Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πες ένα.μη γενικέυεις.αυτό που βλέπω σε εσένα snoob είναι ότι φοβασαι μήπως η κορούλα δεν έχει τα φοντα να περάσει σε ΔΠ και λες ας υπάρχει και μια εναλλακτική λύση γιατί ως γνωστόν τα παιδιά των Ελλήνων πρέπει να γίνουν επιστήμονες.

Νομίζω ότι ακόμα και χωρίς παράδειγμα, η φράση "πολλά σουβλατζίδικα κλείνουν", στέκει αρκετά από μόνη της. Δεν πιστεύω να συνεχίζουν αιώνια τη λειτουργία τους όλα τα σουβλατζίδικα που έχουν ανοίξει παγκοσμίως.

Πέρα από αυτό το σχετικό σχόλιο, θα ήθελα να ρωτήσω πού ακριβώς κολλάει η "μομφή" που έχω σημειώσει με bold, με την αναθεώρηση του α.16. Δηλαδή αυτός που θέλει, λόγω προσωπικής ματαιοδοξίας (λέμε τώρα) να κάνει την κόρη του επιστήμονα δε θα την κάνει άμα θέλει στη Ρουμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία?

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

@ Dark: εγώ είμαι υπέρ της εξυγίανσης των ΔΠ. Αν μου εξηγήσεις τώρα, τι σχέση έχει η ίδρυση ΙΠ με την εξυγίανση των ΔΠ, θα σου είμαι υπόχρεος.

@ omni: το βρήκες. Την έκοψα την 14 μηνών κόρη μου ότι δε λέει καλά "μπαμπά" και πιάνω πόρτα από τώρα, ώστε σε 16 με 17 χρόνια να βρω που θα τη στείλω πανεπιστήμιο. Τα θέλεις και τα λες αυτά, ή σου ξεφεύγουν, σαν εκείνο το αμίμητο με τη γυναίκα που πρέπει να έρθει σε οργασμό για να συλλάβει;

Παιδιά, αν είναι να κάνουμε σοβαρή κουβέντα, ευχαρίστως. Αν είναι να λέμε ό,τι να' ναι για να "απαντήσουμε" πείτε το, να πάω να δω καμιά ταινιά.

Δημοσ.
να κάνει την κόρη του επιστήμονα δε θα την κάνει άμα θέλει στη Ρουμανία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία?

Οχι πολλοί απο αυτούς το σκέφτονται και τελικά τα τεμπελόσκυλα βλαστάρια τους καταλήγουν στα ΙΕΚ(όχι όμως στις πολύ ωραίες σχολές γραφιστικής,αρτποιιας μαγειρικής που έχουν στα ΙΕΚ) για να πουν και αυτοί ότι γίναν λογιστές (αχα χα) manager(ουαχαχα) και άλλα.Γιατί αλλο να στείλεις 18 χρονών καλομαθημένο πλουσιόπαιδο στο εξωτερικό και άλλο να το χεις δίπλα σου.Και σου λέώ το άλλο.Κατάργησε το Δοαταπ και το ΙΔΒε να μην μπορέι πλέον ο άλλος να στέλνει τα παιδιά του στο εξωτερικό.Και επαναλαμβάνω.Ο Ελληνας που σπουδάζε MIt GeorgeTec όταν τελειώσει δεν επιστρέφει εδώ αλλά κάθεται εκεί.

Συνεπώς όσοι θέλουν να γίνουν ΙΑΕΙ το κάνουν γιατί απέτυχαν να δουν τα βλαστάρια τους να εισέρχονται σε ελληνικό ΑΕΙ.Βγαίνει το κόμπλεξ τους.

να πάω να δω καμιά ταινιά.

Ναι καλύτερα δες καμιά ταινία

Δημοσ.
@ Dark: εγώ είμαι υπέρ της εξυγίανσης των ΔΠ. Αν μου εξηγήσεις τώρα, τι σχέση έχει η ίδρυση ΙΠ με την εξυγίανση των ΔΠ, θα σου είμαι υπόχρεος.

Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. Αν η Ολυμπιακή π.χ. διατηρούσε την αποκλειστικότητα στα εσωτερικά δρομολόγια υπήρχε ποτέ περίπτωση να κλείσει? Μιλάμε για μια τραγική περίπτωση κακοδιαχείρησης μιάς και κατάφεραν με μαγαζί γωνία να μπούν τόσο μέσα. Η ΔΕΗ δηλαδή πως καταφέρνει σε μια χώρα με τόσα ανυπέρβλητα προβλήματα να μην έχει προβλήματα προσφέροντας ενέργεια σε τιμές από τις χαμηλώτερες της Ευρώπης?

Αντίθετα με την έλευση π.χ. της Aigean διαμορφώθηκε μια κατάσταση όπου το καταναλωτικό κοινό αδιαφόρησε για την Ολυμπιακή, η οποία στο τέλος θα πουληθεί σε κάποιους που έχουν το μαγικό ραβδάκι το οποίο ο Ελληνας δημόσιος υπάλληλος με την μία το χάνει. Αν δεν υπήρχε η Aigean η Ολυμπιακή με τον ένα τρόπο ή με τον άλλον θα έπρεπε να βρεί τον τρόπο για να γίνει κερδοφόρα.

Όταν σε 20 χρόνια από τώρα παγιωθεί στην αντίληψη του Έλληνα πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι κάτι στο οποίο μόνο αν πληρώσεις κάνεις την δουλειά σου (όπως τώρα με τα φροντιστήρια) τότε να δούμε που θα βρίσκονται τα ΔΠ και άν θα έχουν μείνει στάσιμα ή όχι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Με αποστόμωσες. Εγώ που θέλω να δω τα ΙΑΕΙ, είναι γιατί το ξέρω ότι η κόρη μου σε 18 χρόνια δε θα μπει στο δημόσιο πανεπιστήμιο.

Τελικά, τα θέλεις και τα λες.

Πες το ότι δε θέλεις να βγαίνει κανείς στο εξωτερικό. Τι ατυχία για σένα που εδώ και 26 χρόνια η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κρίμα. Δοκίμασε πάλι του χρόνου.

Δημοσ.

Ναι! Γιατί η ολυμπιακή είχε τα ίδια προβλήματα πριν, δεν ήρθε η Aegean να της φάει τα δρομολόγια. Αν νομίζεις ότι η ολυμπιακή τα τελευταία χρόνια χρωστάει, ξαναδιάβασε λίγο για το θέμα. Η κακοδιαχείριση έφαγε την Ολυμπιακή και όχι η Aegean. Το ίδιο γίνεται και στα περισσότερα πανεπιστήμια.

• Super Moderators
Δημοσ.
Θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. Αν η Ολυμπιακή π.χ. διατηρούσε την αποκλειστικότητα στα εσωτερικά δρομολόγια υπήρχε ποτέ περίπτωση να κλείσει? Μιλάμε για μια τραγική περίπτωση κακοδιαχείρησης μιάς και κατάφεραν με μαγαζί γωνία να μπούν τόσο μέσα. Η ΔΕΗ δηλαδή πως καταφέρνει σε μια χώρα με τόσα ανυπέρβλητα προβλήματα να μην έχει προβλήματα προσφέροντας ενέργεια σε τιμές από τις χαμηλώτερες της Ευρώπης?

Αντίθετα με την έλευση π.χ. της Aigean διαμορφώθηκε μια κατάσταση όπου το καταναλωτικό κοινό αδιαφόρησε για την Ολυμπιακή, η οποία στο τέλος θα πουληθεί σε κάποιους που έχουν το μαγικό ραβδάκι το οποίο ο Ελληνας δημόσιος υπάλληλος με την μία το χάνει. Αν δεν υπήρχε η Aigean η Ολυμπιακή με τον ένα τρόπο ή με τον άλλον θα έπρεπε να βρεί τον τρόπο για να γίνει κερδοφόρα.

Όταν σε 20 χρόνια από τώρα παγιωθεί στην αντίληψη του Έλληνα πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι κάτι στο οποίο μόνο αν πληρώσεις κάνεις την δουλειά σου (όπως τώρα με τα φροντιστήρια) τότε να δούμε που θα βρίσκονται τα ΔΠ και άν θα έχουν μείνει στάσιμα ή όχι.

