Forensick Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Σαν τι ακριβώς να μου πει; Ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιδιωτικά; Δηλαδή, μου λες ότι τα δημόσια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ από τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών; Και τότε, γιατί τόσος φόβος ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κατατροπώσουν τα δημόσια; 1)Το λες απο μονος σου. Οτι ειναι καλυτερα εξοπλισμενα. Αλλα και παλι δεν μου λεει κατι και για τα δημοσια. Το μονο που μου λεει ειναι οτι μπορω να στηριχθω καλυτερα εκει(ελπιζω να μην τα χρειαστει κανεις μας ποτε) 2)Αυτο ειναι αλλο θεμα. Και εσκεμμενα δεν ειχα λαβει μερος στην συζητηση τοσο καιρο τωρα. Δεν προκειται ποτε να βρεθει σημειο τομης μεταξυ των 2 πλευρων.Να θεσω ενα πολυ απλο θεμα: Εστω οτι προσπαθουμε να φτιαξουμε το επιπεδο των δημοσιων πανεπιστημιων σε θεματα οργανωσης κλπ κλπ. Επισης εστω οτι παιρνουμε τα "αχρηστα" ΤΕΙ και τα κανουμε να εχουν πιο χειρονακτικο προσανατολισμο(πχ υδραυλικοι),αλλα να εχουν παραλληλα τα στανταρ της ανωτατης εκπαιδευσης. Μολις εχεις μια δημοσια 3βαθμια εκπαιδευση με παρα πολυ καλο επιπεδο. Σε τι σου χρειαζονται τα ιδιωτικα? Επισης, λενε οτι εχουν βαλτωσει τα δημοσια κλπ κλπ κλπ. Γιατι κανεις τα τελευταια 20 χρονια δεν εχει κανει κατι για να τα βελτιωσει και ξαφνικα(εντελως τυχαια) η μονη βελτιωση της 3βαθμιας ειναι να ιδρυθουν ιδιωτικα? Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει το πως εχει τεθει το θεμα. Δεν εχουν προσπαθησει καν να τα φτιαξουν(ισα ισα τα εχουν αφησει να χαλασουν) και εμφανιζουν αυτο ως μοναδικη λυση. Ε, προφανως δεν ειναι η μοναδικη λυση, αφου πρωτα δεν εχεις κοιταξει τα προβληματα. Οταν εχεις καποιο προβλημα στον υπολογιστη δεν ξυλωνεις την μητρικη και παιρνεις καινουργια, κοιτας πρωτα αν μπορεις να βρεις τι προβλημα ειναι και προσπαθεις να το διορθωσεις. Αλλη μια απορια: Γιατι κανεις ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, μεχρι τωρα δεν εχει θεσει το θεμα απο το λυκειο? Γιατι δηλαδη να μην ανεξαρτητοποιησουν την 3οβαμθια απο την 2βαθμια? Ναι γιατί αν συμβεί μια στραβή στο ιδιωτικό θα υπάρχει πρόβλημα, ενώ στο δημόσιο θα γίνει μια ΕΔΕ και μετά χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι γιατι ο ταδε εχει μπαρμπα τον δεινα και παει λεγοντας. Αν ομως αυτη η ΕΔΕ εκοβε κωλους και δεν κοιταζε το ποιος εχει ποιον, θα σου λεγα ποιος χεστηκε. Σιγουρα οχι η φοραδα. edit:Επισης κατα την γνωμη μου, σε θεματα παιδειας, δεν θα πρεπε να μπαινει μεσα η λεξη ανταγωνισμος. Μιλαμε γιια μαθηση οχι για επιχειρηση.
