snowman Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Λοιπόν, έχω το παρκάτω σύστημα: PENTIUM4 3,00GHz ABIT IC7-G 2 x 512MB OCZ GOLD EDITION EL DUAL CH ATI 9800PRO with Ati Silencer Sound Blaster Audigy Hiper 350Watt 2 x 80GB MAXTOR on SATA RAID 0 1 x Western Digital 80GB EIDE 1 x Segate 40GB EIDE Δύο 8'' ανεμιστήρια να βγάζουν αέρα απο πίσω και ένα 12'' να βάζει απο μπροστά... Έχω τις μνήμες στα 2,8V και με timings 2-2-2-5 (Όπως λέει η OCZ.) Και ξεκινάω να δίνω FSB...Δυστυχώς όμως το FSB μου φτάνει μέχρι τα 206MHz..Στα 207 το superπ βγάζει λάθη στον υπολογισμό του 1Μ... Να σημειώσω πως ο prescott που έχω δεν έχει δεί ποτέ θερμοκρασία πάνω απο 58 βαθμούς σε full load με τη ψύκτρα της μαμάς του.. Και επίσις με ενα παλιό GIGABYTE mobo έχει φτάσει να ξεκινάει το pc (χωρίς να καταφέρνει να φορτώσει windows) με FSB 270MHz!!!!!!! (Δούλευε σταθερά στα 220ΜΗz) Ένα άλλο περίρεργο είναι πως με τις προηγούμενες μνήμες που είχα (kingston 512 + twinmos 512) και με timings 2,5-3-3-8, σε dual channel ,το pc δούλευε σταθερά με FSB 220... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?????? Μήπως οι OCZ θέλουν παραπάνω τάση??(Αν ναι δεν μπορώ να την δώσω, το mobo δίνει μέχρι 2,8V) Μήπως θέλω περισσότερα watt τροφοδοτικό??? (δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα) Help..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Draculina Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Φίλε μου νομίζω είναι θέμα volt της μνήμης...Θέλουν πάνω από 3 για να ανέβουν!!!Δες εδώ: http://www.ocia.net/reviews/ocz3200gold/page2.shtml Αυτό βέβαια ισχύει για να κρατήσεις τα σφιχτά timings...Δοκίμασε με 2.5-3-3-8 και τα 2.8v αφού δεν ανεβαίνεις άλλο λόγω mobo...Ίσως ανέβεις σε fsb αλλά χάνεις την ταχύτητα των μνημών σου... Πολλές mobo δεν ανεβαίνουν τόσο σε v dimm...Τις παλιές σου σε τι τάση τις σταθεροποίησες??από 2.6 ξεκίνησες,οπότε είχες κάποια περιθώρια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snowman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση..... Λοιπόν οι παλιές παίζαν με 220MHz FSB, 2,6V σταθερότατες.... Τώρα με τις OCZ είμαι στα 2,8V 2-2-2-5 και δεν πάνε ρούπι πιό πάνω.... Αν ρίξω τα timings (στο by SPD δηλ. 2,5-3-3-7) φτάνω μέχρι 215MHz..... Συμφωνώ πως μάλλον είναι Vdimm...ή τροφοδοτικό!!!(HIPER 350Watt)... Υπάρχει μήπως κανά moded BIOS για να δώσω λίγο παρπάνω τάση στις μνήμες??? Ξέρω με σιγουριά πως η CPU μου πάει άνετα πολύ πιο πάνω....και θεωρώ πως και το mobo μου έχει δυαντότητες!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Draculina Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Τώρα με τις OCZ είμαι στα 2' date='8V 2-2-2-5 και δεν πάνε ρούπι πιό πάνω.... Αν ρίξω τα timings (στο by SPD δηλ. 2,5-3-3-7) φτάνω μέχρι 215MHz..... [/quote'] 1 ακόμα απόδειξη ότι είναι θέμα μνημών!!Μην συγκρίνεις με τις προηγούμενες...Οι OCZ φοράνε BH-5 τσιπάκι,είναι φτιαγμένες να δουλέυουν σε μεγάλες τάσεις για να κρατάνε τα timings τους, να σκεφτείς η εταιρεία σου δίνει εγγύηση για τάσεις υψηλότερες απτο 2.8 του κατασκευαστή...Είναι η ιδιαιτερότητά τους αυτή... modded bios για τη συγκεκριμένη μητρική έκανα ένα search αλλά δεν βρήκα... Εχω ακούσει για το πρόγραμμα modbin,κάνει τέτοιες δουλειές,σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις επιλογές στο bios.. Όμως μπορεί οι επιλογές αυτές να μην έχουν αντίκρυσμα!!!Δηλ εσύ να δώσεις 1 επιλογή vdimm 3.2 v και στην πραγματικότητα η τάση να είναι 2,8 η χαμηλότερη!!Το να moddαρεις το bios δεν αρκεί...Πρέπει να μοντάρεις και την ίδια τη μητρική!!Γίνεται αυτό,αλλά θέλει διάβασμα, λίγη προσοχή και φυσικά κάποιο μιν εξοπλισμό...Δεν το επιχείρησα ποτέ να σου πω...πάντως αν σκαλίσεις λίγο,κυκλοφορούν οδηγοι με συμβουλές για κάτι τέτοιο!! Αν το αποφασίσεις 1 καινούριο topic με αυτό το θέμα και μόνο ίσως να σε βοηθούσε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snowman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Thanx ρε Draculina....Ωραία θα ήταν να μπλέξω με τέτοια διαδικασία, mod-άρισμα του mobo, αλλά..... Θα ψάξω και εγώ για BIOS και ότι γίνει....Έχω βέβαια μια εξοικίωση με τα ηλεκτρονικά αλλά θα είναι πολύ έσχατη λύση να πειράξω την mobo.... Thanx και πάλι μιάς και είσαι ο μόνος που ασχολήθηκε με την απορία μου!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Draculina Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Δεν κάνει τπτ φίλε μου!! Ναι μπήκαμε σε ενδιαφέροντα χωράφια με το mobo modding...Τα οποία πάντα έχουν και κάποιο ρίσκο...Αν πιάνουν τα χέρια σου δεν θα σου πω μην το δοκιμάζεις, απλά διάβασε καλά πριν ξεκινήσεις κάτι, απότι είδα έχει λεπτομέρειες να προσέξεις σε κάτι τέτοιο... Καλό κουράγιο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.