Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όσο για το πόσο εξυπηρετεί η παράλληλη παροχή υπηρεσιών μεταξύ κράτους και ιδιωτών, ας σκεφτείτε που βρίσκεται τόσα χρόνια ο ΟΣΕ εξαιτίας των ΚΤΕΛ.

Ωραίο πάτημα μου έδωσες. Επειδή δηλαδή ιδιωτικοποιήθηκαν τα ΚΤΕΛ και διορθώθηκε η κατάσταση με τα λεωφορεία "Αλίκη Βουγιουκλάκη" του 1940 μας ενοχλεί τόσο πολύ; Έπρεπε δηλαδή να τα αφήσουμε κι αυτά στη μοίρα τους ωστε να μην καλυτερεύσει καθόλου η κατάσταση. Να έχουμε και χάλια λεωφορεία και χάλια ΟΣΕ :mrgreen: Να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης βρε αδερφέ! Να είναι και τα 2 χάλια! Μήπως κατά τη γνώμη σου έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί και ο ΟΣΕ;;;;;;;; :mrgreen:

BTW: Είδες λίγο καιρό μετά οτι αναγκάστηκαν να αναβαθμίσουν τον ΟΣΕ με καινούριες αμαξοστοιχίες και νέα δρομολόγια; Είδες πως δουλεύει ο ανταγωνισμός;

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γιατί η Μπανανία είναι η μοναδική χώρα όπου υπάρχουνε καρεκλοκένταυροι. Απλό :smile:

Σε εμάς αναφερόταν ο Chris Rock, όταν μιλώντας για την εμφάνιση του Michael Jackson σε κάποιο δικαστίριο είπε : "Jesus nigger, go to Banana republic and get yourself a decent suit!" ;

Δημοσ.
Άρα το πρόβλημα σου (και όλων μας) έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, και όχι η ύπαρξη ή μη των ιδιωτικών. Τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν ιδιωτικά πανεπιστήμια ποιές αλλαγές υπήρξαν στην παιδεία; Πόσο βελτιώθηκε το επίπεδο σπουδών;

όχι,δεν είναι έτσι,και σου απάντησα με αυτό,πριν το μήνυμά σου...

Αν το υγεία, προσφέρει στον Χ πρωτοκλασάτο γιατρό 4πλάσιο μισθό , πως θα τον κρατήσει το ικα?Και να ήθελε, δεν έχει την ευλιγισία να προσφέρει τα ίδια χρήματα! Άρα χάνεται ένα μεγάλο κεφάλι για τους ασφαλιζόμενους,που έχουν ΗΔΗ πληρώσει ενα ΥΠΕΡΟΓΚΟ ποσό για να έχουν ασφάλιση (αν το ποσό που δίνει ο εργοδοτης μου κ εγώ στο ικα,για την ασφάλισή μου, το έδινα σε ιδιωτική εταιρεία, όταν είχα συνάχι θα μου έφερναν την μακρυπούλια να με τρίψει,κ ελικόπτερο να με μεταφέρει στο νοσοκομείο! Αν δε , είχα ανεμοβλογιά, θα μου έφερναν τη μπελούτσι,να με αποσπά από τα σπυράκια μου)!

αυτό σημαίνει ότι η υπάρξη του ιδιωτικού,μου στερεί τον κορυφαίο,και μου στερεί επίσης τον λεφτά συμπολίτη μου,ο οποίος αφού πηγαίνει στο υγεία,δεν έχει λόγο να διαμαρτυρηθεί για τις κακές συνθήκες των δημόσιων νοσοκομείων...

Αν η λογική είναι, "όποιος έχει,ας ζήσει", τότε,πάω πάσο ...

(επαναλαμβάνω, πόσοι τολμάτε να διαμαρτυρηθείτε για τους φόρους?αν δε σας ενοχλεί ούτε αυτό, τότε,δε μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκεψης σας...Κάποιος σας εκμ/ται)!

Και στο κάτω-κάτω, γιατί είναι κακό να αποκτήσουν κάποια μόρφωση κάποιες χιλιάδες ανθρώπων που δεν πέρασαν σε δημόσιο πανεπιστήμιο;

1)γιατί θα εντείνουν την ανεργία

2)γιατί δε γίνεται όταν η ανεργία στους οικονομολογους αυτή τη στιγμή είναι 11%,να βγάλεις στην αγορά εργασίας άλλους Χ οικονομολογους,γιατί θα δημιουργήσεις ανεργία Χ+11%, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να ψάξει να βρει ο άλλος δουλειά ως πχ, πωλητής,όπερ σημαίνει δυσαρεστημένο ανθρώπινο δυναμικό,που είναι ότι χειρότερ για μια αναπτυσσόμενη οικονομία...

