Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικό μήνυμα απο Forensick

Τι δουλεια εχει το ασυλο, οταν οι αστυνομικοι δεν μπορουν να πιασουν τους μπαχαλους εδω και 20 χρονια πριν μπουν μεσα. Και δεν τους πετυχαινουν εξω απο την πορτα, να πεις, α ρε γαμωτο, κοντα ημασταν. Εχεις δει οτι κανουν επεισοδια απο την Πανεπιστημιου, τα ματ βρισκονται σε ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ μεχρι το πολυτεχνειο και τσουπ, ααααχ, μα πως μπηκαν μεσα. Α, αυτο εχει γινει δυστυχως μπροστα στα ματια μου.

+ 1

δε νομίζω ότι ο νόμος πλαίσιο χρειάζεται να ''τροποποιήσει'' το άσυλο

το πιο σοβαρό θέμα είναι η αξιολόγηση από διεθνείς φορείς

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ακριβως για αυτο τον λογο, δεν χρειαζεται να γινεται θεμα. Επισης οπως θα ξερεις, τελικα ο πρυτανης που "ειδε" το γεγονος, δεν ηξερε καν που εβλεπε, καθως το οποιο σκηνικο και αν ειδε, αποδειχθηκε οτι ηταν ΕΞΩ απο το πολυτεχνειο. Το οτι γινεται διακινηση, γινεται.Δεν γινεται ομως με την μορφη "βαπορακιων", αλλα με την μορφη "πινω μπουφους και γουσταρω". Ειναι τουλαχιστον αδυνατον να μπουν μεσα βαπορακια το βραδυ(απο τις κανονικες εισοδους)αφου υπαρχουν φυλακες. Ε, τωρα αν μπαινουν επειδη πηδανε καγκελα, σορυ, αλλα αυτο γινεται ΠΑΝΤΟΥ και δεν ειναι θεμα για να συζητας με αφορμη το ασυλο. Ειναι τουλαχιστον παραπλανητικο. Ας μιλησουν ΜΙΑ φορα σοβαρα, ας εκτελεσουν μια φορα τον νομο ετσι οπως πρεπει και ας δουμε ποιος θα μιλαει τοτε. Επισης ας πιασουν μια φορα τους μπαχαλους οταν γινονται επεισοδια και μετα ΜΗΝ τους αφησουν και να δουμε αν θα ηρεμισουν μετα τα πραγματα η οχι. Γινονται καποιες μ@λακιες και χωρις λογο συνδεουν γεγονοτα ασχετα μεταξυ τους. Τι δουλεια εχει το ασυλο, οταν οι αστυνομικοι δεν μπορουν να πιασουν τους μπαχαλους εδω και 20 χρονια πριν μπουν μεσα. Και δεν τους πετυχαινουν εξω απο την πορτα, να πεις, α ρε γαμωτο, κοντα ημασταν. Εχεις δει οτι κανουν επεισοδια απο την Πανεπιστημιου, τα ματ βρισκονται σε ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ μεχρι το πολυτεχνειο και τσουπ, ααααχ, μα πως μπηκαν μεσα. Α, αυτο εχει γινει δυστυχως μπροστα στα ματια μου.

Δε διαφωνώ για τα ναρκωτικά. Αλλά όχι και να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Να κάνω μια ερώτηση όμως; Ο σκοπός του ασύλου είναι η ελευθερη διακίνηση ιδεών. Έστω ότι θέλει να κάνει την άλλη εβδομάδα μια ομιλία ο Πλεύρης. Θα τον αφήσουν;

Δημοσ.
Ο σκοπός του ασύλου είναι η ελευθερη διακίνηση ιδεών. Έστω ότι θέλει να κάνει την άλλη εβδομάδα μια ομιλία ο Πλεύρης. Θα τον αφήσουν;

ποιός είναι ο πλεύρης ?

πιστεύω πως η θεσμοθέτηση του ασύλου έγινε και για ψυχολογικούς λόγους

Δημοσ.

Ακροδεξιός για κάποιους, πατριώτης για άλλους.

Τελοσπάντως, ένας αυτού του χώρου μπορεί να εκφράσει τις θέσεις του ελεύθερα μέσα στο ΕΜΠ πχ;

Δημοσ.

Γιατί να είναι θέμα της πλειοψηφίας; Δεν είναι ελεύθερη η διακίνηση ιδεών;

Και αν τελοσπάντων επιτρέψουν, πιστεύεις ότι θα γίνει η ομιλία;

Δημοσ.
Ακροδεξιός για κάποιους, πατριώτης για άλλους.

