SGP Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Αν ο άλλος έχει κάψα να γίνει βιβλιοθηκονόμος, ποιός είσαι εσύ που θα του στερήσεις το δικαίωμα? Τι διαφορά θα έχει στο μέλλον για κάποιον που δεν έχει λεφτά? Αυτός που δεν έχει λεφτά, μπαίνει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο (ή, αν είναι αρκετά καλός, μπαίνει με υποτροφία στο ιδιωτικό). Που είναι το περίεργο? Ή βγάζει ένα δάνειο φοιτητικό (να είσαι σύγουρος θα αρχίσουν και τέτοια οι τράπεζες), και το ξεπληρώνει σιγά σιγά... Ότι κάνουν οπουδήποτε στο κόσμο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 omni, συνεχίζεις να λες ό,τι να' ναι. Η ανεργία, περιορίζεται δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας κίνητρα στους νέους -και στους ήδη εργαζόμενους- να στραφούν σε δουλειές με μέλλον. Η ανεργία περιορίζεται κάνοντας επενδύσεις, όχι στερώντας από τον κόσμο την ευκαιρία να σπουδάσει ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Η ανεργία περιορίζεται με την ανάπτυξη της οικονομίας, όχι με τον περιορισμό των ευκαιριών για σπουδές. Και, το ξαναλέω για χιλιοστή φορά, η ίδρυση των ΙΠ σε ΤΙΠΟΤΕ δεν απαλάσσει το κράτος από την υποχρέωσή του να προσφέρει ποιοτική δημόσια παιδεία σε όλους όσους ΘΕΛΟΥΝ να έχουν πρόσβαση σε αυτή. Ομοίως, είναι παράλογο να λες στον Έλληνα ότι ενώ έχει το δικαίωμα σε ιδιωτική εκπαίδευση στα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στάδια της μόρφωσής του, ΔΕΝ έχει στο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ. Δηλαδή, με το στανιό αυτό που σου δίνει το κράτος, αλλιώς κόψε το λαιμό σου; Με τη στρεβλή λογική σου (το έχω εξηγήσει ήδη, αλλά ουδόλως εκπλήσσομαι που δεν το θυμάσαι ή δεν μπήκες καν στον κόπο να το διαβάσεις) αφού έχουμε πολλές θέσεις στα πανεπιστήμια, να κόψουμε το κακό από τη ρίζα του. Πώς, δηλαδή; Να μειώσουμε τις θέσεις στα λύκεια. Έτσι δεν είναι; Αφού τελειώνοντας το λύκειο έχεις δικαίωμα να δώσεις πανελλήνιες, και αφού το λύκειο ΔΕΝ είναι μέρος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, να μην τα αφήσουμε τα τσογλανάκια να φτάσουν ως εκεί και μας δημιουργήσουν πρόβλημα ανεργείας. Περιορισμός των εισακτέων στα λύκεια. Πώς σου φαίνεται αυτή η λογική; Η λέξη σκοταδισμός (αφού σου αρέσει το λεξιλόγιό μου) σου λέει κάτι; omni, κάθισε και σκέψου, μην αναμασάς αυτά που πήρε το αυτί μου μέσα στη βαβούρα κάποιας συνέλευσης. Δεν είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις με τον οποιοδήποτε, αλλά δείξε τη στοιχειώδη ευγένεια προς το συνομιλητή σου να μην ράβεις όπως-όπως πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί.