FilipposMD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Να μιλήσω και λίγο για του γιατρούς, αφού γίνεται θέμα. Ναι, πολλοί εξ ανατολικών χωρών είναι κακοί γιατροί. Και κάποιοι από Ελλάδα φυσικά. Στον ιδιωτικό τομέα δε φτουράνε. Στα νοσοκομεία, σχεδόν κανένας γιατρός δε δουλεύει μόνος του και οι ανεπάρκειες καλύπτονται συχνά από την ομάδα. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια γίνονται προσπάθειες για να εισαχθούν εξετάσεις μετά το πτυχίο, για την έναρξη ειδικότητας. Περιέργως, οι ίδιοι ακριβώς κύκλοι που δε θέλουν ΙΑΕΙ για να μην γεμίσει η κοινωνία άχρηστους, αρνούνται πεισματικά αυτές τις εξετάσεις, που θα άφηνε τους άχρηστους εκτός παιχνιδιού. Α, και για το αν η αγορά κρίνει. Αρρωσταίνει η μάνα σας και εφημερεύουν 2 γιατροί. Ένας που τέλειωσε στην Αθήνα και ένας από την Τιμισοάρα. Πού θα την πάτε; Εγώ λέω ότι θα την πάτε στον "Αθηναίο", γιατί ακριβώς έχει κυκλοφορήσει η αξιολόγηση των 2 ιδρυμάτων. Αν είναι ένας από το Harvard όμως, θα πάτε εκεί, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Εστω οτι προσπαθουμε να φτιαξουμε το επιπεδο των δημοσιων πανεπιστημιων σε θεματα οργανωσης κλπ κλπ. Επισης εστω οτι παιρνουμε τα "αχρηστα" ΤΕΙ και τα κανουμε να εχουν πιο χειρονακτικο προσανατολισμο(πχ υδραυλικοι),αλλα να εχουν παραλληλα τα στανταρ της ανωτατης εκπαιδευσης. Μολις εχεις μια δημοσια 3βαθμια εκπαιδευση με παρα πολυ καλο επιπεδο. Σε τι σου χρειαζονται τα ιδιωτικα? Forensick, επειδή όπως λες δεν είχες συμμετάσχει ως τώρα στην κουβέντα (έστω ότι δεν είχες διαβάσει και τα όσα γράφουμε εδώ) να το πω μια ακόμη φορά. Η ίδρυση ΙΠ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το επίπεδο παιδείας που ΟΛΟΙ πρέπει να διεκδικούμε για τα ΔΠ. Την άρση της απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν την υποστηρίζω επειδή τα χρειαζόμαστε, απαραίτητα. Λέω απλά (για πολλοστή φορά) ότι τα ΙΠ είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Ε.Ε. της οποίας είμαστε μέλος. Επομένως: Α) Οι εταίροι μας βάζουν χέρι (κάνει και ρίμα) που δεν αναγνωρίζουμε τα πτυχία των πολιτών τους και των δικών μας που τα αποκτούν στο εξωτερικό. Β) Είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να κοπτόμαστε για το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟΥ Πανεπιστημίου, όταν το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ δημοτικό και γυμνάσιο έχουν ιδιωτικά αντίστοιχα. Γ) Παρότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ιδιωτικά αντίστοιχα των δημόσιων δημοτικών και γυμνασίων, η "καταστροφή", η "κατάλυση" και η "λεηλασία από ικανά στελέχη" που προβλέπουν διάφοροι έτσι και ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΔΕΝ έχει εμφανιστεί στα σχολεία (Ούτε και στα νοσοκομεία, αν θυμάσαι από το παράδειγμα που ΕΣΥ έφερες). Δ) Αφήνεις την παιδεία ελεύθερη, όπως ορίζει ήδη το περιβόητο άρθρο 16, για το οποίο δήθεν κοπτόμαστε. Με απλά λόγια, δεν είναι θέμα αναγκαιότητας, είναι θέμα ισονομίας. Είναι θέμα δημιουργίας στην Ελλάδα των επιλογών που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στο εξωτερικό.
KWSN_Men Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 edit:Επισης κατα την γνωμη μου, σε θεματα παιδειας, δεν θα πρεπε να μπαινει μεσα η λεξη ανταγωνισμος. Μιλαμε γιια μαθηση οχι για επιχειρηση. Ναι, έχεις δίκιο. Είναι κακό τα ιδιωτικά να ανταγωνίζονται για το ποιο είναι καλύτερο.
