tzoni007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 +1 στα ιδιωτικα πανεπιστημια... τερμα στους αιωνιους φοιτητες
Belouxiotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 δεν νομίζω οτι έχει σχέση το ένα με το άλλο
tzoni007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 δεν νομίζω οτι έχει σχέση το ένα με το άλλο καλα ας κατσουν τοτε 8 χρονια στην σχολη και να πληρωνουν απο την τσεπη τους (οχι του μπαμπα) και να δουμε ποσο θα γουσταρουν τοτε
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Πάντως δεν προκύπτει απο κάπου ότι η ίδρυση ΙΠ θα οδηγήσει στη βέλτίωση των ΔΠ , ούτε θα προβλέπει κάτι τέτοιο το αναθεωρημένο άρθρο. Και ποιός σου είπε ότι η ίδρυση ΙΠ θα βελτιώσει τα ΔΠ.Αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση.Αν έλεγες θα βελτιωθεί η παιδεία εντάξει...Στο κάτω κάτω αν θέλουν να βελτιώσουν τα ΔΠ ας τα βελτιώσουν και ας συνεχίσουν να υπάρχουν.Τα ΙΠ θα δημιουργηθούν για αυτούς που θέλουν κάτι καλύτερο.Αν δεν μπορούν κανένα πρόβλημα.ΘΑ υπάρχουν και τα ΔΠ...:?
Belouxiotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Και στα ΔΠ οσοι πληρώνουν απ` την τσέπη τους (π.χ.νοίκι ...) δεν γουστάρουν να κάθονται 8 χρόνια.
Belouxiotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Και ποιός σου είπε ότι η ίδρυση ΙΠ θα βελτιώσει τα ΔΠ.Αυτά τα δύο δεν έχουν σχέση.Αν έλεγες θα βελτιωθεί η παιδεία εντάξει...Στο κάτω κάτω αν θέλουν να βελτιώσουν τα ΔΠ ας τα βελτιώσουν και ας συνεχίσουν να υπάρχουν.Τα ΙΠ θα δημιουργηθούν για αυτούς που θέλουν κάτι καλύτερο.Αν δεν μπορούν κανένα πρόβλημα.ΘΑ υπάρχουν και τα ΔΠ...:? Μα η αναγκαιότητα ίδρυσης ΙΠ πρόκύπτει απ` την πολιτική-ιδεολογική θέση οτι τα ΔΠ δεν γίνεται να βελτιωθούν πάνω απ` ότι είναι σήμερα και ώς εκ`τουτου την βελτίωση της παιδείας μπορούν να την φέρουν σε πέρας μόνο τα ΙΠ. Νόμίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία θέλει "κάτι καλύτερο" απ` την παιδεία, δεν αποτέλει δηλ θέληση κάποιων λίγων η βελτίωση. Επιπλέον το ζήτημα είναι το πως θα βελτιωθούν τα δημόσια, πράγμα που δεν λύνεται με την αναθεώρηση του 16.
