Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπορείς να καταλάβεις οτι και με 100% πλειοψηφία στη συνέλευση του τμήματος δεν έχεις το δικαίωμα να στερήσεις από τον άλλον το δικαίωμα της μόρφωσης;

Ωραία που το θέτεις .σου στερούμε τη μόρφωση:mrgreen: :mrgreen: .Και εγώ σε ξαναρωτάω.Που είναι όλοι αυτοί(και εσύ) όταν κάνουν απεργίες και αποχές οι καθηγητές.Και στο Πολυτεχνείο παρανομη ήταν με τα λεγόμενα σου η κατάληψη.Γιατί μπορεί να υπήρχαν χουνταίοι φοιτητές που να ηθελαν να κάνουν μάθημα;:confused:

kwsn και λοιπά φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής ψάξτε να μου βρεiτε έnα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Αυστρία που να προσφέρει σπουδές φιλολογίας και φιλοσοφίας;

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι μου στερείς τη μόρφωση. Αμφιβάλλεις;

Η επανάληψη είναι μήτηρ μάθήσεως (δυστυχώς όχι για σένα), οπότε θα σου επαναλάβω οτι η απεργία και η αποχή είναι νόμιμες και τις σέβομαι.

Στο Πολυτεχνείο είχαμε χούντα. Τώρα τι έχουμε; Αγωνιστή;

Για ποιο λόγο ακριβώς ψάχνεις στην Αυστρία; Ενδιαφέρεσαι;

Δημοσ.
οπότε θα σου επαναλάβω οτι η απεργία και η αποχή είναι νόμιμες και τις σέβομαι.

Τι λες, ωραιά.Ε ας κάνουν 3 μήνες αποχή οι ναυτεργάτες να μην μπορεις εσύ να πας στο νησί σου να μην έρχονται τρόφιμα στα νησιά;είναι νόμιμο για σένα αυτό;Αλλά θα μου πεις υπάρχει και ο φόβος στράτευσης των απεργών(άλλο δημοκρατικό μέτρο) οπότε εξισσοροπούνται τα πράγματα.

Πάμε σε δεύτερο παράδειγμα.είμαι ΔΥ στον ΟΤε και ψηφίζει η συνδικαλιστική μου ένωση απεργία.Εγώ όμως θέλω να προσφέρω έργο.(φαντάζομαι ότι συμφωνείς στο δικαίωμα στην εργασία).Γιατί κάποιοι δεν με αφήνουν να εισέλθω στο χώρο εργασίας μου;

Και 3ον αν τα μέλη ΔΕΠ προχωρήσουν σε απεργία διαρκειας από 5/2 και χαθεί το διδακτικό εξάμηνο δε θα σου στερήσουν τη μόρφωση;Αλλά ναι ξέχσα στη στερούν νόμιμα.

Στο Πολυτεχνείο είχαμε χούντα.

Και δε βγαίναν τότε απόφοιτοι από τις σχολές;τι σημασία το κοινωνικό σύστημα μιας χώρας.Σύμφωνα με τα λεγόμενα η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν παράνομη και καταχρηστική και καλώς επενέβη τότε η χούντα για να συνεχιστεί το ακαδημαικό έργο:mrgreen: .Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα σου έστω και ένας φοιτητής(ε θα υπήρχε κάποις υποστηριχτής της χούντας δε μπορεί) να ήθελε να γίνει μάθημα έπρεπε να τον αφήσουν.Οι φασίστες...

Για πες.

Minors are secondary or complimentary subjects that can be added to oneʼs program with the completion of 18 additional credit hours (6 courses).

Που σημαίνει ότι δεν παίρνεις πτυχίο στην φιλοσοφία αλλά προσφέρεται ως έξτρα μάθημα.Εγώ σου λέω για ΙΠ που να προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές σε μαθηματικά φυσική φιλοσοφία και φιλολογία

Καλά μιλάμε το παράδειγμα που έδωσες με απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας διδακτικές μονάδες είναι ότι πρέπει γι αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Και αν αυτό το π΄ρογραμμα συγκρίνεται με το information technology της ΑΣΟΕΕ ή του (σκλαβωμένου ) ΠΑΜΑΚ ε ας γελασω καλύτερα.

http://www.webster.ac.at/vienna/w/ac_004_06.html

Δημοσ.

Και εγώ συμφωνώ πως η κατάληψη δεν είναι ότι πιο κομψό για να εκθέσουν οι φοιτητές/μαθητές τις απόψεις τους. Αν δεν γινόντουσαν όμως θα καθόμασταν εδώ να συζητάγαμε σήμερα ή θα είχαν περάσει οι αλλαγές στο ντούκου? Και μήν μου πείτε πως όποιος θέλει να φωνάξει να πάει να κάνει πορείες να ακουστεί, γιατί είδαμε όλοι πόσο εύκολα αμαυρώνονται τέτοιες κινητοποιήσεις με τα επεισόδια και λειτουργούν τελικά σαν μπούμεραγκ ως προς το όποιο δίκιο έχουν αυτοί που φωνάζουν.