Εντελώς άστοχο το παρέδειγμά σου. Η Ολυμπιακή ήταν καραχρεωμένη ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ εμφανιστεί η Aegean. Και η φόλα δεν ήρθε τόσο από τις πτήσεις εσωτερικού, αλλά εξωτερικού (όταν πέταγε δυο φορές την εβδομάδα Αυστραλία με άδεια αεροπλάνα, λ.χ.). Τι να κάναμε; Να κλείναμε όλες τις εταιρίες του κόσμου;

Εδώ τη χρηματοδοτεί το κράτος, ενώ είναι συνέχεια στο κόκκινο, η Ε.Ε. μας βάζει χέρι για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις, κι εμείς συνεχίζουμε. Προσλήψεις, συμβασιούχοι, κτλ. Η Aegean φταίει που η Ολυμπιακή έχει τόσο προσωπικό όσο τρεις ιδιωτικές αεροπορικές;

Η ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα; Όποτε έχει έλλειμα, σου βαράει και μια αύξηση. Την οποία την πληρώνεις, γιατί αλλιώς ανάβεις κεράκι. Κι όποτε απεργούν, σου κατεβάζουν και τους διακόπτες, γιατί προφανώς είναι χωράφι τους η ηλεκτρική ενέργεια. Με τάσεις που εμφανίζουν ροή καρδιογραφήματος, δεν έχει πρόβλημα; Δεν είναι στο αίσχος της Ολυμπιακής; Πιθανόν, αλλά μην υπερβάλλουμε ότι είναι ενεργειακή υπερδύναμη, όταν πληρώνουμε χρυσό το ηλεκτρικό που εισάγουμε από Αλβανία και Βουλγαρία.

Είναι πρωτοφανές να λέμε ότι επειδή η κατάσταση στα ΔΠ δεν είναι καλή, θα απαγορεύσουμε τη λειτουργία ΙΠ μέχρι να στρώσει.

Δημοσ.

Τι πληρώνεις χρυσό Snoob? To ξέρεις πως εσύ σαν οικιακός καταναλωτής πληρώνεις την κιλοβατώρα κάτω του κόστους παραγωγής, ειδικά στα νησιά? Μην ρωτάς πως γίνεται αυτό γιατί δεν είναι του παρόντος, αλλά έτσι είναι.Όσο για την τιμή της κιλοβατώρας πές μου μια χώρα που να είναι φθηνότερα χωρίς να έχει πυρηνικά. Πές μου την τελευταία φορά που έριξε διακοπτες η ΔΕΗ λογω απεργίας, γιατί αρχίζουμε και λέμε ότι θέλουμε πια.

Και για την Ολυμπιακή, ναί, ήταν υπερχρεωμένη, αλλά και πάλι σου λέω πως αυτό οφειλόταν στην κακοδιαχείρηση η οποία σίγουρα θα μπορούσε να διορθωθεί αν υπήρχε κάτι που λείπει σε αυτόν τον τόπο, ΒΟΥΛΗΣΗ. Τώρα ας φάνε την πίτα οι ιδιώτες και R.I.P ολυμπιακή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί δεν είναι του παρόντος; Επειδή η τιμή που δίνει είναι επιδοτούμενη; Και ποιος την επιδοτεί; Μήπως το κράτος; Πού τα βρίσκει τα λεφτά; Μήπως από τους φόρους; Τους φόρους ποιος τους πληρώνει;

Καλά, για την Ολυμπιακή, αφού ξεχνάμε την Aegean (μου αρέσει η ευελιξία στην αλλαγή πλεύσης) τώρα λέμε για πολιτική βούληση και άλλα ωραία.

Και ρωτάω: ο ιδιώτης φταίει, που οι κυβερνήσεις βολεύανε τους δικούς τους στην Ολυμπιακή; Ο ιδιώτης φταίει, που οι καθηγητές σου στέλνουν το βοηθό για μάθημα (αν δεήσεις να πατήσεις στην παράδοση); Ο ιδιώτης φταίει, που όποτε δε μας γουστάρουν οι πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, τραβάμε κι από ένα λουκέτο, και μετά τρέχουμε να συμπληρώσουμε ώρες για να μη χαθεί η εξεταστική;

Αφήστε, παιδιά, έχει πάψει να είναι αστείο το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Πιάστε μια θέση και υποστηρίξτε την μέχρι τέλους.

