Προς το περιεχόμενο

Video capturing από βιντεοκάμερα MiniDV

spasoklambania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την βιντεοκάμερα Panasonic GS-27 που γράφει σε MiniDV. Έχω στον υπολογιστή μου τα εξής προγράμματα: Ulead MediaStudio Pro 8, Ulead VideoStudio 10 Plus, Pinnacle Studio 10, Adobe Premiere Pro 2.0 . Βάζω να πάρουν το video από την κάμερα. Όταν πάω να το δω δεν έχει τόσο καλή ποιότητα όσο θα ήθελα. Έχει θόρυβο και σε όλα τα video φαίνεται σαν να σπάει η εικόνα σε κάποια σημεία. Μόνο με το Adobe Premiere με μια επιλογή κατάφερα να μην σπάει η εικόνα. Κάνω κάτι λάθος; Αν ξέρει κάποιος ας μου πει τι πρέπει να κάνω σε κάθε πρόγραμμα ώστε να έχω την μέγιστη δυνατή ποιότητα στα video μου.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το Pinnacle και είχα αυτό το πρόβλημα το οποίο το έλυσα κατεβάζοντας τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών για δοκίμασε το και τα ξαναλέμε

Δημοσ.

min perimeneis kapoia piotita eikonas apo to miniDV cameres giati kanoun fields (Lower Fields First) stin egkrafi tis eikonas pano stin kaseta. (Gia auto blepeis grammes stin othoni tou upologisti alla stin thleorasi den blepeis tipota.) Me to Adobe Premiere Pro exeis tin dinatotita na to apenergopoiiseis alla apo tin stigmi pou etsi exei graftei stin kasseta tote den pezei rolo.

Δημοσ.
min perimeneis kapoia piotita eikonas apo to miniDV cameres giati kanoun fields (Lower Fields First) stin egkrafi tis eikonas pano stin kaseta. (Gia auto blepeis grammes stin othoni tou upologisti alla stin thleorasi den blepeis tipota.) Me to Adobe Premiere Pro exeis tin dinatotita na to apenergopoiiseis alla apo tin stigmi pou etsi exei graftei stin kasseta tote den pezei rolo.

Έπαιξα λίγο με το Adobe Premiere. Άλλες φορές μου εμφανίζει γραμμές στο αρχείο βίντεο που παίρνω στο pc και άλλες όχι. Δηλαδή αν σε ένα βίντεο μου βγάλει γραμμές πρέπει να το ξαναπάρω στο pc και τότε θα είναι εντάξει. Τι συμβαίνει; Αν είναι εύκολο πες μου ακριβώς ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να απενεργοποιήσω την λειτουργία που λες. Επίσης αν ξέρεις οτιδήποτε άλλο που θα με βοηθήσει να έχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα στα βίντεο μου, θα ήθελα να μου το πεις. Ζητώ συγνώμη για τις πολλές και απανωτές ερωτήσεις αλλά σε αυτό το θέμα είμαι εντελώς αρχάριος, δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Δημοσ.

katarxas na exeis orisei apo tin videocamera na grafei se SP kai oxi se LP. to SP kai to LP exei na kanei me tin ora egrafeis diladi sto SP grafei px 60lepta eno stin idia kasseta me LP grafei 90lepta. Sou exo steilei ena project tou premiere me etimes tis ruthmiseis.

Camera DV.zip

Δημοσ.
katarxas na exeis orisei apo tin videocamera na grafei se SP kai oxi se LP. to SP kai to LP exei na kanei me tin ora egrafeis diladi sto SP grafei px 60lepta eno stin idia kasseta me LP grafei 90lepta. Sou exo steilei ena project tou premiere me etimes tis ruthmiseis.

