Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλά, omni, εγώ διάβασα το κείμενο που παρέθεσες νωρίτερα και σου απάντησα.

Εσύ, έχεις να απαντήσεις κάτι στα σχόλιά μου, ή απλά θα παραθέτεις ό,τι βρίσκεις, αφήνοντάς το ασχολίαστο;

Τον αριθμό των φοιτητών που μας είπες ότι φοιτούν έξω και ΔΕΝ ισχύει θα τον σχολιάσεις; Τα περί μανάβικων; Τα όσα γράφουν "κάτι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου", που πρώτα λένε ότι τα ΙΠ θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και δυο παραγράφους παρακάτω ότι θα είναι της πλάκας;

Δε νομίζω ότι είναι σωστό να διαθέτω τόσο χρόνο να σχολιάζω τα μηνύματά σου σημείο προς σημείο κι εσύ να περιορίζεσαι (πλέον, μετά τα άστοχα "παραδείγματά" σου) στο να παραθέτεις ένα link με ένα μανιφέστο χιλιάδων λέξεων.

Αυτά που λέει το link που έδωσες τα έχουμε σχολιάσει εκτενώς. Κάποια δική σου γνώμη έχεις να παραθέσεις;

Δημοσ.
edit: α, ναι μην το ξεχάσω. Εδώ δε συζητάμε την "αναγκαιότητα ίδρυσης ΙΠ". Συζητάμε για την αναθεώρηση του άρθρου 16, μέρος της οποίας είναι η άρση απαγόρευσης ίδρυσης ΙΠ και ουχί η αναγκαιότητα. Να ξέρουμε και τι λέμε, ε;

Μην παίζεις με τις λέξεις. Αφού δεν σε νοιάζει όπως λές να φτιαχθούν ΙΠ γιατί συζητάμε τόσες μέρες?

Το ότι δε σου αρέσει η θέση του Βερεμή, δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να παρατίθεται η άποψή του.

Δεν είπα πως απαγορεύεται. Ουσιαστικά είπα πως το να στηρίζεις τις απόψεις σου σε ένα τέτοιο άτομο δείχνει πως δεν υπάρχει άλλος σοβαρός για να πιαστείς.

Όμως, μπορεί να κάνω λάθος, σωστά; Δώσε μου ΕΝΑ παράδειγμα όπου αποκρούω επιχείρημα με "υπόθεση" και ευχαρίστως θα αναγνωρίσω το λάθος μου.

Ένα στα γρήγορα. Όταν λέτε πως η αγορά εργασίας θα κρίνει τα ΙΠ που βγάζουν σωστούς επιστήμονες και αυτά που δίνουν πτυχία επι μισθώσει αυτό δεν είναι υπόθεση? Ή μήπως είναι απλό ευχολόγιο?

Άλλο ένα: Γιατί όσοι θέλουν να σπουδάσουν στα Harvard, Stanford, MIT πηγαίνουν στις Η.Π.Α. και δεν πάνε στα παραρτήματά τους στην Ευρώπη? Έχουν παραρτήματα αυτά τα top στην Ευρώπη αλήθεια? Ή μήπως υποθέτετε πως θα κάνουν το ξεκίνημά τους στην Ελλάδα?

• Super Moderators
Δημοσ.
Μην παίζεις με τις λέξεις. Αφού δεν σε νοιάζει όπως λές να φτιαχθούν ΙΠ γιατί συζητάμε τόσες μέρες?

Δεν παίζω με τις λέξεις. Η αναθεώρηση του άρθρου 16, αν σου διαφεύγει, δεν περιορίζεται στην άρση της απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έχει και άλλες παραμέτρους.

Δεν είπα πως απαγορεύεται. Ουσιαστικά είπα πως το να στηρίζεις τις απόψεις σου σε ένα τέτοιο άτομο δείχνει πως δεν υπάρχει άλλος σοβαρός για να πιαστείς.

