pavel_pc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ 2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕ Crossover ΚΑΛΩΔΙΟ, ΩΣΤΟΣΟ ΒΑΙΝΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ Oldpc: ΣΤΟ Workgroup ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΟΛΟΓ. ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ Newpc ΑΠΟ ΤΟ Newpc: ΣΤΟ Workgroup ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Run ΔΙΝΩ ΤΙΣ ΙΡ, ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΥΠΟΛΟΓ. ΙΡ 192.168.0.1 ΚΑΙ 192.168.0.2 ΜΑΣΚΑ 255.255.225.0 Windows Xp ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ? ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΣΩΣΤΑ?
asmilon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Καλως ηρθες στο forum φιλε pavel_pc, αν θες μην χρησιμοποιεις ΚΕΦΑΛΑΙΑ επειδη ειναι σα να φωναζεις και κουραζεις... Στο θεμα μας... Εχεις Service Pack και στα 2 μηχανηματα σου? Mπορεις να το βρεις απο εδω αν δε το εχεις: Windows XP Service Pack 2 Τα ΧΡ σου ειναι Pro ή Home? Μπορεις να μου πεις τι μηνυματα σου βγαζει? Μηπως για κενους κωδικους? Επισης τρεχεις κανενα firewall?
pavel_pc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Έχω service pack 2 μόνο στο oldpc, και τα 2 έχουν Pro XP, όμως η έκδοση ΧΡ του newpc δεν αναφέρει στο control panel για windows firewall. Όταν από το oldpc αναζητώ το newpc από το workgroup, βγάζει μήνυμα σφαλματός ότι network path not found Πως μπορώ να δώ αν έχει firewall το newpc???
asmilon Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 To περιμενα οτι δε θα ειχες στο newpc το serivce pack 2... Βαλε το και εκει και λογικα θα σου εμφανιζονται κανονικα στο Θεσεις δικτυου οι υπολογιστες. Για το μηνυμα που σου βγαζει συμβαινουν 2 πραγματα συνηθως. Ειτε δε εχεις δηλωσει σωστα το ονομα του φακελου που θες να δεις ή το μπλοκαρει καποιο Firewall. Αν εχεις θα πρεπει να υπαρχει ενα εικονιδιο κατω δεξια στο ρολοι που να λεει ZoneAlarm, Outpost Firewall, Symantec Internet Security, Kerio κλπ... Πες μου ποιο εχεις να δουμε τι ρυθμισεις μπορουμε να κανουμε...
tarrasque Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 επίσης δες αν από command prompt κάνεις επιτυχές ping 192.168.0.x
pavel_pc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 το Ping δουλεύει κανονικά μόνο από newpc προς oldpc και έχω κάνει μεταφορα αρχείων από Oldpc προς newpc..περίεργο!!! τώρα ελέγχο για το firewall....σας έπρηξα ε? σας ευχαριστώ πάντος για το ενδιαφέρον θα ξαναστείλω να σας ενημερώσω
tarrasque Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 τότε είναι καθαρά θέμα firewall, μάλλον το native του sp2
pavel_pc Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Τελικά βρέθηκε ο ένοχος, είχατε δίκιο, ήταν τελικά θέμα firewall...απλά για κάποιον που τυχόν συναντήσει αυτο το πρόβλημα... Δεξί κλικ στις ιδιότητες του Lan connection....Advanced.....και να ξετσεκάρει το Protect my computer and network by limmiting and preventing access to this computer from the Internet Thank you tarrasque and asmilon
tarrasque Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 αν μπαίνεις όμως στο internet και θέλεις protection απλά να κάνεις allow το άλλο μηχάνημα και να συνεχίζει να κόβει τους ανεπιθύμητους.
Silent Arrow Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Η καλυτερη λυση ειναι να βαλει ενα σοβαρο firewall και στα δυο μηχανηματα ωστε να βλεπει τις trusted και Internet zones και να εχει το κεφαλι του ησυχο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.