ShadowU Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Λοιπόν παιδιά, να μην τα πολυλογώ, είμαι ενας σχετικά αρχάριος υπολογηστομανιακός, γι'αυτό μην περιμένετε να καταλαβαίνω και πολλά. Τον Νοέμβρη αγόρασα έναν υπολογιστή απο το e-shop, τα παιδιά εκεί μου τον φτιάξανε, βάλλανε drivers τα πάντα, και ήμουν έτοιμος. Φτάσαμε λοιπόν με το πισί να τρέχει ρολόι μέχρι τον Ιούνιο, που μου άρχισε τις ψιλο....κίες με μπλέ οθόνες. Δόξασε ο Θεός, είχα αρκετή γνώση για να καταλάβω απο που προέρχεται το πρόβλημα και να το διορθώσω. Τώρα όμως, αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα. Αγόρασα πρόσφατα ενα iPod Nano, και χάρηκα εγώ χαζό παιδί χαρά γεμάτο πως το iPod μου είναι μικρότερα απο τα χαζά ΜΡ3 player των άλλων συμμαθητών μου. Όπως πήγα λοιπόν να βάλλω τους drivers κ.τ.λ., μετά απο ένα πολύ εκνευριστικό installation, τα κατάφερα. Να όμως το πρόβλημα. Κανονικά, όταν συνδέεις το iPod, σου το αναγνωρίζει στις USB ως iPod και τρέχει το iTunes για να βάλλεις τραγούδια και τα λοιπά. Εμένα όμως, δεν μου το αναγνωρίζει έτσι, αλλα ως "Apple iPod USB Device" υπο ένα "USB Mass Storage Device", το κοίταξα στο Safely Remove Hardware, κατα συνέπεια να μην τρέχει το iTunes και να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Το δοκίμασα το ίδιο iPod στο λάπτοπ του πατέρα μου, και όλα δουλεύουν μια χαρά, μόνο στο δικό μου το ..μάει. Η mobo μου είναι η περιβόητη A8N-SLI, η οποία όταν την πήρα είχε τους τελευταίους drivers, χωρίς USB 2.0 όμως, καθώς έλεγε στο readme.txt οτι έπρεπε να τους βάλλω μόνος μου. Τώρα λοιπόν σήμερα έβαλα απο το επίσημο site της nVidia αυτούς τους drivers " nForce4 SLI XE and Ultra Intel Edition - Windows XP/2000 32-Bit Version: 8.22 Release Date: January 17, 2006 WHQL Certified". Ξανά μπλε οθόνες που μάλλον προκλήθηκαν απο το γεγονός οτι έβαλλα λάθος driver σαν άσχετος που είμαι (δηλαδή αυτό το XE & Intel Ultra Edition δεν ήμουν σίγουρος, εγώ πάντως Athlon 3500+ έχω, δεν ξέρω τι μου ήρθε και έβαλλα Intel...), system restore και όλα μια χαρά ξανά. Άκουσα ρε παιδιά για κάτι ξεχωριστούς driver για USB 2.0 για την εν λόγω μητρική, καθώς και πολλά παρόμοια προβλήματα όπως USB 2.0 να μην δουλέυει καθόλου. Εννοείται βέβαια πως δεν έφαλα τους IDE τις nVidia αφού άκουσα πόσο χάλια είναι, αλλα άσχετο αυτό. :Ρ Τέλος πάντων, οποιαδίποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί πάρα πολύ, απλώς σας παρακαλώ αμα με παρεπέμπετε κάπου να ρίχνετε και ένα λινκ, γιατί όπως είπα δεν είμαι και κανένας έμπειρος, είμαι 15 χρονών μόνο. Ευχαριστώ προκαταβολλικά.
georgeadams Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δεν είμαι σίγουρος αν το πρόβλημα σου οφείλεται αποκλειστικά στη motherboard. Ενδέχεται να φταίει κάτι στα Windows. Τα Windows XP που έχεις, έχουν Service Pack 2 (ή έστω Service Pack 1) ? Για να το δεις, κάνε δεξί κλικ στο "My Computer" (ή "Ο Υπολογιστής Μου"), από το μενού που θα βγάλει επέλεξε το "Properties" (ή "Ιδιότητες") και διάβασε τι γράφει στο παράθυρο που θα ανοίξει. Θα πρέπει να αναφέρει ποιά έκδοση των Windows έχεις και ποιό Service Pack (αν) έχει. Μετά, χωρίς να κλείσεις το παράθυρο αυτό, κάνε κλικ στο πάνω μέρος, εκεί που λέει "Hardware" (ή "Υλικό") και μετά λίγο πιο κάτω εκεί που λέει "Device Manager" (ή "Διαχείρηση Συσκευών"). Τότε θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με μια λίστα των συσκευών και driver του PC σου. Κοίτα κατ' αρχήν αν υπάρχει κατηγορία συσκευών με τίτλο "Unknown Devices" (ή "Άγνωστες Συσκευές") και εικονίδιο σαν κίτρινο ερωτηματικό. Αν υπάρχει, πες μας τι ακριβώς γράφει. Μετά, κοίτα και στην κατηγορία "Universal Serial Bus Controllers" (αυτό δεν θυμάμαι πως είναι στα Ελληνικά Windows αλλά σίγουρα θα έχει τη λέξη USB κάπου στον τίτλο του). Πες μας και αυτό τι συσκευές περιέχει.
