Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ναι, το δημόσιο με κόφτει ούτως ή άλλως γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτές που με εξυπηρετούνε σαν πολίτη αυτού του κράτους. Αλλά κατευθείαν εσύ να χαρακτηρίσεις... Ενώ εσύ, γράφοντάς: Αντίθετα εσείς(?) αυτό που θέλετε είναι αφού δεν έχετε τις άκρες στις παρατάξεις να μπορείτε τουλ. να πληρώσετε για αυτό? δεν χαρακτηρίζεις;
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μου αρέσει που φέρνεις παράδειγμα γιατρό. Δηλαδή, μόνος σου την πετάς την πεπονόφλουδα, μόνος σου την πατάς. Πάω στη Ρουμανία. Σπουδάζω γιατρός. Της πλάκας. Εντελώς. Γυρίζω πίσω. Ο μπαμπάς μου ήταν γυναικολόγος. Αναλαμβάνω την πελατεία. Έρχεται η πρώτη, την σακατεύω. Έρχεται η δεύτερη, της πατάω μια αχρείαστη αφαίρεση μήτρας. Έρχεται η τρίτη, δεν καταλαβαίνω ότι έχει πάθει μόλυνση, χάνει το έμβρυο. Και όλα ωραία και καλά. Οι γυναίκες με τους άντρες του δε μου αλλάζουν την παναγία στις μηνύσεις. Το Υγεία με προσέλαβε επειδή ήμουν ο γιος του μπαμπά μου, χωρίς να τσεκάρει αν ξέρω τη δουλειά μου, ώστε με το που θα αλλάξω τα φώτα στην πρώτη πελάτισσα, να τους έρθει μια μήνυση από εδώ ίσαμε το Βουκουρέστι. Ο εργοδότης θα πάρει τον πιο φθηνό; Και ποιος θα είναι ο πιο φθηνός; Αυτός που πλήρωσε για να σπουδάσει και θέλει να κάνει απόσβεση; Έστω, θα είναι αυτός. Σπουδάζω λογιστής. Και θα με προσλάβει εμένα η Price Water Housecooper, θα τους κάνω με την ασχετοσύνή μου το λογαριασμό του πελάτη περιβόλι, και θα με κρατήσει; Και φτάνουμε στο δημόσιο. Στο ζουμί. Γιατί είχα την εντύπωση ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται μέσω ΑΣΕΠ; Θέλεις να μου πεις ότι τα όσα μόρια δώσει σε έναν στούρνο το αγορασμένο 9αρι, θα του είναι αρκετά για να αντεπεξέλθει στις εξετάσεις, ενώ δε θα έχει γνώσεις; 1.lol, λίγα γίνονται δηλαδή στην Ελλάδα με τους γιατρούς έτσι? 2.Όταν θα σε πρωτοπροσλάβει η πως την είπες, δεν θα σε βάλει να κάνεις τον λογιαριασμό του πελάτη χωρίς επίβλεψη αν δεν είναι σίγουρη πως θα κάνεις σωστά την δουλειά. Στο κάτω κάτω, κανείς δεν βγήκε από το πανεπιστήμιο καθόλα έτοιμος να δουλέψει. 3.Έχεις λάθος εντύπωση. Δεν γίνονται για όλες τις προσλήψεις γραπτοί διαγωνισμοι. Στις περισσότερες θα έλεγα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 1.lol, λίγα γίνονται δηλαδή στην Ελλάδα με τους γιατρούς έτσι? Καθόλου λίγα. Αλλά σε ποια νοσκοκομεία δε μας λες... 2.Όταν θα σε πρωτοπροσλάβει η πως την είπες, δεν θα σε βάλει να κάνεις τον λογιαριασμό του πελάτη χωρίς επίβλεψη αν δεν είναι σίγουρη πως θα κάνεις σωστά την δουλειά. Στο κάτω κάτω, κανείς δεν βγήκε από το πανεπιστήμιο καθόλα έτοιμος να δουλέψει. Το μετριάζεις, μπας και το σώσεις; Εσύ δεν είπες ότι έρχεται ο άλλος άσχετος; Έστω ότι τον βάζει υπό επίβλεψη. Και βλέπει ότι...δεν. Επιμένεις ότι θα τον κρατήσει; Πρόσεξε, γιατί αν πεις όχι, θα παραδεχτείς ότι η ΑΓΟΡΑ ΚΡΙΝΕΙ, κάτι για το οποίο πριν μου έκανες τον Κινέζο και μου έλεγες ότι είναι ευχολόγιο. 3.Έχεις λάθος εντύπωση. Δεν γίνονται για όλες τις προσλήψεις γραπτοί διαγωνισμοι. Ωραία. Έχω ΛΑΘΟΣ. Και μου λες, ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η "ελεύθερη" παιδία μονοπώλιο του κράτους, παρά να θεσπιστούν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 δεν χαρακτηρίζεις; Έβαλα ερωτηματικό, οπότε όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Μου αρέσει που λες ότι παίζω εγώ με τις λέξεις. Με αποστόμωσες τώρα. Μήπως να συνεχίσουμε με παροιμίες; edit, ελαφρώς καθυστερημένο: και επειδή βάζω στο χέρι μου στη φωτιά ότι θα μου "απαντήσεις", να σου πω τι εννοούσα με το μήνυμά μου: Είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να διαμαρτύρεσαι για το επίπεδο του σχολίου του KWSN, τη στιγμή που κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ και ΚΡΥΒΕΣΑΙ πίσω από ένα φαιδρό "ερωτηματικό". Στο έκανα αρκετά σαφές τώρα;
