Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

edit:Αχ αυτό που περιγράφεις ήταν και αυτό ακριβώς που μου άρεσε στην κατάληψη...Κόσμος' date=' κουβέντα, εκδηλώσεις το βράδυ,κουβέντα με τους καθηγητές....Γιατί αυτό να μην γίνεται και οταν λειτουργεί κανονικά η σχολή??Γιατί να μην συνδιάζεται??[/quote']

Ναι ωραία ήταν… Πας και γνωρίζεις κόσμο. Παιχνίδια, προβολή ταινιών, μουσική. Από όλα. Όταν λειτουργεί κανονικά η σχολή άστα να πάνε, όλοι απόμακροι είναι…

Δίκιο έχεις και το πόσα άτομα πατάνε στην σχολή. Τα πρωινά 8-10 δεν πατάει κανένας (ούτε και εγώ). Αλλά μετά τις 12 εμφανίζετε κόσμος. Μερικές θεωρίες μαζεύουν φοιτητές και άλλες όχι. Για μένα προσωπικά θεωρώ το μάθημα με διαφάνειες τρομερά βαρετό και κουραστικό… Συνήθως σε κάτι τέτοια έρχεται ελάχιστος κόσμος.

Όσο για τις κλοπές περιστατικό πριν 5 χρόνια περίπου, μέρα μεσημέρι με το ΤΕΙ γεμάτο κόσμο, λόγω εξεταστικής, κατά της 2 η ώρα κάποιοι ξάφρισαν ολόκληρο εργαστήριο… Άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και το άδειασαν. Κανένας δεν πήρε χαμπάρι!!! Security δεν ξέρω αν υπήρχε τότε…

Όσον αφορά της φασαρίες και τους βάνδαλους που τα σπάνε όλα και δέρνουν κόσμο, και κάνανε γενικά πολλές φασαρίες κατά τις φοιτητικές διαδηλώσεις οι πιο πολλοί (για να μην πω όλοι) δεν είναι καν φοιτητές… Είναι τα ίδια άτομα που τα σπάνε στα γήπεδα, τα σπάνε σε όποια διαδήλωση γίνει…

Γενικά η αστυνομία ξέρει ποιοι είναι αλλά τόσα χρόνια κάνει τα στραβά μάτια. Πιάνουν κάποιους και με την αύριο τους αφήνουν ελεύθερους... Από πολύ παλιά θυμάμαι που σπάγανε το Πολυτεχνείο κάθε χρόνο… Σε τέτοιες περιπτώσεις ας μπει η αστυνομία μέσα… κανένα πρόβλημα. Δεν είναι ανάγκη να καταργηθεί εντελώς το φοιτητικό άσυλο. Ας επιτρέπετε να καταργείτε μόνο για τέτοιες περιπτώσεις. Αν καταργηθεί εντελώς, τότε οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αγωνιστούν! Ότι θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση θα περνάει όποιον νόμο θέλει με το έστι θέλω.

InsomniaK στην Δανία που είναι κάτι παιδιά με Erasmus έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στην σχολή τους, στα εργαστήρια μέσα, έχουν κάρτα ατομική και χτυπάνε κάρτα που λέμε και μπαίνουν. Και νομίζω ότι στα εργαστήρια μου είχε πει ότι υπάρχουν κάμερες… Όλα είναι στην εντέλεια, ολοκαίνουργια κτίρια, new pc και άψογες συνδέσεις internet. Τέλειες βιβλιοθήκες…

Λαμία η Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ είναι για το κοινό 9(ισως και 10)-2 και μετά 4-8 (αλλά μπορεί να είναι και 4-6). Δεν παίρνω όρκο για της ώρες αλλά έτσι θυμάμαι… Αλλά και πάλι δεν πατάνε και πολλά άτομα. Εντάξει δεν είναι και τέλεια βιβλιοθήκη που μπορείς να βρεις ότι θες, αλλά μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ας καταθέσω τη μικρή μου εμπειρία. Έχω τελειώσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, ωστόσο εδώ και 2+ χρόνια ζω στο εξωτερικό και έχω ακόμα σχέση με πανεπιστήμια.

Οι ανοιξιάτικες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις έγιναν με σκοπό τη μη αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στην τριτοβάθμια, με σκοπό τον περιορισμό βασικών αρχών της ακαδημαϊκής ζωής, που σωστά υπάρχουν στον υφιστάμενο νόμο.

Ο ρόλος του της παιδείας εκφράζεται εξαιρετικά σε αυτό το άρθρο (παλιότερα υπήρχε μία άλλη έκδοση του που μου άρεσε περισσότερο), όπως μπορείτε να παρατηρήσετε ο συγγραφέας αναφέρεται γενικά στην παιδεία, η οποία ξεκινάει από τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού.

