Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 snoob στην Ιρλανδία ως γνωστόν δεν υπήρχε εργατικό επιστημονικό δυναμικό οπότε καλά έκανν οι Ιρλανδοί και έφεραν απ έξω.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιστημονικό δυναμικό; Ορίστε; Δεν υπήρχε εργατικό επιστημονικό δυναμικό; Στην Ιρλανδία; Και "ως γνωστόν", μάλιστα; Το γνωρίζεις στα σίγουρα αυτό, ε; Αφού είναι έτσι, δε θα σε πειράξει να μου πεις την πηγή σου (στοίχημα ότι το κατέβασες από το κεφάλι σου, αλλά ας σου δώσω μια ευκαιρία, μπας και με εκπλήξεις). Εγώ σου μιλάω για επενδύσεις, ότι προσέλκυσαν επενδύσεις. Ό,τι θέλεις καταλαβαίνεις. Οσοι λένε πως τα καημένα τα παιδάκια πάνε έξω να σπουδάσουν είναι λάθος.Γιατί δεν ξέρω κανένα παιδί καλό μαθητή να να πήγε έξω. Ε, πες το μας, omni. Αφού εσύ δεν ξέρεις κανένα καλό που να πήγε στο εξωτερικό να σπουδάσει, αυτό αποδεικνύει ότι κανένας καλός δεν πήγε έξω να σπουδάσει. Λογική βιολί. Δεν απαγορεύω κανένα να σπουδάσει απλά του λέω μάγκα εδώ δουλεια δε βρίσκουν άτομα με πτυχιά από σχολές να, θα βρεις εσύ; Προφανώς κάποιοι βρίσκουν, αλλιώς δε θα συνέχιζαν χιλιάδες άνθρωποι να πηγαίνουν στο εξωτερικό. Ή μήπως ξέρεις ότι κανένας από τους "άχρηστους" που σπούδασαν στο εξωτερικό δε βρήκε δουλειά στην Ελλάδα; Πες το μας κι αυτό, να μας αποτρελάνεις. Το όλο πρόβλημα επαναλαμβάνω δημιουργείται από τη ματαιοδοξία των γονέων που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους επιστήμονες χωρίς να το αξίζουν. Το όλο πρόβλημα δημιουργείται από το ότι νομίζεις πως επειδή πέρασες στο δημόσιο Ελληνικό πανεπιστήμιο πρέπει να απαγορευτεί σε όποιον δεν πέρασε να αποκτήσει πτυχίο και να σε ανταγωνιστεί. Παρτε το χαμπάρι ορισμένοι εδώ μεσα, κάποιος πρέπει να παράγει.στην τελική δε με ενδιαφέρει καθόλου αυτοί οι 20000 που σπουδάζουν εξωτερικό. Λάθος κάνεις στους αριθμούς. Δες εδώ: "Σύμφωνα με στοιχεία του OOΣΑ, οι μετανάστες φοιτητές ανέρχονται σε 51.138, γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, χωρίς να παραβλέπει κανείς και τη διαρροή... επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό. Στη σχετική κατάταξη η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση, αν συνυπολογίσει κανείς τον πληθυσμό της. Πάντως, σε απόλυτους αριθμούς εμφανίζεται να προηγείται η Κορέα με 98.103 «μετανάστες» φοιτητές και ακολουθούν η Γερμανία με 61.845, η Ιαπωνία με 61.437, η Γαλλία με 57.231, η Τουρκία με 54.381 και στην έκτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με 51.138." (αντιγραφή από "Αγγελιοφόρο", δείτε όλο το άρθρο εδώ) omni, προσπάθησε να συγκροτήσεις λιγάκι τα επιχειρήματά σου, και κάνε μας τη χάρη να μη γράφεις κραυγαλέες ανακρίβειες που μια ευκολότατη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να τις καταρρίψει (όπως η πατάτα με τους δήθεν μόλις 20.000 που φοιτούν στο εξωτερικό).
FilipposMD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ό,τι να'ναι... Άσε Snoob, δεν παλεύεται η κατάσταση. Εδώ ο ίδιος έδωσε λινκ πριν, στο οποίο λέει ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2004-5 υπήρχαν 19685 Έλληνες φοιτητές. Μάλλον δεν ξέρει κανέναν που να σπουδάζει σε άλλη χώρα, οπότε, στάνταρ δεν υπάρχουν Έλληνες φοιτητές αλλού. Η κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου φαίνεται από το γεγονός ότι σ' αυτό σπουδάζουν άτομα που δεν μπορούν να κατανοήσουν 2 απλά πράγματα. Τρικυμία εν κρανίω. Λυπάμαι...
