sniper_206 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Σήμερα το πρωί που πήγα να ανοίξω το pc μου κόλλησε στν αρχή του start up εκει που διαβάζει τους δίσκους (detecting IDE drives) και δεν έμπαινε με τίποτα. Δεν έκανε restart από μόνο του απλά δε διάβαζε τους δίσκους και κόλλησε εκεί. Το ξαναδοκίμασα και πάλι τα ίδια. Μετά άνοιξα το κουτί, κούνησα τους δίσκους και τις κορδέλες το άνοιξα και όλα οκ. Αλλά τώρα που πήγα να τον ξαναανοίξω αντιμετώπισα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Έκανα την ίδια διαδικασία και άνοιξε μετά κανονικά. Κάτι παρόμοιο είχα αντιμετωπίσει πριν από κανένα χρόνο που έκανα αναβάθμιση και είχα βάλει rounded κορδέλες και το έκανε συνέχεια. Τις αντικατέστησα με τις παλιές και δεν είχα ξανα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ο ένας δίσκος μου είναι SATA και ο άλλος ATA επομένως αν υπάρχει κάτι νομίζω θα είναι στον ΑΤΑ αλλά δεν ξέρω τι να πω... Έχει κανείς καμιά ιδέα να μου δώσει? Έγινε μια διακοπή ρεύματος χθες βράδυ αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό η αιτία του προβλήματος μου.
firewalker Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Βάλε διαδοχικά κάθε σκληρό μόνο του για να "δεις" ποιός από του δύο φταίει. Επίσης δες αν τα καλώδια τροφοδοσίας είναι οκ.
harrys23 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Φιλε το ιδιο ειχα παθει και εγω πριν πολυ καιρο εκανα φορματ αλλαξα πλεξουδες καλωδια και παλι τα ιδια τελικα πηγα πισω στο Πλαισιο τον σκληρο και τον αντικατεστησαν λογο εγγυησης. απο τοτε εβαλα και ενα 2πλο fan κατω απο καθε σκληρο και δεν ξαναεπαθα κατι παρομοιο. Εμαθα αργοτερα οτι χτυπανε ετσι στα καλα καθουμενα οι σκληροι δισκοι οποτε το fan αυξανη την ζωη του σκληρου λογο τον θερμοκρασιων που αναπτυσονται. Κανε και το παρακατω... Δες καλα ποιον σκληρο εχεις να κανει boot (το βλεπεις απο το bios) αν αυτος που κανει boot κολαει κανε κανα format αν δεν λιθει το προβλημα τοτε φοβαμαι πως χτυπησε ο σκληρος.
sniper_206 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Harrys23 ο ΑΤΑ έχει το λειτουργικό και κάνει boot αλλά δουλεύει μια χαρά όταν ανοίγει, ούτε καθυστερεί σε κάτι ούτε κολλάει και είναι καινούριος σχετικά (WD 200GB JB ενός χρόνου) Ένα χρόνο τώρα έχει να μου παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα. Μήπως να αλλάξω το καλώδιο αρχικά και αναλόγως να δω τι θα κάνω? Δε νομίζω ότι ένα format θα λύσει το πρόβλημα.
harrys23 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 @sniper_206 xero se tromazei i idea tou format logo ton dedomenon pou tha xaseis e? allaxe kalodia kai to blepeis alla kai i dikia mou periptosi oute enos xronou itan o skliros an exeis kai kane allo pc proxeiro i kanenos filou dokimaseto kai ekei an kolisei kai ekei tote c:format isos an exeis kanena plaisio ekei pou eisai mporeis na tous pas ton skliro kai se ena 10lepto tha sou poun sigoura an xtipise i an exei provlima.(dwrean) ti allo na po makari na eisoun edo na to koitousame mazi to pc sou katexo merika pragmata allaxe kai plexouda kai kalodio reymatos apo mia alli siskevi
Mystirios Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Έχω και γω το ίδιο πρόβλημα αλλά αφου όταν φορτώσει λειτουργικό δουλεύει κανονικά ο δίσκος δεν έχω δώσει πολύ σημασία.Και γω έναν 80αρι WD έχω κανα δυο χρόνια και τώρα το καλοκαίρι άρχισε τα δικά του.Ίσως να φταίει και η ζέστη. Στη χειρότερη μπορεί να άρχισει αρχίσει να τα φτύνει η κεφαλή οπότε αν ακούσεις κάποια στιγμή ένα *τακ τακ τακ τακ* ή *τίνγκ τίνγκ τίνγκ* , μάλλον το 2ο :ρ , κάνε όπως και δήποτε back up οτι προλάβεις. (στην αγγλική ονομάζεται head slapping και ο ήχος αναφέρεται σαν clicking sound)
sniper_206 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 @Harrys23 Δε με ενδιαφέρει ότι θα χάσω δεδομένα γιατί τα κάνω backup και στον δέυτερο σκληρό (τον SATA) αλλά βαριέμαι τη διαδικασία και το ξαναπέρασμα προγραμμάτων, ρυθμίσεων κτλ. Θα πάω από Δευτέρα να πάρω ένα καλώδιο και βλέπουμε...
sniper_206 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Άλλαξα το καλώδιο αλλά τζίφος... Ούτε παράξενους ήχους κάνει ούτε περίεργα κολλήματα, απλά για να ανοίξει θέλει "δαχτυλάκι" στο καλώδιο που συνδέει τον ΑΤΑ σκληρό με τη μητρική... Καμιά ιδέα που να μην αναφέρει τη λέξούλα "format" ? Μήπως να τον βάψω μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα???
papabiris Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2006 Μήπως να τον βάψω μπλε και να τον πετάξω στη θάλασσα??? μη μολυνεις τη θαλασσα ρεεεε :-D . αυτο που επαθες το ειχα παθει και εγω με εναν σατα σκληρο.το περιεργο ειναι οτι μολις του εβαλα ενα καλωδιο σατα απο mia dfi lanparty υσηχασε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.