Physics_Rulez Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Στα Ιωάννινα έχει μια πολύ καλή βιβλιοθήκη. Πάρα πολύ καλή θα έλεγα, κεντρική, πολυόροφη, πλήρης. Εγώ για να κάνω τις εργασίες μου τότε που δεν υπήρχε έτρεχα απο τμήμα σε τμήμα και έψαχνα... μια φρίκη δηλαδή. Η καλή βιβλιοθήκη όμως από που κι ως που έχει να κάνει με τα δωρεάν συγγράμματα;
Forensick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Γιατί είμαστε απασχολημένοι να κάνουμε καταλήψεις και εκλογές. Πραγματικα ελπιζω να καταλαβαινεις απο μονος σου οτι αυτο δεν ειναι απαντηση, ετσι?
izerman76 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Επειδή το είπε ο Θεός Βερεμής έπρεπε ο ένας να σημειώσει πως ήταν μέτρο της χούντας και άλλοι να πούν πως αφού δίνουν το 1 δωρεάν απαγορεύεται να ανοίξουμε και άλλο. Είπα πως έχουμε αρχίσει να λέμε ό,τι νά'ναι εδώ μεσα και όσο νυχτώνει επαληθεύομαι. Το παράδειγμα με τα βιβλία είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης του περισσότερου κόσμου - επειδή είναι μια παγειωμένη κατάσταση κανείς δεν εξετάζει αν είναι προς το όφελος όλων (κράτους και φοιτητών) να παραμείνει ως έχει η κατάσταση. Και για κάθε υψηλού επιπέδου βιβλίο που κυκλοφορεί (όπως προανέφεραν παραπάνω) κυκλοφορούν άλλα δέκα άθλια -ο Θεός να τα κάνει-βιβλία, τα οποία κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο τεράστια ποσά. Μπορώ να σου αναφέρω σαν παράδειγμα βιβλία της σχολής μου (Μηχ.Μηχ ΕΜΠ) τα οποία ήταν στην πραγματικότητα συρραφή φωτοτυπιών, για τα οποία ο καθηγητής που τα είχε γράψει αμοίφθηκε αδρά. Για να επανέλθω στα ΙΠ και το λόγο ύπαρξης τους. Να κάνω μια απλή ερώτηση - έστω ότι ξεκινάω με στόχο να περάσω στο Πολυτεχνείο, δίνω Πανελλήνιες και περνάω, και μετά από ένα χρόνο συνειδητοποιώ ότι η επιλογή που έκανα στα 17 μου και θα καθορίσει την υπόλοιπή μου ζωή, ήταν λάθος. Όνειρο ζωής μου ήταν τελικά να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία. Γιατί να μην έχω τη δυνατότητα να γραφτώ σε ένα ΙΠ, από το να μπω ξανά στη διαδικασία των εξετάσεων; Ποιόν ζημιώνει αυτό το πράγμα;
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δηλαδή αν σε βάλει να το αγοράσεις και δεν στο δώσει τσάμπα αλλάζει κάτι σε αυτό? Ή μήπως να σε αναγκάσει να δώσεις 500? για το κάθε μάθημα να πάρεις άλλα 10 για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη? Βιβλιοθήκες και περιοδικά υπάρχουν και πρόσβαση μέσω ίντερνετ σε βάσεις γνώσεως. Όποιος θέλει να την ψάξει όρεξη να έχει. Αλλάζει, γιατί φτιάχνει 'βιβλία' που υποτίθεται συνοψίζουν τα πάντα γύρω από το αντικείμενο και 99% είναι γραμμένα από κομματικά λαμόγια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Πραγματικα ελπιζω να καταλαβαινεις απο μονος σου οτι αυτο δεν ειναι απαντηση, ετσι? Όπως και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Αν έβλεπα την ίδια "ευαισθησία" σε διάφορες "ομορφιές" που έχω επισημάνει, αλλά τις αφήσατε ασχολίαστες, θα ήμουν εκατό τα εκατό μαζί σου. Ο επιλεκτικός σχολιασμός της απουσίας επιχειρημάτων, όμως...