DarkKnight Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόση φαγωμάρα με τον omnislash?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος κανενός άλλου. Προσωπικά, δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποια φαγωμάρα. Όπου απευθύνει ονομαστικά σε εμένα κάποια ερώτηση, προσπαθώ να του απαντήσω. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι εγώ αυτός που ερμήνευσε ως "κόμπλεξ" το κίνητρο όσων συμφωνούν με την ίδρυση ΙΠ, ούτε είμαι εγώ αυτός που ζήτησε δελτίο πολιτικών φρονημάτων από οποιονδήποτε συνομιλητή. Κοινώς, παρότι δόθηκαν πλείστες όσες αφορμές, συνολικά και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα ορισμένων τοποθετήσεων που έχουν γίνει ως τώρα, νομίζω ότι διατηρούμε ένα μάλλον καλό επίπεδο. Θα μου επιτρέψεις, όπως και οι άλλοι φίλοι που κάνουν τον κόπο να διαβάζουν τα όσα γράφονται εδώ και να συμμετέχουν, φράσεις όπως "εγώ δεν ξέρω κανέναν καλό που να πήγε έξω" να μην τις αφήνω ασχολίαστες.
omnislash Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Στο εξωτερικό πήγα γιατί δε μπορούσα να περάσω στην Ελλάδα. ουδέν σχόλιον.Και να σουνα ο μόνος.δε μου είπες αυτός που δεν έχει λεφτά δλδ δεν σπουδάζει ε; ασε καλύτερα snoob σορρυ που στο λέω αλλά εδώ δεν είναι συζήτηση πολιτικού επιπέδου που προσαπθείς να αποφύγεις τα επιχειρήματα μου και τα παραδείγματα μου (βιβλιοθηκονόμοι κα) με ντρίπμλες και ξύλινη γλώσσα οπότε αποχωρώ και εγώ από τη συζήτηση και σας αφήνω μόνους σας να βαυκαλίζεστε. fireflies που έχεις και απορίες εσύ ώς τι μετέχεις στη συζήτηση;
FilipposMD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Ποια φαγωμάρα, δεν υπάρχει κάτι προσωπικό. Αν από τη μεριά μου έχει φανεί κάτι τέτοιο, είναι επειδή έχω την τάση να μην αποδέχομαι τα αστήρικτα επιχειρήματα και τη διαστρέβλωση των δικών μου, για να ειπωθεί κάτι εντελώς άσχετο κι ο omnislash το κάνει συχνά. Κουβέντα κάνουμε εξάλλου, δε θα πλακωθούμε κιόλας!
DarkKnight Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Kαλώς ή κακώς είναι ότι μέσω ενός forum ( έχει ειπωθεί άπειρες φορές αλλά θα το ξαναπώ ) κ μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου πολλά πράγματα παραφράζονται ( τέσπα άσχετο με την συζήτηση ) ίσως oi προσωπικές εμπειρίες του omnislash να του λένε ότι όσοι πάνε έξω να είναι άσχετοι κ να μην έχουν ανοίξει βιβλίο ποτέ τους κ οι καλοί μαθητές πχ kwsn men να μην πέρασαν λόγω της επιβαλλόμενης παπαγαλίας κανείς δεν θεωρεί ότι το προυπάρχον σύστημα δεσμών πόσο μάλλον το τωρινό σύστημα εισαγωγής είναι καλό, εμείς σαν έλληνες τι θέλουμε 1 στιβαρό σύστημα 1οβάθμιας κ 2οβάθμιας εκπαίδευσης, όπου να αναπτύσσετε η κριτική σκέψη κ.α πολλά, εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής απλό πράμα γιατί λοιπόν δεν πολεμάμε για αυτό κ καθόμαστε κ σπαταλάμε φαιά ουσία για το αν η ιδιωτική εκπαίδευση θα επιφέρει καλό ή κακό στην παιδεία μας, κ μη μου αρχίσετε να μου λέτε το δημόσιο ο έλληνας κακοδιαχείριση κ.α μπαρμπούτσαλα γιατί κ ιδιωτικός τομέας να είναι είδατε στο άρθρο της ελευθεροτυπίας με τον μποτόπουλο κ τις απαλλαγές στους φοιτητές του κολλεγίου τι γίνετε, ποιος μου υπόσχεται εμένα κ τόσων άλλων ότι αυτές οι αναισχυντίες δεν θα συνεχίστουνε κ στο μέλλον, ποιος θα μου πει ότι τα δπ δεν θα κλείσουν εντελώς κ τα παιδιά μας θα πληρώνουνε για να σπουδάσουνε
