mandate Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 -------------------------------------------------------------------------
johnnyestia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Ίσως άσχετο ποστ: Μετά και τα χθεσινά γεγονότα πιστεύω πως έχει αρχίσει να δένει το γλυκό. Από την μία οι 'γνωστοί άγνωστοι' με την δράση τους επισκιάσανε τις κινητοποιήσεις και τα κανάλια φέραν στην επιφάνεια το θέμα του ασύλου. Από την άλλη γίνεται λόγος για κάμερες επειδή έπεσε η ρουκέτα στην Α. πρεσβεία και δεν βρίσκουν τους ενόχους. Εγώ όλα αυτά τα βρίσκω αλληλένδετα,δεν θεωρώ τίποτα τυχαίο πιά. Ότι και να γίνει μαριονέτες θα είμαστε. @mandate, το επιχείρημα με την τηλεόραση δεν στέκει. Επί κρατικής τηλεόρασης δεν αποβλακωνόσουν όπως τώρα με τις σαβούρες που παίζονται. Αν αυτό το θεωρείς πρόοδο...
mandate Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 πιστεύω ότι η κρατική τηλεόραση δέν έχει σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν
KWSN_Men Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Ίσως άσχετο ποστ: Μετά και τα χθεσινά γεγονότα πιστεύω πως έχει αρχίσει να δένει το γλυκό. Από την μία οι 'γνωστοί άγνωστοι' με την δράση τους επισκιάσανε τις κινητοποιήσεις και τα κανάλια φέραν στην επιφάνεια το θέμα του ασύλου. Από την άλλη γίνεται λόγος για κάμερες επειδή έπεσε η ρουκέτα στην Α. πρεσβεία και δεν βρίσκουν τους ενόχους. Εγώ όλα αυτά τα βρίσκω αλληλένδετα,δεν θεωρώ τίποτα τυχαίο πιά. Ότι και να γίνει μαριονέτες θα είμαστε. @mandate, το επιχείρημα με την τηλεόραση δεν στέκει. Επί κρατικής τηλεόρασης δεν αποβλακωνόσουν όπως τώρα με τις σαβούρες που παίζονται. Αν αυτό το θεωρείς πρόοδο... Πότε ήταν καλύτερη η κρατική τηλεόραση; Τότε ή τώρα;
johnnyestia Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2007 Πότε ήταν καλύτερη η κρατική τηλεόραση; Τότε ή τώρα; Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις, μιλάμε για τελείως διαφορετικές εποχές. Το σίγουρο είναι πως συνολικά το προϊόν της τηλεόρασης πλέον πιό πολύ βλάπτει τον έλληνα πολίτη παρά τον οφελεί. Τόσο σε θέμα ψυχαγωγίας όσο και ενημέρωσης.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 JohnMad, για αρχή από αυτα που γράφεις καταλαβαίνω οτι δεν έχεις διαβάσει το thread, γιατί η ερώτηση στο (1) έχει απαντηθεί πολλές φορές, αλλά επιμένεις και συ να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις ξανά και ξανά. Δεν έχω την υπομονή του snoob να απαντάω ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Όσον αφορά στο παραταξιακό σχολιό σου, (μάλλον δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από πανεπιστήμιο), η δαπ δεν έχει κατεβάσει ποτέ κατάληψη στις συνελεύσεις, ούτε όταν ήταν το πασοκ κυβέρνηση, γιατί λένε οτι είναι κατά όλου αυτού του τρόπου διαμαρτυρίας κλπ.. (σε αντίθεση με την πασπ βέβαια που δρά μια άσπρο μια μαύρο, όπως βολεύει) Τέλος συμφωνώ πως η πληροφορική είναι ένα άρτιο τμήμα, που του έχει χαμογελάσει η τύχη (γιατί άραγε δεν είναι όλο το υπόλοιπο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε τόσο καλή κατάσταση;;; ), με σύγχρονες εγκαταστάσεις, και ελάχιστα (αλλά όχι ανύπαρκτα) ψεγάδια. Δεν λέω πως το Δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένα μαύρο χάλι, στον πάτο της κλίμακας, αλλά ας μην κάνουμε την εξαίρεση κανόνα Μια ιατρική (που την κυβερνείται από οικογενειοκρατία) και μια πληροφορική έχουμε. Πήγαινε σε άλλα τμήματα να δεις τι γίνεται... Στην τελική το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι μια χαρά σε σχέση με άλλα "american bar" στην Αθήνα, στο ΑΠΘ με υπόγειες αίθουσες φυλακές, βρωμιά κτλ.. Αλλά ένα είναι το σίγουρο η υποχρηματοδότηση φταίει. Όχι οτι γράφουμε ένα "δωρεάν" βιβλιαράκι και την άλλη μέρα αγοραζουμε αμαξάκι...