johnnyestia Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Όπως και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Αν έβλεπα την ίδια "ευαισθησία" σε διάφορες "ομορφιές" που έχω επισημάνει, αλλά τις αφήσατε ασχολίαστες, θα ήμουν εκατό τα εκατό μαζί σου. Ο επιλεκτικός σχολιασμός της απουσίας επιχειρημάτων, όμως... Αυτό συμβαίνει και από τις 2 μεριές όμως, έτσι?
Forensick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Όπως και πολλά άλλα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Αν έβλεπα την ίδια "ευαισθησία" σε διάφορες "ομορφιές" που έχω επισημάνει, αλλά τις αφήσατε ασχολίαστες, θα ήμουν εκατό τα εκατό μαζί σου. Ο επιλεκτικός σχολιασμός της απουσίας επιχειρημάτων, όμως... Οπως εχεις δει και συ, μπηκα σημερα στην συζητηση, δεν ξερω τι εχει γινει πιο πριν και ετσι κι αλλιως δεν μπορω να ειμαι αυτος ο οποιος παιρνει τα κακα της αλλης μεριας επειδη δεν σου εχουν απαντησει σε καποια θεματα που εθεσες. Επισης το οτι η "αλλη μερια", μπορει να εχει ελλειψη επιχειρηματων, δεν δικαιολογει την ελλειψη της αλλης μεριας. Πες μου τι θες να σου σχολιασω και θα το εχεις:-P
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Τοσα χρονια γιατι δεν εχουν φτιαξει κατι τετοιο? Γιατι να κανουμε προτασεις οι οποιες δεν ειναι αμεσα υλοποιησιμες(Βερεμης)αλλα παρολαυτα να θελουμε να κανουμε καποιες αλλαγες πριν την ωρα τους?ισως γιατι καποιους βολευει να μην λειτουργουν σωστα οι βιβλιοθηκες. (ο συγγραφεας και ο εκδοτης ουτως η αλλως θα πληρωθουν αν τα αγορασει το πανεπιστημιο και τα διανεμει ή τα αγορασουν οι φοιτητες) υπάρχουν και πρόσβαση μέσω ίντερνετ σε βάσεις γνώσεως.δεν νομιζω φιλε μου, επιστημονικα βιβλια δεν ειναι νομιμο να διανεμονται μεσω ιντερνετ, και ειδικα αν δεν ειναι βιβλια πληροφορικης τοτε ειναι σχεδον αδυνατο να τα βρεις σε e-book στο irc ή σε peer 2 peer προγραμματα. Οσο για τις βασεις γνωσεων, δεν εχουν βιβλια αλλα διαφορα scripts, εκδοσεις σε περιοδικα, πτυχιακες εργασιες, κτλ. και οι περισσοτερες ζητουν αμοιβη. Η καλα ενημερωμενη βιβλιοθηκη δεν αντικαθισταται.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Τίποτε δε θέλω να σχολιάσεις. Εφόσον δεν έχεις διαβάσει τα όσα προηγήθηκαν, έστω και δυο-τρεις σελίδες πριν, πιάστο από την αρχή να ειπωθούν ξανά τα ίδια. Προσωπικά, όταν μπαίνω σε μια συζήτηση, κοιτάζω να δω τι παίζει. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις το ίδιο. Αφού ρωτάς, πάντως, ούτε για τα "μανάβικα" είδα κάποιο σχόλιο, ούτε για το "μονοπώλιο που δεν έχει ζήτηση", ούτε για την "αγορά που δεν κρίνει", ούτε για τα ΙΠ που στο ίδιο κείμενο εμφανίζονται ως φορείς ανώτερων υπηρεσιών και ταυτόχρονα ανάξια λόγου μαγαζάκια. Κι επαναλαμβάνω. Δε θέλω κανένα σχόλιο. Γιατί, και η απουσία σχολίου, σχόλιο είναι. Κι αυτά είναι τα σημερινά και τα χθεσινά.
