Koultouras Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Έχω την 9700 pro και δεν μπορώ να βάλω τους drivers της ATI με τίποτα όμως. Έχω ακολουθήσει όλα τα σχετικά tutorials που κυκλοφορούνε με κανένα αποτέλεσμα. Πάντα τα ίδια $ fglrxinfodisplay: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: Mesa project: http://www.mesa3d.org OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.4.1) Παίζει κανα καλό tutorial μπας και βγάλω άκρη;
Invader Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Σε τι λειτουργικό?Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα?Δώσε μερικές πληροφορίες παραπάνω.
Koultouras Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Έχεις δίκιο. Λοιπόν έχω βάλει ubuntu 6.06 και έχω δοκιμάσει τους παρακάτω οδηγούς: http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=204910 http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=197471&highlight=libGL.so.1.2 http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Dapper_Installation_Guide
user-64 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 οκ εχω βαλει οδηγους τησ nvidia τωρα είδα οτι το αρχειο εχει κατάληξη *.run αρα κανονικα πρέπει να τρεξεισ το sh-file.run -q δοκιμασε το και πεσ μασ ομωσ στο λεω απο τωρα οτι δεν ειμαι σιγουροσ οτι θα δουλεψει γιατι δεν μπαινεισ στην σελίδα τησ Ati να δεισ
user-64 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 πήγαινε εδω ισωσ βοηθησει https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/linux_8.27.10-inst.html
chek2fire Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 ασε φιλε για να βαλεις τους driver της ατι σε ubuntu πρεπει να εισαι προγραμματιστης η να παιζεις το linux για την πλακα σου εγω οπου και ρωτησα με στελνουνε σε κατι φοβερα δυσκολους οδηγους που δεν καταλαβαινω τιποτα και αν αρχισω να πειραζω και τον πηρηνα ετσι οπως λενε δεν ξερω και τι επιπτωσεις θα εχει στο συστημα
trv Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 εγω μετα απο υπερπροσπαθεια καποιων μηνων τα καταφερα, πλεον ειμαι με dri comple $ fglrxinfodisplay: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: RADEON 9800 SE Generic OpenGL version string: 2.0.5814 (8.25.18) Θελει αρκετο ψαξιμο.. να χαθεις μεσα στα ubuntuforums..
subdee Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 εμένα δουλέψανε αμέσως με την εγκατάσταση που κάνει το Easy Ubuntu
chek2fire Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 ωραιος οδηγος αυτος μπραβο ρε subdee αν και το μονο που εχω καταφερει ειναι να συνδεομαι στο net με το dsl crypto νομιζω θα λυσω αρκετες αποριες με αυτο
chek2fire Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 τωρα για πειτε ρε παιδια πως φτιαχνουμε λιγο την αναληση και να βελτιωσω γενικα την εικονα να μην φενονται τοσο ξεθωριασμενα τα παντα
Koultouras Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Εμένα παίδες δυστυχώς δεν έπιασε κανένας απο τους τρόπους που προτείνεται. Τους δοκίμασα και τους 2. Ρε συ trv δεν κάνεις μια καλή να περιγράψεις τον τρόπο που κατάφερες να περάσεις στο σύστημά σου τους drivers;
nske Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δες αν υπάρχει κάτι σχετικό στο /var/log/Xorg.*.log. Γενικά ό,τι ξεκινάει με το όνομα του driver, όπως π.χ. >[...] (II) fglrx(0): Acceleration enabled (II) fglrx(0): [DRI] installation complete (II) fglrx(0): Direct rendering enabled [...]
Koultouras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 (II) fglrx(0): [drm] removed 1 reserved context for kernel(II) fglrx(0): [drm] unmapping 8192 bytes of SAREA 0x2000 at 0xb7172000 (WW) fglrx(0): *********************************************** (WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! * (WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) * (WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) * (WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available * (WW) fglrx(0): ********************************************* * (II) fglrx(0): FBADPhys: 0xe8000000 FBMappedSize: 0x08000000 (II) fglrx(0): FBMM initialized for area (0,0)-(1280,8191) (II) fglrx(0): FBMM auto alloc for area (0,0)-(1280,1024) (front color buffer - assumption) (==) fglrx(0): Backing store disabled (==) fglrx(0): Silken mouse enabled (**) fglrx(0): DPMS enabled (WW) fglrx(0): Option "VendorName" is not used (WW) fglrx(0): Option "ModelName" is not used (II) fglrx(0): Using XFree86 Acceleration Architecture (XAA) Screen to screen bit blits Solid filled rectangles Solid Horizontal and Vertical Lines Offscreen Pixmaps Setting up tile and stipple cache: 32 128x128 slots 32 256x256 slots 16 512x512 slots (II) fglrx(0): Acceleration enabled (II) fglrx(0): Direct rendering disabled (==) fglrx(0): Using hardware cursor (II) fglrx(0): Largest offscreen area available: 1280 x 7163 Μάλλον δεν είναι και τόσο καλό ε;
nske Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2006 (WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) * Σύμφωνα με το παραπάνω μήνυμα, για δοκίμασε να κάνεις "modprobe fglrx" ως root για να δουμε αν υπάρχει και φορτώνει το module. Επίσης δεν έχεις τον Xorg 7.1 έτσι; Οι drivers της Nvidia και της ATI είναι ασύμβατοι με αυτόν. Αλήθεια, τον free drm driver τον δοκίμασες; Λόγικα είναι ήδη εγκατεστημένος αν έχεις τον Xorg 7.x. Απλά όρισε driver "radeon" sto xorg.conf και απεγκατάστησε τον fglrx τελείως για καλό και για κακό. Στο laptop μου με ATI 9700 αυτόν χρησιμοποιώ τους τελευταίους μήνες, κι επειδή είναι free αλλά και επειδή ο binary μου έσπασε τα νεύρα με τα προβλήματά του!
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2006 Ασε φιλε μου αρκετοι που εγκαταστησαμε ubuntu/kubuntu σε desktop και φορητα μας βγηκε το λαδι και προκοπη δεν ειδαμε. Ο λογος ειναι οτι οι drivers της ATI δεν ειναι συμβατοι με το xorg 7 οποτε οτι κατσει. Οποτε ή περιμενεις να βγαλει συμβατους ή βολευεσαι με τους default που εγκαθιστα το xorg. Oι οποιοι παντως για μικρες ati ειναι που καλοι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.