Παλιότερα είχα γράψει με απλά παραδειγματάκια από που πηγάζουν για εμένα αυτά τα, κοινωνικά στην ουσία τους, προβλήματα βίας που αναφέρονται παραπάνω από τους υπόλοιπους χρήστες.

Και αντί να θεσπιστεί ένα πλαίσιο το οποίο να καλλιεργεί τον άνθρωπο, ως άτομο και μέλος του συνόλου, αναλώνονται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της έλλειψης παιδείας (καλύτερη περιφρούρηση, μπάτσοι, λουκέτα, κάγκελα). Αυτό ΔΕΝ είναι τρόπος σκέψης που αρμόζει στο οποιοδήποτε φορέα παιδείας, τα πανεπιστήμια είναι πηγές γνώσης, έμπνευσης, κοινωνικοποίησης, ανταλλαγής απόψεων, συζήτησης, χαβαλέ, ζωής γενικότερα.

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που κάποιος πρέπει να πάει στο ιδιωτικό γυμναστήριο και όχι στου πανεπιστημίου, γιατί να πάει στην τάδε καφετέρια και όχι στο κυλικείο της σχολής, γιατί να πάει σε (πανεπστημιακό???) φροντιστήριο και όχι στη βιβλιοθήκη να ζητήσει τη βοήθεια του συναδέλφου του που πέρασε το συγκεκριμένο μάθημα ή ακόμα καλύτερα στον ίδιο τον διδάσκοντα...

Και μην ξαναρχίσει η ιστορία, ο Έλληνας είναι έτσι ή αλλιώς ή ο τοίχος είναι βαμμένος ροζ και με σύνθημα Λευτεριά στη Β. Μύκονο και δεν εμπνεόμαστε να είμαστε εκεί μέσα, αυτή η μοιρολατρική στάση ζωής δεν μπορεί να συνδεθεί με τον τρόπο σκέψης και ανάπτυξης της προσωπικότητας που αρμόζει σε (ακαδημαϊκούς) πολίτες. Δε σου αρέσει κάτι, προσπάθησε ως άτομο και ως μέλος του συνόλου να το βελτιώσεις!

Ευτυχώς ο νόμος που διαίπει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, δίνει πάρα πολλές αρμοδιότητες και δυνατότητες στους φοιτητές, είναι στο χέρι σας (πια) να τις χρησιμοποιήσετε (για λεπτομέρειες 1. ανατρέξτε στις βιβλιοθήκες των σχολών σας, υπάρχει ο νόμος πλαίσιο, 2. ψάξτε στο ίντερνετ για το σύστημα αποφάσεων της ΕΕ στα θέματα παιδείας (και γενικότερα) θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι ποτέ κανένας έλληνας φοιτητής δεν έχει συμμετάσχει επίσημα σε αυτά τα όργανα, που στέλνουν στην Ελλάδα αυτές τις "κακές" αποφάσεις για να την υποδουλώσουν...).

Δε συνεχίζω, διότι θα κατηγορηθώ για προσηλυτισμό, απλά σκεφτείτε τι θέλετε από το "χώρο" που παιρνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας και απαιτήστε το.

Δημοσ.
Δε συνεχίζω, διότι θα κατηγορηθώ για προσηλυτισμό, απλά σκεφτείτε τι θέλετε από το "χώρο" που παιρνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας και απαιτήστε το

Αυτό ακριβώς γίνεται! Απαιτούν αυτό που θέλουν με τις καταλήψεις... Το τραγικό είναι ότι αυτό που θέλει η πλειονότητα δεν συμβαδίζει με τις αρχές της παιδείας και της μάθησης... Και αυτοί που θέλουν το αντίθετο φοβούνται η βαριούνται να μιλίσουν... Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε συνέλευση για να αποφασιστεί κατάληψη αλλά φαντάζομαι, και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εσείς, ότι θα επικρατεί καθεστώς τρόμου αν σηκωθεί κάποιος και εκφραστεί κατά της κατάληψης.... Κανω λάθος?

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς γίνεται! Απαιτούν αυτό που θέλουν με τις καταλήψεις... Το τραγικό είναι ότι αυτό που θέλει η πλειονότητα δεν συμβαδίζει με τις αρχές της παιδείας και της μάθησης... Και αυτοί που θέλουν το αντίθετο φοβούνται η βαριούνται να μιλίσουν... Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε συνέλευση για να αποφασιστεί κατάληψη αλλά φαντάζομαι, και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε εσείς, ότι θα επικρατεί καθεστώς τρόμου αν σηκωθεί κάποιος και εκφραστεί κατά της κατάληψης.... Κανω λάθος?