Τελοσπάντως, ένας αυτού του χώρου μπορεί να εκφράσει τις θέσεις του ελεύθερα μέσα στο ΕΜΠ πχ;

Αν δεν προκαλεσει με την συμπεριφορα του, φυσικα και θα πρεπε να μπορει. Μην ξεχναμε ομως οτι μιλαμε για κατι "ακρο-". Και ως γνωστον ακρο-αριστεροι και ακρο-δεξιοι δεν συμπαθιουνται. Επισης ποιο το νοημα να εκφρασει τις ιδεες του ελευθερα καποιος ο οποιος δεν ειναι δημοκρατης?(δεν το λεω για το ασυλο συγκεκριμενα, αλλα γενικη ερωτηση ειναι αυτη-και δεν το λεω ειρωνικα, ουτε τιποτα-)Αφου ετσι κι αλλιως δεν πιστευει σε αυτους τους θεσμους. Απλα για τους τυπους μιλαμε τωρα? Ειναι σαν να μου λες οτι ενας αθεος ή ενας βουδιστης παει να μεταλαβει σε ορθοδοξη εκκλησια.Αν ειανι ομως να το παμε ετσι, σιγουρα δεν προκειται να μας βγαλει καπου η συζητηση(δεν εχω καμια προθεση να γινω προσβλητικος προς κανεναν και για κανεναν λογο και αν θεωρει καποιος οτι θιχτηκε, ζητω συγνωμη προκαταβολικα)

Δημοσ.

Μου θυμίζει αυτό μια διαφωνάι που είχαμε με μια φίλη. Είχαν κάψει αντιεξουσιαστές/αναρχικοί βιβλία ακροδεξιών στο Πεδίο του Άρεως. Αυτή μου έλεγε ότι καλά τους έκαναν. Εγώ από την άλλη προσπαθούσα να την κάνω να καταλάβει ότι πρόκειται περί φασισμού.

Και γιατί οι ακροαριστεροί και οι αναρχικοί είναι ευπρόσδεκτοι και όχι οι ακροδεξιοί;

Edit: Σε ένα σημείο δεν είχε νόημα.

Δημοσ.
1)Μου θυμίζει αυτό μια διαφωνάι που είχαμε μια διαφωνία. Είχαν κάψει αντιεξουσιαστές/αναρχικοί βιβλία ακροδεξιών στο Πεδίο του Άρεως. Αυτή μου έλεγε ότι καλά τους έκαναν. Εγώ από την άλλη προσπαθούσα να την κάνω να καταλάβει ότι πρόκειται περί φασισμού.

2)Και γιατί οι ακροαριστεροί και οι αναρχικοί είναι ευπρόσδεκτοι και όχι οι ακροδεξιοί;

1)Προφανως και ειχες δικιο.-

2)Το γιατι ειναι ευπροσδεκτοι ειναι αλλο θεμα.Δεν εχει σχεση ομως με την "μη πιστη" των ακροδεξιων σε αυτους τους θεσμους.Απο την στιγμη που η ιδεολογια σου(γενικα μιλαω!)δεν υποστηριζει καποια πραγματα, τοτε δεν ειναι δυνατον να τα ζητας κιολας.

Το γιατι ειναι ευπροσδεκτοι? Αν ρωτουσες εμενα, θα σου λεγα απο την μερια μου οτι δεν ειναι(για μενα παντα). Οι λεγομενοι αναρχικοι που βλεπουμε στις τηλεορασεις επισης, δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τους βλακες που βλεπουμε στην τηλεοραση, οπως εχουμε πει ξανα σε αυτο το θρεντ. Τωρα για τους ακροαριστερους τι να σου πω. Ισως γιατι εχουν "δημοκρατικη ιδεολογια", αλλα εκφρασμενη πιο ακραια. Αν ρωτουσες εμενα παλι, θα σου λεγα οτι δεν μου αρεσει οτιδηποτε εχει "ακρο-" μπροστα.

Δημοσ.
Γιατί να είναι θέμα της πλειοψηφίας; Δεν είναι ελεύθερη η διακίνηση ιδεών;

Και αν τελοσπάντων επιτρέψουν, πιστεύεις ότι θα γίνει η ομιλία;

Για το ΕΜΠ θα σου πώ εγώ τι θα γίνει.

