Προς το περιεχόμενο

κρίσεις πανικού

meatsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα η νεκρανάσταση του topic ..... :D

Πάντως για να είμαι on topic, να αναφέρω πως ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει (βασικά εσύ ο ίδιος θα βοηθήσεις τον εαυτό σου) πάρα πολύ τέτοιες καταστάσεις.

Οι κρίσεις πανικού τις περισσότερες φορές ξεκινούν από μια σκέψη πάνω σε κάτι που σε φοβίζει, μετά πέφτεις σε ένα διαρκή κύκλο στον οποίο η σκέψη αυτή επαναλαμβάνεται (λογική παράλογη δεν έχει σημασία) αλλά κάθε φορά με αυξανόμενη συναισθηματική ένταση (γιγαντώνεται). Κάποια στιγμή η συναισθηματική ένταση γίνεται τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά σε γονατίζει ψυχικά προκαλώντας όλα τα γνωστά συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.

Με το διαλογισμό μαθαίνεις να αδειάζεις το μυαλό σου από τυχαίες σκέψεις και να το διατηρείς "άδειο" για όσο θέλεις, με τον τρόπο αυτό μπλοκάρεις τη διαδικασία που οδηγεί σε κρίση πανικού.

Δημοσ.
Μερικά απο αυτά τα συμπτώματα οφείλονται πολλές φορές και στην ψηλή πίεση.

Επίσης κόψιμο/ελλάτωση του τσιγάρου βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω του ότι το τσιγάρο μειώνει το οξυγόνο στον οργανισμό.

Για δείτε το όσοι εχετε πρόβλημα...εμένα με βοήθησε (τσεκαρισμένο με γιατρό...)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δε γαμιέται.

megasig: αν δεν κάνω λάθος τσιγάρο, καφεϊνη και γενικώς διεγερτικά είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες, εξαιρουμένου του άγχους βέβαια.

Στην περίπτωσή μου καφέδες, τσιγάρο, ξενύχτια, άγχος (οριακά στην Hamilton), μου'χουν φιλοδωρήσει δυο γαμωκρίσεις τον τελευταίο μήνα, με την τελευταία χτές, χωρίς κάποια προηγούμενη σκέψη. Απλά χτύπησαν. Ευτυχώς "ήπια" και με διάρκεια όχι μεγαλύτερη των 5 λεπτών, αλλά ειδικά την πρώτη φορά τα είδα όλα. Ήμουν μάλιστα σπίτι και μόνος μου, γεγονός που ίσως χειροτέρεψε τα συμπτώματα.

Το θέμα είναι τι σκατά κάνουμε αν και όταν μας τύχει. Εκείνη τη στιγμή. Valsava maneuver και μαλακίες δεν πιάνουν, το να ξαπλάρεις και να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις κάαατι κάνει και φυσικά ηρεμιστικά όπως π.χ. το χαμομήλι βοηθούν περισσότερο στο να ηρεμήσεις αργότερα, αν και δεν ξέρω κατά πόσο πίνοντας τα προληπτικά μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Needless to say θέλω να αποφύγω τα φάρμακα ιδίως από τη στιγμή που απ'ότι φαίνεται οι κρίσεις είναι μεμονωμένες. Υπάρχει μεν μια γενικότερη ανησυχία για την επανάληψή τους, αλλά λειτουργώ κανονικά. Τίποτε δεν μου δείχνει πως πρόκειται για διαταραχή πανικού ή κάτι πιο μόνιμο.

Δημοσ.

γεια και απο μενα.το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζει και η μητερα μου εδω και πολλα χρονια.ειναι αληθεια πως ειναι θεμα ψυχολογιας και τι αντιμετωπιζουν πολλοι ανθρωποι στις μερες μας λογω του αγχους της καθημερινοτητας καθως και αλλων ψυχοφθορων καταστασεων.φυσικα οπως ειπωθηκε και παραπανω η ψυχολογικη υποστηριξη βοηθαει πολυ.κατι ακομη ομως που εφαρμοζει η μητερα μου επιδρα πολυ θετικα και αυτο ειναιη ομοιοπαθητικη.αν θελεις πληροφοριες πες μου!!:-)

Δημοσ.