omnislash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 ή, αν είναι αρκετά καλός, μπαίνει με υποτροφία στο ιδιωτικό Από μόνος σου υποβίβασες τώρα τα ΔΠ.Δηλαδή ότι οι πολύ καλοί θα μαπίνουν στα ΙΠ.Τα άλλα είναι για τη πλέμπα Ή βγάζει ένα δάνειο φοιτητικό (να είσαι σύγουρος θα αρχίσουν και τέτοια οι τράπεζες), και το ξεπληρώνει σιγά σιγά... Ότι κάνουν οπουδήποτε στο κόσμο. Οχι ρε συ δε γουστάρω να βγάλω δάνειο και για να σπουδάσω.Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μου.Ευκολη λύση βγάλε δάνειο.Πήγαινε να δεις πόσοι χρεωκοπούν από τα δάνεια Βρε δε θα του στερήσω το δικαίωμα.Αλλά μετά παίζει να μη βρει δουλειά ή ως δια μαγείας θα δημιουργηθούν άλλες 50 θέσεις. Η ανεργία, περιορίζεται δημιουργώντας θέσεις εργασίας και δίνοντας κίνητρα στους νέους -και στους ήδη εργαζόμενους- να στραφούν σε δουλειές με μέλλον. Η ανεργία περιορίζεται κάνοντας επενδύσεις, όχι στερώντας από τον κόσμο την ευκαιρία να σπουδάσει ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Η ανεργία περιορίζεται με την ανάπτυξη της οικονομίας, όχι με τον περιορισμό των ευκαιριών για σπουδές. Ωραία τα λες αλλα μιλάς ουτοπικά.Δε μου φέρνεις παραδείγματα.Εγώ σου μιλαώ με παραδείγματα απάντησε μου σε αυτό αν μπορείς πχ τι θα γίνει με τους βιβλιοθηκονόμους.Σύμφωνα με τη λογική σου να τσακιστούν οι συγγραφείς να βγάλουν βιβλία ώστε να ανοίξουν περισσότερες βιβλιοθήκες για να μπουν οι βιβλιοθηκονόμοι.Ε δε γίνονται όλα έτσι.Ωραίος ο γραπτός λόγος αλλά στην πράξη;
KWSN_Men Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Να σε ρωτήσω κάτι; Όταν ιδρυθούν τα ΙΠ, θα εισάγουν και φοιτητές;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δε θα μπαίνει με πανελλήνιες.Τουλάχιστον είναι αξιοκρατικές.Επιπλέον αφού πληρώνεις θα βγεις όπως και να σαι.Δεν υπάρχει περίπτωση.Παιδιά στην Ελλάδα είμαστε χαλαρώστε λίγοΝα σε ρωτήσω κάτι, αυτός που δεν έχει λεφτά και θέλει να σπουδάσει τι κάνει; Ενώ τώρα που μπαίνεις με 10 (βάση) στην ανώτατη εκπαίδευση είναι καλύτερα. Αυτό που λες, "αφού πληρώνεις, θα βγεις" είναι εντελώς άκυρο. Θα βγάζει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στουρνάρια; Και θα πάω εγώ, με πτυχίο λογιστικής από το Πανεπιστήμιο Θείος Χαράλαμπος να πιάσω δουλειά, θα με ρωτήσει ο εργοδότης τι είναι ισολογισμός, θα του πω "ορίστε;" και έτσι θα φτιάξει όνομα το πανεπιστήμιο; Το "παιδιά, στην Ελλάδα είμαστε, χαλαρώστε λίγο" είναι τόσο μηδενιστικό, τόσο οπισθοδρομικό, ώστε μόνο θλίψη προκαλεί. Ναι, στην Ελλάδα είμαστε. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι θα δεχτούμε μοιρολατρικά πως τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, πως καλύτερα να μείνουμε σε ό,τι υπάρχει και να μην επιδιώξουμε το επιπλέον; Ε, αφού "στην Ελλάδα είμαστε", ας πάψουμε να ζητάμε περισσότερα λεφτά για την παιδεία, ας πάψουμε να ζητάμε καλύτερη υγεία, ας πάψουμε να ζητάμε ευκαιρίες και ας αφήσουμε τους μονιμάδες σοφούς να μας λένε εσαεί τι είναι "καλύτερο για εμάς". Όσο για το "αυτόν που δεν έχει λεφτά", αυτός αν θέλει και μπορεί θα πάει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, που θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται από τους φόρους μας και για το οποίο θα συνεχίσουμε να απαιτούμε να γίνει καλύτερο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Ωραία τα λες αλλα μιλάς ουτοπικά.Δε μου φέρνεις παραδείγματα.Εγώ σου μιλαώ με παραδείγματα απάντησε μου σε αυτό αν μπορείς πχ τι θα γίνει με τους βιβλιοθηκονόμους.Σύμφωνα με τη λογική σου να τσακιστούν οι συγγραφείς να βγάλουν βιβλία ώστε να ανοίξουν περισσότερες βιβλιοθήκες για να μπουν οι βιβλιοθηκονόμοι.Ε δε γίνονται όλα έτσι.