Προς το περιεχόμενο

wifi προγραμματισμός και πτυχιακή


xalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για αρχή ΔΕ θέλω βοήθεια για τη πτυχιακή! Απλά ζητάω μία κατεύθυνση. Η εμπειρία μου μέχρι τώρα στον προγραμματισμό φτάνει μέχρι pascal. Το ξέρω ντροπή μου και γι αυτό είπα να ξεκινήσω νωρίς. Έχω στο μυαλό μου να φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα scanarei wifi δίκτυα. Άρα σκεφτόμουν μεταξύ c++ και java. Από την άλλη αυτό το semester θα έχω μάθημα c στη σχολή. Και σκέφτομαι τώρα τι να αρχίσω να διαβάζω με απώτερο σκοπό το πρόγραμμα για wifi (κάποτε το ξέρω ότι θα περάσει πολύ χρόνος και πολύ διάβασμα). C ή C++ ? δε ξέρω γιατί αλλά απέκλεισα τη java στη πορεία, να το ξανασκεφτώ?

Δημοσ.

Να το ξανασκεφτείς. Αν σε ενδιαφέρει ο OOP μαθε Java, ξέχνα τη C++. Και μετά άμα θες, Ruby :P

 

Τι θες να κάνει αυτό το πρόγραμμα; Δηλαδή να βλέπει απλά ότι υπάρχει το τάδε Access Point στο τάδε κανάλι με εκείνο το SSID; Δεν είναι τίποτα περίεργο για να χρειάζεσαι τις χακιές της C.

 

Μήπως όμως αφού δεν ξέρεις και πολλά ούτε από προγραμματισμό αλλά ούτε και από ασύρματα δίκτυα, να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι άλλο για πτυχιακή;

Δημοσ.

Και η C++ έχει objects. Για τέτοιες δουλειές πάντως προτιμώ την C/C++ (για αυτό που θέλεις δεν έχουν και πολές διαφορές).

Γενικώς δηλαδή προτιμώ την c από την java για τις περισσότερες δουλειές. Το μυστικό είναι να μην απογοητευτείς με την c γιατί έχει τις ιδιτροπίες της.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να κάνει είναι να βλέπει τι δίκτυα υπάρχουν και τι ασφάλειά έχουν και άλλες γενικές πληροφορίες. Όχι τίποτα hackeries... φυσικά και μπορώ να αλλάξω πτυχιακή ακόμα δεν έχω δηλώσει τίποτα. Απλά θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό και έχω την όρεξη για να διαβάσω.. στη σχολή μου σχεδόν όλες οι πτυχιακές είναι ένα site με μία βάση από πίσω, php και mysql...

ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο O'Reilly - Practical C++ Programming και μέχρι τώρα όλα κατανοητά τα βρίσκω... αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι πόσο εύκολο θα είναι να κάνεις gui στη C++ αλλά έχω πολύ δρόμο μέχρι εκεί...

αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η C++ με καλύπτει γι αυτό που θέλω να κάνω

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να δυσκολευτείς πολύ, αν το κάνεις σε linux. Επίσης υπάρχουν και έτοιμα εργαλεία (πχ kismet) απο τα οποία μπορείς να δεις κώδικα και να καταλάβεις (πχ στον τρόπο που επικοινωνεί με την κάρτα για να τσιμπάει RAW ethernet frames)

Δημοσ.

Φυσικά και σε καλύπτει η C++, αλοίμονο. Πάντως σε αυτό που λέει ο warchief έχει δίκιο, αν το έκανες το tool σου για linux θα ήταν πολύ πιό εύκολο γιατί το winsock API δεν είναι και το καλύτερο δυνατό... Βέβαια μιά συνήθεια είναι όλα αλλά λέω τώρα. Επίσης θα σου πρότεινα να αλλάξεις και βιβλίο, αυτό του O' Reilly δεν είναι και το καλυτερο. Προτείνω αυτό και το κλασσικό εδώ

Δημοσ.
Και εδώ έρχεται η Java και σου λέει: δεν έχει σημασία που θα το κάνεις (win/linux) γιατί το java API είναι global :)

 

ζήτω η java. Έχω επενδύσει πολλά σε αυτή. Ελπίζω να μην μείνω με το πουλί στο χέρι.

Δημοσ.