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Θα με τρελάνεις. Το σημείο όπου η Γιαννάκου λέει ότι το κράτος ΔΕ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ κατά ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το διάβασες στο link που έδωσα, ή τζάμπα κάθομαι και γράφω; Α, ναι, ξέχασα. Είναι ψεύτρα. Το ξέρεις το ποιόν της. Όπως και του Βερεμή. Και όλων των Ελλήνων, φυσικά. Αφού είσαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος της "Επιτροπής των Σοφών" είναι "ο μόνος Έλληνας..." κτλ, κτλ. Δεν μίλησα για ΚΡΑΤΙΚΕΣ επιχορηγήσεις. Δίνουν και εταιρίες τα λεφτά τους στα ΔΠ ξέρεις, και δεν θα γίνουν πιο χουβαρντούδες αν ανοίξουν άλλα τόσα. τελικά ο Βερεμής δεν είναι ο "μόνος Έλληνας..." που υποστηρίζει πως τα δωρεάν βιβλία είναι περιττό έξοδο. Φαίνεται υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δεν μίλησα για ΚΡΑΤΙΚΕΣ επιχορηγήσεις. Δίνουν και εταιρίες τα λεφτά τους στα ΔΠ ξέρεις, και δεν θα γίνουν πιο χουβαρντούδες αν ανοίξουν άλλα τόσα. Τελικά, δε θα ανοίξει κανένας, θα ανοίξουν άλλα τόσα, θα είναι της πλάκας, θα είναι υπερσύγχρονα κέντρα, θα φάνε τα λεφτά του κράτους, θα φάνε τα λεφτά των ιδιωτών...Τι από όλα; Κοίτα, να ανησυχείς για το αν θα χάσουν τα ΔΠ λεφτά από το κράτος, που έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τα στηρίξει, το καταλαβαίνω. Από ό,τι διαβάζω επίσημα και όχι από κινδυνολόγους omnislashικούς, αυτό δε θα συμβεί, πάντως την ανησυχία σου την κατανοώ πλήρως. Για το τι θα κάνει ο ιδιώτης, όμως; Τα είχε ταγμένα των ΔΠ ο ιδιώτης; Ή έχει συνταγματική υποχρέωση να τα επιχορηγεί; Τελικά, πολύ κακό πράγμα ο ανταγωνισμός. τελικά ο Βερεμής δεν είναι ο "μόνος Έλληνας..." που υποστηρίζει πως τα δωρεάν βιβλία είναι περιττό έξοδο. Φαίνεται υπάρχει τουλάχιστον άλλος ένας. Αυτό θυμήσου το, την επόμενη φορά που θα μου παραπονεθείς ότι "σου βάζω λόγια στο στόμα".
Forensick Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ναι, έχεις δίκιο. Είναι κακό τα ιδιωτικά να ανταγωνίζονται για το ποιο είναι καλύτερο. Πρωτον, η ειρωνια δεν χρειαζεται. Ουτε ημουν απολυτος, ουτε κοροιδεψα καποιον ο οποιος υποστηριζει το αντιθετο. Δευτερον. Ναι, οταν μιλαμε για παιδεια, ειναι ελλεινο να βλεπεις οτι μπαινει η λεξη "ανταγνωνισμος" στη μεση.
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Τελικά, δε θα ανοίξει κανένας, θα ανοίξουν άλλα τόσα, θα είναι της πλάκας, θα είναι υπερσύγχρονα κέντρα, θα φάνε τα λεφτά του κράτους, θα φάνε τα λεφτά των ιδιωτών...Τι από όλα; Κοίτα, να ανησυχείς για το αν θα χάσουν τα ΔΠ λεφτά από το κράτος, που έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τα στηρίξει, το καταλαβαίνω. Από ό,τι διαβάζω επίσημα και όχι από κινδυνολόγους omnislashικούς, αυτό δε θα συμβεί, πάντως την ανησυχία σου την κατανοώ πλήρως. Για το τι θα κάνει ο ιδιώτης, όμως; Τα είχε ταγμένα των ΔΠ ο ιδιώτης; Ή έχει συνταγματική υποχρέωση να τα επιχορηγεί; Τελικά, πολύ κακό πράγμα ο ανταγωνισμός. Πάμε πάλι. Έχω πεί πως άν τελικά ανοίξει η αγορά των ΙΠ στην Ελλάδα, το πιό πιθανό είναι: 1.Να υπάρχουν αυτά που θα έχουν σωστό επίπεδο (αλλά σίγουρα όχι των ξακουστών ξένων πανεπιστημίων γιατί μιλάμε για τεράστιες διαφορές στα μεγέθη). 2.