johnnyestia Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Το παράδειγμα με τα βιβλία είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης του περισσότερου κόσμου - επειδή είναι μια παγειωμένη κατάσταση κανείς δεν εξετάζει αν είναι προς το όφελος όλων (κράτους και φοιτητών) να παραμείνει ως έχει η κατάσταση. Και για κάθε υψηλού επιπέδου βιβλίο που κυκλοφορεί (όπως προανέφεραν παραπάνω) κυκλοφορούν άλλα δέκα άθλια -ο Θεός να τα κάνει-βιβλία, τα οποία κοστίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο τεράστια ποσά. Μπορώ να σου αναφέρω σαν παράδειγμα βιβλία της σχολής μου (Μηχ.Μηχ ΕΜΠ) τα οποία ήταν στην πραγματικότητα συρραφή φωτοτυπιών, για τα οποία ο καθηγητής που τα είχε γράψει αμοίφθηκε αδρά. Για να επανέλθω στα ΙΠ και το λόγο ύπαρξης τους. Να κάνω μια απλή ερώτηση - έστω ότι ξεκινάω με στόχο να περάσω στο Πολυτεχνείο, δίνω Πανελλήνιες και περνάω, και μετά από ένα χρόνο συνειδητοποιώ ότι η επιλογή που έκανα στα 17 μου και θα καθορίσει την υπόλοιπή μου ζωή, ήταν λάθος. Όνειρο ζωής μου ήταν τελικά να σπουδάσω Αγγλική Φιλολογία. Γιατί να μην έχω τη δυνατότητα να γραφτώ σε ένα ΙΠ, από το να μπω ξανά στη διαδικασία των εξετάσεων; Ποιόν ζημιώνει αυτό το πράγμα; Συμφωνώ πως υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό κακογραμμένες σημειώσεις. Στην δικιά μου σχολή (Ηλ.Μηχ Π.Πατρών) η αναλογία μεταξύ αναγνωρισμένης διεθνως βιβλιογραφίας και εκδόσεων Πανεπιστημίου Πατρών (άν και μερικά ήταν προσεγμένη δουλειά και το δυνατόν πλήρη) ήταν περίπου 50-50. Μετά από αρκετές φωνές και παράπονα εδέησαν να δίνουν αξιοπρεπή βιβλία τουλάχιστον στα βασικά μαθήματα. Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως ακόμα και η δωρεάν διανομή κακογραμμένων σημειώσεων είναι χειρότερη από το τίποτα. Το να λέμε πως το κόστος είναι τεράστιο το θεωρώ αστείο. δεν νομιζω φιλε μου, επιστημονικα βιβλια δεν ειναι νομιμο να διανεμονται μεσω ιντερνετ, και ειδικα αν δεν ειναι βιβλια πληροφορικης τοτε ειναι σχεδον αδυνατο να τα βρεις σε e-book στο irc ή σε peer 2 peer προγραμματα. Οσο για τις βασεις γνωσεις δεν διανεμουν βιβλια αλλα διαφορα scripts, εκδοσεις σε περιοδικα, πτυχιακες εργασιες, κτλ. και οι περισσοτερες ζητουν αμοιβη. Η καλα ενημερωμενη βιβλιοθηκη δεν αντικαθησταται. Οι ip του ΕΔΕΤ έχουν πρόσβαση σε αρχείο από περιοδικά και papers ως πανεπιστημιακές. Δεν είπα για ψάξιμο σε παράνομα δίκτυα.
