Προς το περιεχόμενο

Φωτιά σε mb...

eptium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs,

έχω απασχολήσει ξανά το forum με το χρόνιο πρόβλημα του pc μου στην ενότητα hardware γενικά.Ενα pc που ένα δροσερό βραδάκι μου έκαψε από ότι φάνηκε μια mb asrock κια ένα τροφοδοτικό. Μακάρι να ήταν μόνο αυτά αφού με την αγορά μιας gigabyte από εκποίηση (μοντέλο GA-8ipe1000 rev4.0) και τροφοδοτικού δεν σταμάτησα να ανησυχώ. Μετά το σωστό μοντάρισμα (θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό) ο υπολογιστής άνοιξε αλλά με το εξής παράδοξο: έσβηνε σε άτακτα χρονικά διαστήματα.Για να καταλάβετε τι εννοώ υπήρχαν μέρες που δούλευε 24ωρο και άλλες που έκλεινε στα 5 λεπτά και μετά καπάκι ξαναδούλευε. Και όλα αυτά χωρίς καμία προειδοποίηση από beeps μητρικής. Ψιλοαγνοώντας το πρόβλημα μιας και τα κλεισίματα δεν ήταν συχνά και ενοχλητικά (και εδώ μάλλον είναι το λάθος μου) μια βραδιά το pc κόλλησε και η γνωστή μυρωδιά βακελίτη (από το κάψιμο της πρώτης mb) ξαναχτύπησε. Ακαριαίο σβήσιμο και αναμονή 2 λεπτά... Άνοιγμα και... Barbeque. Από το πίσω μέρος φλόγα και με το άνοιγμα ένα τρανζίστορ στους ακροδέκτες του κάρβουνο με την πλακέτα να έχει αποκτήσει μια τρύπα από τη φωτιά. Μετά από τις κατάρες μου λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι λογικά...Κατέληξα στ0 εξής συμπέρασμα: Σίγουρα κάτι είναι βραχυκυκλωμένο στο pc μου μιας και τα δύο καψίματα οφείλονται σε μεγάλο ρεύμα στο συγκεκριμένο τρανζίστορ.Το θέμα είναι τι...

Ζώντας και εγώ στον ουτοπικό μου κόσμο όπου όταν λέμε εγγύηση ενοούμε αντικατάσταση όρμησα κατευθείαν προς το μαγαζί που την είχα πάρει και η απάντηση ήταν αρνητική. Αύτό που με ενόχλησε ήταν ότι ο πωλητής ήθελε να με πείσει ότι φταίει κάποιο βραχυκύκλωμα με το κουτί και δεν θα γίνει δεκτή αφόυ είναι δικό μου το φταίξιμο.(Κάποιοι σε κάτι μαγαζιά γενικού εμπορίου το παίζουν ξερόλες και μπορεί να ξέρουν κάτι περισσότερο από μένα από τιμές και συμβατότητες αλλά έχουν αδιάλλακτο κεφάλι και δεν έχουν ιδέα ή όρεξη πως να λύνουν ένα πρόβλημα με συμπτώματα συγκεκριμένα.Το μόνο που θέλουν είναι να πουλήσουν και για αυτό δεν τους αδικώ.Απλώς με ενοχλεί η συμπεριφορά τους και η στενομυαλιά τους ειδικά όταν μου πουλάνε μεταχειρισμένα με την ταμπέλα stock). Σόρρυ για την παρένθεση αλλά ήθελα κάπου να ξεσπάσω. οπότε σας ρωτάω:

Αυτό που χρειάζομαι είναι μια τεχνική πληροφορία. Το συγκεκριμένο τρανζίστορ μήπως είναι υπευθυνο για ένα συγκεκριμένο εξάρτημα που τροφοδοτείται και με αυτόν τον τρόπο εντοπίσω το πρόβλημα? Όπως καταλαβαίνετε δεν θα προχωρήσω σε καμία άλλη αγορά μέχρι να βρώ τι ακριβώς φταίει γιατί έτσι όπως πάει θα γίνω Best "consumer" of 2006. To συγκεκριμένο τρανζίστορ δεν μπορώ να το διαβάσω (λόγω κάρβουνου) αλλά τοπολογικά βρίσκεται μεταξύ Q134 και Q130 πίσω από την lpt θύρα. Επίσης πιστεύετε ότι αν πάω στην quest θα βρώ άκρη με την εγγύηση ή τουλάχιστον θα ακούσω μια τεκμηριωμένη τεχνική άποψη?

Ευχαριστώ για την ακρόαση...

