Προς το περιεχόμενο

Θα διδάσκουν στα παιδιά μας τούρκικα!!!!!!!!!!

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγα να μην γινει σε ολη την ελλαδα ρε παιδια....αλλο τι θα ακουσουμε...σιγα μην τον δεχτουμε αυτο, παλι πορειες και μπαχαλο θα γινει....

Αν στην τουρκια βαλουν ελληνικα στα σχολεια ,τελειωσε....πολεμος :D

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

greekboy πονεμένη ιστορία τα Αρχαία ε; Και μένα δεν μου άρεσαν (για να αποφύγω τα μαθηματικά (Δ' Δέσμη) που δεν τα πήγαινα με τίποτε, πήγα στην Γ' Δέσμη), αλλά μεγαλώνοντας και διαβάζοντας που και που καμιά προτασούλα, διαπίστωσα ότι η γλώσσας μας είναι τόσο πλούσια σε λέξεις που επιμένουμε να διευκολυνόμαστε με τα παράγωγα των τούρκικων.

Τότε στα 17-18 που ήμουν δεν είχα το μυαλό να το σκεφτώ! Με ένοιαζε πότε θα κάνουμε καμιά κοπάνα, πότε θα πάμε με την παρέα κάνα σινεμά ή κάμια ντίσκο (τότε ήταν στα φόρτε τους η ντίσκο)! Τώρα στα γεράματα όμως... μάθε γέρο γράμματα! :lol:

Δημοσ.
greekboy πονεμένη ιστορία τα Αρχαία ε; Και μένα δεν μου άρεσαν (για να αποφύγω τα μαθηματικά (Δ' Δέσμη) που δεν τα πήγαινα με τίποτε' date=' πήγα στην Γ' Δέσμη), αλλά μεγαλώνοντας και διαβάζοντας που και που καμιά προτασούλα, διαπίστωσα ότι η γλώσσας μας είναι τόσο πλούσια σε λέξεις που επιμένουμε να διευκολυνόμαστε με τα παράγωγα των τούρκικων.

Τότε στα 17-18 που ήμουν δεν είχα το μυαλό να το σκεφτώ! Με ένοιαζε πότε θα κάνουμε καμιά κοπάνα, πότε θα πάμε με την παρέα κάνα σινεμά ή κάμια ντίσκο (τότε ήταν στα φόρτε τους η ντίσκο)! Τώρα στα γεράματα όμως... μάθε γέρο γράμματα! :lol:[/quote']

οχι πονεμενη:-D ....εγω ακομα την ποναω και θα την ποναω και για μερικα χρονακια ακομα:evil:

Δημοσ.

απλα, ηρεμηστε λιγο,μην αρπαζεστε στην 1η φημη που ακουτε ρε παιδια!(εννοω,ας δουμε πρωτα που θα εφαρμοστει,και πως)!

κ το κυριοτερο,απο οσους ειναι αντιθετοι,δε μου ειπε κανεις το λογο...

επαναλαμβανω λοιπον...

ο λογος ειναι:

1) Οτι τα τουρκικα δεν ειναι για εσας χρησιμη γλωσσα,και οτι θα επιβαρυνουν τα ιδια τα παιδια περισσοτερο?

2) Η οτι δε θα αντιδρουσατε το ιδιο,αν εβαζαν μια αλλη το ιδιο αχρηστη γλωσσα (πχ σουαχιλι,φιλανδικα κλπ),αλλα αντιδρατε στο ακουσμα της λεξης "τουρκια"??

Δημοσ.

Φυσικά και το πρώτο!

Δηλαδή πού θα χρησιμοποιούνταν τα τούρκικα; Τα αγγλικά άντε και τα γερμανικά είναι απαραίτητα στη σημερινή κοινωνία. Και εκτός αυτού ήδη με τις 2 ξένες γλώσσες έχει φουλάρει το πρόγραμμα και θα ήταν πολύ κουραστικό και μη λογικό να υπήρχε και μια τρίτη. Εδώ πολλοί δεν ξέρουν ούτε ελληνικά θα μάθουμε και 500 ξένες γλώσσες;

Δημοσ.
κ το κυριοτερο,απο οσους ειναι αντιθετοι,δε μου ειπε κανεις το λογο[/b']...

δλδ τα διάβασες όλα τα post και δε βρήκες κανένα??

ξαναπροσπάθησε :mrgreen: είναι παραπάνω από ένα

Δημοσ.
απλα' date=' ηρεμηστε λιγο,μην αρπαζεστε στην 1η φημη που ακουτε ρε παιδια!(εννοω,ας δουμε πρωτα που θα εφαρμοστει,και πως)!

κ το κυριοτερο,απο οσους ειναι αντιθετοι,δε μου ειπε κανεις το λογο...

επαναλαμβανω λοιπον...

ο λογος ειναι:

1) Οτι τα τουρκικα δεν ειναι για εσας χρησιμη γλωσσα,και οτι θα επιβαρυνουν τα ιδια τα παιδια περισσοτερο?

