Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε snoob πόσοι από τους φοιτητές που πήγαν έξω να σπουδάσουν πήγαν επειδή δεν περάσαν πανελλήνιες είτε με δέσμες είτε με το νέο σύστημα. Δε λέω υπάρχουν κ αυτοί της ιατρικής που οι βάσεις είναι αρκετά ψηλά, αλλά οι υπόλοιποι? ( επίσης δε λέω ότι το υπάρχον σύστημα εισαγωγής είναι σωστό, διότι μερικά πράματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά ) μήπως δεν είχαν ανοίξει το βιβλίο ποτέ τους, μήπως τα φορτώσαν στον κόκκορα επειδή έχει λεφτά ο μπαμπάς ή μήπως ξυπνήσαν μια ωραία πρωία κ είπανε τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καλά ας πάω έξω να γίνω επιστήμονας, αυτοί που έχουν λεφτά πάνε έξω γιατί περισσεύουν δεν κάνουν το σκατό τους παξιμάδι κ φεύγουνε, παρεπιμπτόντως δεν τους λυπάμαι καθόλου. Δεν μπορώ να ακούω τη μουφιά κρίμα τα παιδιά που σπουδάζουν έξω ας έρθουν εδώ πέρα να ανέβει κ η οικονομία μας, στις συνελεύσεις το λένε κ αυτό ως μεγαλειώδες επιχείρημα.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
1)μπορεί να έχεις συγγενείς στο εξωτερικό,μπορεί να ξέρεις να μαγειρεύεις

μπορεί μπορεί ...μπορεί να δέχομαι ότι τα αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι η αφρόκρεμα και έχουν βαριά φανέλα ,μπορεί να είμαι δύσπιστος ...

2)δεν το καταλαβαίνω ,τι άλλαξα?

1) Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Θα καθίσουμε τώρα να συζητήσουμε αν θα βγει φτηνότερα σε έναν Έλληνα να σπουδάσει στη χώρα του από το να σπουδάσει στην Αγγλία; Σου είπα ότι το Yale δίνει ετήσιο κόστος διαβίωσης τα 20,000 δολάρια (για 9 μήνες ζωής στο New Heaven). Τόσα θέλεις για να σπουδάσεις στην Αθήνα;

2) Δεν είπα ότι άλλαξες κάτι. Επειδή, όμως, έκανες edit 6 λεπτά μετά το αρχικό σου μήνυμα (όπου πρόσθεσες τα περί "μούφας") απλά είπα ότι, σε μια συζήτηση που έχει ροή διαλόγου (γράφεις κάτι, σου απαντάω, μου ανταπαντάς σε διάστημα λίγων λεπτών), το editing υποχρεώνει το συνομιλητή σου να γυρίζει και να ξαναδιαβάζει πράγματα στα οποία νόμιζε ότι είχε απαντήσει.

Για μένα, όπως προείπα, οι αντιδράσεις φανερώνουν μάλλον το φόβο της απώλειας του μονοπωλίου και της ύπαρξης μέτρου σύγκρισης, παρά οποιαδήποτε πρεμούρα για το "κοινωνικό αγαθό της παιδείας".

Αν νοιάζονταν οι καθηγητές (αυτοί της Συγκλήτου, ντε) για την παιδεία, δε θα μου έστελναν τους βοηθούς τους να μου κάνουν μάθημα. Δε θα έκαναν "αποχή" από το διδακτικό τους έργο, συνεχίζοντας κανονικά το ερευνητικό και το διοικητικό (και εισπράττοντας κανονικά το μισθό τους).

Με αυτά θέλω να πω ότι το φοιτητικό κίνημα και οι καθηγητές, για να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους, θα πρέπει να πείσουν ότι νοιάζονται για κάτι πλατύτερο από τα στενά, συντεχνιακά τους συμφέροντα.

Εκεί χάνεται το παιχνίδι. Εκεί, και στις αλληλοσυγκρουόμενες διαφωνίες (τα ΙΠ θα είναι μούφα, τα ΙΠ θα είναι ασυναγώνιστα, τα ΙΠ θα μας φάνε κρατικά κονδύλια, τα ΙΠ θα έχουν κατευθυνόμενη έρευνα από τον ιδιωτικό τομέα, τα ΙΠ δεν προσφέρουν τίποτε στους ξενιτεμένους φοιτητές, τα ΙΠ είναι για την πλουτοκρατία).

