Προς το περιεχόμενο

WWDC 2006 Live Coverage & Pre Rumors


Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mac OS 10.5 will see updates to most of the included applications, among the major updates are:

 

• Spotlight 2.0

• Dashboard 2.0

• Safari 3.0

• iChat 4.0

• Automator 2.0

• QuickTime 7.2

• Mail 3.0

• iCal 3.0

• Address Book 5.0

 

EXCLUSIVE: Leopard Feature Set Leaked

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

http://www.insomnia.gr/comments.php?catid=12&id=1526

 

Προς το παρόν, το keynote συνεχίζεται. Το άρθρο θα ενημερωθεί όταν τελειώσει ο Steve Jobs. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Πότε βγαίνει ο νεος mac pro και πότε το Leopard??????

O νέος Mac Pro είναι shipping today, όπως είπε ο Jobs. Δηλ. στις ΗΠΑ μπορείς να παραγγείλεις ήδη. Ετοιμοπαράδοτος!

Η Rainbow δεν ξέρω πότε θα τον φέρει, σε κανά δίμηνο μάλλον.

 

Το ΜacOS X 10.5 Leopard θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2007, σύμφωνα πάντα με το keynote και το επίσημο site.

Μαζί με τα Vista; :P

 

Μην ξεχνάμε ότι το Mac Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες, όχι στον home user - εξ'ου και η τιμή.

Για τον home user υπάρχει ο iMac.

 

για κανενα νεο macbook δεν ειπε τιποτε ρε γαμωτο?

Κανένας δεν ανέμενε ανανέωση των φορητών. Οι MacBook Pro είναι ένα εξάμηνο στην αγορά. Οι MacBook δεν έχουν κλείσει καλά-καλά τρίμηνο και περιμένεις ανανέωση;

Ίσως πριν τα Χριστούγεννα να βγει MacBook Pro (όχι ο απλός MacBook που απευθύνεται σε φοιτητές και γενικά την "χαμηλή", μη επαγγελματική αγορά) φορώντας την έκδοση του Woodcrest για φορητούς - νομίζω λέγεται Menrom ή κάπως έτσι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Περιληπτικά, ιδού μερικά μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά του MacOS X 10.5 Leopard, όπως τα ανακοίνωσε ο Steve Jobs στην ομιλία του στο WWDC 2006:

 

Μία εντελώς νέα λειτουργία, η Time Machine, επιτρέπει στο χρήστη να "γυρίσει πίσω στον χρόνο" και να ανακτήσει σβησμένα δεδομένα, είτε αυτά είναι αρχεία είτε εφαρμογές είτε ακόμα και επαφές στο Address Book του. Ουσιαστικά η Μηχανή Χρόνου (όπως μεταφράζεται) κρατάει αντίτυπα όχι μόνο του συστήματος αλλά και όλων των αρχείων και δεδομένων του χρήστη, κάνοντας έτσι ένα αυτόματο και αόρατο για τον χρήστη, backup. Το backup γίνεται είτε σε τοπικό δίσκο είτε σε δίσκο δικτύου.

 

Μια άλλη νέα λειτουργία είναι το Spaces (μία μορφή virtual desktop) που επιτρέπει στον χρήστη να έχει ανοιχτές εφαρμογές σε διαφορετικές επιφάνειες εργασίας και να αλλάζει άμεσα επιφάνεια εργασίας. Το Spaces επιτρέπει στον χρήστη να μετακινεί εφαρμογές από μία επιφάνεια εργασίας σε μια άλλη με απλό drag & drop και να βλέπει όλες τις επιφάνειες εργασίας ταυτόχρονα για να επιλέξει ποιά θέλει να χρησιμοποιήσει εκείνη τη στιγμή.

 

Το Leopard αναβαθμίζει επίσης τo πρόγραμμα Mail με Mail Notes (πρόχειρες σημειώσεις που διαχειρίζονται όπως τα e-mail), Mail To Dos (υπενθυμίσεις με άμεση σύνδεση στο iCal), με 30 έτοιμα templates για mail (το Stationery) αλλά και προσθήκη RSS feed και διαχείρισή τους μέσω των Smart Mailboxes.

