Προς το περιεχόμενο

Δε διαβάζει DVD ενώ διαβάζει CD

tazoulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα Slimtype SOSW-852S DVD Driver στο Laptop μου και εδώ και τρεις μέρες έχω το εξής πρόβλημα:

Όταν τοποθετώ ένα DVD δισκάκι στο driver αυτό που γίνεται είναι ότι ανάβει το λαμπάκι του driver, πράγμα που δείχνει πως το "διαβάζει". Ωστόσο, σε αυτό το σημείο "κολλάει". Δηλαδή, το λαμπάκι δε σβήνει και αν πάω να ανοίξω το δισκάκι από τον "Υπολογιστή μου" με διπλό κλικ στο εικονίδιο του DVD, "κολλάει" και "Ο Υπολογιστής μου" και μετά από λίγο μου εμφανίζει πως "Ο Υπολογιστής μου" δεν ανταποκρίνεται. Παρόλ' αυτά, οι υπόλοιπες διεργασίες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά στον υπολογιστή.

Για να "ξεκολλήσει" ο υπολογιστής από το να "διαβάζει" το DVD πρέπει να κλείσω τον υπολογιστή και να βγάλω το DVD μέσω ενός μηχανισμού που έχει το Laptop, τον οποίο χρησιμοποιείς σε περίπτωση που υπάρχει δισκάκι μέσα στον driver και θες να το βγάλεις ενώ ο υπολογιστής είναι σβησμένος.

Σας παρακαλω, όποιος ξέρει κάτι να με βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν είναι παράξενο. Το να διαβάσει ένα CD είναι πιο απλό, μιας και τα δεδομένα είναι πιο "αραιά" γραμμένα σε σχέση με το DVD. Μάλλον είναι στα τελευταία του.

Δημοσ.

μήπως έχεις και εσύ ACER; μου φαίνεται ότι όλα τα ACER τα'χει βαρέσει η ζέστη. είχα κι εγώ ένα πρόβλημα, αν είδες τα άλλα topics

Δημοσ.
Μάλλον αυτό πρέπει να 'ναι. Δηλαδή, αυτό σημαίνει πως θα χρειαστώ καινούριο DVD Drive, έτσι;

Logika nai...

An einai mesa stin eggyisi kynhghse to....

Δημοσ.
μήπως έχεις και εσύ ACER; μου φαίνεται ότι όλα τα ACER τα'χει βαρέσει η ζέστη. είχα κι εγώ ένα πρόβλημα, αν είδες τα άλλα topics

Ναι, ACER (Aspire 1670) έχω, αλλά μέχρι στιγμής είναι το μόνο πρόβλημα που μου παρουσίασε.

Δημοσ.
Logika nai...

An einai mesa stin eggyisi kynhghse to....

Δυστυχώς, η εγγύηση έληξε πριν ένα ή δύο μήνες. Θα πρέπει να αγοράσω ένα. Σκέφτομαι για NEC.

Δημοσ.
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

edo exei firmware gia to dvd sou ' date=' dokimase ena upgrade paizei na sto ferei se zoh.... den xaneis tipota!

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=154590

edo zhshtane paromoio provlhma diavase ligo isos vreis mia lysh![/quote']

Κατέβασα το τελευταίο firmware update αλλά και πάλι τίποτα. Η μόνη αλλαγή που παρουσιάστηκε στη συμπεριφορά του driver είναι πως πλέον, μετά από λίγο, σταματάει να φορτώνει (σβήνει το λαμπάκι) και μπορώ να βγάλω το DVD με eject. Ωστόσο, όταν το DVD είναι μέσα, αν πάω "Ο Υπολογιστής μου" και πατήσω "Εξερεύνηση" θα μου βγάλει ένα μήνυμα που λέει πως δεν έχω τοποθετήσει δισκάκι στο driver.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, παιδιά, αλλά οδεύω στο να αγοράσω καινούριο driver. Δε βλέπω να λύνεται αλλιώς το πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...