Προς το περιεχόμενο

Ελεγχος ασυμβατότητας

epitropos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες.

Παρακαλώ πολύ, όσοι μπορούν και δεν βαριούνται, να μου λύσουν μιά απορία που μου γεννήθηκε απο την στιγμή που αποφάσισα να συναρμολογήσω μόνος μου το νέο μου PC.

Η απορία μου αφορά τον έλεγχο της συμβατότητας μεταξύ των υποσυστημάτων ενός η/υ, ΠΡΙΝ αγοραστούν αυτά.Παράδειγμα :Αν το manual της μητρικής μας ζητάει μνήμες των 800/667/533 κατα πόσο είμαστε βέβαιοι οτι αν πάρουμε μνήμες στα 667 π.χ θα δουλέψουν ? Τί είναι αυτό που κάνει ένα μπλόκ μνημών να δουλεύει στην μητρική μας , και ενα άλλο όχι (στην ίδια,εννοείται, συχνότητα) ?

Μήπως η τάση λειτουργίας των μνημών ? και πώς ρυθμίζεται αυτό ? Ποιοί άλλοι παράγοντες μπορούν νά επέμβουν ? Υπάρχει το ενδεχόμενο η μητρική να μήν "γουστάρει" τους σκληρούς δίσκους ή ακόμα κι' οι σκληροί να μήν "χωνεύονται" μεταξύ τους ? Αν η κάρτα γραφικών είναι ίδια μάρκα με την μητρική, εξασφαλίζουμε οτι τουλάχιστον μεταξύ τους θα ταιριάξουν ?

Ελπίζω να καταλάβατε πανω-κατω τι ρωτάω.Οχι "βάλε άλλες μνήμες" ή "άλλαξε τον σκληρό".Ζητώντας πληροφόρηση στα sites των κατασκευαστών υπάρχει περίπτωση να μου απαντήσουν ? Δεν θέλω δλδ να πάρω ολα τα υποσυστήματα και μετά να τρέχω να τα αλλάζω ενα-ενα μέχρι να βρώ ποιό θα "κάτσει".

Ζητάω συγνώμη αν βρίσκετε αφελείς τις απορίες μου, αλλα είμαι αρχάριος και θέλω να μάθω (και ίσως να σας μοιάσω).Αν αναρωτιέστε γιατί δεν παραγγέλνω να μου τον "φτιάξουν", απαντώ :

1.Δεν ξέρω τι θα βάλουν μέσα.

2.Θα χάσω την χαρά της κατασκευής

3.Εχω ήδη το κουτί (Stacker) και το τροφοδοτικό (Enermax Liberty 620).

Αν κάποιοι βαριούνται να δώσουν τεχνικές οδηγίες, ας προτείνουν βιβλιογραφία (ελληνική κατα προτίμηση).Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τόν χρόνο και την υπομονή σας.

Epitropos.

ΥΓ. Θά διαβάσω τις απαντήσεις σας τον Δεκαπενταύγουστο, γιατι αύριο πουρνό-πουρνό την "κάνω" για διακοπές.Καλές βουτιές και σε σας.Φτού ξελευτερία !!

Δημοσ.

Κοιταξε σε τοσα pc που εχω συναρμολογησει μεχρι στιγμης, δε μου εχει τυχει να μην δουλευει κατι που σιγουρα υποστηριζεται απο τη μητρικη και το αναφερει κ το manual.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...