Υγ1:Το να πέφτεις από τα 3,2 Ghz σε ένα λάπτοπ 133 με 1,2 GΒ σκληρό είναι μεγάλο δράμα...Δέχομαι συμπαράσταση... :(

Υγ2: όποιος ενδιαφέρεται για barbeque έχω υπολογιστή... Χιούμορ γιατί αλλιώς δεν την βγάζω καθαρή.

Υγ3: Για όποιον θυμάται: Την Audiophile ακόμα δεν την πουλάω...:-D

Δημοσ.

Αγόρασε καλό τροφοδοτικό,βάλε καλή γείωση στο κουτί και ξόφλησες.

Ελπίζω να μην έχεις βέβαια προβληματική κάρτα γραφικών.

Cheers

Δημοσ.

Μια ερώτηση ρε παιδιά: Όταν λέτε καλή γείωση τι εννοείτε? Δηλαδή τα 6 βιδάκια που έιναι στερεωμένη η mb δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους? Και για να καταλάβω αν δεν ήταν καλά γειωμένη θα έσβηνε ο υπολογιστής σε άτακτα χρονικά διαστήματα?Και δεν θα μου τα πέταγε όλα με την πρώτη ευκαιρία?Δεν ξέρω για σένα φίλε trospe αλλά επειδή δεν έχω όρεξη να δίνω άλλα xx euros για πέταμα για να πάρω κι άλλη μητρική που πιθανόν να καταλήξει στον κουβά και αυτή, σκέφτηκα να το ψάξω λίγο το θέμα μήπως και κανένας από εδώ έχει κάποια λύση ή του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο...

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον...

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι 450 Watt και να φανταστείς αρχικά έτσι όπως το πήρα φόραγε 350W. Το δέχομαι ότι δεν είναι κάτι επώνυμο ή ποιοτικό σαν τροφοδοτικό αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ευθύνεται αυτό. Εξάλλου μετά που το δοκίμασα μόνο του δούλεψε και έβγαλε και σωστές τάσεις στα cd...

Δημοσ.

gia ta 3.2ghz kala eise.mipos i karta grafikon einai kamia apetitiki mazi me sklirous kai ta sxetika periferiaka!!!!

to leo auto giati paliotera eixa paromio problima kai eftege to trofodotiko mias kai eixa pola periferikaka kai otan leo paromio enoo oti kaike eutixos to trofodotiko kai oxi to sustimamou!!!!!!mpori apo tuxi mpori apo to eponimo trofodotiko pou foraga tote.

pantos eise polu atixos filemou 2sta 2 eise.makari na min ta tritosis pote.

Δημοσ.

Μπααα... Ψιλο light είναι το σύστημα με μια απλή γραφικών (ΜΧ4000) 2 dvd και ένα σκληρό κάρτα firewire και ήχου και μία δικτύου. Πιστεύω ότι τα σηκώνει άνετα. Εδώ το 350άρι το δούλευε ένα χρόνο τώρα άνετα. Το ότι κάτι πάντως βραχυκυκλώνει εμένα δεν μου φεύγει από το μυαλό. Ελπίζω να κάνω λάθος γιατί αν δεν βρώ απάντηση από αντιπροσωπείες και τεχνική υποστήριξη gigabyte που ήδη έχω στείλει ερώτηση μετά είναι δύσκολα τα πράγματα. Και φοβάμαι και να το πάω έξω για service γιατί ότι τους κάψει παίζει να το πληρώνω εγώ και να μου στοιχίσει όσο μια καλή αναβάθμιση...

Δημοσ.

eptium den phges ta kamena motherboards gia egguhsh? Den ta dextikan? Basika einai ligo koufo to problhma sou. Pantos paizei opws eipe kai o trospe na egine kanena braxukuklwma. Mhpws to kouti sou einai ligo moufa, kai den patage kala to motherboard epanw? h akoumpage kamia bida ektos geiwshs? kati tetoio telos panton. Kai auto mporei na prokalesei kai restart alla kai na sou kapsei kai to motherboard. Twra gia to trofodotiko giati kaihke den 3erw...

Δημοσ.