3)αν θέλουν να αποκτήσουν απλά κ μόνο μόρφωση, θα μπορούσαν να πάνε να παρακολουθήσουν στα ΔΠ,δεν τους το απαγορεύει κανείς!!! (σε αντίθεση με τα ιδιωτικα βέβαια,έτσι)?

Το πρόβλημα όλων αυτών που διαδηλώνουν είναι πολύ απλό - φοβούνται ότι με την ίδρυση των ΙΠ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας και γι'αυτο αντιδρούν. Ούτε το άρθρο 16 τους νοιάζει, ούτε το επίπεδο της δημόσιας παιδείας.

έτσι είναι,αν έτσι νομίζεις φίλε μου...σου απάντησα πιο πάνω! (και εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν τους επηρρεάζει η αναθεώρηση του 16.Εχω τελειώσει,έχω βρει δουλειά,κ μέχρι να βγουν οι πρώτοι αποφοιτοι των ιδιωτικών,θα έχω σχεδόν 10 χρόνια προυπηρεσία.ΑΠΛΑ, όσο ΚΟΥΦΟ κ αν σου ακούγεται, μιλαω για τα σημερινά παιδιά, κ για τα αυριανά παιδιά,τα παιδια μου!

Δημοσ.
όχι,δεν είναι έτσι,και σου απάντησα με αυτό,πριν το μήνυμά σου...

αυτό σημαίνει ότι η υπάρξη του ιδιωτικού,μου στερεί τον κορυφαίο,και μου στερεί επίσης τον λεφτά συμπολίτη μου,ο οποίος αφού πηγαίνει στο υγεία,δεν έχει λόγο να διαμαρτυρηθεί για τις κακές συνθήκες των δημόσιων νοσοκομείων...

Αν η λογική είναι, "όποιος έχει,ας ζήσει", τότε,πάω πάσο ...

(επαναλαμβάνω, πόσοι τολμάτε να διαμαρτυρηθείτε για τους φόρους?αν δε σας ενοχλεί ούτε αυτό, τότε,δε μπορώ να καταλάβω τον τρόπο σκεψης σας...Κάποιος σας εκμ/ται)!

1)γιατί θα εντείνουν την ανεργία

2)γιατί δε γίνεται όταν η ανεργία στους οικονομολογους αυτή τη στιγμή είναι 11%,να βγάλεις στην αγορά εργασίας άλλους Χ οικονομολογους,γιατί θα δημιουργήσεις ανεργία Χ+11%, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να ψάξει να βρει ο άλλος δουλειά ως πχ, πωλητής,όπερ σημαίνει δυσαρεστημένο ανθρώπινο δυναμικό,που είναι ότι χειρότερ για μια αναπτυσσόμενη οικονομία...

3)αν θέλουν να αποκτήσουν απλά κ μόνο μόρφωση, θα μπορούσαν να πάνε να παρακολουθήσουν στα ΔΠ,δεν τους το απαγορεύει κανείς!!! (σε αντίθεση με τα ιδιωτικα βέβαια,έτσι)?

έτσι είναι,αν έτσι νομίζεις φίλε μου...σου απάντησα πιο πάνω! (και εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν τους επηρρεάζει η αναθεώρηση του 16.Εχω τελειώσει,έχω βρει δουλειά,κ μέχρι να βγουν οι πρώτοι αποφοιτοι των ιδιωτικών,θα έχω σχεδόν 10 χρόνια προυπηρεσία.ΑΠΛΑ, όσο ΚΟΥΦΟ κ αν σου ακούγεται, μιλαω για τα σημερινά παιδιά, κ για τα αυριανά παιδιά,τα παιδια μου!

