Xoriatopaido Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Στα πολύ παλιά τα χρόνια,στα μέσα της δεκαετίας του '80 εκει στις αίθουσες των δημοσίων σχολείων υπήρχε ένας χάρτης κυκλικού ετήσιου ημερολογίου που απεικόνιζε διάφορες αγροτικές εργασίες ανά μήνα. Λόγω βαθυτάτης νοσταλγίας αναζητώ πληροφορίες για το χάρτη αυτό (εταιρία παραγωγής κλπ). Κάθε συνεισφορά σας θα αμειθφεί με την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου!
Melissa_virus Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Ρε Xoriatopaido έλεος βρε. Τι ψάχνεις να βρεις... Δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Πάντως και όταν ήμουν και εγώ δημοτικό είχα πετύχει τέτοιο χάρτη... 1992 +. Πήγαινε σε κανένα δημοτικό και διέρρηξε το. Και όλο και κάτι θα βρεις... λολ
DrLo Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Τι λες τώρα ρε μεγάλε ? Σιγά μην υπάρχουν στα σημερινά δημοτικά χάρτεσ με αγροτικές εργασίες. Το πολύ πολύ να υπάρχουν ετήσια ημερολόγια με σημειωμένες της ημερομηνίες κυκλοφορίας του Xbox360, PS3, του τελικού του Champions League. Στο ίδιο ημερολόγιο τα μικρά θα ποντάρουν για την ημερομηνία που θα βρεθεί ο "μικρός Άλεξ".
Melissa_virus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 DrLo βρέθηκα πριν μέρες στον προαύλιο ενός δημοτικού και μια αίθουσα φαίνονταν μαζεμένοι πάρα πολλοί χάρτες τυλιγμένοι και σκισμένοι. Έτσι στην κατάσταση που τους είδα, μου θύμισαν του χάρτες που είχαμε το 92. Δεν πάνε και πολλά χρήματα στην παιδεία… Σε κάποια δημοτικά μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν ξέρεις κανένα δάσκαλο σε κανένα σχολείο της επαρχίας ρώτησε τον. Σε κανένα παλιατζίδικο δεν νομίζω να έχουν κάτι τέτοιο…
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 βρε τι μου θύμισε ο άνθρωπος... ξέρεις ότι εγώ ακόμα έτσι τους σκέφτομαι τους μήνες; Σε κύκλο και σε σχέση με εκείνο τον χάρτη. Στο κάτω αριστερό τεταρτημόριο το φθινόπωρο, σωστά; Κοίτα να δεις που θα με κάνεις να ενδιαφερθώ για το θέμα...
giannisk1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Τελικά δεν είμαι ο μόνος που υπολογίζει ακόμα τους μήνες σκεπτόμενος τον συγκεκριμένο χάρτη! Όλοι αυτοί οι σχολικοί χάρτες κατασκευάζονταν απο μια συγκεκριμένη εταιρία(τότε),δυστηχώς δεν θυμάμαι όνομα.Πάντως σε κανα δημοτικό θα βρείς σίγουρα κάποια άκρη!
Trixwto-arkoudi Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Παιδια και εμενα με ενδιαφερει πολυ το θεμα και πιστευω οτι με τις πληροφοριες που θα δωσω κανουμε ενα βημα μπροστα... ξεκιναω με τα απλα: αν θυμαμαι καλα ολοι οι σχολικοι χαρτες ηταν απο τον Λουκοπουλο το θυμαμαι γιατι πριν λιγο καιρο ειχα τον γιο του φιλαρακι μαζι στον στρατο και λεγαμε για τους χαρτες εκανα ενα search στο google.... και βρηκα... http://9dim-rethymn.reth.sch.gr/contents_gr/media/media_maps_.htm καπου στο τελος απο την λιστα χαρτων λεει... 7Γ ΔΧ 3 Ο Χρόνος και τα 12 Παιδιά του - Εποχές Λουκόπουλος Παλιός αυτος ειναι ο χαρτης και ειναι η λιστα χαρτων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου βημα βημα ψαχνω να βρω και αλλες πληροφοριες
Xoriatopaido Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Πολύ χαίρομαι που υπάρχουν και άλλα άτομα με τις ίδιες ευαισθησίες και αναζητήσεις! Όντως κάτω αριστερά το φθινόπωρο,αυτό που προσέχαμε ίσως περισσότερο αφού τότε πρωτομπαίναμε στις αίθουσες.Με το χάρτη αυτό στο νου υπολογίζω,το ομολογώ ακόμη και σήμερα το χρόνο.Μακάρι να βγάλουμε άκρη.Θα συνεχίσω να τον αναζητώ και θα δημοσιεύσω εξελίξεις.Ίσως σε κανένα εκπαιδευτικό portal να υπάρχει η άκρη του νήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.