KWSN_Men Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 ουδέν σχόλιον.Και να σουνα ο μόνος.δε μου είπες αυτός που δεν έχει λεφτά δλδ δεν σπουδάζει ε; ασε καλύτερα snoob σορρυ που στο λέω αλλά εδώ δεν είναι συζήτηση πολιτικού επιπέδου που προσαπθείς να αποφύγεις τα επιχειρήματα μου και τα παραδείγματα μου (βιβλιοθηκονόμοι κα) με ντρίπμλες και ξύλινη γλώσσα οπότε αποχωρώ και εγώ από τη συζήτηση και σας αφήνω μόνους σας να βαυκαλίζεστε. fireflies που έχεις και απορίες εσύ ώς τι μετέχεις στη συζήτηση; Ναι, τελικά είσαι όχι μόνο βλαμμένος, αλλά και αχρείος. Κάνεις quote μόνο αυτό που θες για να βγάλεις τα συμπεράσματα που θες, ενίοτε προσβάλλοντας τον άλλο. Αφήνεις απ' έξω το σημείο που λέω ΓΙΑΤΙ δεν πέρασα. Γιατί το σύστημα στην Ελλάδα ανθρώπους που δεν είναι παπαγάλοι δεν τουε ευνοεί. Εσύ λοιπόν σαν παπαγαλάκι που είσαι (όπως έχουμε διαπιστώσει και από τις αρλούμπες που παπαγαλίζεις και λες εδώ μέσα), πέρασες στο πανεπιστήμιο. Εγώ που ήμουν στούρνος όπως λες εσύ, πήρα πτυχίο και μεταπτυχιακό με distinction. Όπως ξαναείπα, το μεταπτυχιακό μου το πλήρωσα ο ίδιος, με λεφτά που έβγαλα δουλεύοντας. Αλήθεια εσύ τι σπουδάζεις φωστήρα και μεγάλε γόη;
gjhellas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 δε καθησα να διαβασω οοολες τις απαντησεις.τωρα ειδα το θεμα.με τις καταληψεις πετυχαμε να καθυστερησει αρκετα το αναποφευκτο.ποιος ξερει τι μελει γενεσθαι... καλο ειναι να προσπαθεις.και δεν ειμαι κομμουνιστης η αριστεριστης.υπηρξα κεντροοσ και πλεον δεν ειμαι τπτ. αν δεν διεκδικησουμε κατι που μας αφορα δεν θα το διεκδικησει κανεις για μας. καλο βραδυ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 omnislash, "παράδειγμα" έδωσες και με τον αριθμό των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό και, βέβαια, σου έδειξα ότι έκανες λάθος. Με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Όχι με "νομίζω". Δεν ξέρω γιατί περίμενα ότι θα είχες τουλάχιστον το θάρρος να αναγνωρίσεις ότι ο αριθμός που έδωσες ήταν λάθος. Το "παράδειγμα" με τους βιβλιοθηκονόμους, σου εξήγησα πώς και γιατί στερείται λογικής βάσης. Υπάρχει η απάντηση, μόλις μία σελίδα πριν. Αν εσύ θεωρείς ότι είναι "ντρίμπλες" και "ξύλινη γλώσσα" τα δεκάδες εκτενέστατα μηνύματα με τα οποία απάντησα σημείο προς σημείο στα όσα απίθανα υποστήριξες δεν μπορώ να κάνω κάτι για να σε μεταπείσω. Προφανώς δεν είναι ξύλινη γλώσσα το "Δεν απαγορεύω κανένα να σπουδάσει απλά του λέω μάγκα εδώ δουλεια δε βρίσκουν άτομα με πτυχιά από σχολές να, θα βρεις εσύ;" Όχι, βέβαια, αυτό είναι λογικό και ακλόνητο επιχείρημα, που δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Και, βέβαια, ούτε αποκάλεσα "τεμπελόσκυλο" κανέναν, ούτε "κομπλεξικό", ούτε "ανίκανο". Εξάλλου, δε νομίζω ότι πρέπει να έχεις παράπονο από την αντίδρασή μου όταν βγήκες και είπες το θεσπέσιο: αυτό που βλέπω σε εσένα snoob είναι ότι φοβασαι μήπως η κορούλα δεν έχει τα φοντα να περάσει σε ΔΠ και λες ας υπάρχει και μια εναλλακτική λύση γιατί ως γνωστόν τα παιδιά των Ελλήνων πρέπει να γίνουν επιστήμονες. Όταν έγραφες την παραπάνω "βαθυστόχαστη" ανάλυση, βέβαια, δεν ήξερες ότι η κόρη μου είναι 14 μηνών, αλλά βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που κατέφευγες σε τέτοιου ύφους γενικεύσεις. Scripta manent.