1)Δηλαδή εσύ για να έχει κάποιος ορισμένος αριθμός αποφοίτων εξασφαλισμένη εργασία θεωρείς δίκαιο να αρνείσαι το δικαίωμα στη μόρφωση κάποιων άλλων; Πως συνάδει αυτό με την κοινωνική μέριμνα που προαναφέρεις; Εκεί που μας βολεύει θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους αλλά εκεί που θίγονται τα δικαιώματα μας θέλουμε να λειτουργεί το κράτος σαν κλίκα;

Και πως θα εντείνουν την ανεργία; Κάθε χρόνο μπαίνουν στην αγορά εργασίας συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων - αν αυξηθεί η προσφορά σε κάποιους τομείς αναγκαστικά θα ελαττωθεί σε κάποιους άλλους, οπότε θα στραφούν προς τα εκεί περισσότεροι εργαζόμενοι.

Και κάτι πολύ βασικό - γιατί σχετίζουμε άμεσα την 3-βάθμια εκπαίδευση με την εύρεση εργασίας; Το πτυχίο που παίρνεις είναι ένα εφόδιο, δεν σε εξασφαλίζει επαγγελματικά για το υπόλοιπο της ζωής σου.

2) Δεν σε αναγκάζει κανείς να βγάλεις στην αγορά άλλους χ οικονομολόγους - αν δει ο κόσμος ότι η ανεργία είναι υψηλή σε αυτό τον κλάδο δεν θα τον επιλέξει κανείς. Στο φαινόμενο αυτό συμβάλλουν τα κρατικά πανεπιστήμια, που ανεξαρτήτως ζήτησης από την αγορά εργασίας βγάζουν σταθερό αριθμό εισακτέων - ή αυξάνει πάντα προς τα πάνω τον αριθμό των θέσεων. Εκεί δε σε πειράζει η αύξηση της ανεργίας; Αν βγεί η υπουργός αύριο και πει ότι μειώνει τις θέσεις στην ιατρική ή στο πολυτεχνείο θα συμφωνήσεις;

3) Τους εμποδίζει ο συγκεκριμένος αριθμός εισακτέων - σε αντίθεση με τα ιδιωτικά όπου θα υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός εισακτέων, οπότε ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να φοιτήσει αυτό που θέλει - η διαδικασία επιλογής των ικανών θα γίνεται πρώτα από τη σχολή και μετά από την αγορά εργασίας.

Και για να έρθω στο βασικό πρόβλημα της παιδείας στην Ελλάδα - δεν ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς για το επίπεδο γιατί στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν. Δε θα βρεί δουλειά ο πιο ικανός αλλά αυτός που έχει το μέσο. Άρα κανέναν δεν ενδιαφέρει το τι μαθαίνουν οι φοιτητές στις σχολές αρκεί να πάρουν το πτυχίο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά (νοσοκομεία, σχολεία) που (υποτίθεται ότι) δίνουν ασύλληπτους μισθούς προφανώς έχουν ήδη "τραβήξει" πολλούς. Κι όμως, γιατροί και καθηγητές υπάρχουν εξαιρετικοί στο δημόσιο. Άριστοι υπάρχουν πολλοί, αρκετοί για όλους. Το ξαναέγραψα. Μακάρι να φύγουν τίποτα καθηγητάδες, μπας και ανοίξει ο δρόμος στους νέους, που περιμένουν να φτάσουν στα 65 οι "παλιοί" και να φύγουν για να δουν προκοπή.

Επίσης, το ότι πληρώνουμε φόρους για υγεία, παιδεία κτλ. δεν καθιστά τους αποφοίτους των σχολών αυτών κτήμα μας, να τους υποχρεώσουμε να δουλέψουν εκεί που γουστάρουμε εμείς. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη λογική. Εγώ σπούδασα Αγγλική φιλολογία. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω το αγροτικό μου στη δημόσια εκπαίδευση, πριν με αφήσουν να δουλέψω όπου θέλω; Αν βρω καλύτερα από το δημόσιο, θα πάω εκεί. Ας μου δώσει ανταγωνιστικές συνθήκες το δημόσιο, να το προτιμήσω.

Το συμπολίτη σου, andreaslam, σαφώς και δεν σου τον στερεί κανείς. Εκτός και αν θεωρούμε δεδομένο ότι όποιος δεν αρέσκεται στα μονοπώλια, αυτομάτως εθελοτυφλεί για τα κακώς κείμενα στο δημόσιο. Οι αθροιστικές λογικές (όποιος είναι υπέρ των ΙΠ είναι εαυτούλης λεφτάς, λ.χ.) δε με εκφράζουν.