• Super Moderators
Δημοσ.
ρε snoob πόσοι από τους φοιτητές που πήγαν έξω να σπουδάσουν πήγαν επειδή δεν περάσαν πανελλήνιες είτε με δέσμες είτε με το νέο σύστημα. Δε λέω υπάρχουν κ αυτοί της ιατρικής που οι βάσεις είναι αρκετά ψηλά, αλλά οι υπόλοιποι? ( επίσης δε λέω ότι το υπάρχον σύστημα εισαγωγής είναι σωστό, διότι μερικά πράματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά ) μήπως δεν είχαν ανοίξει το βιβλίο ποτέ τους, μήπως τα φορτώσαν στον κόκκορα επειδή έχει λεφτά ο μπαμπάς ή μήπως ξυπνήσαν μια ωραία πρωία κ είπανε τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν είναι καλά ας πάω έξω να γίνω επιστήμονας, αυτοί που έχουν λεφτά πάνε έξω γιατί περισσεύουν δεν κάνουν το σκατό τους παξιμάδι κ φεύγουνε, παρεπιμπτόντως δεν τους λυπάμαι καθόλου. Δεν μπορώ να ακούω τη μουφιά κρίμα τα παιδιά που σπουδάζουν έξω ας έρθουν εδώ πέρα να ανέβει κ η οικονομία μας, στις συνελεύσεις το λένε κ αυτό ως μεγαλειώδες επιχείρημα.

Δεν ασχολούμαι αν είναι κρίμα, αν άξιζαν να περάσουν, αν η γιαγιά τους έχει ζάχαρο και ο Ερμής ήταν ανάδρομος την μέρα των Πανελλαδικών.

Λέω απλά (αλλά μάλλον δεν το εξηγώ σωστά) ότι αφού αυτοί οι άνθρωποι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και σπουδάζουν (κακώς τους θεωρείς συλλήβδην ανίκανους, αλλά τέλος πάντων) γιατί να μην έχουν το δικαίωμα αυτό που ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ το κάνουν έξω, να το κάνουν στην πατρίδα τους;

Κι εγώ δεν μπορώ να ακούω "κρίμα το παλληκάρι, είχε οικογενειακά προβλήματα κι έκανε 12,5 χρόνια να πάρει πτυχίο". Κι αυτό, όμως, είναι ένα από τα πολλά δακρύβρεχτα "επιχειρήματα" που άκουγα στις συνελεύσεις.

Σίγουρα υπάρχουν ικανοί που αδικήθηκαν από το σύστημα των Πανελλαδικών. Υπάρχουν και ικανοί που απλά προτίμησαν να πάρουν ένα πτυχίο με αντίκρυσμα από το εξωτερικό, παρά να χασομερήσουν εδώ. Υπάρχουν και τα ρεμάλια που νομίζουν ότι θα το εξαγοράσουν το πτυχίο (και μπορεί κάλλιστα να το κάνουν). Τι από όλα αυτά αποτελλεί επιχείρημα για να μην επιτρέπει η Ελλάδα αυτό που επιτρέπεται παντού στην Ε.Ε.;

Δημοσ.

To ξανάπα κ σε προηγούμενο post υπάρχει πιθανότητα να έρθει το yale στην ελλάδα? ιπ θα φτιάξει ο άκτωρ, τα ελληνικά πετρέλαια, το υγεία το ντιρί κ άλλα πολλά...

Δημοσ.

Ας τα φτιάξει όποιος θέλει. Αν θέλουν να επιβιώσουν όμως θα έχουν υποχρεωτικά πολύ καλό επίπεδο σπουδών ;) Γιατί έτσι λειτουργεί η αγορά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ σου λέω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (το Harvard Medical School ήδη συνεργάζεται με το Υγεία, αλλά ας το προσπεράσουμε).

Επειδή ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ότι ΙΠ θα φτιάξει ο θείος μου ο Χαράλαμπος (και όχι το Ίδρυμα Νιάρχου ή το Ίδρυμα Ωνάσση, λ.χ.) τρέχουμε να προλάβουμε και το απαγορεύουμε σε όλους;

Εδώ είναι το ζουμί. Τι όρους επιστημονικούς και οικονομικούς θα θέσει το κράτος, τι παραμέτρους θα ορίσει και πώς θα φροντίζει ώστε τα ΙΠ να έχουν επίπεδο τουλάχιστον ισάξιο με τα σούπερ-ντούπερ ουάου ΔΠ.

Εγώ, όμως, δε βλέπω να γίνεται καμία κουβέντα γι' αυτό από τους διαφωνούντες, παρά μόνο πώς με "αγώνα, αντίσταση και πάλη", με κλείσιμο των σχολών και πορείες θα "αποτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων."

Δημοσ.

1. επίσης δεν τους θεώρησα ποτέ ανίκανους, αν αυτό κατάλαβες εσύ...

ανίκανους θεώρησα αυτούς τους οποίους δεν νοιάστηκαν να ανοίξουν ποτέ βιβλίο αλλά παράλληλα θέλουν να σπουδάσουν κιόλας επειδή επιβάλλεται από την κοινωνία μας κ ξενιτεύονται στο εξωτερικό...