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καθόλου λίγα. Αλλά σε ποια νοσκοκομεία δε μας λες... Σε αυτά που στέλνουν τους ασθενείς οι τρομεροί γιατροί των ιδιωτικών μόλις δούνε τα ζόρια. Το μετριάζεις, μπας και το σώσεις; Εσύ δεν είπες ότι έρχεται ο άλλος άσχετος; Έστω ότι τον βάζει υπό επίβλεψη. Και βλέπει ότι...δεν. Επιμένεις ότι θα τον κρατήσει; Πρόσεξε, γιατί αν πεις όχι, θα παραδεχτείς ότι η ΑΓΟΡΑ ΚΡΙΝΕΙ, κάτι για το οποίο πριν μου έκανες τον Κινέζο και μου έλεγες ότι είναι ευχολόγιο. Μην μου βάζεις λόγια, εγώ είπα πως η ενδεχομένως αρνητική κριτική της αγοράς εργασίας για ένα εκπαιδευτήριο δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτό θα κλείσει. Όπως δεν κλείνουν και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Indianapolis. Ωραία. Έχω ΛΑΘΟΣ. Και μου λες, ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η "ελεύθερη" παιδία μονοπώλιο του κράτους, παρά να θεσπιστούν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ; Εδώ εσείς μας λέτε να ανοίξουν ΙΠ να δούμε άσπρη μέρα αντί να τα χώσουν χοντρά στην Παιδεία να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Forensick Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Καθόλου λίγα. Αλλά σε ποια νοσκοκομεία δε μας λες... Το οτι τα περισσοτερα δυσκολα περιστατικα(που εχουν παει στα ιδιωτικα), τα στελνουνε στα δημοσια σου λεει κατι? Εχεις μιλησει με γιατρο να δεις τι γινειται?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Σε αυτά που στέλνουν τους ασθενείς οι τρομεροί γιατροί των ιδιωτικών μόλις δούνε τα ζόρια. Εγώ, φίλε μου, ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ πώς κατέληξε εκεί ο έρημος ο ασθενής. Εξετάζω ΠΟΙΟΣ τον ΤΣΕΚΟΥΡΩΣΕ. Μην μου βάζεις λόγια, εγώ είπα πως η ενδεχομένως αρνητική κριτική της αγοράς εργασίας για ένα εκπαιδευτήριο δεν σημαίνει απαραίτητα πως αυτό θα κλείσει. Όπως δεν κλείνουν και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών Indianapolis. Είπα εγώ ότι θα κλείσει; Ρωτάω, θα κρίνει η αγορά; Αν δει ότι είναι ανεπαρκής; Αν τους σκάσουν μύτη πέντε άσχετοι, από το ΙΔΙΟ ΚΟΛΑΔΙΚΟ, θέλεις να μου πεις ότι αυτό δε θα έχει ΚΑΜΙΑ επίπτωση;
KWSN_Men Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Γιατί, άν τα κρίνουν οι επιχειρήσεις θα κλείσουνε? Ναι, το δημόσιο με κόφτει ούτως ή άλλως γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτές που με εξυπηρετούνε σαν πολίτη αυτού του κράτους. Αλλά κατευθείαν εσύ να χαρακτηρίσεις... Αν τα κρίνουν οι επιχειρήσεις, θα βγάλουν κακό όνομα. Τι σχέση όμως έχει αυτό ε; Οι φοιτητές θα δίνουν τα ωραία τους λεφτάκια και ας μην έχουν μέλλον μετά την αποφοίτηση από αυτό. Σωστά; Ενώ τώρα, που πέρνει μόνο αποφοιτους (; ) δημόσιων πανεπιστημίων χαιρόμαστε που ζούμε σε αυτή τη χώρα. Κοίτα, εγώ δέν θέλω ούτε ο ένας να παίρνει 9αράκι ούτε ο άλλος. Αντίθετα εσείς(?) αυτό που θέλετε είναι αφού δεν έχετε τις άκρες στις παρατάξεις να μπορείτε τουλ. να πληρώσετε για αυτό? Το βρήκες τώρα! Αυτό θέλουμε, ευκαιρία να γίνουμε λαμόγια και εμείς! Να συμπληρώσω ότι πήρα το μεταπτυχιακό μου το 2000. 1.lol, λίγα γίνονται δηλαδή στην Ελλάδα με τους γιατρούς έτσι? 2.Όταν θα σε πρωτοπροσλάβει η πως την είπες, δεν θα σε βάλει να κάνεις τον λογιαριασμό του πελάτη χωρίς επίβλεψη αν δεν είναι σίγουρη πως θα κάνεις σωστά την δουλειά. Στο κάτω κάτω, κανείς δεν βγήκε από το πανεπιστήμιο καθόλα έτοιμος να δουλέψει. 3.Έχεις λάθος εντύπωση. Δεν γίνονται για όλες τις προσλήψεις γραπτοί διαγωνισμοι. Στις περισσότερες θα έλεγα. 2. Θα σου δώσει να δουλέψεις σε ένα μέρος του project, και προφάνώς θα πάρεις τον πούλο, όπου και να έχεις φοιτήσει άμα τα κάνεις ρόιδο.