Εγώ, λ.χ., είμαι υπέρ των ΙΠ. Ας υποθέσουμε (που δεν ισχύει, αλλά for argument's sake) ότι έχω και λεφτά να πάω σε όποιο ιδιωτικό γουστάρω. Αυτό σημαίνει ότι δε θα νοιαστώ για το δημόσιο; Με ποια λογική; Εγώ θέλω ό,τι πληρώνω να παίρνω. Το ότι θα μπορώ κάπου να πληρώνω ΕΠΙΠΛΕΟΝ, αν κρίνω ότι αυτό που μου δίνει το κράτος δε μου αρκεί, από που και ως πού θα με κάνει να γράψω στα παλιά μου τα παπούτσια την ανεπάρκεια του κράτους; Μπορώ να πετάξω με ιδιωτική αεροπορική όπου μου αρέσει. Κι όμως, φωνάζω και θα φωνάζω για την Ολυμπιακή.

Υπογράφεις κάπου ότι αν είσαι υπέρ του μέτρου σύγκρισης, του συναγωνισμού, παραιτείσαι των απαιτήσεών σου από το κράτος;

Η ανεργεία αυξάνει ούτως ή άλλως από πολλές παραμάτρους. Πώς, δίνοντας στον πολίτη της χώρας το δικαίωμα να βρει αυτό που ΗΔΗ διατείθεται στο εξωτερικό, ενδεχομένως μάλιστα φθηνότερα μέσα στη χώρα του, αυξάνεις την ανεργεία; Η ίδρυση ΙΠ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αυξήσει και τους φοιτητές; Ανεργεία δεν προκαλεί το δημόσιο πανεπιστήμιο, όταν βγάζει 500 αποφοίτους Αγγλικής Φιλολογίας το χρόνο; Το κράτος χρόνια τώρα δημιουργεί ανέργους αυξάνοντας κάθε χρόνο τον αριθμό των εισακτέων, ανοίγοντας τμήματα που δεν είναι βιώσιμα, κτλ. Τα ΙΠ μας μαράνανε. Δηλαδή, επειδή αυξάνει η ανεργία, να περιορίσουμε τις θέσεις σπουδών. Δυστυχώς, δεν μπορώ να παρακολουθήσω το επιχείρημα.

Κι εγώ ανησυχώ για την κόρη μου. Γι' αυτό θέλω να αυξηθούν οι επιλογές, όχι να περιοριστούν. Επειδή δεν μπορώ να τη στείλω στο Κολέγιο Αθηνών, δε σημαίνει ότι θα απαγορεύσω σε εσένα να στείλεις τα παιδιά σου εκεί.

Δημοσ.
Ωραίο πάτημα μου έδωσες. Επειδή δηλαδή ιδιωτικοποιήθηκαν τα ΚΤΕΛ και διορθώθηκε η κατάσταση με τα λεωφορεία "Αλίκη Βουγιουκλάκη" του 1940 μας ενοχλεί τόσο πολύ; Έπρεπε δηλαδή να τα αφήσουμε κι αυτά στη μοίρα τους ωστε να μην καλυτερεύσει καθόλου η κατάσταση. Να έχουμε και χάλια λεωφορεία και χάλια ΟΣΕ :mrgreen: Να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης βρε αδερφέ! Να είναι και τα 2 χάλια! Μήπως κατά τη γνώμη σου έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί και ο ΟΣΕ;;;;;;;; :mrgreen:

BTW: Είδες λίγο καιρό μετά οτι αναγκάστηκαν να αναβαθμίσουν τον ΟΣΕ με καινούριες αμαξοστοιχίες και νέα δρομολόγια; Είδες πως δουλεύει ο ανταγωνισμός;

Χαχα, λίγο καιρό μετά αναγκάστικαν να τον αναβαθμίσουν? Καλό και αυτό. 40 χρόνια μετά. Ξέρεις γιατί είχε μείνει έτσι? Γιατί ο κόσμος εξυπηρετούνταν από τους ΚΤΕΛατζίδες οι οποίοι θυσαυρίζαν και δεν ασχολήθηκε ποτέ με την κατάντια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα. Τέλος πάντων.

Δεν προκαλεί βέβαια σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι το όλο θέμα πάει να περάσει χωρίς το κράτος να εξηγεί πώς θα δουλέψει το σύστημα στο τέλος. Προτιμάτε την αλλαγή και έχει ο θεός...