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Μα η αναγκαιότητα ίδρυσης ΙΠ πρόκύπτει απ` την πολιτική-ιδεολογική θέση οτι τα ΔΠ δεν γίνεται να βελτιωθούν πάνω απ` ότι είναι σήμερα και ώς εκ`τουτου την βελτίωση της παιδείας μπορούν να την φέρουν σε πέρας μόνο τα ΙΠ. Νόμίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία θέλει "κάτι καλύτερο" απ` την παιδεία, δεν αποτέλει δηλ θέληση κάποιων λίγων η βελτίωση. ε ωραία αφού δεν γίνεται με ΔΠ ιδρύουμε ΙΠ.:|
omnislash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Στο κάτω κάτω αν θέλουν να βελτιώσουν τα ΔΠ ας τα βελτιώσουν και ας συνεχίσουν να υπάρχουν.Τα ΙΠ θα δημιουργηθούν για αυτούς που θέλουν κάτι καλύτερο.Αν δεν μπορούν κανένα πρόβλημα.ΘΑ υπάρχουν και τα ΔΠ ρε φίλε να σου πω γιατί νομίζεις ότι όσοι είναι στα ΔΠ πάνε για κωλοβάρεμα και για να περάσουν την ώρα τους.Υπάρχουν ατομα που τελειώνουν σε 5 χρόνια και πιάνουν δουλειά.Δε νομίζω ότι κάνεις λογικές συγκρίσεις.Σε ρώτησα αν σπουδάζεις και δεν πήρα απαντηση.Υποθέτω λοιπόν πως πχ ήθελες να περάσεις σε μαια σχολή υψηλής βάσης όπως η νομική και για κάποιον λόγο απέτυχες γι αυτό και βγάζεις φθόνο.Δε σου λέω ότι όλοι είναι φοιτητάρες όσoι βρίσκονται κεί αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να προοδεύσουν. Και ποιός σου είπε ότι η ίδρυση ΙΠ θα βελτιώσει τα ΔΠ. Τη σωστότερη κουβέντα την είπε ένας υπέρμαχος των IΠ.Πάλι καλά που είπες να καταργηθούν.Σκέψου κατι άλλο.Θες εσύ πχ να γίνεις γιατρός.Αλλά πρεπeι να έχεις βασικές γνώσεις βιολογίας και χημείας.Αν δεν τις έχεις δύσκολα προχωράς μετά.Και απο οτι βλέπω εσύ κόπτεσαι να γίνεις επιστήμονας.αλλά δυστυχώς φίλε μου δεν γινόμαστε όλοι επιστήμονες αλλοι γίνονται ξενοδοχειακοί υπάλληλοι ,άλλοι κλεινουν τραπέζια στα νυχτερινά κέντρα και άλλοι μεσίτες. Κανέις απο εσάς δε μου εξήγησε ακόμα πως τελικά τα ΙΠ θα καταπολεμήσουν την ανεργία των νέων επιστημόνων που φτάνει στο 25%.Και πόσοι από αυτούς κάνουν αυτό που σπούδασαν.Από το φίλο περιμένω την απάντηση αφού είναι ανίκανοι γι αυτό.Οι υπόλοιποι συμφωνείτε; +1 στα ιδιωτικα πανεπιστημια... τερμα στους αιωνιους φοιτητες Οι αιώνιοι φοιτητες εσένα που σε χαλάνε;Κοστίζουν μόνο το στυλό της εγγραφής τους.Μετά το 6ο έτος ούτε μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται ούτε σίτιση στέγαση.Αλλά κόμπλεξαρία ολέ να πούμε. ε ωραία αφού δεν γίνεται με ΔΠ ιδρύουμε ΙΠ. δεν τα καταργούμε τελείως τα ΔΠ να ησυχάσουμε;Πίανουν και χώρο; κάτι άλλο τώρα.Ο φίλος έχει λεφτά να παέι σε ιΠ.Μαγκιά του που λέει και ο ίδιος.Αν όμως ένας α΄΄λος φίλος δεν έχει λεφτά τι κάνει;Κάθεται και διαβάζει να μπει σε ΔΠ μου λέτε.Συμφωνώ.Αλλά τι ο filos 19 βγαίνει τότε ο έξυπνος και οι μη έχοντες ως ο μπιπ που δεν έχει άλλη επιλογή