Ακριβώς τα ίδια μου κάνει. Σε SP την έχω ρυθμίσει να γράφει. Πάρε ένα screenshot για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Αισθάνομαι ότι σαν ηλίθιος έδωσα τόσα λεφτά για να έχω μάπα ποιότητα, αν και είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνω λάθος. Στείλε μου με ένα pm την σωστή διαδικασία για να κάνω capture τα video. Sorry αν σε πρίζω :-D

EDIT

Φυσικά δεν είναι η ποιότητα της εικόνας όπως στο screenshot, το έβγαλα μόνο για να δεις τις γραμμές. Αν και γενικά δεν με ενθουσιάζει η ποιότητα των video στο pc. Στην τηλεόραση φαίνονται πολύ καλύτερα.

post-1503-129062935427_thumb.jpg

Δημοσ.

Μετά από αρκετό ψάξιμο (και σε άλλα forum αλλά και στο Adobe Premiere Pro 2.0 ) κατάφερα να κάνω de-interlacing και πλέον δεν φαίνονται οι γραμμές. Πάμε πλέον σε κάτι άλλο. Τα βίντεο, ακόμα και την μέρα έχουν θόρυβο. Με ποια επιλογή του Adobe Premiere μπορώ να μειώσω τον θόρυβο χωρίς να έχω και απώλεια στην ποιότητα; Τέτοια επιλογή βρήκα στο Adobe Media Encoder αλλά δεν μου κάνει γιατί από εκεί δεν μπορώ να αποθηκεύσω τα video σε μορφή DV-AVI. Κάποιο plugin μου είχαν πει (δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιο forum) το οποίο δεν είναι δωρεάν και δεν έχω τα λεφτά να το αγοράσω (δεν δουλεύω και δεν μπορώ να ζητάω από τους γονείς μου λεφτά όλη την ώρα) .

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις capture με το Microsoft Movie Maker 2.0 και θα το κατεβάσεις σε DV-AVI για να έχεις την ποιότητα που τραβάει η κάμερα χωρίς συμπίεση.

Απλά να ξέρεις ότι θέλει πολύ χώρο στον δίσκο, ενδεικτικά σου λέω ότι 60min θέλουνε περίπου 12GB σε DV-AVI.

Δημοσ.
Δοκίμασε να κάνεις capture με το Microsoft Movie Maker 2.0 και θα το κατεβάσεις σε DV-AVI για να έχεις την ποιότητα που τραβάει η κάμερα χωρίς συμπίεση.

Απλά να ξέρεις ότι θέλει πολύ χώρο στον δίσκο' date=' ενδεικτικά σου λέω ότι 60min θέλουνε περίπου 12GB σε DV-AVI.[/quote']

To moviemaker ήταν το πρώτο που δοκίμασα (πριν ακόμα βάλω οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα) . Μετά όταν κατέβασα τα άλλα είδα ότι την καλύτερη ποιότητα βγάζει το Adobe Premiere Pro 2.0 και ακολουθεί το Ulead MediaStudio Pro 8. Με το moviemaker αλλοιώνονται κάπως τα χρώματα, αν και το βάζω σε DV AVI. Έκανα δοκιμές με το Premiere, βρήκα κάποιο plugin, μειώθηκε κάπως ο θόρυβος αλλά η ποιότητα είναι απαίσια, τουλάχιστον για τα μάτια μου (παρατηρώ και την παραμικρή λεπτομέρεια) . Στέλνω ένα screenshot για να καταλάβεις τι γίνεται. Είναι zippαρισμένο. Η εικόνα είναι .bmp (δηλαδή ασυμπίεστη) και θα δεις ακριβώς την ποιότητα που βλέπω... Το βίντεο αυτό είναι με: Antialias και ελαφρύ Noise reduction. Αν μπορέσει να μου βρει κάποιος λύση ώστε να μην έχω αυτή την απαίσια ποιότητα είναι τέλειος! Μια βδομάδα ασχολούμαι μέρα-νύχτα με αυτό το πράγμα και δεν βρίσκω λύση. Λέτε να φταίει ότι έχω laptop (το desktop είναι στην Ηγουμενίτσα αλλά εκεί θα πάω από Σεπτέμβριο που ξεκινάει το ΤΕΙ) ;

video_ilektrikos.zip

Δημοσ.

Περίεργο πάντως μιας και όλες τις ταινίες μου τις κατεβάζω με movie maker 2.0 και σε dv-avi, ποτέ δεν είχα τα προβλήματα που αναφέρεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...