Να υπάρχουν και αυτά που εκμεταλλευόμενα τις συνθήκες στην Ελλάδα θα δίνουν χαρτιά βαπτίζοντας επί χρήμαση νόμιμους επαγγελματίες. Ούτως ή άλλως η αγορά στην ελλάδα δείχνει πως παντού υπάρχουν και λαμόγια-αρπακολλατζίδες αλλά και σωστοί επαγγελματίες στον ίδιο χώρο. Για τα δέ πρώτα ΙΠ, απο την μία γράφετε πως δεν θα επιρρεάσουν την λειτουργία των ΔΠ, από την άλλη γράφεις τώρα πως ο ιδιώτης δεν έχει ταγμένα τα λεφτά που θα δώσει. Όπως και να έχει συμφωνούμε πως τα λεφτά που λαμβάνουν αυτή την στιγμή τα ΔΠ θα μειωθούν. Τα μέν δεύτερα ΙΠ είναι μια πιθανότητα που εσείς την αποκλείετε σε βάθος χρόνου υποθέτωντας πως αρκεί η αγορά εργασίας να τα σνομπάρει για να κλείσουν. Εδώ θέλω να κάνω και μια παρατήρηση πάνω στις κρατικές επιχορήγησεις. Ειλικρινά πιστεύετε πως δεν μπορούν να κυνηγήσουν νομικά τα ΙΠ να έχουν ίσες ευκαιρίες στα κονδύλια που διατείθενται για έρευνα από το κράτος και απο την Ευρωπαϊκή κοινότητα? Εγώ πάλι υποθέτω πως κάτι τέτοιο αργά η γρήγορα θα γίνει. Μιάς όμως και σε αυτό δεν έχω ενημέρωση, μπορεί να μας πεί κάποιος που ξέρει τι γίνεται στο εξωτερικό να μας πεί άν εκεί τα ΙΠ επιχορηγούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα? Αυτό θυμήσου το, την επόμενη φορά που θα μου παραπονεθείς ότι "σου βάζω λόγια στο στόμα". Δεν φταίω εγώ, σου παρέθεσα και κάποιες άλλες απόψεις που έχει πεί δημόσια ο εν λόγω κύριος, και εσύ παρόλα αυτά τις άφησες ασχολίαστες και εξακολουθείς να υπερασπίζεσαι τα λεγόμενά του λόγω της θέσης που κατέχει. Αφού δεν συμφωνείς πως είναι αναξιόπιστος, σημαίνει πως συμφωνείς με τις θέσεις του γενικά.
Forensick Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Forensick, επειδή όπως λες δεν είχες συμμετάσχει ως τώρα στην κουβέντα (έστω ότι δεν είχες διαβάσει και τα όσα γράφουμε εδώ) να το πω μια ακόμη φορά. 1)Η ίδρυση ΙΠ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το επίπεδο παιδείας που ΟΛΟΙ πρέπει να διεκδικούμε για τα ΔΠ. Την άρση της απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν την υποστηρίζω επειδή τα χρειαζόμαστε, απαραίτητα. 2)Λέω απλά (για πολλοστή φορά) ότι τα ΙΠ είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Ε.Ε. της οποίας είμαστε μέλος. Επομένως: Α) Οι εταίροι μας βάζουν χέρι (κάνει και ρίμα) που δεν αναγνωρίζουμε τα πτυχία των πολιτών τους και των δικών μας που τα αποκτούν στο εξωτερικό. Β) Είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να κοπτόμαστε για το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟΥ Πανεπιστημίου, όταν το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ δημοτικό και γυμνάσιο έχουν ιδιωτικά αντίστοιχα. Γ) Παρότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ιδιωτικά αντίστοιχα των δημόσιων δημοτικών και γυμνασίων, η "καταστροφή", η "κατάλυση" και η "λεηλασία από ικανά στελέχη" που προβλέπουν διάφοροι έτσι και ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ΔΕΝ έχει εμφανιστεί στα σχολεία (Ούτε και στα νοσοκομεία, αν θυμάσαι από το παράδειγμα που ΕΣΥ έφερες). Δ) Αφήνεις την παιδεία ελεύθερη, όπως ορίζει ήδη το περιβόητο άρθρο 16, για το οποίο δήθεν κοπτόμαστε. 3)Με απλά λόγια, δεν είναι θέμα αναγκαιότητας, είναι θέμα ισονομίας. Είναι θέμα δημιουργίας στην Ελλάδα των επιλογών που ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στο εξωτερικό. 