Προς το περιεχόμενο

Γρίφος για γερούς λύτες

Decadent

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικές μέρες κατάφερα να κάψω motherboard μου και ακόμα ψάχνω να βρω μια λογική απάντηση για το τι έγινε!! Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής: Για την ψύξη του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών χρησιμοποιώ υδρόψυξη. Έχω το κουτί ανοιχτό από την μία πλευρά για να αποβάλει καλύτερα την θερμότητα και μέσα στο κουτί δύο δωδεκάρια ανεμιστηράκια για να κυκλοφορεί ο αέρας στο κουτί. Ορισμένες φορές που ήθελα όμως απόλυτη ησυχία αποσυνέδεα τα ανεμιστηράκια του κουτιού (και τα δύο παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό). Προχτές όμως μόλις αποσυνέδεσα το ένα ανεμιστηράκι ο υπολογιστής έκλεισε λες και είχε τραβήξει κάποιος την πρίζα (υπάρχει ups άρα αποκλείεται να έγινε κάποια πτώση τάσης). Αποτέλεσμα να έχει καεί η motherboard. Ερώτηση: Η motherboard κάηκε επειδή αποσυνέδεσα το ανεμιστηράκι; και αν ναι γιατί; (το τροφοδοτικό είναι το Yesico FL-480ATX, και η motherboard η Gigabyte K8N pro sli)

Δημοσ.

Yπαρχει μια πιθανοτητα να εγινε καποιο βραχυκυκλωμα την ωρα που το εβγαζες . . .

Γενικοτερα δεν συνισταται να συνδεεις/αποσυνδεεις ρευματα την ωρα που το τροφοδοτικο λειτουργει.... (εχω καψει δισκο ετσι, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, εβγαλε φλογα . . .)

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι ποτέ δεν αποσυνδέουμε συσκευές ενώ δουλεύει το τροφοδοτικό...Κλείσε το μηχάνημά σου και μετά αποσύνδεσε ότι θελεις...

Δημοσ.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ την ώρα που βγάζεις μια πρίζα μιας ηλεκτρικής συσκευής, πχ ηλ. σίδερο, έναν σπινθήρα που βγαίνει; το ίδιο μπορεί να συνέβει και σε σένα. Φαντάσου τον σαν έναν μικροσκοπικό κεραυνό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να περάσει στιγμιαία ΠΟΛΥ μεγάλο ρεύμα με αποτέλεσμα.... φωτιές και καπνοί. Μάλιστα το ίδιο συμβαίνει με τους διακόπτες του σπιτιού μας και αυτός είναι ο λόγος που οι λάμπες σχεδόν πάντα καίγοντια στο άναμα ή στο σβήσιμο τους. Εννοείται ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να αποφευχεί με ένα καλό τροφοδοτικό.

Λυπάμαι αλλά το ΜΒ κάηκε από δική σου κοτσάνα.

ΥΓ. με ανοικτό το κουτί έχεις ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απαγωγή θερμότητας απ' ότι με κλειστό με την προυπόθεση ότι έχεις σωστούς ανεμιστήρες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...