Mellissa_Virus:

Το πρώτο motherboard δε το έπιανε η εγγύηση αφού το pc είχε αυτούσιο εγγύηση και εγώ την είχα σπάσει ανοίγοντας το. Με την βοήθεια και του πατέρα μου άλλαξα το τρανζίστορ που βρήκαμε ότι είναι υπεύθυνο (που είχε καταρρεύσει) και το αλλάξαμε. Με καινούριο τροφοδοτικό ανοίξαμε το pc και μετά από 1 λεπτό λειτουργίας ξανά τα ίδια. Οπότε παρατήσαμε τη μητρική αυτή (asrock) πήραμε άλλο τροφοδοτικό και την gigabyte. Τα υπόλοιπα τα εγραψα πάνω. Τώρα το νόημα της εγγύησης δεν το έχω καταλάβει.Στο μαγαζί ο πωλητής ισχυριζόταν ότι δεν θα γίνει δεκτή 100% γιατί είναι καμμένη. Χαίρω πολύ... Δεν φταίει λέει η μητρική αλλά κάποιος άλλος. Αυτόν τον άλλον ψάχνω...Αν και εγώ πιστεύω ότι πρέπει σε τετοιες περιπτώσεις να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις μητρικές. Να φανταστείς ότι το κάψιμο έγινε 5 λεπτά πριν πέσω για ύπνο.Κάποιος θα έκλεγε για το σπίτι του σε περίπτωση που δεν ήμουν μπροστά.Τώρα για το κουτί είναι Antler αν σας λέει κάτι η μάρκα(εμένα δεν μου λέει) και από την εμπειρία μου δεν το θεωρώ μούφα. Μια χαρά κατασκευή είναι.6 βίδες χρησιμοποίησα στην σταθεροποίηση και όλα ήταν στον αέρα από κάτω αφού οι βίδες δέναν στις βάσεις που όλοι ξέρετε.Το θεωρώ αρκετά δύσκολο αφού το pc το τσέκαρε και παιδί που δούλευε στο μοντάρισμα.

overclocker:

βασικά πειραιά μένω και η πρώτη ζημιά που έπαθε υπάρχει περίπτωση να ήταν λόγω ρεύματος. Αλλά τώρα έχει γίνει και από εδώ και πέρα ψάχνω τι έχει χτυπήσει εκτός από αυτά που έχω αλλάξει.Πάντως συμφωνώ ότι ένα ups και ένα καλό τροφοδοτικό με προστασία(δεν ξέρω αν υπάρχει-αν υπάρχει αυτό θα βάλω) είναι αναγκαίο με την καταπληκτική δεη που όλοι απολαμβάνουμε.

Δημοσ.

Παιδιά η ΔΕΗ είναι αστα να πάνε. Την περασμένη εβδομάδα μου έκαψε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή δορυφορικό (προφανώς υπέρταση). Δεν άναβε τίποτα. Ευτυχώς μου τον αλλάξανε εύκολα. Κανονικά έπρεπε να πάει στην αντιπροσωπεία για έλεγχο αλλα επειδή έκλεινε για καλοκαίρι την ημέρα που τον πήγα στο μαγαζί, μου τον αλλάξανε επιτόπου (τύχη και αυτή ε?).

Ερώτηση. Τα πολύμπριζα προστασίας (πήρα μετά απο αυτό ένα απο το πλαίσιο) παρέχουν όντως προστασία απο υπερτάσεις? Δηλαδή μποιρώ να γλιτώσω και άλλα τέτοια καψήματα? Έχω ήδη ένα στο PC και το καινούργιο στο Home Cinema. Πήρα ένα Crystal AudioVideo, στο κουτί του λέει οτι "είναι καλό, είναι χρύσό, έχει τις χάρες όλες" τύπου πράγματα. Οτι δηλαδή έχει πηνία, βαρίστορ, διακόπτη διακοπής ρεύματος , ένδειξη σωστής γείωσης, προστασία απο κεραυνό σε καλώδιο κεραίας και άλλα τέτοια.

Μπορώ να είμαι ήσυχος?

Δημοσ.
... Μακάρι να ήταν μόνο αυτά αφού με την αγορά μιας gigabyte από εκποίηση (μοντέλο GA-8ipe1000 rev4.0) και τροφοδοτικού δεν σταμάτησα να ανησυχώ. Μετά το σωστό μοντάρισμα (θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό) ο υπολογιστής άνοιξε αλλά με το εξής παράδοξο: έσβηνε σε άτακτα χρονικά διαστήματα.Για να καταλάβετε τι εννοώ υπήρχαν μέρες που δούλευε 24ωρο και άλλες που έκλεινε στα 5 λεπτά και μετά καπάκι ξαναδούλευε.

Όταν λες ότι αγόρασες την Gigabyte από εκποίηση τί εννοείς?????

Ήταν μαγαζί στοκατζίδικο ή την πήρες από τα επισκευασμένα/από αντικάτασταση είδη;;;;

Δημοσ.

file mou, xwris na thelw na kanw ton eidiko... mpikes ston kopo na anoixeis to trofodotiko sou? na deis mhpws exeis katholou "karbouno" ki ekei mesa?