JohnMad Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Φίλε Physikz, Κατ' αρχάς είμαι πέμπτο έτος οπότε έχω μια κάποια εμπειρία από Δημόσια Πανεπιστήμια (έστω και αν το Τμήμα μου είναι η εξαίρεση όπως λες). Σαφώς η ΔΑΠ δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κάνει κατάληψη (αν είναι δυνατόν, σε κανένα κλαμπ ίσως, απλά πιστεύω ότι αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση θα ακολουθούσε αντιπολευτική ρητορική στις Γενικές Συνελεύσεις (ίσως τα ανάλογα να ισχύουν και για την ΠΑΣΠ, αλλά γι' αυτό δεν είμαι τόσο σίγουρος). Όσον αφορά το thread ναι, είναι αλήθεια, δεν έχω διαβάσει ΟΛΕΣ τις σελίδες του γιατί ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ 80 και δεν ασχολούμαι κάθε μέρα. Σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης ιδιωτικών αυτά που έχω ακούσει ή διαβάσει μέχρι στιγμής είναι τα εξής: 1) Η μπούρδα του ανταγωνισμού (ασχολίαστο, επιχείρημα δωδεκάχρονων) 2) Η αναγνώριση των ξένων κολεγίων που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε από την ΕΕ (σεβαστό) 3) Η μη διαρροή συναλλάγματος στην Αγγλία (μάλλον αστείο επιχείρημα όταν μιλάμε για τα προβλήματα της Παιδείας) Όπως καταλαβαίνεις μόνο το 2) έχει κάποιο νόημα αλλά, εν τέλει, επίσης δεν έχει σχέση με τα προβλήματα της Παιδείας. Με το post μου ήθελα βασικά να μου πει κάποιος αν υπάρχει και κάποιο άλλο επιχείρημα πέρα από τα ίδια και τα ίδια. Όσον αφορά την αξιολόγηση που ανέφερα, πραγματικά τόσα χρόνια δεν έχω βρει πουθενά σοβαρές πληροφορίες και όχι αερολογίες. Αν κάποιος ξέρει κάτι ή γνωρίζει κάποιο σχετικό thread ας κάνει post το link (κάνω έκκληση Ίσως ακόμα και από αυτό το thread αν υπάρχει κάτι (όπως είπα δεν έχω διαβάσει ΚΑΙ τις 80 σελίδες του). Όσον αφορά την κατάσταση του Δημοσίου Πανεπιστημίου δε διαφωνώ ότι "μια Ιατρική και μια Πληροφορική έχουμε μόνο" (από αυτά που έχω ακούσει τουλάχιστον). Και κάποιες πλευρές του νέου νόμου-πλαισίου με βρίσκουν σύμφωνο (π.χ. η μείωση της φοιτητητικής, ή μάλλον κομματικής, συμμετοχής στις πρυτανικές εκλογές), αλλά κάποιες άλλες (π.χ. οι "αιώνιοι") μου φαίνονται ύποπτες. Δε χρειάζεται να πω ότι όλοι (εκτός από κάποιος φοιτητοπατέρες και βολεμένους καθηγητάκους) θέλουμε αλλαγές, το θέμα είναι η κατεύθυνση των αλλαγών.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Κατ' αρχάς είμαι πέμπτο έτος οπότε έχω μια κάποια εμπειρία από Δημόσια Πανεπιστήμια Κρίμα, γιατί αυτός: 1) Η μπούρδα του ανταγωνισμού (ασχολίαστο, επιχείρημα δωδεκάχρονων)3) Η μη διαρροή συναλλάγματος στην Αγγλία (μάλλον αστείο επιχείρημα όταν μιλάμε για τα προβλήματα της Παιδείας) ....δεν είναι τρόπος για να αντικρούεις επιχειρήματα (τα οποία έχουν αναλυθεί διεξοδικά).