Τώρα, ποιος παίζει με τις λέξεις; Στο τρίτο μήνυμα, μετά από εκείνο που χαρακτήρισες "ατυχή" την επιλογή μου, εδέσησες να μας εξηγήσεις τι εννοούσες "ουσιαστικά". Παρεμπιπτόντως, ο Βερεμής δεν είναι τυχαίος, είναι πανεπιστημιακός και πρόεδρος της "Επιτροπής των Σοφών". Τις απόψεις ενός άμεσα εμπλεκόμενου ανέφερα. Από το να γράφω τι "νομίζει" ένας "γνωστός μου", καλύτερα να σου δώσω την ευκαιρία να διαβάσεις τι ΕΓΡΑΨΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ένας άμεσα εμπλεκόμενος, και να διαφωνήσεις ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ.

Ένα στα γρήγορα. Όταν λέτε πως η αγορά εργασίας θα κρίνει τα ΙΠ που βγάζουν σωστούς επιστήμονες και αυτά που δίνουν πτυχία επι μισθώσει αυτό δεν είναι υπόθεση? Ή μήπως είναι απλό ευχολόγιο?

Αστειεύεσαι; Θα βγω αγράμματος από το ΙΠ, με αγορασμένο το πτυχίο, και θα επιβιώσω στην αγορά; Γιατί; Επειδή είμαι ομορφάντρας; Μπορείς να μου εξηγήσεις πού στηρίζεται το επιχείρημά σου; Όχι, βέβαια. Θέλεις να το δεχτώ ως θέσφατο και να τρέξω να βρω "αποδείξεις" γιατί αυτό που νομίζεις ότι θα συμβεί δεν ισχύει. Και σου λέω το εξής: η αγορά εργασίας ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΚΡΙΝΕΙ. Θέλεις να συζητήσουμε αν είναι σωστά τα κριτήρια; Ευχαρίστως. Το ότι η ΑΓΟΡΑ ΚΡΙΝΕΙ είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όχι "υπόθεση".

Άλλο ένα: Γιατί όσοι θέλουν να σπουδάσουν στα Harvard, Stanford, MIT πηγαίνουν στις Η.Π.Α. και δεν πάνε στα παραρτήματά τους στην Ευρώπη? Έχουν παραρτήματα αυτά τα top στην Ευρώπη αλήθεια? Ή μήπως υποθέτετε πως θα κάνουν το ξεκίνημά τους στην Ελλάδα?

Βρε αγόρι μου γλυκό, διάβασε τα μηνύματά μου. ΠΟΥΘΕΝΑ δε λέω ΑΝ θα ανοίξουν, ΑΝ θα κλείσουν κτλ. Λέω, ΑΠΛΑ και ΩΡΑΙΑ, ότι με βάση την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι ΔΕΝ θα ανοίξουν αξιόλογα ιδρύματα πανεπιστήμια εδώ και την ΥΠΟΘΕΣΗ ότι ακόμη και ΑΝ ανοίξουν δε θα δίνουν σοβαρά πτυχία, είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να αρνούμαστε σε ΟΛΟΥΣ την ευκαιρία να το κάνουν. Τη στιγμή που η ρημάδα η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εκπαίδευση ΕΧΕΙ ΗΔΗ εναλλακτική ιδιωτική επιλογή και η συντέλεια του κόσμου που μας λένε ΔΕΝ έχει έρθει.

Τις θέσεις του omni και τα "στοιχεία" του βλέπω δε τα σχολιάζεις. Δε σε αδικώ.

Δημοσ.

Ο λόγως (πιστεύω) που σταμάτησαν οι "υποστηρικτές των ΙΠ"tm να απαντάμε πιστεύω είναι ότι δεν έχουμε τη τερατώδη υπομονή τυ snoob να επαναλαμβάνουμε θέσεις και επιχειρήματα χωρίς να γίνεται διάλογος πάνω σε αυτά. Εγώ δεν λέω πρέπει να γίνουν ΙΠ, λέω σίγουρα πρέπει να μην απαγορεύονται.

Συγνώμη, μιλάς σοβαρά τώρα? Αυτός που θα σε πάρει στη δουλειά του, δεν θα κρίνει αν είσαι καλό ή κακός? Δεν θα σε διώξει αν δεν ξέρεις που παν τα 4? Ευχολόγιο? Νόμος της αγοράς είναι...