Όχι φίλε μου, Δημοκρατία έχουμε, κανένας δεν φοβάται κανέναν! Μην παρασύρεστε από αυτά που έλεγε η TV. Υπέρ της κατάληψης, αλλά και στην κατάληψη δεν συμμετείχαν μόνο αναρχικοί όπως λέγανε στην TV, που πήγαιναν από συνέλευση σε συνέλευση και τέτοια… Ακριβώς το αντίθετο! Συμμετείχαν και φοιτητές ψηφοφόροι της ΔΑΠ.

Άλλο ήθελα να πω και αλλού κατέληξα. Προσωπικά στην πρώτη συνέλευση αγανάκτησα από τα κομματικά που λέγανε και σηκώθηκα επιδεικτικά και έφυγα, και ας με κοιτάγανε περίεργα κάτι κομματόσκυλα που κάθονταν στην πόρτα.

Και στην άλλη συνέλευση που αποφασίστηκε πότε θα γίνει η κατάληψη, μόνο ναι δεν ψήφισα… (Και όπως βλέπετε ζω ακόμα και ποστάρω:D) .

Και αυτό όχι γιατί συμφωνώ με αυτά που θέλουν να περάσουν με τον νόμο, μιας και για να τα περάσουν αυτά θα πρέπει να κάνουν άλλες αλλαγές πρώρα (άποψή μου, αλλαγές που κοστίζουν), αλλά γιατί καταρχήν θεώρησα ότι δεν θα είχε συμμετοχή η κατάληψη και όλοι θα φεύγανε Αθήνα, και ξαφνικά θα ξανάνοιγε η σχολή και θα γράφαμε μαθήματα χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί… (αλλά έκανα λάθος σε αυτό μια και ερχόταν πολύς κόσμος στην κατάληψη). Αν και της τελευταίες μέρες είχε ερημώσει το ΤΕΙ μετά την τελευταία συνέλευση… Και κατά δεύτερον επειδή είμαστε εντελώς άχρηστοι σαν φοιτητές και κυρίως αυτοί που είναι και καλά αγωνιστές, και θα γράψουμε μια εξεταστική μόνο, ενώ αλλού που κάνανε κανά μήνα κατάληψη πριν από εμάς θα δώσουν 2!

Δημοσ.

@insomniaK

Φίλε μου δεν έχω κάτι να προσθέσω στα γραφόμενα σου...Συμφωνώ απόλυτα ότι αυτές είναι οι βαθύτερες αιτίες της όλης κατάστασης...Και όλα τα άλλα δεν είναι παρά επιφανειακές λύσεις που προσπαθούν να διορθώσουν τις συνέπειες και όχι να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του...Μακάρι κάποια μέρα να αλλάξει η όλη νοοτροπία της παιδείας...Να βρεθεί 1 τρόπος...Μέχρι τότε δυστυχώς από αυτά τα ημίμετρα κρεμόμαστε..

(λινκ απτο filosofia.gr!:grin::grin::grin:)

Δεν καταλαβαίνω το λόγο που κάποιος πρέπει να πάει στο ιδιωτικό γυμναστήριο και όχι στου πανεπιστημίου, γιατί να πάει στην τάδε καφετέρια και όχι στο κυλικείο της σχολής, γιατί να πάει σε (πανεπστημιακό???) φροντιστήριο και όχι στη βιβλιοθήκη να ζητήσει τη βοήθεια του συναδέλφου του που πέρασε το συγκεκριμένο μάθημα ή ακόμα καλύτερα στον ίδιο τον διδάσκοντα...
όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι υπάρχει και η ελπίδα να γίνουν καλύτερες οι σχολές,χάρη στους φοιτητές...

Καλή σου επιτυχία εκεί στα ξένα..Εγώ τώρα μπήκα στο χορό των μεταπτυχιακών!

@Steven

Φίλε μου καλά κάνουν και διεκδικούν,το θέμα είναι τι,με ποια κίνητρα και με ποιο τρόπο το διεκδικούν...Γιατί όταν έχεις 5-6 κομματόσκυλα που παπαγαλίζουν τη γραμμή του όποιου κόμματος,οι διεκδικήσεις τους εξυπηρετούν πολύ περισσότερο τη βόλεψη τους παρά το καλό του πανεπιστημίου και η μόνη τους επαφή με την πανεπιστημιακή πραγματικότητα είναι η θητεία τους στα τραπεζάκια τότε τπτ δεν μπορεί να γίνει σωστά...Και όταν οι άλλοι είναι πολυ φυγόπονοι ή πολύ βολεμένοι για να αντιδράσουν, αυτοί οι 5-6 κάνουν το κουμάντο...

