elen@ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Kalispera paidia..Travi3a stis diakopes mou kamera kai thelo na valo ta kasetakia ston upologisti gia na kano peraitero diorthoseis kai na ta grapho se dvd..(Ennoeitai pos exo kalodio usb) Exete na protinete kapoio programma eykolo stin xrisi tou kai apotelesmatiko??Basika thelo na kano kapoies diorthoseis (na kopho kapoia simeia) kai ta arxeia na bgainoun en telei se avi morfi gia na mporo na ta kano dvd eukola.. Euxaristo polu prokatabolika..
Καριώτης1 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Προγράμματα υπάρχουν πολλά, δύσκολα :Pinnacle πολύ δύσκολα : Premier, εύκολα :Win DVD creator.Αυτό που πρώτα θα χρειαστείς είνα μια κάρτα για να κάνεις capture δηλαδή την σύληψη του video. Πάντως αν κάνεις και μία έρευνα στο forum θα βρεις πολλά έχουν γραφτεί πολλά για το θέμα
Tredor Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 .Αυτό που πρώτα θα χρειαστείς είνα μια κάρτα για να κάνεις capture δηλαδή την σύληψη του video. Γινεται και χωρις καρτα εφοσον εχει καλωδιο USB.. (Μονο τους drivers της καμερας πρεπει να περασει για να την αναγνωρισουν τα προγραμματα !) Δοκιμασε και το Adobe Elements ειναι αρκετα καλο και ευχρηστο , και τα βγαζει αμεσως σε DVD
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 ...και εννοείται πως δε θα χρησιμοποιήσεις σύνδεση USB, όταν μπορείς να συνδέσεις την κάμερα μέσω firewire και να πάρεις video ανάλυσης 720x576 αναλλοίωτο, όπως έχει γραφτεί στην κάμερα.
sarisn Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Εγώ χρησιμοποιώ το Pinnacle Studio 9 γι' αυτή τη δουλειά, απλό στη χρήση του και άψογη μετατροπή ;-)
jimn Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Pinnacle Studio 10 ,aplo kai me terasties dynatothtes
spasoklambania Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Έχω γράψει σε άλλο θέμα για το πρόβλημά μου. Εσείς που λέτε ότι έχετε άψογη μετατροπή τι κάμερες έχετε; Σε εμένα με την Panasonic GS-27 εμφανίζονται οριζόντιες γραμμές στα βίντεο όταν τα μεταφέρω στο pc. Στην τηλεόραση φαίνονται μια χαρά, στο pc όμως είναι τελείως μάπα... EDIT Ορίστε και το link από το θέμα με το πρόβλημά μου: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=153436
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Φίλε μου spasoklambania, στο link που δίνεις τα παιδιά σου απάντησαν ήδη. Πρόκειται για to φαινόμενο interlacing, δεν είναι ελάττωμα, έτσι γράφουν οι (λογικές σε τιμή!) βιντεοκάμερες. Αν θες να παρακολουθήσεις το ασυμπίεστο avi σου, προτείνω να κατεβάσεις το Media Player Classic και τον ffdshow codec, ο οποίος έχει στα settings του διάφορα deinterlace φίλτρα. Αν τώρα θες να συμπιέσεις το υλικό σου σε άλλη μορφή (avi μικρότερου μεγέθους με κάποιον MPEG4 codec / MPEG2 για κατασκευή DVD) νομίζω πως καλή λύση είναι να το κάνεις frameserving στον MPEG Encoder σου μέσω AviSynth, που και γι' αυτό υπάρχουν επίσης πολύ αξιόλογοι deinterlacers. Αν αυτά που γράφω ακούγονται λίγο μυστήρια, προτείνω να διαβάσεις αυτόν τον αναλυτικό οδηγό : http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html Για MPEG2 encoding, ο οδηγός είναι λίγο παλιός και δεν αναφέρει τον ελεύθερα διατιθέμενο HC Encoder, εφάμιλλο των εμπορικών λύσεων. A, και για τη φίλη elen@ που ξεκίνησε το thread (πολύ hi-jacking κάναμε): +1 στα προγράμματα της Pinnacle, κάνουν αρκετά καλά αυτά που υπόσχονται. Η προσωπική μου πρόταση βέβαια (όσον αφορά τον τομέα του encoding τουλάχιστον, γιατί αξιόλογα προγράμματα μη-γραμμικής επεξεργασίας βίντεο ακόμη δεν έχω βρει) είναι να την ψάξεις με τα freeware προγράμματα που ανέφερα παραπάνω. ps: Νομίζω πως πρέπει να μεταφερθεί στο DivX-DVD Authoring section...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.