Προς το περιεχόμενο

Εγω αγορασα αθορυβο τροφοδοτικο και μου την εφερε ο επεξεργαστης!!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα τελειως αθορυβο τροφοδοτικο 115 ευρω, αλλα ο καινουριος επεξεργαστης που αγορασα μου αλλαξε τα φωτα!! το ανεμιστηρακι του κανει τρελο θορυβο! κανει σχεδον διπλασιο απο τον παλιο που ειχα + οτι παει τζαμπα το τροφοδοτικο. ρωτησαμε και μας ειπαν να βαλουμε ενα silent ανεμιστηρα, δλδ +70 ευρω μαζι με την εγκατασταση. ελεος; αλλα διαβασα στην μητρικη οτι εχει quiet fan mode. οταν μπαινω bios εχει μια επιλογη για quiet fan mode και ειναι disabled. οταν την κανω enable εχει ενα ορισω ενα οριο στην θερμοκρασια απο 45-65 με defeault στους 50 βαθμους κελσιου; τι να κανω; η μητρικη ειναι η Asrock 775DUAL-VSTA.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βάλε enable το quiet fan mode και το όριο της θερμοκρασίας στος 55 βαθμούς. Δεν ξέρω σίγουρα αλλά αν το ζορίσεις (π.χ. παιχνίδια) μπορεί να υπερβει την θερμοκρασία αυτή και να κάνει επανεκίνηση. (Και 60 πάντως να το βάλεις αντέχει).

Υ.Γ. 70Ε για ψύκτρα cpu είναι ληστεία!

Δημοσ.

55 κανει + 15 λογικα η εγκατασταση. θα το βαλω στο silent mode να δω τι θα γινει.. ελπιζω μονο να μη καει τιποτα!

Δημοσ.

ρε παιδια. ειναι αθορυβο για 5 λεπτα και μετα ξανα για πεντε λεπτα κανει πολυ θορυβο! τι γινεται; μηπως θα χαλασω τιποτα;

Δημοσ.

oxi to silent mode etsi doulevei einai athorivo mexri tin thermokrasia pou etheses otan afti kseperasti anebazei strofes (ara kanei thorivo) i ousia tou pragmatos einai na exeis kali roi sto kouti oste otan to pc einai idle na min ftanei tin thermokrasia pou exeis thesei kai ara na einai athorivo otan pali to ksezoumizeis tha kanei anagastika thorivo alla otan paizeis ena game i genika eisai pano apo to pc sinithos o thorivos se enoxli ligotero .

Δημοσ.

Δεν καίγεται, απλά αν πιάσει την μέγιστη θερμοκρασία θα κάνει επανεκίνηση. Όταν το βάλεις σε silent mode κοίτα τις στροφές του ανεμιστήρα από το BIOS (αν είναι πολύ κάτω από 2000 δύσκολα θα κρατηθεί σε νορμάλ θερμοκρασίες). Νορμάλ θερμοκρασίες για τον επεξεργαστή σου = 50 - 55 βαθμοί, αν περάσεις τους 60 αρχίζεις και κινδυνεύεις (όχι πάλι δεν καίγεται).

Δημοσ.

κατι για PRM που λεει ειναι στις 4500. οι στροφες ειναι αυτες; τωρα το εχω στους 60 και παλι κανει τον θορυβο ανα 5λεπτα, χωρις να κανω τιποτα το ιδιαιτερο. απλα ειμαι στο forum.

με το silent θα γινει καλη δουλεια; δλδ και αθορυβο 24 ωρες το 24ωρο και καλες θερμοκρασιες;

Δημοσ.
oxi to silent mode etsi doulevei einai athorivo mexri tin thermokrasia pou etheses otan afti kseperasti anebazei strofes (ara kanei thorivo) i ousia tou pragmatos einai na exeis kali roi sto kouti oste otan to pc einai idle na min ftanei tin thermokrasia pou exeis thesei kai ara na einai athorivo otan pali to ksezoumizeis tha kanei anagastika thorivo alla otan paizeis ena game i genika eisai pano apo to pc sinithos o thorivos se enoxli ligotero .

Καλό αυτό,δεν το ήξερα.

Υ.Γ. Καλά πόσο γρήγορα γράφετε? Μέχρι να γράψω ένα post έχουν δημιουργηθεί άλλα δύο.

-τώρα τρία :confused: -

Δημοσ.

ta greeklish grafontai grigora (toulaxiston apo emena) dioti den xriazete na dirthoso tpt oute orthografika oute tonous.

gia to silent mode emena prosopika me exei sosei to pc se aples ergasies doulevei san na einai klisto apo thorivo kai mono otan paizo kana game anebazei o anemistiras

off topic (orea sinthesi protines sto allo topic (anabathmisi) :P)

Δημοσ.
κατι για PRM που λεει ειναι στις 4500. οι στροφες ειναι αυτες; τωρα το εχω στους 60 και παλι κανει τον θορυβο ανα 5λεπτα' date=' χωρις να κανω τιποτα το ιδιαιτερο. απλα ειμαι στο forum.

με το silent θα γινει καλη δουλεια; δλδ και αθορυβο 24 ωρες το 24ωρο και καλες θερμοκρασιες;[/quote']

4500 RPM, είναι μάλλον στο maximum αυτή τη στιγμή!

Ασ' το στους 60 βαθμούς.

Ενεργοποίησε το silent.

:-D

Goodnight guyz!

Δημοσ.

luxx η ψύκτρα και το ανεμιστηράκι είναι αυτά που το συνοδεύουν?

αν ναι τότε άλλαξέ τα!

ειδικά της ίντελ είναι για να σε κουφάνουν

πήρα μία thermalright ψύκτρα και ένα cooler master ανεμιστήρα

μεγάλο και δε ακούγεται τίποτα.

Δημοσ.

μαλιστα. εβαλα ενα προγραμμα για να βλεπω τις θερμοκρασεις. η μητρικη σταθερα στους 49-51 βαθμους. ο επεξεργαστης με το ανεμιστηρα να δουλευει στο full παει μεχρι 57 βαθμους, μετα ενεργοποιειται το silent mode και παει στους 63 ( μεσα σε πολυ λιγα λεπτα!!! ) οποτε και απενεργοποιειται το silent mode. δεν γινεται ετσι δουλεια. αυριο θα παω να βαλω το αθορυβο ανεμιστηρακι να ησυχασω!

Δημοσ.

η εργοστασιακη ειναι. αφου σημερα πηρα τον επεξεργαστη. και τι να κανω; να αγορασω και ψυκτρα; ηδη σημερα εδωσα 700 ευρω για το τιποτα! εγω μονο στο internet μπαινω και παιζω και dota.. τιποτα αλλο.. τι να τον κανω τον καινουριο επεξεργαστη,μητρικη και τωρα ψυκτρες και αλλα κολπα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...