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δηλαδή όσοι γίναν γιατροί στις Ρουμανίες και τις Βουλγαρίες για να αναλάβουνε την πελατεία του μπαμπά μείναν άνεργοι? Όταν το δημόσιο θα προκυρήξει προσλήψεις για πτυχιούχους δεν θα πάρει παραπάνω μόρια αυτός που πλήρωσε για να τσιμπίσει το 9αράκι? Για ποιόν εργοδότη μιλάμε? Στις μισές περιπτώσεις ο εργοδότης θα πάρει τον ποιό φθηνό που θα καλύψει τις απαιτήσεις απο τον νόμο για την επιχείρησή του.

Δημοσ.

Συγνώμη, μιλάς σοβαρά τώρα? Αυτός που θα σε πάρει στη δουλειά του, δεν θα κρίνει αν είσαι καλό ή κακός? Δεν θα σε διώξει αν δεν ξέρεις που παν τα 4? Ευχολόγιο? Νόμος της αγοράς είναι...

Και εκτός αυτού, δεν έχει καμία σχέση το θέμα (άμεση τουλάχιστον) με την άρση της απαγόρευσης ίδρυσης ΙΠ. Δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει εδώ και δεκαετίες κόσμος στην Ελλάδα που δεν έχει πάρει πτυχίο ελληνικού δημόσιου πανεπιστημιακού ιδρύματος, αλλά από διάφορες σχολές του εξωτερικού. Από πού κι ως πού θα ανατραπούν οι νόμοι της αγοράς ταυτόχρονα με την ίδρυση ελληνικών ΙΠ. Σόρρυ, αλλά έχω σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσω τι ακριβώς θα αλλάξει αν ο τάδε που δεν πέρασε στις πανελλήνιες (για οποιονδήποτε λόγο), αντί να πάει στην Αγγλία πάει στο εδώ ΙΠ.

johnnyestia, δεν αντιλαμβάνομαι τι διαφορά έχει αυτός που "πλήρωσε για να τσιμπήσει το 9ράκι" από αυτόν που δεν πάτησε ούτε μιά φορά στο αμφιθέατρο αλλά επειδή είναι η μούρη της παράταξης του τσίμπησε το 10άρακι. Άντε, γιατί κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας εδώ μέσα.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Ευχολόγιο. Γιατί να κάτσει μια επιχείρηση να μάθει ποια πανεπιστήμια είναι αξιόλογα και ποια όχι; Έχει κανένα συμφέρον να το κάνει αυτό;

Τι λέτε ρε παιδιά, τα σκέφτεστε αυτά που γράφετε;;;:evil:

Ρε παιδιά, δηλαδή όσοι γίναν γιατροί στις Ρουμανίες και τις Βουλγαρίες για να αναλάβουνε την πελατεία του μπαμπά μείναν άνεργοι? Όταν το δημόσιο θα προκυρήξει προσλήψεις για πτυχιούχους δεν θα πάρει παραπάνω μόρια αυτός που πλήρωσε για να τσιμπίσει το 9αράκι? Για ποιόν εργοδότη μιλάμε? Στις μισές περιπτώσεις ο εργοδότης θα πάρει τον ποιό φθηνό που θα καλύψει τις απαιτήσεις απο τον νόμο για την επιχείρησή του.

Ε πες το ότι όλους εσάς σας κόπτει το δημόσιο...

Άντε και καλό βόλεμα...

ΥΓ: Δεν έχω ασχοληθεί με το ΔΙΚΑΤΣΑ καθόλου. Το ότι η κυβέρνηση της μπανανίας δεν αναγνωρίζει πτυχία που αναγνωρίζει κυβέρνηση της Μεγάλης Βρεατανίας αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση (για να μη πω ο πολιτισμένος κόσμος) με εξοργίζει. Εξάλλου, ποτε δεν ήθελα να δουλέψω στο δημόσιο (το ξέρω, μαλάκας είμαι. Επιλογές είναι αυτές όμως).