Τα λέμε αύριο, υπόσχομαι να διαβάσω όλα τα μηνύματα και να απαντήσω.

Δημοσ.
Γιατί δεν είναι του παρόντος; Επειδή η τιμή που δίνει είναι επιδοτούμενη; Και ποιος την επιδοτεί; Μήπως το κράτος; Πού τα βρίσκει τα λεφτά; Μήπως από τους φόρους; Τους φόρους ποιος τους πληρώνει;

Καλά, για την Ολυμπιακή, αφού ξεχνάμε την Aegean (μου αρέσει η ευελιξία στην αλλαγή πλεύσης) τώρα λέμε για πολιτική βούληση και άλλα ωραία.

Και ρωτάω: ο ιδιώτης φταίει, που οι κυβερνήσεις βολεύανε τους δικούς τους στην Ολυμπιακή; Ο ιδιώτης φταίει, που οι καθηγητές σου στέλνουν το βοηθό για μάθημα (αν δεήσεις να πατήσεις στην παράδοση); Ο ιδιώτης φταίει, που όποτε δε μας γουστάρουν οι πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, τραβάμε κι από ένα λουκέτο, και μετά τρέχουμε να συμπληρώσουμε ώρες για να μη χαθεί η εξεταστική;

Αφήστε, παιδιά, έχει πάψει να είναι αστείο το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Πιάστε μια θέση και υποστηρίξτε την μέχρι τέλους.

Τα λέμε αύριο, υπόσχομαι να διαβάσω όλα τα μηνύματα και να απαντήσω.

Snoob, μου αρέσει που κάθομαι, γράφω και απορώ αν κάθεσαι να διαβάσεις προσεκτικά πρίν απαντήσεις.

Όταν έφερα το παράδειγμα της Ολυμπιακής σας ρώτησα συμπερασματικά αυτό:

Βάλε εσύ όπου τριτοβάθμια εκπαίδευση τις αερομεταφορές στην Ελλάδα και κάνε τις απαραίτητες συγκρίσεις. Τώρα αν εσένα σου φαίνεται τόσο άσχετη η βούληση της πολιτείας με την διακυβέρνηση της χώρας τότε εγώ τι να πω.

Όσο για την ΔΕΗ, να σου απαντήσω εν τάχει πως οι μεγάλοι καταναλωτές εκτός από την καταναλισκούμενη ενέργεια πληρώνουν σε αναλογα ποσά και την διαθεσιμη παροχή ισχύος από το δίκτυο. Αλλά ακόμα και απο φόρους να επιχορηγείται εμένα μια χαρά μου ακούγεται γιατί υποτείθεται πως σε αυτή την χώρα ο καθένας πληρώνει τον φορο που του αναλογεί. Από μια τέτοια κατανομή κερδισμένος βγαίνει ο οικονομικά ασθενέστερος, και αυτό είναι το νοήμα ύπαρξης των ΔΕΚΟ.

Δημοσ.

johnnyestia, μη συγκρίνεις με τα φροντιστήρια...

Σύγκρινε τα ιδιωτικά λύκεια με τα δημόσια σε παρακαλώ και πες μου: Υποβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία εξ αιτίας των ιδιωτικών;

Όχι φυσικα...

Πες μου γενικά με ποιον αρνητικό τρόπο επηρεάζουν τα ιδιωτικά σχολεία τα δημόσια.

Δημοσ.
johnnyestia, μη συγκρίνεις με τα φροντιστήρια...

Σύγκρινε τα ιδιωτικά λύκεια με τα δημόσια σε παρακαλώ και πες μου: Υποβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία εξ αιτίας των ιδιωτικών;

Όχι φυσικα...

Τώρα πως θέλεις να σου απαντήσω από την στιγμή που τα ιδιωτικά λύκεια υπήρχαν από τότε που δημιουργηθήκαν και τα δημόσια? Μπορεί να ήταν και χειρότερα, ξέρω εγω...

Αλλά....

Πες μου γενικά με ποιον αρνητικό τρόπο επηρεάζουν τα ιδιωτικά σχολεία τα δημόσια.