1)Εγω βλεπω σχεση γιατι αν θες να προχωρησεις σε μια τετοια κατευθυνση, πρεπει πρωτα να φτιαξεις το επιπεδο των δημοσιων. Γιατι αν τωρα υποτιθεται οτι πρεπει να δημιουργηθουν ιδιωτικα λογω του επιπεδου,τοτε προφανως τα ιδιωτικα θα "φανε" τα δημοσια σε αυτον τον τομεα. Τωρα δεν τα προσεχουν τα δημοσια, γιατι να τα προσεξουν μετα την ιδρυση των ιδιωτικων? Βλεπεις καποιο λογο? Αυτο που με προβληματιζει, ειναι το να εχει ο οποιοσδηποτε προσβαση στην 3βαθμια. Αν μπουν τα ιδιωτικα στη μεση, με τα δημοσια αφημενα στη σκουρια τους, τοτε πως ειναι δυνατον να μιλαμε για ισες ευκαιριες? 2)Η Ε.Ε δεν εχει ομως συνταγμα, το οποιο να σε υποχρωνει να κανεις κατι τετοιο. Επισης, το οτι ειμαστε στην ΕΕ δεν σημαινει οτι κανεις οτι κανουν οι αλλοι. Καθε χωρα εχει την ιδιαιτεροτητα της. Γιατι αραγε να πληρωνουμε προστιμο που βαζουμε φορους σε αυτους που φερνουν πραγματα απ εξω στο τελωνειο? β)Και απο κει ομως εχεις κατι "αντικειμενικο": οι μαθητες και των 2 σχολειων θα διαγωνιστουν στις ιδιες εξετασεις.(ασχετα αν διαφνων παντελως με τις εισαγωγικες). Εδω δεν μπορουν να φτιαξουν εναν αδιαβλητο ΑΣΕΠ θα μπορεσουν να φταιξουν κατι που να αξιολογει τα πανεπιστημια και την δουλεια τους? γ)Το τι προβλεπουν αλλοι δεν εχει σχεση με το τι πιστευω εγω.Συνεχιζω να επιμενω οτι ΠΡΩΤΑ πρεπει να φτιαξουν τα δημοσια και μετα να μπουν στην συζητηση τα ιδιωτικα. Οταν θα αποφασισουν να ασχοληθουν με το πως επιτελους θα διορθωθουν τα προβληματα στα δημοσια(αυτα που αφησαν οι ιδιοι να δημιουργηθουν),τοτε αλλαζει το πραγμα. δ)Δεν ξερω για ποιο σημειο αναφερεσαι, αν μπορεις δωσε μου το, ειτε με pm ειτε εδω. 3) Επειδη εθιξες το θεμα "ισονομιας", ας το παμε ετσι: οταν θα εχω τα δικαωματα(μισθος) και την συμπεριφορα που υπαρχει σε αντιστοιχες ξενες ιδιωτικες επιχειρησεις, στην Ελλαδα, τοτε τα ξαναλεμε. Γιατι δεν ειναι δυνατον να θελω να γινω Ευρωπη στην παιδεια, αλλα σε ολα τα υπολοιπα να ειμαι Ουγκαντα.
omnislash Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 κινδυνολόγους omnislashικούς, Ναι ναι κινδυνολόγοι είμαστε.Για ρώτα σιγά σιγά τους Γάλλους να σου πούνε.Πρώτα ΙΠ, μετά το άσυλο μετά πληρώνουμε για βιβλία μετά ήρθε σε αυτούς ο νόμος να μην παίρνουν αποζημιωση (οι αχάριστοι θέλουν και αποζημίωση).Αλλά ναι ξέρω ήδη τι θα πεις.Για να καταπολεμήσει την ανεγία των νέων το έκανε.Πως φαίνεται το φιλολαικό πρόσωπο της δεξιάς:twisted: Τα είχε ταγμένα των ΔΠ ο ιδιώτης; Ή έχει συνταγματική υποχρέωση να τα επιχορηγεί; Τελικά, πολύ κακό πράγμα ο ανταγωνισμός. Snoob και αν το χ πανεπιστημιο δεν τα παέι καλά στη λίστα αξιολόγησης τι το περάσει το υ τι γίνεται;Νομίζεις πως θα συνεχίζουν να μπαίνουν κονδύλια στο Χ;δε νομίζω.Εσύ θα μου πεις φταίνε οι καθηγηές που είναι ανάξιοι ,το παιδί που το επέλεξε τι φταίει να μη βρίσκει δουλειά επειδή δε μετράει το ίδρυμα του στην αξιολόγηση;
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ναι, οταν μιλαμε για παιδεια, ειναι ελλεινο να βλεπεις οτι μπαινει η λεξη "ανταγνωνισμος" στη μεση. Μπορείς να μου το δικαιολογήσεις; Εγώ δεν βλέπω τίποτε αρνητικό στον ανταγωνισμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ίσα ίσα το θεωρώ πολύ υγιές φαινόμενο και ευχής έργον