 

Στο iChat προστίθεται το iChat Screen Sharing που επιτρέπει σε διάφορους χρήστες να "μοιράζονται" την ίδια επιφάνεια εργασίας προκειμένου να δουλεύουν ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο. Με το iChat Theater διάφοροι χρήστες μπορούν να δουν ταυτόχρονα ένα slideshow από το iPhoto, μία ταινία QuickTime movie ή μία παρουσίαση Keynote μέσα από το ίδιο παράθυρο του iChat. Επίσης προστίθεται η δυνατότητα tabbed chat.

 

Άλλες προσθήκες στο Leopard:

 

- εγγενής υποστήριξη 64-bit εφαρμογών ενώ διατηρείται η πλήρης συμβατότητα για εφαρμογές και drivers 32-bit χωρίς emulation ή μετάφραση (translation).

 

- βελτιώσεις στην τεχνολογία Boot Camp

 

- προσθήκη της εφαρμογής οικιακών πολυμέσων Front Rowσε όλα τα νέα Macintosh με τη βοήθεια του Apple Remote.

 

- προσθήκη της εφαρμογής Photo Booth σε όλα τα Mac.

 

- αναβάθμιση του ημερολογίου iCal στην έκδοση 3 με υποστήριξη ομάδων χρηστών και CalDAV.

 

- αναβάθμιση της τεχνολογίας εύρεσης Spotlight που λειτουργεί πιο γρήγορα, χρησιμοποιεί Boolean operators, δίνει καλύτερες προεπισκοπήσεις και επιτρέπει στον χρήστη να ψάχνει σε δικτυακούς δίσκους ή άλλους συνδεδεμένους υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο.

 

- ένα νέο widget, το Movies Dashboard.

 

- αναβαθμισμένο έλεγχο πρόσβασης για τους ανήλικους που ενσωματώνει remote administration του συστήματος.

 

- τη νέα τεχνολογία γραφικών Core Animation, που επιτρέπει την εύκολη δημιουργία εφέ και κινούμενης εικόνας.

 

- αλλαγές στο Universal Access που περιλαμβάνει αναβάθμιση του φωνητικού συστήματος VoiceOver αλλά και υποστήριξη Braille.

 

- προσθήκες ασφαλείας όπως η προστασία anti-phishing στο Mail και στο Safari καθώς και αναβαθμισμένο τοίχος προστασίας που ρυθμίζει την πρόσβαση κάθε εφαρμογής ξεχωριστά σε δικτυακούς πόρους (αντικαταστάτης του Little Snitch;)

 

- νέα εργαλεία για developers όπως το Xcode 3 με πλήρη υποστήριξη 64-bit και garbage collection για την Objective-C, το DashCode ένα νέο και απλό εργαλείο για τη δημιουργία Dashboard widgets χωρίς να γράψετε ούτε γραμμή κώδικα και τέλος το Xray, για την βέλτιση ταχύτητα στις εφαρμογές. Τέλος, το MacOS X 10.5 θα ενσωματώνει το Ruby On Rails framework.

 

Όπως είπε και ο Steve Jobs, αυτές είναι ελάχιστες από τις βελτιώσεις του MacOS X 10.5 - υπάρχουν πολλές ακόμα που δεν είναι ανακοινώσιμες.

 

Εν αναμονεί της άνοιξης 2007... :)

 

Πηγή: Apple Insider.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O νέος Mac Pro είναι shipping today, όπως είπε ο Jobs. Δηλ. στις ΗΠΑ μπορείς να παραγγείλεις ήδη. Ετοιμοπαράδοτος!

 

Και εδώ Γερμανία αποστολή σε 1-3 μέρες από την παραγγελία!! Δηλαδή ετοιμοπαράδοτο. Μόνο Ελλάδα παίρνουνε χαμπάρι μετά από μήνες!

