Προς το περιεχόμενο

μειωση συχνοτητας

murcielago580

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει να μου πει καποιος αν μπορω η μαλλον αν ειναι σωστο σαν σκεψη να χαμηλωνω το fsb (οχι την vcore γιατι ειναι κλειδωμενη)τις ωρες που ο υπολογιστης δεν κανει τπτ αλλο απο το να κατεβαζει?ρωταω μπας και ηρεμησει λιγο γιατι κανει πολυ φασαρια επειδη εχει ζεστη.μπορει να ειπα και μ@μ@κι@ αλλα....

Δημοσ.

file thn eipes merikws.......

1on ti pc exeis??

2on ti kanei thoryvo??

o cpu h gpu??

3on an se ennoxlei o thoryvos pare mia psyktroyla quiet k valth panw tha sai mia xara tote!!!

Δημοσ.

Εγώ πάντως ρίχνω τη συχνότητα του επεξεργαστή κατεβάζοντας τον πολλαπλασιαστή προκειμένου να ησυχάσουν τα αυτιά μου όταν το pc απλά κατεβάζει. Έχω laptop με επεξεργαστή pentium m και η λύση αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη στους χρήστες των επεξεργαστών αυτών.

Σημείωση: αυτό που μειώνει την έκλυση θερμότητας δεν είναι η ελάττωση της συχνότητας αυτή καθ' εαυτή αλλά η μείωση της τάσης που είναι δυνατή λόγω της ελάττωσης της συχνότητας.

Δημοσ.
Μπορει να μου πει καποιος αν μπορω η μαλλον αν ειναι σωστο σαν σκεψη να χαμηλωνω το fsb (οχι την vcore γιατι ειναι κλειδωμενη)τις ωρες που ο υπολογιστης δεν κανει τπτ αλλο απο το να κατεβαζει?ρωταω μπας και ηρεμησει λιγο γιατι κανει πολυ φασαρια επειδη εχει ζεστη.μπορει να ειπα και μ@μ@κι@ αλλα....

Τι επεξεργαστή και mobo έχεις; Συνήθως οι καινούριοι κάνουν από μόνοι τους αυτό που λές. Π.χ. σε εμένα που βλέπω, με το Intel Enhanced Speedstep Technology ενεργοποιημένο από το BIOS και αφού το υποστηρίζει και το cpu, όταν κάνω τίποτα παπαριές στα Windows κάνει μόνος του underclocking και μόλις χρειαστεί, ξανά σε full speed. Πιστεύω και οι AMD θα έχουν κάτι ανάλογο. Βάλε κανα προγραμματάκι που να σου δείχνει live τη συχνότητα του επεξεργαστή και δες τι συμβαίνει όταν είσαι απλά στα Windows.

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ PENTIUM 4 PRESCOTT στα 3 ghz εχω.το οτι χανω σε επιδοσεις δεν με νοιαζει,αφου το μονο που κανει ειναι να κατεβαζει την πιο πολυ ωρα.οσο για ψυκτρα δεν θελω να ασχολειθω,αλλωστε φευγω φανταρος σε λιγο καιρο και οταν γυρισω θα αλλαξω υπολογιστη οπτε δεν θελω να ριξω λεφτα σε αυτον.δηλαδη μονο με το fsb δεν θα δω διαφορα λετε?

Δημοσ.
δηλαδη μονο με το fsb δεν θα δω διαφορα λετε?

Πώς δε θα δείς. Αφού όταν κάνουμε overclocking και χωρίς να ανεβάσουμε το Vcore αυξάνεται η θερμοκρασία. Άμα του ρίξεις τη συχνότητα θα πέσει και η θερμοκρασία θα δείς.

Δημοσ.

Εγώ τον centrino μου τον κάνω εντελώς αθόρυβο ρίχνοντας τη συχνότητα από 1.7 GHz σε 600 MHz.

hahahah...ELEOS!!Re paidia egw pos rixnw tin sixnotita sto 4438 apo ta 2.13 Ghz???

st bios dn exei kt sxetiko!Mipws 3erete an ginete kai kati me tin karta grafikwn??To vradi to kanw katevastiri [torrent,limewire,emule k etc]alla an kai den mou kanei 8orivo to proi exei parei fwtia!! 70 va8mous kelsiou!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

opws kai anaferthike poio pano to mono pou kaneis rixnodas tin sixnotita einai oti xaneis epidoseis, gia na pesi i thermokrasia kai na girizei ligotero to fan prepei na riksis to vcore kai tin sixnotita tou cpu i mporei kai na paizei stin idia sixnotita me ligotero vcore kai na eisai arxodas.Alli mia lisi einai na katavaseis kana smartguardian i kana speedfan kai na anevaseis ta oria gia na doulepsi 100%.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...