Kai ta 2 biblia pou protinei o NullScan einai korifea. Ta sistinw kai egw enepifilakta. Einai ta klasika biblia pou mirazontai sto mathima ths C kai C++ se ola ta panepistimia. Isws ama eisai entelws arxarios sthn arxh na se duskolepsoun ligaki alla ama ta parei me thn seira tha bgaleis sigoura akrh.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Μέχρι τώρα που φαίνεται μια χαρά η C++, είδα διαβάσει (όταν ήμουν στο στρατό) μερικά κεφάλαια από το “Πλήρες εγχειρίδιο της Java 2.0” και ομολογώ ότι είχα χάσει τη μπάλα! Από τη στιγμή που μαθαίνω τη γλώσσα αργότερα θα έχει μεγάλη διαφορά α προγραμματίζω σε windows η linux? Ok σίγουρα θα έχει αλλά στην τελική η γλώσσα είναι μία έτσι δεν είναι?

Ακόμα όπως έγραψα αυτό το semester θα κάνουμε C. Ρώτησα ένα φίλο που το είχε πάρει το μάθημα το προηγούμενο semester και μου είπε ότι έκανα και classes. Αυτό δεν είναι στη C++ η λέω βλακείες?

Δημοσ.

Απ'ότι φαίνεται πας με ένα τοπικ να μάθεις 100 πράγματα. Μακάρι δεν λέω...

αλλά...

 

Θα σου πώ τα εξής ως c++άκιας. Σταμάτησα πριν από 3 μήνες αρχές oop. Τώρα ξαναρχίζω.

 

1ον C H μεγαλύτερη πουτ@να απ'όλες τις γλώσσες... Αμέσως μετά την assembly...μπορείς να κάνεις ότι θέλεις...γρήγορα...πάρα πολύ ευέλικτη αλλά σε μεγάλα project θα σου φύγει η μαγκιά. Η πιο low level γλώσσα τρίτης γενιάς. Κατά μεγάλο ποσοστό συναρτησιακή γλώσσα.

 

2oν C++ Απόγονος της C εμπεριέχει τη C. Δυνατή με το bonus να γίνεται ευέλικτη όταν χρειάζεται (βλέπε παραπάνω γραμμή) είναι η γλώσσα των προτοκόλλων. Full αντικειμενοστρεφή χρησιμοπείται και σε μεγάλο ποσοστό στα σύγχρονα παιχνίδια. Είναι κατά τη γνώμη μου η γλώσσα η οποία μπορείς να κάνεις τα πάντα. Να πας πιο ψηλά...και να κατέβεις και πιο χαμηλά χωρίς να σπάσεις το κεφάλι σου.

 

3ον Java. Αν κοιτάξεις των κώδικα της θα παρατηρήσεις ότι μοιάζει πολύ με την C++ !!. H έννοια του αντικειμενοστρεφή,παίζει σε όλα τα λειτουργικά, (Δεν παίζουν όλες οι γλώσσες σε όλα τα λειτουργικά αν δεν τις τροποποιήσεις κατάλληλα) από τη φύση της και είναι πολύ αξιόλογη σε web εφαρμογές. Δεν έχει δείκτες..έχει όμως αυξημένη ασφάλεια (Virtual machine) και κατάλληλη για animations.

 

 

Aπό αυτά που μου ήρθανε στο κεφάλι...ελπίζω να πήρες κάτι.

 

Συμβουλή: Μάθε 1 γλώσσα καλά και τις ξέρεις όλες. Ο αλγοριθμισμός είναι δύσκολος, ο τρόπος σκέψης όχι το manual με τις εντολές. ;-)

Δημοσ.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο trospe σας πρήζω με ρωτήσεις, για να επικεντρωθώ σε μία γλώσσα και να προχωρήσω μετά από εκεί

Δημοσ.

Legionnaire, σύμφωνοι είναι πολύ μεγάλη ευκολία αυτό που λές. Αλλά τείνω να συμφωνήσω με τον trospe. Και αν το θέμα του xalia είναι το platform portability, θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει σε perl και να χρησιμοποιήσει c headers για κάποια πράγματα και πάλι θα ήταν cross platform ;)

Ας μήν ξαναπώ τη γνωστή κρυάδα με την java και το icon του καφέ :)

Θα πώ ξανά και θα επιμείνω να αρχίσεις με C/C++ και μετά όλα θα είναι εύκολα. Με τη C οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...