punky Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Βρε συ εξωγήινε, δύο ερωτήσεις: 1. Η δωρεάν παιδεία, πόσο δωρεάν είναι πράγματι; 2. Όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας επιλέγουν να ξεβρακωθούν οικονομικά για να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν έχουν ουσιαστικά "ψηφίσει" υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Γιατί στρουθοκαμηλίζουμε σε αυτή τη χώρα;
Forensick Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μπορείς να μου το δικαιολογήσεις; Εγώ δεν βλέπω τίποτε αρνητικό στον ανταγωνισμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ίσα ίσα το θεωρώ πολύ υγιές φαινόμενο και ευχής έργον Ισως γιατι το βλεπω πολυ "ρομαντικα". Για πιστευω οτι ειναι το μεγιστο πνευματικο αγαθο,το οποιο απεχει παρα πολυ απο το να ειναι ανταγωνιστικο.Δεν ειναι προιον. Ειναι πνευμα. Βρε συ εξωγήινε, δύο ερωτήσεις:1. Η δωρεάν παιδεία, πόσο δωρεάν είναι πράγματι; 2. Όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας επιλέγουν να ξεβρακωθούν οικονομικά για να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν έχουν ουσιαστικά "ψηφίσει" υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Γιατί στρουθοκαμηλίζουμε σε αυτή τη χώρα; 1)Φυσικα και οχι. Αυτο ομως θα μπορουσε να ισχυει αν ειχαν προσεξει αυτοι που επρεπε 2 πραγματα παραπανω? Και προφανως δεν θελω να το παω, στο αλλο ακρο, αλλα λιγη προσπαθεια θα ηταν καλη και ισως με πολυ καλυτερα αποτελεσματα. 2)Ειναι βεβαια και η μοδα του οτι "το παιδι μου παει στο εξωτερικο να σπουδασει για να γυρισει εδω και να ειναι με το πουλι εξω γιατι δεν θα τον χωρανε τα παντελονια του", το οποιο δεν ισχυει σε καμια περιπτωση για την πλειοψηφια.Αν ειχες καλυτερα προσανατολισμενα και πιο οργανωμενα πανεπιστημια, εδω δεν θα καθοσουν? Επειδη, εγω τουλαχιστον θα απανταγα "ναι", τοτε γιατι να μην φτιαξεις αυτο που εχεις ηδη? Πιστευω παντως οτι δεν στρουθοκαμηλιζω. Πιστευω.
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Βρε συ εξωγήινε, δύο ερωτήσεις:1. Η δωρεάν παιδεία, πόσο δωρεάν είναι πράγματι; 2. Όταν δεκάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας επιλέγουν να ξεβρακωθούν οικονομικά για να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, δεν έχουν ουσιαστικά "ψηφίσει" υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων; Γιατί στρουθοκαμηλίζουμε σε αυτή τη χώρα; punky,ακόμα και έτσι να το δείς, αυτοί που ρισκάρουν στις πανελλήνιες είναι πολλοί περισσότεροι. Αυτοί προσδοκούν από το κράτος πολύ καλύτερες συνθήκες στην 3βάθμια. Εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες μεταρρύθμισης και όχι στα ιδιωτικά, τα οποία θα ανατρέψουν μια και καλή τις ισορροπίες.
fireflies Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 punky,ακόμα και έτσι να το δείς, αυτοί που ρισκάρουν στις πανελλήνιες είναι πολλοί περισσότεροι. Αυτοί προσδοκούν από το κράτος πολύ καλύτερες συνθήκες στην 3βάθμια. Εκεί είναι που πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες μεταρρύθμισης και όχι στα ιδιωτικά, τα οποία θα ανατρέψουν μια και καλή τις ισορροπίες. Σόρρυ που πετάγομαι πριν από τον πάνκι, αλλά μπορείς να εξηγήσεις για ποιες ισορροπίες μιλάς? Για άλλες από αυτές που επικρατούν σήμερα? Γιατί στα ιδιωτικά πάνε και σήμερα χιλιάδες φοιτητές, απλώς δεν είναι στην Κυψέλη, είναι στο Λονδίνο. Και μια απορία ακόμα: τι θα εμποδίσει το κράτος να ασχοληθεί με τις μεταρρυθμίσεις στα δημόσια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.