδιο. Σίγουρα το έχουν παρακάνει σε τιμολογιακό επίπεδο, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε και στο φιλότιμο του καθενός (που στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ανύπαρκτο) για να ζήσουμε.[/quote']

Δε λέω ότι τα donations είναι η λύση απλά έδωσα ένα παράδειγμα to make my point

αν υπήρχε τρόπος να επιβραβεύσω τον δημιουργό και μόνο για την 'παραγωγή ιδεών' του θα το έκανα, εγώ και αρκετοί θέλω να πιστεύω. Αυτό που δε γουστάρω είναι να πληρώσω τους νταβατζήδες του δημιουργού (πειρατές και μη). Και οι περισσότεροι που φωνάζουν προασπίζοντας και καλά για τα δικαιώματα του δημιουργού είναι οι νταβατζήδες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά στη ζωή τους είναι το νταβατζιλίκι.

Αλλά είπαμε, ουτοπικά πράγματα...

Δημοσ.

Στην αμερική τα παιχνίδια δν ξεπερνούν τα 45$ κάπου δλδ 34€!

Εδω όμως έχουμε τιμές που βαράνε πολύ!Από 45€ αρχίζουμε κ πάμε πάνω,λίγα παιχνίδια έχω βρει με 30€!Είμαι κατά τις πειρατίας όσο γίνεται αυτό!Προσπαθώ να αγοράσω original τα παιχνίδι κ ίδι μετράω 16 original τίτλους!Εχω να αγοράσω πειρατικό 2-3 χρόνια τώρα.Φυσικά παιχνίδι πέρνω original μόνο αυτά που θέλω να παίξω online κ κατά τν γνώμη μ είναι κορυφή! (ut-03-04/hl2 κτλ)

Να θυμάστε ότι οι game-dev πληρώνοντε με αιχρές τιμές σε σχέση με τό πόσο κοστίζουν!

Δημοσ.
Να θυμάστε ότι οι game-dev πληρώνοντε με αιχρές τιμές σε σχέση με τό πόσο κοστίζουν!

Έχεις κάποια χρήματα και μυαλό ?

- Ανοίγεις μια εταιρία

- Προσλαμβάνεις ταλαντούχους devs/γραφίστες και ξεκινάς το ξεζούμισμα 'ιδεών'

- Προσλαμβάνεις ταλαντούχους managers για να μην γκρινιάζουν οι devs σε εσένα και για να μη χρειάζεται να τους μαστιγώνεις ο ίδιος

- Πληρώνεις για την προώθηση των τίτλων σου σε ταλαντούχους marketιστες

- Προσλαμβάνεις και έναν CEO για να μη ασχολείσαι και καθόλου

- Προσλαμβάνεις λογιστές για να καταγράφονται τα πάντα

- Απολαμβάνεις τα μερίσματα

- Απολύεις την πρώτη φουρνιά από devs/γραφίστες και πέρνεις πιο φτηνούς outsourced από Ινδία, άλλωστε έχουν υπογράψει στη σύμβαση ότι οποιαδήποτε δημιουργία τους όσο δούλευαν για σένα δεν τους ανήκει.

- Δένεις τα bonus όλων των manager με την απόδοση των μετοχών της εταιρίας και τους αφήνεις να ξεζουμιστούν από ιδέες έτσι ώστε να κερδίσουν αυτοί 1 και εσύ 10

- Αν διαπιστώσεις ότι η πειρατεία σου κάνει ζημιά πληρώνεις μια καλή δικηγορική και κλαίγεσαι στα media για τη ζημίες σου και την καταπάτηση των πνευματικών σου δικαιωμάτων

- Αλλάζεις το management team με ένα πιο competent το οποίο προτείνει αλλαγή από pc games σε console games για ακόμα περισσότερα κέρδη

Απ'ολα αυτά πως νομίζετε ότι μοιράζονται τα 49E per new title ?

όπως είναι εύκολα αντιληπτό αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο gaming industry.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΤΟΧΟΣ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...