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Snoob, μην με βάζεις να ψάχνω να κάνω quote. Όταν ειπώθηκε πως θα δημιουργηθούν και ΙΠ που θα χαρίζουν πτυχία πολλοί είπανε πως η αγορά δεν θα απορροφά τους πτυχιούχους αυτών, οπότε και τα παιδιά δεν θα πληρώνουν για να σπουδασουν εκεί. Συμπέρασμα αυτά δεν έχουν τύχη και θα κλείσουν. Η αγορά θα κρίνει σίγουρα, όπως κάνει και τώρα και σίγουρα όχι υπέρ των πτυχιούχων της Αγγλίας κτλ. Από εκεί και πέρα έχω πεί πολλάκις πως ένα πτυχίο σημαίνει αυτόματα και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Και εικάζω πως είναι πολλοί που θα πληρώσουν για να τα αποκτήσουν.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Το οτι τα περισσοτερα δυσκολα περιστατικα(που εχουν παει στα ιδιωτικα), τα στελνουνε στα δημοσια σου λεει κατι? Εχεις μιλησει με γιατρο να δεις τι γινειται? Σαν τι ακριβώς να μου πει; Ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιδιωτικά; Δηλαδή, μου λες ότι τα δημόσια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ από τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών; Και τότε, γιατί τόσος φόβος ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κατατροπώσουν τα δημόσια;
KWSN_Men Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Το οτι τα περισσοτερα δυσκολα περιστατικα(που εχουν παει στα ιδιωτικα), τα στελνουνε στα δημοσια σου λεει κατι? Εχεις μιλησει με γιατρο να δεις τι γινειται? Ναι γιατί αν συμβεί μια στραβή στο ιδιωτικό θα υπάρχει πρόβλημα, ενώ στο δημόσιο θα γίνει μια ΕΔΕ και μετά χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.
johnnyestia Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Και τότε, γιατί τόσος φόβος ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κατατροπώσουν τα δημόσια; Μακάρι να τα κατατροπώσουν ΜΟΝΟ. Αν και για να γίνει αυτό, δύσκολα θα γίνει χωρίς να επηρρεαστούν τα ΔΠ. Οι επιχορηγήσεις για έρευνα είναι συγκεκριμένες και η πίτα θα μοιραστεί.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Snoob, μην με βάζεις να ψάχνω να κάνω quote. Όταν ειπώθηκε πως θα δημιουργηθούν και ΙΠ που θα χαρίζουν πτυχία πολλοί είπανε πως η αγορά δεν θα απορροφά τους πτυχιούχους αυτών, οπότε και τα παιδιά δεν θα πληρώνουν για να σπουδασουν εκεί. Συμπέρασμα αυτά δεν έχουν τύχη και θα κλείσουν. Σύμφωνοι, αυτό είναι το μεσοπρόθεσμο. Αν κάποιος σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, θα το κλείσει το μαγαζί. Εκτός και αν αυτό που πουλάει δεν είναι φύκια, αλλά πράγματι κορδέλες. Θυμάσαι το "μανάβικο" του omnislash; Μήπως οι γιατροί από Ρουμανία και Βουλγαρία δεν είναι τόσο άσχετοι όσο θα βόλευε τους κινδυνολόγους; Δηλαδή, το Βουκουρέστι παράγει φονιάδες εδώ και δεκαετίες, και συνεχίζει ακάθεκτο; Και το ούφο πότε ακριβώς προσγειώθηκε; Το θέμα είναι απλό. 1. Μου λες ότι και μπάζα να έρχονται από έξω, ο εργοδότης θα τους πάρει γιατί θα είναι "φθηνοί" (πού ακριβώς το στηρίζεις αυτό δε ρωτάω, μη σε κακοκαρδίσω βραδιάτικα). 