Πριν από 30 χρόνια που ο αυτοσκοπός κάθε παιδιού και γονιού δεν ήταν το πανεπιστήμιο, το χαρτί που μέτραγε ήταν το απολυτήριο του λυκείου. Εκεί όποιος είχε την δυνατότητα να πληρώσει, πήγαινε στο ιδιωτικό λύκειο, έπερνε και το 17αράκι του και ήταν αρχηγός. Άντε τώρα να καθόντουσαν στα δημόσια λύκεια να χαντακώνουν οι καθηγητές τα παιδιά με χαμηλούς βαθμούς. Από την μία θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους σωστά στην βαθμολογία, από την άλλη θα έπρεπε να αμβλύνουν τις ανισότητες που δημιουργούσε η ύπαρξη των ιδιωτικών λυκείων.

Δημοσ.

Τα παμε αυτά πας σχολείο για να πας πανεπιστήμιο και δίνεις εξετάσεις οι οποίες είναι ισότιμες είτε πας σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό.Τα ιδιωτικά θα αποτιμουν ισότιμα πτυχία με τα δημόσια χωρίς να είανι στην ουσία.Να ρωτήσω είανι τυχαίο ότι ποσοι πανε ιδιωτικές σχολές δεν περνάνε σε καλές θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια;

Τι ατυχία για σένα που εδώ και 26 χρόνια η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι ατυχία που εσύ πέρνεις 600 ψωροευρό ενώ ο Δανός παίρνει 1800(βασικός πρώτος);Και υποστηρίζεις την όλη κατάσταση.Καλά να πάθετε αφού σας δουλευουν και τους ψηφίζετε

Δημοσ.
Πριν από 30 χρόνια που ο αυτοσκοπός κάθε παιδιού και γονιού δεν ήταν το πανεπιστήμιο, το χαρτί που μέτραγε ήταν το απολυτήριο του λυκείου. Εκεί όποιος είχε την δυνατότητα να πληρώσει, πήγαινε στο ιδιωτικό λύκειο, έπερνε και το 17αράκι του και ήταν αρχηγός. Άντε τώρα να καθόντουσαν στα δημόσια λύκεια να χαντακώνουν οι καθηγητές τα παιδιά με χαμηλούς βαθμούς. Από την μία θα έπρεπε να κάνουν την δουλειά τους σωστά στην βαθμολογία, από την άλλη θα έπρεπε να αμβλύνουν τις ανισότητες που δημιουργούσε η ύπαρξη των ιδιωτικών λυκείων.

Επέτρεψέ μου να μη συμφωνήσω. Η μάνα μου που είχε μπεί με υποτροφία στο ιδιωτικό είχε μακράν τον καλύτερο βαθμό απ όλους τους υπόλοιπους που είχαν λεφτά και "που πλήρωναν". Έχω κάποια ζωντανά παραδείγματα και για τα ιδιωτικά πριν 30-40 χρόνια.

Τα ιδιωτικά θα αποτιμουν ισότιμα πτυχία με τα δημόσια χωρίς να είανι στην ουσία.

Θες να πεις δηλαδή πως τα ιδιωτικά θα δίνουν πτυχία γιαλαντζι. Αυτό ακριβώς είναι που δεν μπορείς να στηρίξεις με τίποτα και είναι μια τελείως αβάσιμη και ανυπόστατη υπόθεση.

Να ρωτήσω είανι τυχαίο ότι ποσοι πανε ιδιωτικές σχολές δεν περνάνε σε καλές θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια;

Έχεις στοιχεία γι αυτό; Γιατί εγώ θα έρθω και θα σου πω το αντίθετο. Σε μια χαρά σχολές μπαίνουν.

Δημοσ.
Επέτρεψέ μου να μη συμφωνήσω. Η μάνα μου που είχε μπεί με υποτροφία στο ιδιωτικό είχε μακράν τον καλύτερο βαθμό απ όλους τους υπόλοιπους που είχαν λεφτά και "που πλήρωναν". Έχω κάποια ζωντανά παραδείγματα και για τα ιδιωτικά πριν 30-40 χρόνια.

Δεν μου λέει κάτι αυτό. Και αν οι συμμαθητές της μάνας ήταν όλοι επιπέδου Μπίλια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...