Να συμφωνήσουμε δεν πρόκειτε γιατί σκέφτεστε πώς ΕΓΩ θα σπουδάσω καλύτερα, πως ΕΓΩ θα γίνω καλύτερος εργαζόμενος, πως ΕΓΩ θα βρώ πιό εύκολα δουλειά και οι άλλοι να πάνε να μαμηθούνε. Γιατί αν σας ένοιαζε αποκλειστικά το επίπεδο της εκπαίδευσης στην χώρα θα βγαίνατε και θα φωνάζατε κάθε κάθε μέρα να δωθεί επιτέλους αυτό το τιμημένο 15% για την παιδεία με την ίδια σθεναρότητα που υπερασπίζεστε σήμερα τα ΙΠ...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ενώ αυτοί που αντιτίθενται είναι πλήρως ενημερωμένοι...Γι' αυτό και άλλος λέει ότι τα ΙΠ θα είναι της πλάκας, άλλος λέει ότι θα μας φάνε τα καλύτερα μυαλά, άλλος ότι είναι άντρα της πλουτοκρατίας και άλλος ότι θα είναι φτηνιάρικα ΙΕΚ από όπου θα παίρνει πτυχίο και η κουτσή Μαρία..

Και, βέβαια, είναι καλύτερο να φοβάσαι τον ίσκιο σου και να θέλεις να μείνουν όλα ως έχουν...

Και αυτοί που βγήκαν στους δρόμους και κλειδαμπάρωσαν χώρους που δεν τους ανήκουν, δεν το έκαναν για να πνίξουν τον ανταγωνισμό εν τη γεννέσει του, το έκαναν γιατί κόπτονται για τη γενιά του 2100...Αχ, μη, βρε παιδιά, τόσον αλτρουισμό δε θα τον αντέξω.

Όπως καταλαβαίνεις, αγαπητέ johhny, αυτά που γράφεις είναι εντελώς στον αέρα. Ωραία τα συνθήματα, αλλά με συνθήματα, αυγά δε βάφονται.

- Τόσες φορές ρώτησα γιατί αυτή η αντίδραση σε κάτι που είναι ήδη ελεύθερο απανταχού της Ευρώπης και στο οποίο ήδη μετέχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ συνομήλικοι συμπατριώτες σου.

- Τόσες φορές ρώτησα γιατί αυτή η αντίδραση στο ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ πανεπιστήμιο, τη στιγμή που το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ δημοτικό και γυμνάσιο έχουν ήδη αντίστοιχα ιδιωτικά.

- Τόσες φορές ρώτησα ποιες είναι οι αντιπροτάσεις. Και διαβάζω φοβίες, απίθανες οικονομικοκοινωνικές θεωρίες. Μια άρνηση, διανθισμένη με δακρύβρεχτες ιστορίες.

Φτάσαμε να συζητάμε για τα ΚΤΕΛ...Ναι, μωρέ, γι' αυτό δε φτιάξανε σιδηρόδρομο στην Ήπειρο, επειδή είχε ΚΤΕΛ και ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών ήταν δούλοι του πανίσχυρου καρτέλ των ΚΤΕΛατζίδων. Αποκάλυψη τώρα. 40 χρόνια μας κυβερνάνε τα ΚΤΕΛ.

Και τα νοσοκομεία, γι' αυτό έχουν ράντζα, επειδή υπάρχει το Υγεία. Και τα λύκεια, γι' αυτό δεν προοδεύουν, επειδή υπάρχει ο Μωραϊτης. Οι φαύλοι ιδιώτες εμποδίζουν το κράτος να φτιάξει τα πράγματα, ώστε να έχουν πελατεία. Και, βέβαια, οι δημόσιοι υπάλληλοι που τσεπώνουν προμήθειες, φακελάκια, οι καθηγητές που μιλάνε στα κινητά μέσα στο μάθημα, που γυρίζουν ξεδιάντροπα και σου λένε "έλα μωρέ, αυτό θα σας το πουν στο φροντιστήριο," όοοοοοχι, αυτοί δε φταίνε, το "κράτος" φταίει. Οι 300. Του Λεωνίδα. Όλοι οι άλλοι, αθώοι. Ο φοιτητής που πάει και κλαίγεται στον καθηγητή, "έγραψα 3, βάλε μου 5 να περάσω" είναι άμοιρος ευθυνών που τα πτυχία δεν έχουν αντίκρισμα. Αθώος, βέβαια. Το κράτος φταίει.