 

 

Είδα και στο site της Apple τα λίγα από τα καινούργια features του Leopard και μιλάμε είναι φανταστικά!! Ειδικά το Spaces θα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για χρήστες MacBook σαν εμέ που όπως και να το κάνουμε ο χώρος της οθόνης είναι περιορισμένος. Όπως επίσης βλέποντας το Core Animation έμεινα κανονικά μ@λ@κ@ς!! Απίστευτο!!! Ειδικά αν αποδίδει έτσι όπως στο video! Αναμονή παλικάρια!!

 

Hasta la Vista, Vista!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Και επί τη ευκαιρία του παραπάνω μηνύματος του Steven, να χαιρετίσω την απόφαση της Rainbow να ορίσει ως έναρξη της περιόδου διακοπών την 7η Αυγούστου 2006, ημέρα έναρξης της μιας από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Apple, το WWDC 2006.

Δεν βαριέσαι, σιγά την ημέρα (θα σκέφτηκαν). Και το έκλεισαν το μαγαζί!

 

 

dcsummersf8.jpg

 

 

Αποτελέσματα αυτής της λο-γι-κό-τα-της απόφασης είναι:

 

1. Όσοι θέλουν να ενημερωθούν στην ελληνική γλώσσα για τον Mac Pro ή το preview του MacOS X 10.5 και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, καλά θα κάνουν να μείνουν ανενημέρωτοι.

Και φυσικά όσα ειδησιογραφικά μέσα "ενημερώνονται" από την Rainbow για τις εξελίξεις στο χώρο της Apple, δεν άκουσαν τίποτα για τη χθεσινή ομιλία του Steve Jobs. Ούτε για Mac Pro, ούτε για Woodcrest ούτε για Leopard ούτε τίποτα.

 

Δεν βάζανε τουλάχιστον ένα link στην πρώτη σελίδα της Insomnia; Περισσότερο ενημερωμένοι είμαστε εμείς από τον επίσημο μεταπωλητή της Apple στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

 

2. Όσοι ανυποψίαστοι ήθελαν να δουν από κοντά έναν Macintosh (επειδή, για παράδειγμα, εντυπωσιάστηκαν από το Leopard) μπορούν να πάνε στο διάολο και να επιστρέψουν στις 21/8/2006, όταν ξανα-ανοίγουν τα Applestore.

 

Για άλλη μια φορά πρωτοπόρος η εταιρεία!

 

Μπράβο! :evil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα το έχουμε ξαναδιαπιστώσει:

 

Το να πάρεις Mac στην Ελλάδα είναι προνόμιο. Η Rainbow φέρεται λες και μας κάνει χάρη. Πραγματικά τους παρακαλάς να στον πουλήσουν. Αντί να μας κυνηγάν αυτοί, τους κυνηγάμε εμείς! Απίθανα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα το έχουμε ξαναδιαπιστώσει:

 

Το να πάρεις Mac στην Ελλάδα είναι προνόμιο. Η Rainbow φέρεται λες και μας κάνει χάρη. Πραγματικά τους παρακαλάς να στον πουλήσουν. Αντί να μας κυνηγάν αυτοί' date=' τους κυνηγάμε εμείς! Απίθανα πράγματα.[/quote']

Και επί τη ευκαιρία του παραπάνω μηνύματος του Steven' date=' να χαιρετίσω την απόφαση της Rainbow να ορίσει ως έναρξη της περιόδου διακοπών την 7η Αυγούστου 2006, ημέρα έναρξης της μιας από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της Apple, το WWDC 2006.

Δεν βαριέσαι, σιγά την ημέρα (θα σκέφτηκαν). Και το έκλεισαν το μαγαζί![/quote']

 

1. Μια φορά τους πήρα τηλέφωνο γιατί ηθελα να πάρω powermac αλλα με έγραψαν στα @@@@@. Την έχουν δει παρακαλα με για να πάρεις έλεος. Έχει μπει κανείς στο applestore στην στουρνάρη με την κινέζα που σε κοιτάζει λες και της χρωστάς κάτι:-D

2.Είναι απίστευτο που κλείνουν οταν γίνεται μια απο τις πιο σημαντικές παρουσιάσεις της Apple.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...