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 δεν νομίζω οτι έχει σχέση το ένα με το άλλο Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ για το σχόλιό σου αναφορικά με το ότι η ίδρυση ΙΠ δε θα βελτιώσει τα ΔΠ και ότι το υπό αναθεώρηση άρθρο δε θα κάνει λόγο για βελτίωση των ΔΠ. Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτό το άρθρο, θα διαπιστώσει ότι ούτε και τώρα γίνεται κάποια αναφορά στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν τα ΔΠ. Για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, το Σύνταγμα και τα άρθρα του ορίζουν τις αρχές λειτουργίας του Ελληνικού κράτους. Τις αξίες και τους στόχους που θέτει. Τις ειδικές παραμέτρους για την επίτευξη των στόχων αυτών (π.χ. εν προκειμένω πόσα λεφτά δίνονται για την παιδεία, πού δίνονται, υπό ποιους όρους και συνθήκες) τις ορίζουν οι σχετικοί νόμοι του κράτους. Κάτι που διατυπώνεται ξεκάθαρα ΚΑΙ στο άρθρο 16 ως έχει σήμερα. Μη συγχέουμε έννοιες. Είναι εντελώς ανεξάρτητο το επιτακτικό αίτημα για βελτίωση του επιπέδου των Δημόσιων Πανεπιστημίων με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το να επιτραπεί στην Ελλάδα κάτι που επιτρέπεται σε όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε. δε μπορεί να συνδέεται με την αδήρητη ανάγκη να διορθωθεί η κατάσταση στα ΔΠ. Το να μπορεί ο Έλληνας να βρει, αν θέλει, αν μπορεί και αν του κάνει, αυτό που ΗΔΗ μπορεί να βρει σε πλείστες όσες χώρες της Ε.Ε., δεν έχει καμία σχέση με το αν θα πρέπει να ζητήσουμε οι φόροι μας, που δίνονται για την παιδεία, να αξιοποιηθούν καλύτερα. Και, βέβαια, όσο και να προσπαθούν ορισμένοι να υψώσουν τεχνητά τείχη, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην όσους θεωρούν θετική εξέλιξη την ίδρυση ΙΠ ως "πλουτοκράτες", "εαυτούληδες", "αδιάφορους για το ΔΠ" ή ό,τι άλλο απίθανο μπορούν να φανταστούν, αυτά τα κούφια διλλήματα πέφτουν στο κενό. Οι διαχωριστικές γραμμές είναι χρήσιμες σε εκείνους που, ελλείψει επιχειρημάτων, κοιτάνε να "μαντρώσουν" τους "δικούς τους", να θέσουν διλλήματα του στυλ "είσαι με εμάς ή με αυτούς" και άλλες τέτοιες αναχρονιστικές αφέλειες. Λες και οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν περάσει από ιδιωτικά σχολεία (δεν είμαι ένας από αυτούς), ιδιωτικά πανεπιστήμια (δεν είμαι ένας από αυτούς) ή ιδιωτικά νοσοκομεία (δεν είμαι ένας από αυτούς) είναι όλοι τους άξια τέκνα της πλουτοκρατίας, ντουβάρια χωρίς δράμι μυαλό, που δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους και τα σκορπάνε στους σκιτζήδες του ιδιωτικού τομέα που πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 omni, συνεχίζεις να λες άλλα αντί άλλων. Μέχρι να μου απαντήσεις πού στην ευχή είδες ότι ο πρώην πρωθυπουργός κος Κωνσταντίνος Σιμίτης είναι ο "νο 1 τεχνοκράτης" στη χώρα μας, λέω να σε αφήσω με τις όψιμες απορίες σου. Απλά, επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω ότι σε αυτό το απιθανολόγημα περί ανεργίας έχω ήδη απαντήσει επανειλλημένως σε προηγούμενα μηνύματα. Αν θελήσεις να το αμφισβητήσεις, ευχαρίστως να κάνω quote με ημερομηνία και ώρα.
omnislash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 ευχαρίστως να κάνω quote με ημερομηνία και ώρα. Για να σε δούμε λοιπόν. νο 1 τεχνοκράτης" αν το αλλάξω σε ένας από τους μεγαλύτερους πειράζει;Snoob μήπως είσαι λιγουλάκι ΝΔ;Να ξέρουμε και που ανήκει κομματικά ο καθένας. Αν όμως ένας α΄΄λος φίλος δεν έχει λεφτά τι κάνει; Απάντησε και εδώ αν μπορείς.