Ωραίος ο γραπτός λόγος αλλά στην πράξη; Ποια ουτοπικά, παιδί μου; Καταλαβαίνεις τι γράφεις, ή άρες μάρες κουκουμάρες; Επειδή εγώ είχα όρεξη να πάω να σπουδάσω βιβλιοθηκονόμος, χωρίς να σκεφτώ αν θα βρω δουλειά, προκειμένου να βρω να εμποδίσουμε όλους τους άλλους να σπουδάσουν βιβλιοθηκονόμοι; Τι σχέση έχουν οι συγγραφείς και οι βιβλιοθήκες; Κάποτε, omni, υπήρχαν σαμαρτζήδες. Ξέρεις τι κάνανε αυτοί; Φτιάχνανε σαμάρια για τα γομάρια. Ε, κοίτα να δεις πουστιά που τους έπαιξε το κράτος. Άφησε να έρθουν αυτοκίνητα στη χώρα. Και οι ανάλγητοι οι πλουσιοκράτες, αγόρασαν αυτοκίνητα και έκαναν τα γομάρια μπριζόλες. "Όχι," πετάχτηκε ο omnislash. "Δε γίνεται αυτό. Θα τους αφήσουμε άνεργους τους σαμαρτζήδες; Κορίτσια, καβάλα στον κυρ-Μέντη και βουρ για αγώνα και πάλη". Η κοινωνία, omni, αλλάζει. Έχει αυτή την κακή συνήθεια, τι να κάνουμε. Το κράτος οφείλει να βλέπει στο μέλλον, να προβλέπει πού θα κινηθεί η αγορά. Στην Ελλάδα τι πουλάμε; Υπηρεσίες. Τουρισμό, ταξίδια, αντιπροσωπία προϊόντων. Έχουμε και λίγη γεωργία, κάτι κάνουμε και με την κτηνοτροφία. Αν εμείς πάμε και σπουδάζουμε βιβλιοθηκονόμοι ή πυρηνικοί φυσικοί, σε μια χώρα που δεν έχει πυρηνικά εργοστάσια και μονάχα δύο ερευνητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, δε μας φταίει το ΙΠ για την ανεργία. Το κατάλαβες, ή να σου φτιάξω κανένα σκίτσο;
Belouxiotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Και, το ξαναλέω για χιλιοστή φορά, η ίδρυση των ΙΠ σε ΤΙΠΟΤΕ δεν απαλάσσει το κράτος από την υποχρέωσή του να προσφέρει ποιοτική δημόσια παιδεία σε όλους όσους ΘΕΛΟΥΝ να έχουν πρόσβαση σε αυτή. Ομοίως, είναι παράλογο να λες στον Έλληνα ότι ενώ έχει το δικαίωμα σε ιδιωτική εκπαίδευση στα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στάδια της μόρφωσής του, ΔΕΝ έχει στο ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ. Δηλαδή, με το στανιό αυτό που σου δίνει το κράτος, αλλιώς κόψε το λαιμό σου; Το κράτος ,εκ των πραγμάτων, δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Ουτε να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση, μιας και ο όρος είναι σχετικός και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί μονοσήμαντα με νόμο ή αρθρο συντάγματος. Ούτε να παρέχει δημόσια παιδεία σε όλους (ουτε και δωρεάν φυσικά). Οι θέσεις στην 3βαθμια είναι γύρω στις 90.000 ,αν δεν κάνω λάθος, και δεν καλύπτουν όσους θέλουν να σπουδάσουν. Και τα δυο παραπάνω χαρακτηριστικά καθορίζονται απ` τις διαθέσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας ( π.χ. οι θέσεις αυξήθηκαν απ τον Αρσένη). Εκτός αν το λές αυτό επειδή θεωρείς οτι θα έπρεπε να έχει αναλάβει αυτήν την υποχρέωση. Πάντως τώρα δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Όσο για το δεύτερο, όντως ο Έλληνας μπορει να πάει στον ιδιώτη στην 1-2βαθμια, αλλά μην ξεχνάς οτι αν θέλει να πάει στο δημόσιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να του παρέχει ισότιμη θέση, κάτι που δεν ισχύει στην 3βάθμια. Αυτη είναι ουσιαστική διαφορα μεταξύ των βαθμίδων της εκπαιδευσης, και δεν πρέπει να κάνουμε γενικές συγκρίσεις. Το κράτος δεν ειναι υποχρεωμένο να παρεχει σε οποιον θέλει 3βάθμια εκπαίδευση, και μάλιστα ,αν εξαιρεσουμε το πολιτικό κόστος, μπορεί να μειώσει τις θέσεις στην 3βαθμια κατά βουληση ( ένας έμμεσος τρόπος ήταν η "βάση του 10")
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 θα συνεχίσεις πολύ αυτή την ερώτηση?Είπαμε θα πάει στο δημόσιο.
johnnyestia Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 "Bush earned His bachelor's degree from Yale" Αφιερωμένο στους λαμπρούς επιστήμονες που "θα" βγάζουν τα ΙΠ... Ξαναλέω πως όποιος δεν πιστεύει πως τα ΙΠ στην Ελλάδα θα εξυπηρετίσουν κυρίως τις τσέπες "πρυτάνεων" και αφεντικών είναι ανόητος. Και να μου απαντήσετε στα γρήγορα, πώς θα καλύψουν γεωγραφικά την Ελλάδα τα ΙΠ? Θα υπάρχουν στη Ηπειρο, στη Θράκη, στην Θεσσαλία και στο Αιγαίο δίνοντας ισότιμα, σε αξία επιπέδου σπουδών αφού εκεί το πάτε, πτυχία?
