Προς το περιεχόμενο

Απλο και μικρο προγραμμα για netcafe

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 'νετκαφε', θα ειναι σε ξενοδοχειο για να καθονται οι τουριστες και θα αποτελειται απο εναν υπολογιστη, εναν client δηλαδη και τον server, εψαξα στο sourceforge, στο google και εδω αλλα δεν βρηκα κατι που να μου κανει.Μονο απο τα προγραμματα για μεγαλα μαγαζια.

Θα ηθελα κατι free, θα ελεγα open source αλλα δεν νομιζω να υπαρχει.

Θελω απλα

• να 'κλειδωνει' τον client και να μπορει να 'ξεκλειδωνεται' απο τον server οταν θελει να κατσει ο πελατης
  • να μετραει τον χρονο που καθεται ο πελατης και να βγαζει το ποσο που θα πληρωσει
  • να 'περιοριζει' τις δυνατοτητες του πελατη, μην κανει καμια βλακεια

Επειδη στον server δεν θα καθεται κανενας skilled admin, θα ηθελα το προγραμμα να εχει μονο τα παραπανω, περα απο αυτα οσο το δυνατον λιγοτερα.

Catched the νοημα?

Ωραια.

Ελπιζω να ξερετε να με βοηθησετε.

Δημοσ.

Μαν raziell, αυτα που μου βαζεις κοστιζουν.

Damn3, το δικο σου ειναι καλο αλλα δουλευει με καρτες, τιποτα πιο απλο υπαρχει?:)

Δημοσ.

loipon file akou ti 8a kaneis!!Iparxoun kati kartoules PCI me tis opoies OTI KAI NA KANEI o xristis, meta to restart epanaferete stin proigoumeni katastasi..Aytes douleyoun se sindiasmo me ena card reader kai epanagemizomenes kartes apo enan administrator i mia tamiaki. Gia na sou pw tin ali8eia den 3erw pou mporeis na to vreis alla to programma-driver tis pci kartas to elegan hdd guardian

Δημοσ.

Σε ευχαριστω ρε μαν, αλλα τι μου το λες?:P

Ο υπολογιστης θα δουλευει για τουριστες, και δεν νομιζω να κανουν καμια ζημια, αρα δεν χρειαζονται οι καρτες πωςτιςλενε που σου γυρνανε τα αρχεια των windows οπως ηταν, και επισης ουτε θα χρειαζονται καρτες προπληρωμενου χρονου, εφοσον ο τουριστας δεν καθεται πολυ καιρο.

Δημοσ.
Theleis apla:

# να 'περιοριζει' τις δυνατοτητες του πελατη, μην κανει καμια βλακεια

Ο υπολογιστης θα δουλευει για τουριστες, και δεν νομιζω να κανουν καμια ζημια, αρα δεν χρειαζονται οι καρτες πωςτιςλενε που σου γυρνανε τα αρχεια των windows οπως ηταν

mipws telika na apofasiseis ti 8eleis??.....ok den theleis proplirwmenes kartes ayto to katalavame alla an paei kai katsei o ka8e ili8i0s k katevasei ts0ntes klp klp kai kollisei kanena io??Ec 8a trexeis meta??

E ama 8es na kaneis prota8litismo, trexa apo tora gia pro8ermansi........

Δημοσ.

Ειπαμε, να βαζει μερικα restrictions, οχι και να τρελαθουμε στο security.

Ενας υπολογιστης ειναι, σημαντικα αρχεια δεν εχει, και δεν θα βαλουν και οι τουριστες να κατεβασουν τσοντες.

Είναι open source οπότε το προσαρμόζεις.

Ναι, σωθηκαμε, ξερω vb και θα κατσω να κανω χακιες.Δυστυχως δεν ειμαι προγραμματιστης...

Δημοσ.

edo milame gia enan mono ipologisth, ton server gia to internet ti ton theleis?kai ego eimai se ksenodoxeio kai exoume 3 pc gia internet.to kathena pairnei internet apo to router tou ote (apla evala ena extra routeraki gia na vgazo se 5 mihanimata net) kai telos.exo kai ta 3 mihanimata edo kai 3 mhnes (to ena me ta idia windows apo persi) kai den exoun kanena provlhma.oute kartes pci, oute accounts oute tpt.O touristas to mono pou thelei apo to pc einai ena messenger,mia webcam kai iho na vlepei ton allo.Oi ksenoi exoun trello kollhma me to messenger kai trone ores ekei.Oute kan plohghsh den kanoun alla akoma kai tote tipota tragiko.Oson afora to xrono pou kathetai o pelaths, ena pc exeis mono den einai toso diskolo na kratas thn ora pou to xrhsimopoiei. Sthn telikh vale ena screensaver me kodiko na to kleidoneis.Emeis tous xreonoume ana 15lepta.Tora an katsei 17 kai mou plirosei 15 den xalase kai o kosmos.Otan erxontai tous rotao an theloun 15lepta, misi ora ktl...Apla pragmata.Ta mihanimata me kartes proplhromenes kostizoun giro sta 250-300 euro kai den aksizei gia ksenodoxeio pou doulevei 6 mhnes kai me mikrh kinisi.

Δημοσ.

Πραγματι σωστος.

Λοιπον, επρεπε να εξηγησω το πως ειναι στημενο το δικτυακι του ξενοδοχειου.

Υπαρχει ενα switch που δινει internet στον netcafe server και στον netcafe client.Ο netcafe server δεν ειναι internet server.Παιρνει με τον ιδιο τροπο που παιρνει και ο client.

Μεχρι τωρα το "netcafe" ειχε ενα προγραμμα, το cybercafe surfshop free, το οποιο ομως ηταν κατα τη γνωμη μου για τα μπαζα, καθως πολλες φορες για ανεξηγητο λογο ο client δεν μπορουσε να ξεκλειδωσει, και καμποσα αλλα, και ειπα να το αλλαξω, με κατι πιο απλο και καλο.

Ομως η ιδεα σου ειναι απλη:εφοσον ειναι μονο ενας υπολογιστης, αντι να καθομαι να παιζω με προγραμματα netcafe, γιατι να μην βαλω ενα screensaver με κωδικο, που θα αλλαζεται καθε τοσο, να κανω την δουλεια μου?:)

Ετσι κι αλλιως οι τουριστες γενικα ειναι ασχετοι, μεχρι τωρα αποτι βλεπω χρησιμοποιουν μονο το msn messenger(καλα, αν δειτε το ποσοι εχουν κανει login θα τρελαθειτε, που και που περναει απο το μυαλο μου να βαλω κανενα keylogger:p), και τον internet explorer για τα email τους.Τον firefox τον εχω βαλει εγω και εχω ενα shortcut για αυτο στο desktop αλλα δεν τον εχω δει να χρησιμοποιειται ποτε.

Μαν μιχαλη, αν ειναι θα δοκιμασω την ιδεα σου και λεω αποτελεσματα.

Ευχαριστω for the help guys.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...