ShadowU Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Έλα ρε φίλε. Ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλα ρε εσύ... δεν είμαι και τόσ αρχάριος πια. :Ρ Ας απαντήσω μια μια τις ερωτήσεις σου. Το κατάλαβα μάλλον οτι δεν είναι πρόβλημα με την mobo μου, αλλα το υπέθεσα απο το γεγονός οτι στο λάπτοπ του πατέρα μου δούλευε μια χαρά (Και εκεί SP2). Τώρα πιστεύω πως έχει να κάνει με τους driver, εσύ θα ξέρεις καλύτερα... Έχω SP2, μόνος μου τα εγκατέστησα ρε εσύ... Ναι, αυτό που λες με προβλημάτισε. Γιατί κανονικά σε άλλες περιπτώσεις ίδιες με την δικιά μου, υπάρχει το USB Mass Storage Device με κίτρινο θαυμαστικό\ερωτηματικό\ότι κι αν είναι αυτό δίπλα του, σε εμένα όμως όχι, όλα είναι μια χαρά. Τι να πώ... Να σου πώ και τα USB που έχω κάτω απο την αντίστοιχη κατηγορία... Standard Enhanced PCI to USB Host Controller, Standard OpenHCB Host Controller, USB Composite Device, (όταν έχω το iPod συνδεμένο) USB Mass Storage Device, USB Root Hub & USB Root Hub. Έχω στο BIOS ανοιχτό USB 1.0 και 2.0, έκλεισα το Legacy κάτι για να δώ αν δουλεύει χωρίς αυτό, αλλα τίποτα... καμιά ιδέα ρε εσύ; Πάντως πάλι σε ευχαριστώ για το πόστ σου, και οι άλλοι θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμα σου. :Ρ
georgeadams Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Πάντως, αυτό το "Standard Enhanced PCI to USB Host Controller" σημαίνει πως υπάρχουν drivers για USB 2.0 στα windows, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Αλήθεια, το ipod το δοκιμάζεις πάντα στην ίδια USB θύρα? Αν ναι, δοκίμασε να το βάλεις σε κάποια άλλη. (και εδώ μάλλον εξαντλούνται οι ιδέες μου)
ShadowU Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Οχι ρε εσύ... το δοκίμασα σε όλες (10) θύρες, και παντού το ίδιο αποτέλεσμα.... Και εμένα σε κάποιο σημείο εξαντλήθηκαν, σκέφτηκα να ανανεώσω τους drivers για αυτό το Mass Storage Device, αλλα απο την αυτόματη ανανέωση των Windows δε βρίσκει τίποτα. Ξέρεις μήπως ρε εσύ που μπορώ να βρώ drivers για αυτό το πράγμα; Και μήπως ξέρεις που μπορώ να βρώ πιο καινούριους drivers για USB 2.0 ξέρω'γω; Τουλάχιστον αμα δε δουλέψει, ας λέω πως τα έχω δοκιμάσει όλα τέλος πάντων στην εταιρία αμα τους το επιστρέψω ή στείλω email. Αλλα δεν ξέρω πως θα τους εξηγήσω οτι το μηχάνημα είναι προβληματικό ενώ στο λάπτοπ δουλεύει... Εγώ πάντως έχω δοκιμάσει να κάνω uninstall τους drivers, κάτι που μου είδα οτι είπε ενα παιδί οτι του δούλεψε αφού έκανε καμπόσα ρεστάρτ και διάφορα τέτοια, καινούριους nForce drivers... τα πάντα, τι να σου πώ... τέλος πάντων, σε ευχαριστώ που προσφέρθηκες να βοηθήσεις πάντως... ας ελπίσω τώρα οτι κάποιο καλό παιδί θα ξέρει τι να κάνει...
georgeadams Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Και μήπως ξέρεις που μπορώ να βρώ πιο καινούριους drivers για USB 2.0 ξέρω'γω; Δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει ανάγκη. δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρωτόκολλο USB 2.0 τόσα χρόνια... Όσο για το πρόβλημα, μια πιθανή λύση είναι το format & η επανεγκατάσταση των windows.
ShadowU Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Έχω ήδη δοκιμάσει επανεγκατάσταση των Windows. Δυστυχώς δεν έλυσε το πρόβλημα. Βέβαια φορμάτ δεν έχω ακόμα, αλλα ευτυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα μου έτσι και αλλιώς. Θα σας πώ αποτελέσματα. Βέβαια άν δε δουλέψει, κάποιες εταιρίες θα πάρουν όχι και τόσο φιλικά σημειώματα, και δεν με νοιάζει ποιός ή τι, απλώς το ότι δεν δουλεύει. Και αν δεν το φτιάξουν θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.