mandate Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 1) Η μπούρδα του ανταγωνισμού (ασχολίαστο, επιχείρημα δωδεκάχρονων) 3) Η μη διαρροή συναλλάγματος στην Αγγλία (μάλλον αστείο επιχείρημα όταν μιλάμε για τα προβλήματα της Παιδείας) για να λέμε και του στραβού το δίκιο δέ θυμάμαι να το είπε και κανένας ορνιθομάντης .... ....οι περισσότεροι ελπίζουν/με να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά στη χώρα που ούτε συμπυκνωμένο γάλα δε μπορούν να παρασκευάσουν .....
omnislash Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Ειδικά για το συνάλλαγμα τα χουμε πει.Το μόνο που γλιτώνει κάποιος είναι τα αεροπορικά εισιτήρια.Ούτε τα δίδακτρα γλιτώνει ούτε τα έξοδα που αν εξαιρέσεις το Λονδίνο σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαικές πρωτεύουσες(δε μιλάμε για Κοπεγχαγη ή Παρίσι πάνω κάτω είναι τα ίδια. Η μπούρδα του ανταγωνισμού Αν ο ασθενής έχει πρόβλημα δε φτιάαχνεις καινούργιο νοσοσκομείο με καινούργιους γιατρούς.Προσπαθείς να σώσεις τον ασθενή mandate με το χέρι στην καρδιά σπουδάζεις πουθενά για να έχεις λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στα ΔΠ;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 [...]Σαφώς η ΔΑΠ δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κάνει κατάληψη (αν είναι δυνατόν, σε κανένα κλαμπ ίσως, απλά πιστεύω ότι αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση θα ακολουθούσε αντιπολευτική ρητορική στις Γενικές Συνελεύσεις (ίσως τα ανάλογα να ισχύουν και για την ΠΑΣΠ, αλλά γι' αυτό δεν είμαι τόσο σίγουρος). Επέτρεψέ μου μία διόρθωση και μία συμπλήρωση: Η διόρθωση: Ποτέ μην λες ποτέ. Το 1987 η ΔΑΠ ήταν 'καραμπινάτα' υπέρ των τότε καταλήψεων. Καθόταν και ψήφιζε το 'μπλοκ των καταλήψεων' που τότε αποτελούνταν κυρίως από το Ρήγα Φεραίο, τις Συσπειρώσεις και την πάλαι ποτέ ΣΣΑΚ. Εναντίον των καταλήψεων ήταν η ΠΑΣΠ και η τότε Πανσπουδαστική (ΠΣΚ) με τα τότε ΚΝΑΤ. Η συμπλήρωση: Για την ΠΑΣΠ ισχύουν τα ανάλογα, σε διαβεβαιώ.
omnislash Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Και το γεγονός πως αν μιλούσες σε μέλος της τότε ΔΑπ για ΙΠ θα σε πέρναγε για βαλτό.Πως αλλάζουν οι καιροί
mandate Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=145727
omnislash Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Kαλά ο μητσοτάκης ΄΄ηταν υπέρ του σχεδίου Ανάν ,υπέρ του να περιρίσουμε τις συντάξεις εντάξει μας έπεισες mandate με το χέρι στην καρδιά σπουδάζεις πουθενά για να έχεις λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στα ΔΠ; Αρα δεν έχεις λόγο να μιλας για τα ΔΠ απλά βγάζουμε κόμπλεξ.Οκ το πιάσα.
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2007 Είχε πει ένα σωστό με τη "Σλαβομακεδονία". Αλλά δε μας άρεσε και τώρα φάγαμε το "Μακεδονία" στη μάπα και ησυχάσαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.