Belouxiotis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Snoob σώστα επισημαίνεις οτι το πρόβλημα των ΔΠ δεν είναι το αρ 16. Ακόμα θεωρώ οτι το πρόβλημα της τριτοβάθμιας δεν είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της. δεν ξέρω αν συμφωνείς? Και βέβαια πρέπει να παρέχεται σε κάθε έλληνα πολίτη ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσεις, δημόσια παιδεία και κατά τη γνώμη μου και δωρεάν έτσι ώστε να μήν αναγκάζεται να πηγαίνει σε χώρες του εξωτερικού. Το πρόβλημα με την αναθεώρηση, κατα τη γνώμη μου, είναι οτι το ελληνικό κράτος πετάει απο πάνω του αυτήν την ευθύνη ( που στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει) αποποιείται τον κοινωνικό του ρόλο και μετάφέρει την ευθύνη στους ιδιώτες. Μ` αυτόν τον τρόπο θεωρώ πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση απο αγαθό θα γίνει προνόμιο
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Σε ρώτησα αν σπουδάζεις και δεν πήρα απαντηση.Υποθέτω λοιπόν πως πχ ήθελες να περάσεις σε μαια σχολή υψηλής βάσης όπως η νομική και για κάποιον λόγο απέτυχες γι αυτό και βγάζεις φθόνο.Δε σου λέω ότι όλοι είναι φοιτητάρες όσoι βρίσκονται κεί αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να προοδεύσουν. Λοιπόν.Αν θες να ξέρεις πριν ανοίξεις το στοματάκι σου στην νομική περνούσα όποτε ήθελα αν είχα επιλέξει το πεδίο αυτό.Επέλεξα κάτι άλλο και πέρασα με 18500 μόρια.Αυτό για να μη μιλάς ως άσχετος που είσαι.Άλλωστε δεν το λέω μόνο εγώ... Τη σωστότερη κουβέντα την είπε ένας υπέρμαχος των IΠ.Πάλι καλά που είπες να καταργηθούν. Καλά ρε μεγάλε.Πότε είπα εγώ να καταργηθεί κάτι?Μήπως χρειάζεσαι καναν γιατρό και δεν το γνωρίζεις ακόμα?Στο λέω εγώ.Omnislash χρειάζεσαι ψυχίατρο!!!!!!!!! Κανέις απο εσάς δε μου εξήγησε ακόμα πως τελικά τα ΙΠ θα καταπολεμήσουν την ανεργία των νέων επιστημόνων που φτάνει στο 25%.Και πόσοι από αυτούς κάνουν αυτό που σπούδασαν.Από το φίλο περιμένω την απάντηση αφού είναι ανίκανοι γι αυτό.Οι υπόλοιποι συμφωνείτε; Όχι δεν θα το έλεγα αυτό.Κανείς φοιτητής δεν είναι ανίκανος.Άλλωστε κ εγώ φοιτητής είμαι κ δεν θα έλεγα τον εαυτό μου ποτέ ανίκανο όπως εσύ με αυτογνωσία θα μπορούσες να πεις.Τέλος πάντων. Οι αιώνιοι φοιτητες εσένα που σε χαλάνε;Κοστίζουν μόνο το στυλό της εγγραφής τους.Μετά το 6ο έτος ούτε μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται ούτε σίτιση στέγαση.Αλλά κόμπλεξαρία ολέ να πούμε. Ρε φίλε τίποτα δικό σου δεν θα πεις?Αυτή την καραμέλα κόψτην για λίγο.Τι θα πει δεν κοστίζουν?Έτσι βελτιώνεται η ανώτατη παιδεία?Με το να υπάρχουν τεμπέληδες 7 χρόνια φοιτητές? Να σου πω τι κοστίζουν: Ο φοιτητής που φοιτεί για 7 ή 8 χρόνια κατα 99% δεν γουστάρει την επιστήμη του.