Θα καούν 3 αίθουσες. Αν δεν σταματήσει εγκαίρως, θα σπάσουν στον ξύλο τον Πλεύρη και όποιον είναι στα 500 μέτρα.

Μετά θα κάνουν γενική συνέλευση με κύριως θέμα "Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα δώσω την ζωή μου να μπορεις να τα λές".

Ο πρώτος ομιλητής διευκρινίζει οτι το "Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λες...." είναι σχήμα λόγου , και δεν θα πρέπει να του δίνουμε και πολύ σημασία. Αν κάποιοες διαφωνεί με εμάς, τον σπάμε στο ξύλο.

Μετά θα πουνε για τους ζαπατίστας.

Μετά θα βγάλουν με φορείο τις απώλειες απο τα τσιγάρα.

Και μετά ούυυυυυυυυυλοι μαζί , δηλαδή οι 30 που έχουν μείνει μέσα, θα αποφασίσουν κατάληψη και να σπάσουν εναν καθηγητή στο ξύλο που βάζει δύσκολα και τα παιδάκια μας δεν μπορούν να περάσουν (γενικά είναι δημοκρατικό 30 άτομα να αποφασίζουν για 5000).

Υ.Γ 1 Μην κολλάτε στον Πλεύρη. Η Κου-Κουτσικου να ζήταγε ομιλία, θα έτρωγε ντομάτα και γιαουρτι συννεφο.

Υ.Γ 2 Καλό θα είναι να αλλάξει σε "Ελεύθερη διακίνηση των δικων ΜΑΣ ιδεέων"

Δημοσ.

Οι κακόμοιροι οι μαθηματικοί στη Σαλονίκη κάτι τέτοιο πάθανε όταν ψήφισαν όχι στην κατάληψη. Πλάκωσαν κάτι λουλούδια και την κλείσαν τη σχολή με το έτσι θέλω. (Αυτά γίνονται both ways όμως)

Δημοσ.
Για το ΕΜΠ θα σου πώ εγώ τι θα γίνει.

Θα καούν 3 αίθουσες. Αν δεν σταματήσει εγκαίρως, θα σπάσουν στον ξύλο τον Πλεύρη και όποιον είναι στα 500 μέτρα.

Μετά θα κάνουν γενική συνέλευση με κύριως θέμα "Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα δώσω την ζωή μου να μπορεις να τα λές".

Ο πρώτος ομιλητής διευκρινίζει οτι το "Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που λες...." είναι σχήμα λόγου , και δεν θα πρέπει να του δίνουμε και πολύ σημασία. Αν κάποιοες διαφωνεί με εμάς, τον σπάμε στο ξύλο.

Μετά θα πουνε για τους ζαπατίστας.

Μετά θα βγάλουν με φορείο τις απώλειες απο τα τσιγάρα.

Και μετά ούυυυυυυυυυλοι μαζί , δηλαδή οι 30 που έχουν μείνει μέσα, θα αποφασίσουν κατάληψη και να σπάσουν εναν καθηγητή στο ξύλο που βάζει δύσκολα και τα παιδάκια μας δεν μπορούν να περάσουν (γενικά είναι δημοκρατικό 30 άτομα να αποφασίζουν για 5000).

Υ.Γ 1 Μην κολλάτε στον Πλεύρη. Η Κου-Κουτσικου να ζήταγε ομιλία, θα έτρωγε ντομάτα και γιαουρτι συννεφο.

Υ.Γ 2 Καλό θα είναι να αλλάξει σε "Ελεύθερη διακίνηση των δικων ΜΑΣ ιδεέων"

Γενικα θα ειχες σε πολλα πραγματα δικιο, αν δεν τα παρουσιαζες ηθελημενα γελοια και ακραια. Επειδη δεν μας αρεσει κατι, δεν σημαινει ουτε οτι πρεπει να το γελοιοποιησουμε ουτε να φτασουμε στο αλλο ακρο. Υπαρχει και η μεση οδος, οπου κανεις τον αλλον να το βουλωσει και σιγουρα δεν εκανες αυτο το τελευταιο, αλλα μονο το πρωτο.

Physics_Rulez, ειμαι σιγουρος οτι ξερεις οτι ακριβως τα ιδια εχει κανει και η αλλη μερια απο αυτους που λες. Δεν το λεω για να δικαιολογησω καποιον(αν ειναι δυνατον!), αλλα γενικα καλο ειναι να παρουσιαζουμε ολη την εικονα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...