fireflies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 fireflies που έχεις και απορίες εσύ ώς τι μετέχεις στη συζήτηση; Ως θαυμάστρια. Του Snoob, όχι δική σου.
SGP Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 κωλοφωτιά, εδώ μέσα γράφεις μόνο αν κάνεις ποστ 30 γραμμές lol, θα απαγορεύσει και τα σχόλια ο παντοσχίστης (aka omnislash)
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 fireflies, αφού φάγαμε σκόνη οι υπόλοιποι, σειρά έχεις εσύ. Για εξηγήσου λοιπόν...
fireflies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2007 Δεν καταλαβαίνω προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον για τις απόψεις μου, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγηθώ γιατί έχω κέφια. Λοιπόν, παρατήρησα, όπως και άλλοι, υποθέτω, ότι ο omnislash διατείνεται ότι έχει ακλόνητα επιχειρήματα ως προς το θέμα. Και μάλιστα, επιμένει να αντικρούει τα του Snoob. Τον ρώτησα επομένως σε ποια σχολή σπουδάζει (μια απολύτως αθώα ερώτηση), θέλοντας να δω από πού (από ποιο ακαδημαικό περιβάλλον δηλαδή) αντλεί τις απόψεις του σχετικά με τη χρησιμότητα ή μη των ΙΠ, την ανεργία, τη κατάντια της παιδείας, την δυνατότητα επενδύσεων καθώς και για την ευελιξία εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας όπως το msn. Η απάντηση που έλαβα ήταν από πού κι ως πού εγώ πετάγομαι, or something to that extent. Αυτή είναι η αναλυτική προσέγγιση. Η σύντομη είναι ότι ως κωλοφωτιά, τι άλλο θα έκανα από το να πετάγομαι. ΥΓ Κατά τ'άλλα, κάνοντας μια προσπάθεια να μείνω ον τόπικ, το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι συμφωνώ με κάθε γραμμή από όλα τα ποστ του Snoob. Και να προσθέσω ότι έχω εντυπωσιαστεί από την ευκολία με την οποία χρησιμοποιείται το επιχείρημα "ξέρω έναν που πήγε στην Αγγλία.." και "ξέρω δυο άλλους που δεν περάσανε Ιατρική και πήγαν στην Ουγγαρία". Αυτός που έχει τα φόντα να γίνει επιστήμονας, θα γίνει είτε στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, είτε στο Ιδιωτικό, είτε στην Αμερική, τη Γουατεμάλα και την Αλβανία. Και αν είναι ποτέ δυνατόν να διατυπώνεται, ως συζητήσιμη άποψη σε φόρουμ, η θέση εμποδίων στην πρόσβαση στην παιδεία, ως τρόπος μείωσης της ανεργίας. Σε λίγο θα μας φαίνεται αυτονόητη η πρόταση (από τον οποιονδήποτε χρήστη φορουμ) κατάργησης μερικών σχολείων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν θέσεις για όλα τα παιδιά που μπορεί στο μέλλον να γίνουν επιστήμονες και να μας φανε τη δουλειά. Αν μη τι άλλο. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι κόπτεται κανείς για τη "δωρεάν παιδεία" καθεαυτή. Ειδικά όσοι δεν έχουν καν διαβάσει το α.16, ούτε καν ξεφυλλίζοντας την Κυριακάτικη.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2007 Ετοιμάσου για την nemesis λοιπον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.