Δημοσ.

johnnyestia, δεν αντιλαμβάνομαι τι διαφορά έχει αυτός που "πλήρωσε για να τσιμπήσει το 9ράκι" από αυτόν που δεν πάτησε ούτε μιά φορά στο αμφιθέατρο αλλά επειδή είναι η μούρη της παράταξης του τσίμπησε το 10άρακι. Άντε, γιατί κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάχτυλό μας εδώ μέσα.

Κοίτα, εγώ δέν θέλω ούτε ο ένας να παίρνει 9αράκι ούτε ο άλλος. Αντίθετα εσείς(?) αυτό που θέλετε είναι αφού δεν έχετε τις άκρες στις παρατάξεις να μπορείτε τουλ. να πληρώσετε για αυτό?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μου αρέσει που φέρνεις παράδειγμα γιατρό. Δηλαδή, μόνος σου την πετάς την πεπονόφλουδα, μόνος σου την πατάς.

Πάω στη Ρουμανία. Σπουδάζω γιατρός. Της πλάκας. Εντελώς. Γυρίζω πίσω. Ο μπαμπάς μου ήταν γυναικολόγος. Αναλαμβάνω την πελατεία. Έρχεται η πρώτη, την σακατεύω. Έρχεται η δεύτερη, της πατάω μια αχρείαστη αφαίρεση μήτρας. Έρχεται η τρίτη, δεν καταλαβαίνω ότι έχει πάθει μόλυνση, χάνει το έμβρυο.

Και όλα ωραία και καλά. Οι γυναίκες με τους άντρες του δε μου αλλάζουν την παναγία στις μηνύσεις. Το Υγεία με προσέλαβε επειδή ήμουν ο γιος του μπαμπά μου, χωρίς να τσεκάρει αν ξέρω τη δουλειά μου, ώστε με το που θα αλλάξω τα φώτα στην πρώτη πελάτισσα, να τους έρθει μια μήνυση από εδώ ίσαμε το Βουκουρέστι.

Ο εργοδότης θα πάρει τον πιο φθηνό; Και ποιος θα είναι ο πιο φθηνός; Αυτός που πλήρωσε για να σπουδάσει και θέλει να κάνει απόσβεση; Έστω, θα είναι αυτός.

Σπουδάζω λογιστής. Και θα με προσλάβει εμένα η Price Water Housecooper, θα τους κάνω με την ασχετοσύνή μου το λογαριασμό του πελάτη περιβόλι, και θα με κρατήσει;

Και φτάνουμε στο δημόσιο. Στο ζουμί. Γιατί είχα την εντύπωση ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται μέσω ΑΣΕΠ; Θέλεις να μου πεις ότι τα όσα μόρια δώσει σε έναν στούρνο το αγορασμένο 9αρι, θα του είναι αρκετά για να αντεπεξέλθει στις εξετάσεις, ενώ δε θα έχει γνώσεις;

Δημοσ.
Κοίτα, εγώ δέν θέλω ούτε ο ένας να παίρνει 9αράκι ούτε ο άλλος. Αντίθετα εσείς(?) αυτό που θέλετε είναι αφού δεν έχετε τις άκρες στις παρατάξεις να μπορείτε τουλ. να πληρώσετε για αυτό?

Εμείς? Του 60 οι εκδρομείς? Εγώ προσωπικά πήρα πτυχίο το 2001.

Και σε σχολή που αν μη τι άλλο δεν στερείται τέτοιων οργίων.

Δημοσ.
Έχεις δίκιο. Ευχολόγιο. Γιατί να κάτσει μια επιχείρηση να μάθει ποια πανεπιστήμια είναι αξιόλογα και ποια όχι; Έχει κανένα συμφέρον να το κάνει αυτό;

Τι λέτε ρε παιδιά, τα σκέφτεστε αυτά που γράφετε;;;:evil:

Ε πες το ότι όλους εσάς σας κόπτει το δημόσιο...

Άντε και καλό βόλεμα...

Γιατί, άν τα κρίνουν οι επιχειρήσεις θα κλείσουνε?

Ναι, το δημόσιο με κόφτει ούτως ή άλλως γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αυτές που με εξυπηρετούνε σαν πολίτη αυτού του κράτους. Αλλά κατευθείαν εσύ να χαρακτηρίσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...