Δημοσ.
Που σημαίνει ότι δεν παίρνεις πτυχίο στην φιλοσοφία αλλά προσφέρεται ως έξτρα μάθημα.Εγώ σου λέω για ΙΠ που να προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές σε μαθηματικά φυσική φιλοσοφία και φιλολογία

α νόμιζα θες μόνο φιλοσοφία. από τα άλλα έχει πολλά, ακόμα και ιδιωτική θεολογική έχει. το ποιντ σου δν καταλαβαίνω.

Δημοσ.
kwsn και λοιπά φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής ψάξτε να μου βρεiτε έnα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Αυστρία που να προσφέρει σπουδές φιλολογίας και φιλοσοφίας;

Ωραία, δεν ανακαλείς λέω εγώ για να μην το τραβήξω το θέμα;

Δημοσ.
α νόμιζα θες μόνο φιλοσοφία. από τα άλλα έχει πολλά,

E άντε ντε βρείτε μου που να δίδουν πτυχία φιλοσοφίας ακι φιλολογίας όχι ως έξτρα μάθημα με διδακτικές μονάδες και κουτσουρεμένες γνώσεις

Ωραία, δεν ανακαλείς λέω εγώ για να μην το τραβήξω το θέμα;

Οποιος συμφωνεί στις αναθεωρήσεις των αρθρών 16 και 24 δε συντάσσεται με την κυβέρνηση;

για να το καταλάβεις θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει ένα...

Πρώτα κοίτα τις ανεκδοτικές απόψεις σου(ακροδεξιός και να είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πρώτη φορά βλέπω καινούργιο κίνημα δημιουργήθηκε).οσο για τις απόψεις μου καμιά αναθεώρηση του άρθρου 16 , να μην κατατεθέι ο νέος νόμος πλαίσο για τα ΑΕΙ γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο 5% του ΑΕΠ.

Περιμένω τα ΙΠ από Αυστρία

Δημοσ.
Εγώ δε θα πω οτι η κατάληψη αποφασίζεται απο μειοψηφίες, από πλειοψηφίες αποφασίζεται.

Η ουσία όμως είναι οτι η κατάληψη είναι παράνομη και καταχρηστική. Δεν έχει καμμια φοιτητική πλειοψηφία το δικαίωμα να κλείσει τη σχολή. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανένας;;; Πολύ απλά γίνεται λόγω της ύπαρξης του ασύλου. (Like stealing a candy from a baby)

Είναι σαν να μαζεύονται οι κάτοικοι μιας περιοχής και να ψηφίζουν ωραία και δημοκρατικά για να φύγουν πχ. οι γύφτοι από την περιοχή αυτή. Έχουν δικαίωμα να τους διώξουν; είναι στη δικαιοδοσία τους; ΟΧΙ

Αυτά περι καραμέλας πλειοψηφίας στις καταλήψεις. Είστε παράνομοι κύριοι, και καταχράζεστε την πλειοψηφία λόγω ύπαρξης ασύλου. Δεν είστε ούτε επαναστάτες ούτε τπτ.

Φιλε λές οτι να `ναι.... με το συμπάθειο!!!!!!!!!!

Η ουσία όμως είναι οτι η κατάληψη είναι παράνομη και καταχρηστική. Δεν έχει καμμια φοιτητική πλειοψηφία το δικαίωμα να κλείσει τη σχολή. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανένας;;; Πολύ απλά γίνεται λόγω της ύπαρξης του ασύλου. (Like stealing a candy from a baby)

Γιατι είναι παράνομη και καταχρηστικη, το λες επειδη θα θελες να είναι ή επειδή το ψαξες??? Την έβγαλε κάποιο δικαστήριο παράνομη???

Αν ηταν παράνομη θα μπορούσε να μπει εισαγγελέαςόπως του επιτρέπετε απο το νόμο πλάισιο, και να τελείωνει το πραμα....γιατι δεν μπαίνει???

Πως και δεν έχει δικαίωμα η πλειοψηφια να κλείσει την σχολη???

Οι καθηγητές οταν απεργούνε δεν κλείνει η σχολή??? ή είναι ανοιχτη επειδη δεν έχει λουκέτα????