Και ο αγώνας γίνεται κάθε μέρα,στα πιο απλά πράγματα,στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής,από εκεί ξεκινάνε όλα...

Οχι κάναμε 1 κατάληψη, παμε τωρα διακοπές και ας χασαν οι άλλοι την εξεταστική τους,τι πειράζει...Αυτό ΔΕΝ είναι αγώνας...

Αλλά όταν έχεις τα κόμματα μες στις σχολές τι να περιμένεις...

Και σε μας ήσουν ελεύθερος να ψηφίσεις αυτό που ήθελες,δεν σου λέγαν κάτι ούτε έπεσε ξύλο,όχι ότι δεν κόβαν και ποιος ψήφισε τι βέβαια...

Η κατάσταση ήταν όπως περιέγραψε η Melissa...Και η κουβέντα δυστυχώς αναλωνόταν σε παραταξιακές κόντρες...

Δημοσ.
Απλά πράγματα... κάντε κατάληψη για να παραπονεθείτε και να δώσετε και εσείς 2... :D

Αυτό πρέπει να γίνει στα χαλαρά… Και με την μια μόλις αρχίσουμε κατάληψη θα μας δώσουν και σε εμάς διπλή εξεταστική.

Draculina ναι δυστυχώς αυτό γινόταν… Χαλάγανε τον «αγώνα» βάζοντας τα πολιτικά… και τα συμφέροντας τους… Κάνανε να φανεί ότι ο αγώνας ήταν του ΚΚΕ και όχι όλων των φοιτητών.

Και τώρα οι υποτιθέμενοι αγωνιστές δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να δώσουμε 2 εξεταστικές όπως όλοι, μιας και αυτό δεν είναι γραμμή από το κόμμα τους…

Δημοσ.

Έχω 2 φίλους που είναι καθηγητές στο ΤΕΙ Αθήνας και ξέρω πως το βρήκαν όταν έληξε η κατάληψη. Αλλά δεν πειράζει, αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν. Μετά θα παραπονιούνται ότι δεν δίνει λεφτά το κράτος και δεν έχουν κτήρια και εξοπλισμό γιά να κάνουν σωστά τα μαθήματά τους. :evil:

Δημοσ.
Αυτό πρέπει να γίνει στα χαλαρά… Και με την μια μόλις αρχίσουμε κατάληψη θα μας δώσουν και σε εμάς διπλή εξεταστική.

Draculina ναι δυστυχώς αυτό γινόταν… Χαλάγανε τον «αγώνα» βάζοντας τα πολιτικά… και τα συμφέροντας τους… Κάνανε να φανεί ότι ο αγώνας ήταν του ΚΚΕ και όχι όλων των φοιτητών.

Και τώρα οι υποτιθέμενοι αγωνιστές δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα για να δώσουμε 2 εξεταστικές όπως όλοι' date=' μιας και αυτό δεν είναι γραμμή από το κόμμα τους…[/quote']

Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου Melissa_virus, και το γεγονός ότι αισθάνομαι ακριβώς τα ίδια πράγματα με έχει κάνει να σε συμπαθήσω πολυ! :grin:

Γράφε και απάντα εσύ όμως γιατί εγώ βαριέμαι λίγο! Μάλλιασε η γλώσσα μου να μιλάω για την κατάληψη! Άντε, πάω για κούρεμα... :grin:

Δημοσ.

Thanks CHRIS_MALL.

Πολύ κάφροι όποιοι τα κάνανε όλα αυτά… Ευτυχώς σε εμάς πήγαν όλα καλά. Κάθε πρωί και βράδυ ο security έκανε καταγραφή ζημιών που ευτυχώς δεν υπήρχαν (Μόνο μία πόρτα τουαλέτας βάψανε, και την κάνανε όλη σαν να είναι με τούβλα). Και ότι θέλανε να ζωγραφίσουν το κάνανε σε καμβά επάνω.

Δεν υπήρχε πρόσβαση σε αίθουσες ούτε σε γραφεία. Και φυσικά δεν έγινε διάρρηξη όπως είδα στις photos…Φοιτητές να σου τύχουν…

Ρίξτε μια ματιά.

dsc01592tz2.th.jpg

dsc01611xe9.th.jpg

dsc01638fq3.th.jpg

Δημοσ.

Ήθελα να'ξερα μόνο,όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές των καταλήψεων που γάβγιζαν πριν λίγο καιρό που είναι τώρα??????Μάλλον σε καμμιά παραλία και θα παίζουν ρακέτες................:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...