omnislash Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Eδώ το το άρθρο του Γιάννη σταθάκη (καθηγή )του οικονομικού τμήματος του πανεπιστημιου Κρήτης.Μας μιλάει πως σιγά σιγά θα οδηγηθούμε στα πτυχία κατα παραγγελία τύπου alba για το πως θα πληρώνουμε δίδακτρα για τα βιβλία και στην εξόντωση κάθε ιδεολογικης ανίστασης στους ακδημαικούς χώρους,αλλά μετατροπή τους σε χώρους παραγωγής αμορφων μαζών εργαζομένων ζωντόβολων http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=445498&-w=&-V=hpress_int&-P Λέτε να διδάσκεται ο Πουλαντζάς στο alba;
DarkKnight Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 pablo ορίστε κ το λινκ, τουλάχιστον μέσω του καποδιστριακού http://www.heal-link.gr/journals/publishers.jsp
Forensick Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Τίποτε δε θέλω να σχολιάσεις. Εφόσον δεν έχεις διαβάσει τα όσα προηγήθηκαν, έστω και δυο-τρεις σελίδες πριν, πιάστο από την αρχή να ειπωθούν ξανά τα ίδια. Προσωπικά, όταν μπαίνω σε μια συζήτηση, κοιτάζω να δω τι παίζει. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις το ίδιο. Αφού ρωτάς, πάντως, ούτε για τα "μανάβικα" είδα κάποιο σχόλιο, ούτε για το "μονοπώλιο που δεν έχει ζήτηση", ούτε για την "αγορά που δεν κρίνει", ούτε για τα ΙΠ που στο ίδιο κείμενο εμφανίζονται ως φορείς ανώτερων υπηρεσιών και ταυτόχρονα ανάξια λόγου μαγαζάκια. Κι επαναλαμβάνω. Δε θέλω κανένα σχόλιο. Γιατί, και η απουσία σχολίου, σχόλιο είναι. Κι αυτά είναι τα σημερινά και τα χθεσινά. Ξερεις ειναι ενα θρεντ, 1000+ ποστ. Προφανως δεν προκειται να διαβασω τα παντα που εχουν γραφτει. Οταν ειδα οτι θελω να πω κατι το ειπα. Τα περι μαναβικου, ειναι πριν μπω εγω στην κουβεντα. Το να ξεκινησω να διαβαζω το τι εχει γραφτει τις τελευταιες 10 σελιδες ειναι δυσκολο εως αδυνατο. Το να μου δινεις εσυ ομως το "βαρος" της ελλειψης επιχειρηματων αυτων που φαινομενικα τουλαχιστον ειμαστε στην ιδια πλευρα, ειναι λιγο παραλογο. Τεσπα.
johnnyestia Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Αφού ρωτάς, πάντως, ούτε για τα "μανάβικα" είδα κάποιο σχόλιο, ούτε για το "μονοπώλιο που δεν έχει ζήτηση", ούτε για την "αγορά που δεν κρίνει", ούτε για τα ΙΠ που στο ίδιο κείμενο εμφανίζονται ως φορείς ανώτερων υπηρεσιών και ταυτόχρονα ανάξια λόγου μαγαζάκια. Επειδή απευθύνεσαι σε εμένα για την "αγορά που δεν κρίνει" σου ξαναλέω πως ναι μεν η αγορά θα κρίνει, αλλά η κτήση πτυχίου σημαίνει αυτόματα και άδεια άσκησης επαγγέλματος και εισαγωγή με ευνοϊκότερους όρους στις δημόσιες υπηρεσίες. Όπότε θα εξακολουθούν να υπάρχουν λόγοι ύπαρξης χαμηλού επιπέδου ΙΠ. Αυτό είπα εξ'αρχής αλλά έντεχνα απέφυγες να απαντήσεις. Επίσης περιμένω και την απάντησή σου για το ποιόν του κυρίου Βερεμή τις απόψεις του οποίου παρέθεσες και υπερασπίστικες με περίσσιο σθένος.
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2007 παρεμπιπτόντως, "Copyright © "Η ΑΥΓΗ". ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιλιπτική, ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοπυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα" Κάνε ένα edit και δώσε σκέτο link
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.