2. Σου λέω ότι η αγορά κρίνει. Μου λες ότι είναι ευχολόγια αυτά. 3. Σου φέρνω το παράδειγμα με το μπάζο λογιστή (το μπάζο γιατρό το προσπερνάς, αλλά δεν πειράζει, κι ας ήσουν εσύ αυτός που είπε για γιατρούς από Βουλγαρίες και Ρουμανίες). 4. Μου λες ότι θα τον εκπαιδεύσουν και κάτι τέτοια άσχετα. Παρακάμπτεις το θέμα: θα τον δουν ότι είναι μπάζο; Θα τον κρατήσουν; Θα τον απολύσουν; Ναι; Η αγορά κρίνει. Όχι; Έξοχα. Μόλις μετέτρεψες τον ανάλγητο ιδιώτη σε σπλαχνικό εργοδότη. Όλα τα άλλα είναι για να λέμε. Μακάρι να τα κατατροπώσουν ΜΟΝΟ. Αν και για να γίνει αυτό, δύσκολα θα γίνει χωρίς να επηρρεαστούν τα ΔΠ. Οι επιχορηγήσεις για έρευνα είναι συγκεκριμένες και η πίτα θα μοιραστεί. Θα με τρελάνεις. Το σημείο όπου η Γιαννάκου λέει ότι το κράτος ΔΕ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ κατά ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το διάβασες στο link που έδωσα, ή τζάμπα κάθομαι και γράφω; Α, ναι, ξέχασα. Είναι ψεύτρα. Το ξέρεις το ποιόν της. Όπως και του Βερεμή. Και όλων των Ελλήνων, φυσικά. Αφού είσαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος της "Επιτροπής των Σοφών" είναι "ο μόνος Έλληνας..." κτλ, κτλ.
FilipposMD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Αχ, κι εγώ πώς και πώς περιμένω να γίνει η αναθεώρηση και να ιδρυθούν τα ΙΑΕΙ, για να τελειώσω το μεταπτυχιακό μου, που δεν μπορώ στο Δημόσιο. Πιστεύω ότι γύρω στο 2012 θα έχει γίνει αυτό. Αξίζει να περιμένω! Έλεος! Για χιλιοστή φορά, να το γράψω κι εγώ. Τα επακόλουθα της ίδρυσης ΙΑΕΙ δεν τα βγάζουμε απ' το μυαλό μας. Το μοντέλο αυτό υπάρχει σε πάμπολλες χώρες, οι αποδείξεις είναι μπροστά στα μάτια μας. Ναι, μπορεί να υπάρξουν και φαινόμενα διαφθοράς, αλλά δεν μπορεί να είναι εκτεταμένα, γιατί υπάρχουν οι νόμοι της αγοράς. Αυτοί που παίρνουν πληρωμένα πτυχία, δεν έχουν πρόβλημα με τέτοια θέματα. Αυτήν την περίοδο γίνεται έρευνα στην ιατρική του ΑΠΘ για άτομα που πήραν πτυχίο ιατρικής χωρίς να έχουν περάσει 25 μαθήματα! Αυτοί θα τέλειωναν έτσι και σε ιδιωτικό. Η διαφορά είναι η εξής: στο δημόσιο πανεπιστήμιο, κι όλοι επί πληρωμή να τελειώνουν, ο μισθουλάκος θα πέφτει για όλους. Το πολύ πολύ, να μειωθεί το κύρος του πανεπιστημίου και η μούρη που πουλάνε οι καθηγητές, όταν γίνει γνωστό ότι αποφοιτούν άσχετοι. Στο ΙΑΕΙ, όμως, αν βγαίνουν πολλοί άσχετοι, η ζήτηση θα μειωθεί, δε θα πληρώνει κανείς υψηλά δίδακτρα, κι έτσι θα χάσει ο ιδιοκτήτης και οι καθηγητές. omni, σταμάτησα να σου απαντώ, όταν είδα ότι δε θέλεις να κατανοήσεις και τα απλά επιχειρήματα. Μετά έπεσε το μάτι μου και σε ένα άλλο thread, όπου διέπρεψες, οπότε άρχισα να σκέφτομαι ότι δε φταίει η έλλειψη θέλησης, αλλά δυνατότητας να καταλάβεις. Μας πέταξες ένα σεντόνι, που επαναλαμβάνει τις γνωστές αοριστίες. Απορώ και με την υπομονή του Snoob...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.