Logika, otan ena Pc kaei me tetoio tropo, perna trello reyma apo to PSU, giati apo pou allou mporei na parei reyma to pc? tsekare to...

Proswpika, pisteyw oti to prob sou einai to PSU, na sou ferw ena paradeigma...

Exw ena Pc, me mia M/B Gigabyte, prepei na omologhsw polu kales san mhtrikes... to opoio exei panw 6 HDD, enan AMD3500+ 64Bit, 1 Audigy, 1 NIC, 2 syskeyes USB(enniote kai flashaki + kinhto,fotografikh) kai exw psu 525W Herolchi...

To plhrwsa konta sta 75 Euro prin 1,5 xrono... SKYLOS! prin apo auto eixa ena ths Thermaltake, sta 475Watt to opoio eixa plhrwsei idia timh... to Thermaltake ta epaixe sths 2 bdomades... kai tote forouse 4 diskous to Pc, u do the math...

den paizei rolo to ti leei se watt to kathe PSU, alla h poiothta kataskeyhs tou... einai o aplos xrysos kanonas: "Oti Plhrwneis Pairneis"...

Shmerino paradeigma... noname PSU 650Watt ->> 43.50 Euro

noname PSU 500Watt ->> 41,00 Euro

Thermaltake PSU 500Watt ->> 65,00 Euro

http://my-shop.ath.cx/eshop/catalog/product_info.php?products_id=9950

kai gia herolchi...

Auta apo mena kalo kouragio kai prosoxi mhn tritwsei to kako... :D

Δημοσ.

gtsamour:

είναι μια καλή λύση πρίν το ups. Έχω και εγώ ένα αλλά από ότι ξέρω δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις υπέρτασης. Αν και το δικό σου έτσι όπως το περιγράφεις φαίνεται πληρέστερο.

dpolal:

είναι γνωστό μαγαζί (για περισσότερα pm - δεν έχω όρεξη για δυσφήμιση ή διαφήμιση) το οποίο έχει μια γωνιά με stock. Βέβαια δεν νομίζω να κοροίδευουν πολλούς αφού κάποια πράγματα κάνουν μπαμ ότι είναι χρησιμοποιημένα. Όταν οι θύρες παράλληλη και σειριακή είναι γδαρμένες και φαίνεται ότι έχει μπεί βύσμα πάνω τους εγώ αυτό δεν το λέω stock αλλά second hand.Δεν με πειράζει απλώς δεν θέλω να νομίζουν ότι με κοροϊδεύουν...

Dangelo:

έχεις μεγάλο δίκιο για το psu.Και εγώ αυτό εμαθα.Το επόμενο που θα πάρω θα έχει τις ανάλογες προστασίες.Από την άλλη εδώ είναι το περίεργο.Το τροφοδοτικό μετά την φωτιά δουλευει. Το έβαλα μόνο με το cd (βραχυκυκλώνεις την έξοδο PS-ON με την common για να το "κοροϊδεψεις" ότι υπάρχει μητρική) και δούλεψε για τα 10 σεψ που το άφησα ανοιχτό.Είναι λίγο κουφό το ξέρω αλλά σκέψου πόσα κουφά έχω πάθει με αυτήν την ιστορία. Και επειδή ούτε και εγώ ούτε και η τσέπη μου αντέχει να τριτώσει το κακό πρέπει να βρω τι ακριβώς φταίει με σιγουριά.

Δημοσ.
dpolal:

είναι γνωστό μαγαζί (για περισσότερα pm - δεν έχω όρεξη για δυσφήμιση ή διαφήμιση) το οποίο έχει μια γωνιά με stock. Βέβαια δεν νομίζω να κοροίδευουν πολλούς αφού κάποια πράγματα κάνουν μπαμ ότι είναι χρησιμοποιημένα. Όταν οι θύρες παράλληλη και σειριακή είναι γδαρμένες και φαίνεται ότι έχει μπεί βύσμα πάνω τους εγώ αυτό δεν το λέω stock αλλά second hand.Δεν με πειράζει απλώς δεν θέλω να νομίζουν ότι με κοροϊδεύουν...

Δεν θέλω να μάθω το όνομα, απλά ρωτάω επειδή από ότι κατάλαβα μπορεί και να αγόρασες προβληματικό μπόρντ εξαρχής... :?

Πολλά από αυτά είναι μεν από αντικατάσταση, άλλα όμως μπορεί να ελέχθηκαν στο πόδι και να μπήκαν εκεί προς πώληση.

Από ότι θυμάμαι δεν δίνετε εγγύηση για αυτά ή αν δοθεί είναι για λίγους μήνες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...