Γουστάρει καλή ζωή.Αν αυτοί απαγορευτούν από το πανεπιστήμιο τι θα κάνουν?ΘΑ πάνε να δουλέψουν(αναγκαστικά)Σιγά να μην τους ταίζουν οι γονείς τους μια ζωή.Ίσως κάποιοι πάλι να σοβαρεφτούν-φοβηθούν και να στροθούν. Πάντως θα υπάρχει βελτίωση.Γιατί εγώ δηλαδή να βλέπω κάθε μέρα στη σχολή μου ρεμάλια που το μόνο που κάνουν είναι οι διαδηλώσεις για δωρεάν παιδείακτλΕμένα με επηρεάζουν αρνητικά.Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε σφαγείο και όχι σε πανεπιστήμιο. Επίσης αισθάνεται κανείς εκει μέσα ότι δεν άξιζε όλη η προσπάθεια του στην τρίτη λυκείου αφού αλλιώς τα φανταζόταν και αλλιώς τα βρήκε.Εγώ πχ λέω κουράστηκα στην τρίτη για ποιόν λόγο?Για να έρθω μέσα έναν χώρο στον οποίο πας και βλέπεις όλα τα ρεμάλια με τους καφέδες στο χέρι ξαπλωμένοι σε μια καρέκλα και να βρίζουν τους πάντες?Αυτό προσπαθούσαμε όλοι 12 χρόνια. Αλλά ξέχασα εσυ είσαι ένας από αυτούς... δεν τα καταργούμε τελείως τα ΔΠ να ησυχάσουμε;Πίανουν και χώρο; Άσε τις βλακείες και πες τίποτα πιο σοβαρό.Αυτά λες και στη σχολή σου?Ε μάλλον.Δείχνεις το πνευματικό σου επίπεδ και κατα πόσο αξίζει κανείς να σου μιλάει.:oops: Α!Ξέχασα.Παίξε κανα world of warcraft γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο.Τουλάχιστον στη συζήτηση είσαι μάπα. Α παιδιά συγνώμη που του έδωσα έναν τόσο ήπιο χαρακτηρισμό αλλά δεν μπορούσα να εκφράσω το τι πραγματικά του αξίζει!
omnislash Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Εγώ δεν κατάλαβα τι σε νοιάζει ο άλλος που πίνει τον καφέ του έξω από το πανεπιστήμιο ή έξω από την αίθουσα.Πως σε επηρεάζει;Να πω ότι ερχόταν με το ζόρι την ώρα που κάνεις μάθημα ναι μαζί σου;Αλλά αν είναι έξω τι σε κόφτει εσένα. Όχι δεν θα το έλεγα αυτό.Κανείς φοιτητής δεν είναι ανίκανος Δε μου απάντησες όμως πως εσύ θα βρεις πιο εύκολα δουλειά με τα ΙΠ.
Filos19 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2007 Εγώ δεν κατάλαβα τι σε νοιάζει ο άλλος που πίνει τον καφέ του έξω από το πανεπιστήμιο ή έξω από την αίθουσα.Πως σε επηρεάζει;Να πω ότι ερχόταν με το ζόρι την ώρα που κάνεις μάθημα ναι μαζί σου;Αλλά αν είναι έξω τι σε κόφτει εσένα. Πάλι τα ίδια...Ποιός σου είπε εσένα ότι δεν έρχονται και μέσα στην αίθουσα.Σε κάθε μάθημα θα υπάρχουν καμια 10αριά άτομα που θα πίνουν καφέ. Ρε συ απορώ πατάς καθόλου στο πανεπιστήμιο ή πρέπει να σου πω τι γίνεται στο τμήμα σου?Μέχρι που θα φτάσεις?Δεν πας καλύτερα 1η δημοτικού να μάθεις να συζητάς? δεν σου απαντώ στην ερώτηση σου γιατί δεν αξίζει... Έχεις πολλά στερεότυπα στο κεφάλι σου και αντε να βγούν.Τέλος πάντων καλά κρασιά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.