2) Η οτι δε θα αντιδρουσατε το ιδιο,αν εβαζαν μια αλλη το ιδιο αχρηστη γλωσσα (πχ σουαχιλι,φιλανδικα κλπ),αλλα αντιδρατε στο ακουσμα της λεξης "τουρκια"??[/quote']

XAXAXA σιγα ρε φιλε τοσα χρονια μας πηδουσανε ,μηπως θελουν και καμια φιφα?

Αλλο τι θα ακουσουμε....πανε στην τουρκια πες τους να βαλουν ελληνικα στα σχολεια τους και αν δεχτουνε αυτοι μεσα και γω....

Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε είμαστε από μία άποψη τυχεροί που μιλάμε μια γλώσσα η οποία είναι κάποια έτη φωτός μπροστά από τις περισσότερες.

Ακόμα καλύτερη δε ήταν η αρχαία που είχε μια εκπληκτική απλότητα σε ότι ήθελε να περιγράψει, ένα σπαρτιάτικο θα έλεγε κανείς μεγαλείο το οποίο όμως δεν αφαιρούσε τίποτα απ' τον λυρισμό της.

Στο θέμα της γλώσσας είμαι κάθετος : Η ξενομανία έχει καταντήσει βαρετή. Όπως σωστά ειπώθηκε απ' την Μaria Ts. νομίζω, ας πάνε πρώτα όλοι οι απαίδευτοι φονιάδες της ελληνικής να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα τους και μετά ας προχωρήσουν και στις επόμενες.

Είναι απορίας άξιον, η πλειοψηφία δεν έχει τη δυνατότητα να συνεννοηθεί με παραπάνω από 200 λέξεις σε μια θάλασσα απίστευτου γλωσσικού πλούτου, και παρόλα αυτά συζητάμε για εκμάθηση 2ης και 3ης γλώσσας.

Δεν ξέρω αν γίνει πραγματικότητα αυτό που εγράφη τα τούρκικα, εννοείται όμως ότι δε θα ήθελα με κανένα τρόπο να ισχύσει. ΑΡΧΑΙΑ ρε να πάτε να μάθετε. ΑΡΧΑΙΑ. Που τα μαθαίνουν οι ξένοι και προχωρούν βαθιά μέσα στην αρχαία ελληνική γραμματεία.

Ή ακόμα καλύτερα, ένα μουσικό όργανο. Γίναμε όλοι γλωσσομαθείς......

Δημοσ.
Εγώ προτείνω να μπουν τα Ουκρανικά, Τσέχικα, σήματα Morse, Cobol και ταμ ταμ.
έτσι έτσι ,αλήθεια θα είναι πολύ αλήτες άν δεν έχουν ήδη προταθεί
Δημοσ.

Προτείνω να αλλάξουμε και την σημαία την Ελληνική , ας την βάψουμε κόκκινη και ας βάλουμε και ενα φεγγάρι πάνω... ώραιο μου ακούγετε.

Δεν απορώ που οι Τούρκοι 400 χρόνια μας γ*μ&^νε. Θα υπήρχαν και τότε έλληνες με τις σημερινές ιδέες.

Και κάτι τελευταίο... οι βάρβαροι παραμένουν βάρβαροι όσο και να προσπαθούν όλοι οι υπόλοιποι να το αλλάξουν αυτό... η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό.

Δημοσ.

Για να καταλαβαίνετε τα τούρκικα σειριαλ χωρίς υπότιτλους το κάνουν ή για τους φαντάρους στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους να ρίχνουν πιο εύκολα τις Τουρκάλες τουρίστριες... :S

Δημοσ.
Προτείνω να αλλάξουμε και την σημαία την Ελληνική , ας την βάψουμε κόκκινη και ας βάλουμε και ενα φεγγάρι πάνω... ώραιο μου ακούγετε.

Συμφωνώ για το κόκκινο...μήπως όμως καλύτερα να βάλουμε το δαφνοστεφανωμένο έφηβο, αντί για το φεγγάρι; Και να μαθαίνουν τα πλούσια ελληνικά του Τσουκαλά τα παιδιά! :)

Δεν απορώ που οι Τούρκοι 400 χρόνια μας γ*μ&^νε. Θα υπήρχαν και τότε έλληνες με τις σημερινές ιδέες.

Λες να είχαμε έλλειψη εθνικόφρονων; Μπα...χλωμό!

Και κάτι τελευταίο... οι βάρβαροι παραμένουν βάρβαροι όσο και να προσπαθούν όλοι οι υπόλοιποι να το αλλάξουν αυτό... η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό.

Φαντάζομαι πως κι εμείς δεν ξεπηδήσαμε σε αυτή τη Γη ως πολιτισμικοί φάροι...στην πορεία βελτιώθηκε το πράγμα, μέχρι να φτάσουμε στην προγονοπληξία του σήμερα και στα "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις". Είμαι αισιόδοξος λοιπόν πως κι ο σύγχρονος βάρβαρος έχει ελπίδα...αρκεί να μη μας χρησιμοποιήσει ως παροντικό παράδειγμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...