Η πιθανότητα όλοι αυτοί οι μονιμάδες που στελεχώνουν τα ΔΠ να έχουν αράξει στη σιγουριά ότι οι θεσούλες τους δεν κινδυνεύουν, ό,τι παπαριά και να κάνουν, με αποτέλεσμα να έχουν γράψει την έρευνα στα οικογενειακά τους κειμήλια, να στέλνουν τους βοηθούς τους για μάθημα, να σου δίνουν "δωρεάν" τα επιδοτούμενα συγγράμματά τους και γι' αυτό να έχει βαλτώσει το πράγμα μάλλον δεν περνάει από το μυαλό σου.

Κι άμα δίνανε στους αδιάφορους καθηγητές και στους βολεμένους φοιτητοπατέρες το 15% *Ζαααααπ!!!!* θα άλλαζαν μεμιάς όλα, και θα γιατρεύονταν κάθε κακό.

Και μετά, ένα σύννεφο σκόνης σηκώθηκε, και στην μπαλκονόπορτα ξεπρόβαλε η καλή νεράιδα.

Ξέρεις, johhny, τι θα γούσταρα; Να βγει ένας και να πει, "ναι ρε, προστατεύω τα συμφέροντά μου, τραβάς κάνα ζόρι;" από το να ακούω γλυκανάλατες αποστροφές για τη νέα γενιά και τον αγώνα για το καλό όλων.

Δημοσ.

Τς Τς Τς γιατί το λες αυτό johny κατηγορείς αυτά τα υπεράνω παιδιά που δεν μπαίνουν στις συνελεύσεις γιατί η κάπνα φτάνει μέχρι το ταβάνι, αυτά τα παιδιά τα που χλευάζουν το φοιτητικό κίνημα λέγοντας το ηλίθιο κ αναποτελεσματικό, αυτούς που δεν γουστάρουν τις πολιτικές παρατάξεις, αλλά ενδιαφέρονται όσο κ οι φοιτητοπατέρες που λένε για την ίδια τη σχολή, εφόσον δεν αρέσουν τα δρώμενα στις σχολές κ οι καταστάσεις στην παιδεία γιατί δεν γίνετε η οιαδήποτε κίνηση εκμέρους τους για να την αλλάξουνε, γιατί δεν μπαίνουν στις συνελεύσεις να πουν την γνώμη τους, αλλά ξέχασα ναι δε σας ακούνε κ σας βρίζουνε κ γω σπούδασα δεν έπεσα από τον Άρη κ συνεχίζω να πηγαίνω στις συνελεύσεις όποτε μου το επιτρέπουν οι ώρες κ μιλάω με φοιτητές από όλες τις παρατάξεις, αλλά βλέπω ακριβώς την ίδια κατάσταση ωχαδερφισμού, εάν ενδιαφερόσασταν έστω κ λίγο κ δεν ήσασταν σχολή-σπίτι-ποτάκι τα πράματα θα ήταν διαφορετικά, εάν ενδιαφερόσασταν να αλλάξει ο βόθρος κ η χαβούζα που επικρατεί στα δπ δε θα μιλάγατε καν για ιπ...

Δημοσ.

Ρε παιδιά, πείτε το ξεκάθαρα:

-Θέλετε να κλείσουν τα σύνορα και να μη βγαίνει κανένας έξω να σπουδάσει;

Αν όχι γιατί δε θέλετε να ιδρυθούν τα ΙΠ εδώ;

Εξηγείστε μου κάποιος με ποιον τρόπο θα υποβαθμιστούν τα ΔΠ; Μάλλον θα υποβαθμιστούν στα μάτια μας μόλις δούμε τα καλύτερα μέσα στα σύνορα της χώρας...

Δημοσ.
Ενώ αυτοί που αντιτίθενται είναι πλήρως ενημερωμένοι...Γι' αυτό και άλλος λέει ότι τα ΙΠ θα είναι της πλάκας, ..

Ο ίδιος ο Βερεμης το είχε πει αυτό .

Δημοσ.

για όλους αυτούς που μιλάνε για κΤΕλ έχω ένα να τους πω.Τα εισητήρια στα Κτελ Αττικής αυξάνονται 10% κάθε χρόνο,τη στιγμή που ο πληθωρισμός είανι στο 3+;Ωραία τα λέτε εσέις που έχετε τα 0,50 του αστικού σας για να πας από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη.Εγώ για να διανύσω απόσταση 1νος χιλιομέτρου πρέπει να πληρώσω 1,10.