Λόγο της υπαρξης του ασύλου δεν μπορουνε να μπούνε μπάτσοι και να προστατέψουν κάτι μειοψηφίες σαν και σένα!!! Οπως έγινε με τους ναυτεργάτες περσυ...που κάτι μειοψηφίες (οι κλασσικοι "αγανακτησμένοι" πολίτες, "αγανακτησμένοι" γονεις μαθητων που ήταν κατά της απεργίας των δασκάλων και άλλοι πολλοι κλασσικοι "αγανακτησμένοι" της οργανωτικής της νδ-πασοκ) θέλαν να πανε στα νησία και τα ΜΑΤ φυσικά προστάτευσαν το κοινωνικό σύνολο των "αγανακτησμένων" . Εγω ξέρω το εξης σε δημοκρατια η διακίνηση ιδεων είναι ελευθερη (εκτος απο φασιστικές και τέτοια...που δεν πρέπει να είναι!) η κάθε μειοψηφια σε έναν χωρο (εργασίας,γειτονιας, πανεπιστημιου) μπορει να λέει την γνώμη της ελευθερα ΑΛΛΑ θα υλοποιειται η απόφαση της πλειοψηφίας.--

Είναι σαν να μαζεύονται οι κάτοικοι μιας περιοχής και να ψηφίζουν ωραία και δημοκρατικά για να φύγουν πχ. οι γύφτοι από την περιοχή αυτή. Έχουν δικαίωμα να τους διώξουν; είναι στη δικαιοδοσία τους; ΟΧΙ

Τι λες ρε φίλε σοβαρά μιλάς, το προβάλλεις σαν επειχήρημα αυτο. Δεν ξέρεις οτι σε τέτοια περίπτωση τα κριτήρια των κατοίκων είναι φυλετικά-ρατσιστηκα. Ειδες πουθενα σε κανένα πανεπιστήμιο να παίρνονται αποφάσεις ρατσιστηκές???

Οι κάτοικοι αυτης της περιοχής του ηλίθιου παραδείγματος σου δεν έχουν το δικαίωμα να το πράξουν αυτο, όχι επειδη η πλειοψηφιά δεν έχει "δικαιωματα"

αλλά επειδη η αποφαση τους είναι ρατσιστηκη και ολοι οι υπόλοιποι κατοικοι του πλανήτη, η πλειοψηφία δηλαδή ( πιστεύω να :mrgreen: ) θα αντιδράσουν!!!!!

Δευτερον οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι οργανωμένοι σε κοινωνική βάση και όχι σε χωροταξικη οπως η γειτονία του παραδείγματος σου. Αυτου του είδους η οργάνωση ειναι πρωταρχικη και ισχυρότερη!!!!! Τους μισθους τους κανονίζουν τέτοιες οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΣΕΒ (μειοψηφία παρεπιπτώντος) σε κοινωνική βάση και οχι σε χωροταξικη!!!!!!

Μιας και μιλάμε μειοψηφίες αλήθεια η ΝΔ με 40-45 % δεν βγήκε???

Και τελευταίο.... τα αιτήματα μας δεν έχουν να κάνουν με τα δικαιωματά σου το καταλαβαίνεις αυτο???

Ουτε τα μειώνουν ουτε τπτ τέτοια (μπορει αν το θές να τα αναστέλουν προσωρινά), κανένα αίτημα μας δεν μειώνει τα δικά σου!!!!!!!!

Αντίθετα θεωρούμε οτι αν τα πετύχουμε θα αυξηθουν ολων τα δικαιώματα στη μόρφωση ( που τόσο τρώγεσαι) ακόμα και της μειοψηφίας σου!!!!!!!!!!

Αυτά περι καραμέλας πλειοψηφίας στις καταλήψεις. Είστε παράνομοι κύριοι, και καταχράζεστε την πλειοψηφία λόγω ύπαρξης ασύλου. Δεν είστε ούτε επαναστάτες ούτε τπτ.

Ποιος σου είπε οτι αυτοι που είναι στο δρόμο θέλουν να τους αποκαλούν επαναστάτες??? Ακουσες κανέναν να το ζητάει????

Απο οτι ξέρω προτιμούν το " η γενία των καταλήψεων" και αν σ ` αρεσει , αλλιώς πέστους καταληψίες!!!!!!

Δημοσ.
Εγω ξέρω το εξης σε δημοκρατια η διακίνηση ιδεων είναι ελευθερη (εκτος απο φασιστικές και τέτοια...που δεν πρέπει να είναι!)

Μάλλον δεν έχεις και ιδιαίτερη εξοικείωση με τον όρο 'ελεύθερη διακίνηση ιδεών'.

Δημοσ.

Σαφως και την αντικρούεις σε ιδεολογικό επίπεδο και την απαγορεύεις σε πρακτικο (μονο για φασιστικες-μιλιταριστηκές ιδέες), απαγορεύεις την οργάνωση σε τέτοια βαση ( χρυσή αυγη και κατι τέτοια απομινάρια του παρακράτους) δηλαδη την βγάζεις στη παρανομία !!!!

Δημοσ.
Σαφως και την αντικρούεις σε ιδεολογικό επίπεδο και την απαγορεύεις σε πρακτικο (μονο για φασιστικες-μιλιταριστηκές ιδέες), απαγορεύεις την οργάνωση σε τέτοια βαση ( χρυσή αυγη και κατι τέτοια απομινάρια του παρακράτους) δηλαδη την βγάζεις στη παρανομία !!!!

Γιατί να μη βγάλεις στην παρανομία και ακρο-αριστερούς, αναρχικούς κτλ τότε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...