φιλε μου εγω αυτο το πραγμα το ειχα παθει πριν απ 3 χρονια!με τις πανελληνιες και ξερεις ποιο ειναι το θεμα οτι οι αλλοι δεν σε πιστευουν!Καταλαβαινω τι παθαινεις και πιστεψε με παρακαλαγα τον θεο να με κανει να ξεχασω αυτο το καψιμο αυτη η φοβια που νομιζεις οτι θα πεσεις κατω και χιλιες δυο βλακειες που ειχα στο κεφαλι μ!Λοιπον εγω το ξεπερασα και ξερεις πως με λογικες και ευχαριστες σκεψεις καμια βολτουλα με το αμαξι(νιωθεις ασφαλεια στο αμαξι γιατι πας παντου οποτε θες!)Οσο για τον ρατσισμο που διαβασα δεν πειραζει μην δινεις σημασια να ευχεσαι να μην το παθουν!Λοιπον και μια αλλη καλη λυση ειναι να διωξεις οτι σε ενοχλει αυτο πηγαζει απ το αγχος και πραγματα που σε πιεζουν γι αυτο διεγραψε τα και θα δεις θα περασει ο καιρος και θα λες τι βλακειες εκανα χαραμιζα την ζωη μου!Φιλε μου μην φοβασαι δ ειναι τιποτα μια ανοησια του κεφαλιου!!κατι τελευταιο η γυναικα λυνει ολα τα προβληματα....:-D:-D

Δημοσ.

ο αδερφός μου είχε κάτι παρόμοιο...

όταν ήταν μικρότερος είχε συμβεί αρκετές φορές (5-6)

τώρα έχει αρκετά χρόνια και μάλλον είναι ΟΚ.

όταν το πάθαινε πάντως ήταν σαν να λιποθυμούσε αλλά φωναζε βοήθεια και πεθαίνω...

πάντα ήμασταν αμέσως δίπλα του και σχεδόν αμέσως σταματούσε...απλά μετά για λίγο ήθελε να του κρατάμε παρέα και να λέμε διάφορα να ξεχαστεί.

με τα χρόνια σταμάτησε αυτό...

σου εύχομαι κι εσένα το ίδιο,να μην σου ξανασυμβεί.

Δημοσ.

Πάντως για να είμαι on topic, να αναφέρω πως ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει (βασικά εσύ ο ίδιος θα βοηθήσεις τον εαυτό σου) πάρα πολύ τέτοιες καταστάσεις.

Οι κρίσεις πανικού τις περισσότερες φορές ξεκινούν από μια σκέψη πάνω σε κάτι που σε φοβίζει, μετά πέφτεις σε ένα διαρκή κύκλο στον οποίο η σκέψη αυτή επαναλαμβάνεται (λογική παράλογη δεν έχει σημασία) αλλά κάθε φορά με αυξανόμενη συναισθηματική ένταση (γιγαντώνεται). Κάποια στιγμή η συναισθηματική ένταση γίνεται τόσο μεγάλη που κυριολεκτικά σε γονατίζει ψυχικά προκαλώντας όλα τα γνωστά συμπτώματα μιας κρίσης πανικού.

Με το διαλογισμό μαθαίνεις να αδειάζεις το μυαλό σου από τυχαίες σκέψεις και να το διατηρείς "άδειο" για όσο θέλεις, με τον τρόπο αυτό μπλοκάρεις τη διαδικασία που οδηγεί σε κρίση πανικού.

ξερεις κανα καλο βιβλιο?

Δημοσ.

παντως επειδη εχω και εγω το προβλημα, το πιο καλο πραγμα στην περιπτωση ειναι να αναπνεεις μεσα σε μια χαρτοσακουλα μικρη και σου φευγει μετα απο λιγη ωρα.

κανενα φαρμακο που εχω παρει δεν ηταν τοσο αποδοτικο, απλα ο οργανισμος θελει πιο λιγο οξυγονο ωστε να κανει ενα reset και να παει σε κανονικο mode

Δημοσ.

εγω παντως παιδια του ειχα ψαξει το θεμα γιατι οταν παθαινα μου πηγαινε τρεις και μια!Δεν ειναι τιποτα το σοβαρο δηλαδη δεν προκειται να παθεις τιποτα!Ολα ειναι στ μιαλλο αυτα προερχονται απ καταπιεση συνηθως και πολυ αγχος!ακομα σ πολλους ανθρωπους οι κρισεις πανικου εμφανιζεται με διαφορετικα σημαδια!Τιποτα δ ειναι παιδια θετικη σκεψη απλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...