Δυστυχώς σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς χάθηκε η συνέλευση για δυο κυρίως λόγους.Ο πρώτος ήταν οτι η Πασπ κατέβασε δικό της πλαίσιο που μίλαγε μόνο για πορεία ενώ στις κινητοποιησεις του καλοκαιριού στήριζε τα αγωνιστικά πλαισια.Φαίνεται ο Γιωργάκης τους έκανε μάθημα.

Ο δεύτερος και κυριότερος ήταν ότι υπάρχαν άτομα οι οποιοι ναι μεν ήταν αντίθετοι στη δημιουργιά ΙΚ(ιδιωτικών κωλοχανειων για τους τεμπελχαναδες γιους των πλουσιων όπως ο filos 19) αλλά δεν είχαν διάθεση να αγωνιστούν για τις ιδέες και τα πιστευω τους λέγοντας μου πολύ απλά.Εμάς θα ακούσει η κυβέρνηση,βάζοντας πάλι το εγωιστικό συμφέρον τους πάνω από της κοινωνίας.

Μια απορία.Ολη η ευρώπη έχει ΙΠ.Δεκτό.αρα να γίνουν κι εδώ έτσι;Στην ευρώπη δεν πληρώνουν διόδια,στην Ευρώπη δεν έχει λακκούβες, στην Ευρώπη ο κατώτατος μισθός είανι 1300 ευρώ,στην Ευρώπη δεν έρχονται 3 3 μαζί τα λεωφορεία και μετά ξαναπερνάνε μετά από 10 ώρες,στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εξετάσεις για να μπεις στα Πανεπιστήμια,στην ευρώπη δεν υπάρχει γ λέξη μίζα και λάδωμα,στην ευρώπη δεν σε στέλνουν από τον Ανν στον Καιαφα στο δημόσιο, στην ευρώπη είανι πιο φθηνά τα προιόντα,στην Ευρώπη δεν έιναι τόσο ακριβή η βενζίνη αναλογικά με τους μισθούς τους, κα

Σε αυτά γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους Ευρωπαίους.

Πιστευω είναι το ίδιο με αυτους που λέγανε ότι οι δασκαλοι παίρνουν πολλά,αντι να ζητήσουν να εξισωθούν οι μισθοί τους με τις αποδοχές των δασκάλων

Και κάτι άλλο κάποιος οσοι δεν είχαν λεφτά και δεν πέρναγαν σε κάποιο ίδρυμα αναγκστηκά βγαίναν στην παραγωγή.Τώρα όλοι αυτοί θα γίνουν "επιστήμονες" του ... Αλήθεια ποιος θα παράγει σε αυτή τη χώρα;

• Super Moderators
Δημοσ.

DarkKnight,

Μάλλον στις συνελεύσεις θα λες πράγματα αρεστά στην πλειοψηφία. Επειδή το '92 είχα την ατυχία να δω συνάδελφο να ξυλοκοπείται όταν μίλησε για περιορισμό των προνομίων που απολαμβάνουν οι τριαντάχρονοι "επί πτυχίω", επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω για το πόσο οι συνελεύσεις είναι λαμπρές στιγμές δημοκρατίας.

Για να τελειώνουμε, κάποτε, αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει ο ωχαδερφισμός του μονιμά καθηγητή ή ο σταρχιδισμός του φοιτητή που ξέρει ότι αφού μπήκε, κάααααποτε θα το πάρει το πτυχίο, με τα ΙΠ, να τη συνεχίσουμε την κουβέντα.

Ή, έστω, να μου απαντήσεις σε κάτι από τα όσα τόσες φορές ρώτησα και απάντηση δεν πήρα.

Αλλιώς, το να γράφει ο καθένας τα δικά του, δεν είναι συζήτηση και δεν έχει νόημα.

Δημοσ.
Στην ευρώπη δεν πληρώνουν διόδια,στην Ευρώπη δεν έχει λακκούβες...