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 "Bush earned His bachelor's degree from Yale" Αφιερωμένο στους λαμπρούς επιστήμονες που "θα" βγάζουν τα ΙΠ... Ξαναλέω πως όποιος δεν πιστεύει πως τα ΙΠ στην Ελλάδα θα εξυπηρετίσουν κυρίως τις τσέπες "πρυτάνεων" και αφεντικών είναι ανόητος. Και να μου απαντήσετε στα γρήγορα, πώς θα καλύψουν γεωγραφικά την Ελλάδα τα ΙΠ? Θα υπάρχουν στη Ηπειρο, στη Θράκη, στην Θεσσαλία και στο Αιγαίο δίνοντας ισότιμα, σε αξία επιπέδου σπουδών αφού εκεί το πάτε, πτυχία? Στην Αθήνα που έχει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας πολύ απλά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Άσε johhny, από το Yale βγήκαν χιλιάδες άνθρωποι. Και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει για τη σχολή; Τα ΙΠ μπορούν να δοκιμάσουν να εξυπηρετήσουν ό,τι νομίζουν. Από τις υπηρεσίες που θα παρέχουν θα κριθούν. Και το Yale, μιας και το ανέφερες, κάποια "αφεντικά" και "πρυτάνεις" εξυπηρετεί. Προφανώς, όμως, το κάνει άριστα, γι' αυτό και έχει όνομα. Θέλεις και γρήγορες απαντήσεις, ε; Όπου νομίζουν ό,τι είναι συμφερότερο θα ανοίξουν. Όπως άνοιξε το Ίδρυμα Νιάρχου κέντρο μεταφραστικό στα Ζαγοροχώρια. Όποιος είναι υπέρ των ΙΠ, δεν είναι αυτομάτως κατά της δημόσιας παιδείας. Τα έχουμε πει εκατό φορές. Και η ίδρυση των ΙΠ σε τίποτε δεν απαλάσσει το κράτος από την υποχρέωσή του να παρέχει ευκαιρείες μέσα από τα δικά του πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Το κράτος ,εκ των πραγμάτων, δεν έχει τέτοια υποχρέωση [...] Πάντως τώρα δεν έχει τέτοια υποχρέωση. Αντιγράφω από το άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδας: "1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες. Η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους" Το κράτος δεν ειναι υποχρεωμένο να παρεχει σε οποιον θέλει 3βάθμια εκπαίδευση "4. Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια." Απορία: αυτό το ρημαδοάρθρο 16, το έχει διαβάσει κανένας, ή συζητάμε στο βρόντο;
KWSN_Men Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 "Bush earned His bachelor's degree from Yale" Αφιερωμένο στους λαμπρούς επιστήμονες που "θα" βγάζουν τα ΙΠ... Ξαναλέω πως όποιος δεν πιστεύει πως τα ΙΠ στην Ελλάδα θα εξυπηρετίσουν κυρίως τις τσέπες "πρυτάνεων" και αφεντικών είναι ανόητος. Και να μου απαντήσετε στα γρήγορα, πώς θα καλύψουν γεωγραφικά την Ελλάδα τα ΙΠ? Θα υπάρχουν στη Ηπειρο, στη Θράκη, στην Θεσσαλία και στο Αιγαίο δίνοντας ισότιμα, σε αξία επιπέδου σπουδών αφού εκεί το πάτε, πτυχία? Έχεις δίκιο. Το Yale πρέπει να κλείσει μετά από αυτό, μπροστά στους ελληνικούς φάρους γνώσης και έρευνας... Σοβαρά, ρεαλιστικά επιχειρήματα έχει κανείς;
omnislash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 snoob σόρρυ αλλά δεν κατάφερες να παντήσεις στο ερώτημα μου με επιχειρήματα.Οπότε εγώ δηλώνω ότι τα ΙΠ αυξάνουν την ανεργία στους νέους επιστήμονες.Επιπλέον Στην Αθήνα που έχει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας πολύ απλά. Και ο επαρχιώτης τι θα κάνει;Να μη σπουδάσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.