gdp77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Λοιπόν, από χθες το βράδυ έχω φάει ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το USB. Έχουμε και λέμε: 1) Προσπαθώντας να κάνω backup στον εξωτερικό δίσκο μου (usb 2.0) αντιμετώπισα "delayed write fail" errors. Ο εξωτερικός δίσκος κολλούσε και ο μόνος τρόπος να τον επαναφέρω ήταν να τον σβήσω και να τον ξανανοίξω. Κανένα πρόβλημα με ανάγνωση. Μόνο με εγγραφή μεγάλων αρχείων. 2) Έκανα έρευνα στο dfi-street και υπήρχαν και άλλοι με παρόμοια προβλήματα. Εκεί όμως τους έλεγαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τους drivers και συνιστούσαν σβήσιμο και επανεγκατάσταση drivers. Η λύση ΔΕΝ είναι αυτή και το αποδεικνύω παρακάτω. 3) Πάω στο microsoft support, όπου βρίσκω κάποιο topic που λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε "full speed" usb devices. (full speed = USB 1.1 // high speed = USB 2.0). Εμένα όμως ο δίσκος είναι USB 2.0..... 4) Κάνω έναν έλεγχο και διαπιστώνω ότι όχι μόνο ο δίσκος, αλλά και τα usb flash που έχω, είχαν usb 1.1 ταχύτητες και όχι usb 2.0. Για να είμαι 100% σίγουρος, τα βάζω στο laptop, όπου εκει δεν υπηρχε κανένα πρόβλημα. Το laptop τα έβλεπε usb 2.0 και έγγραφε σε usb 2.0 ταχύτητες... Μάλιστα... 5) Κάνω reboot το pc μου και ιδού : Να το πρόβλημα !!! Το bios βλέπει τον εξωτερικό δίσκο σαν usb 1.x... Το αναγνωρίζει σαν συσκευή "full speed" και όχι "high speed". To ίδιο συμβαίνει και με τα flash-άκια μου. Φυσικά χρησιμοποιώ το latest bios. Καμία ιδέα για το πώς να λύσω το πρόβλημα;
gdp77 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο δίσκο. Και τα flash-άκια μου σε άλλα usb slots τα βάζω και αυτά αναγνωρίζονται σαν usb 1.x "full speed" . Επαναλαμβάνω ότι στο Laptop δουλεύουν όλα κανονικά σαν usb 2.0. Και φυσικά το Usb 2.0 support είναι ενεργοποιημένο στο bios...
asmilon Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Πιστευω πως με ενα BIOS Update θα στρωσει το μηχανημα σου, δε ειναι λογικο να μην υπαρχει USB 2.0 σε NF4 μητρικη :-?
gdp77 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Πιστευω πως με ενα BIOS Update θα στρωσει το μηχανημα σου, δε ειναι λογικο να μην υπαρχει USB 2.0 σε NF4 μητρικη latest bios on board... Τελικά σε όλους έτσι γίνεται. Από άλλο forum μου είπαν και άλλα παιδιά ότι στο bios όλα έτσι αναγνωρίζονται και στα win αναλαμβάνουν οι drivers. Τώρα για τα "delayed write failed" error που έχω πρέπει να φταίει ή το external case μου ή κάτι έχει στραβώσει στα win...
trospe Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Mήπως πρέπει να κοιτάξεις το plug n play OS στο bios και να το βάλεις στο off? Oταν είναι ενεργοποιημένο αναλαμβάνει το λειτουργικό το plug n play. Οταν είναι off αναλαμβάνει το bios,και στη συνέχεια το λειτουργικό παίρνει πληροφορίες από το bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.