Φαίνεται πως μάλλον δεν έχεις ιδέα του τι γίνεται παραέξω :twisted:

Στην Ευρώπη φίλε μου δεν έχει διόδια γιατί πολυ απλά πληρώνεις με το χιλιόμετρο :mrgreen: Παίρνεις ένα χαρτάκι όταν μπαίνεις στην οδό ταχείας και ένα χαρτάκι όταν βγαίνεις και πληρώνεις τα km. που έκανες. Στην Ευρώπη "δεν έχει λακούβες" γιατί στην Ευρώπη 30 χρόνια πριν είχαν αναθέσει οι κυβερνήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες να κατασκευάσουν δρόμους με την προϋπόθεση να απολαμβάνουν και τα "διόδια"

Ποιος κέρδισε από όλο αυτό; Οι πολίτες, οι οποίοι είχαν δρόμους 30 χρόνια πριν από μας τους κακομοίρηδες που πάλι καλά ξυπνήσαμε και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια Εγνατία Οδό. Απλό.

Είπες οτι δεν υπάρχουν εξετάσεις για να μπείς στα πανεπιστήμια......

Μάλλον ήθελες να πεις οτι δεν υπάρχουν πανελλαδικές, γιατί εξετάσεις μια χαρά υπάρχουν σε πολλά πανεπιστήμια, και εκεί που δεν υπάρχουν αν δεν είσαι καλός παίρνεις πόδι ούτως ή άλλως

• Super Moderators
Δημοσ.
Μια απορία.Ολη η ευρώπη έχει ΙΠ.Δεκτό.αρα να γίνουν κι εδώ έτσι;Στην ευρώπη δεν πληρώνουν διόδια,στην Ευρώπη δεν έχει λακκούβες, στην Ευρώπη ο κατώτατος μισθός είανι 1300 ευρώ,στην Ευρώπη δεν έρχονται 3 3 μαζί τα λεωφορεία και μετά ξαναπερνάνε μετά από 10 ώρες,στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εξετάσεις για να μπεις στα Πανεπιστήμια,στην ευρώπη δεν υπάρχει γ λέξη μίζα και λάδωμα,στην ευρώπη δεν σε στέλνουν από τον Ανν στον Καιαφα στο δημόσιο, στην ευρώπη είανι πιο φθηνά τα προιόντα,στην Ευρώπη δεν έιναι τόσο ακριβή η βενζίνη αναλογικά με τους μισθούς τους, κα

Σε αυτά γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους Ευρωπαίους.

Κάνεις λάθος για τα διόδια. Στο Λονδίνο, π.χ., πληρώνεις για να μπεις στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης.

Στην Ευρώπη δεν έχει λακούβες; Έχει, αλλά τις φτιάχνουν.

Στην Ευρώπη δεν έχει εξετάσεις (σε μερικές χώρες) αλλά αν δεν περάσεις το έτος, έξω από την πόρτα. Όχι δέκα χρόνια για μια σχολή τετραετούς φοίτησης. Σου αρέσει καλύτερα; Μέσα.

Τέλος πάντων, ας ακολουθήσω τη "λογική" σου. Η Ευρώπη είναι παράδεισος. Άρα, μέχρι να γίνουμε σαν κι αυτούς, να μην αλλάξει τίποτε, ε; Και, βέβαια, πρώτα πρέπει να φτιάξουμε τις λακούβες και μετά να επιτρέψουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Για να επιτρέψουμε στους Ευρωπαίους να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τι πρέπει να φτιάξουμε πρώτα;

Για να αναγνωρίζουμε τα πτυχία τους, όπως θέλουμε να αναγνωρίζουν τα δικά μας, τι πρέπει να επιδιορθώσουμε πρώτα;

Δημοσ.

1. Η απάντηση έχει γραφτεί εδώ κ τόσες σελίδες όχι μόνο από μένα αλλά από τόσους που γράψανε εδώ μέσα

2. Αν εσύ κατάλαβες ότι εγώ έλεγα ή λέω αρεστά πράματα σε συνελεύσεις κ δ.σ

τότε είσαι πολύ γελασμένος διότι η αλήθεια πονάει

3. Επιπλέον δεν νομίζω να περιμένεις απάντηση στο κατά πόσο θα βγάλουμε άκρη σε αυτό το τοπικ

4. Αυτό το κίνημα ωχαδερφισμού κ σταρχιδισμού στις σχολές ξέρουμε πολυ καλά κ οι 2 ποιος το κινεί...

Ας τα αφήσουμε αυτά τα ποταπά πράματα κ ας κανονίσουμε το πότε θα πάμε εκδρομή Μύκονο δε νομίζετε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...