2. προφανώς υπάρχουν κ αυτοί που δεν πέρασαν πανελλαδικές ας ήταν κ άριστοι μαθητές, αλλά τόνισα πως το σύστημα διεξαγωγής δεν είναι σωστό

3. Σίγουρα υπάρχουν κ οι φοιτητές οι οποίοι δεν τελειώνουν γιατί δε γουστάρουν αυτό που κάνουν υπάρχουν όμως κ πολλά παραδείγματα φοιτητών που τελειώνουν στα 10+ χρόνια λόγω πολλών οικογενειακών προβλημάτων, αυτό δε σημαίνει όμως ότι όσοι είναι ξεπερνάνε τα ν+ν/2 χρόνια

πρέπει να τους κόψουμε επειδή τρώνε τα λεφτά του κράτους ( μαρέσει που συμφωνούνε με αυτό το ηλίθιο επιχείρημα )

Δημοσ.
1) Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Θα καθίσουμε τώρα να συζητήσουμε αν θα βγει φτηνότερα σε έναν Έλληνα να σπουδάσει στη χώρα του από το να σπουδάσει στην Αγγλία; Σου είπα ότι το Yale δίνει ετήσιο κόστος διαβίωσης τα 20,000 δολάρια (για 9 μήνες ζωής στο New Heaven). Τόσα θέλεις για να σπουδάσεις στην Αθήνα;

μα ένας χρόνος με ιδιαίτερα είναι 30.000 Ε ,και άν δε πετύχεις με τη πρώτη

είναι άλλα 30 ακόμα .τα 20.000 δολλάρια είναι τρίχες μπροστά σε αυτά.

και δίκιο έχεις δέν έχουμε αρκετή ώρα να δείξει κάποιος το ακριβές κόστος ζωής.

νομίζω όμως ότι αρκετοί θα θελαν να σπουδάσουν ή έστω να κάνουν ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό

• Super Moderators
Δημοσ.

Σου ξαναλέω, DarkKnight, δεν εξετάζω ΚΑΝ πόσοι από αυτούς που φοιτούν στο εξωτερικό το κάνουν επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, δεν ήθελαν, ατύχησαν ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό σου απάντησα πριν από κάθε τι άλλο στο αρχικό σου ερώτημα "ρε snoob, πόσοι από αυτούς που φοιτούν στο εξωτερικό..." κτλ., κτλ.

Δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι όσοι σπουδάζουν στο εξωτερικό είναι γαλαζοαίματα τέκνα της πλουτοκρατίας. Ακόμη και αν ίσχυε αυτό, γιατί να μην έχουν την επιλογή να σπουδάσουν στην Ελλάδα; Αυτό ρωτάω, και απάντηση δεν παίρνω.

Πολλά "πονεμένα" παραδείγματα υπάρχουν για όποια κατάσταση θελήσει να αναφέρει ο καθένας. Ξέρω παιδιά που δούλευαν για το ενοίκιό τους και όμως πήραν πτυχίο στο όγδοο εξάμηνο. Ξέρω φοιτητοπατέρες που περίμεναν να γεννήσει η γυναίκα τους για να κάνουν μειωμένη στρατιωτική θητεία. Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το αν θα επιτραπεί σε έναν ιδιωτικό φορέα (υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ναι) να ιδρύσει στην Ελλάδα ιδιωτικό πανεπιστήμιο (όπως γίνεται απανταχού της Ε.Ε.)

Δημοσ.
Ας τα φτιάξει όποιος θέλει. Αν θέλουν να επιβιώσουν όμως θα έχουν υποχρεωτικά πολύ καλό επίπεδο σπουδών ;) Γιατί έτσι λειτουργεί η αγορά.

Εγώ πάλι λέω πως θα λειτουργούν σαν τις σχολές δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα οι πτυχιούχοι εργαζόμενοι δεν αξιοποιούν τις γνώσεις τους καλά καλά. Σιγά μην τους έχουν 5 χρόνια να σπουδάζουν. 3 χρονάκια όπως κάνουν έξω και κατευθείαν στην παραγωγή. Και ποιός μου λέει εμένα πως δέν θα τραβάει περισσότερο κόσμο το ΙΠ που έχει το καλύτερο γραφείο διασύνδεσης?

Για το δημοψήφισμα που είπα, ναι, ας ξεκαθαρίσουν πρώτα το πλαίσιο λειτουργίας των ΙΠ στο ευρύ κοινό και μετά ας αποφασίσει ο λαός. Αυτοί που γράφαν το Σύνταγμα τα παλιά χρόνια ευτυχώς δεν ήταν μ@λάκες, γι'αυτό βάλανε και την τριτοβάθμια εκπαιδευση στο Σύνταγμα και κόβανε την ζαχαρένια των αρπακτικών τόσα χρόνια, και εμείς συζητάμε τώρα να το αλλάξουν οι ηθοποιοί και οι αθλητές της βουλής...

Όσο για το πόσο εξυπηρετεί η παράλληλη παροχή υπηρεσιών μεταξύ κράτους και ιδιωτών, ας σκεφτείτε που βρίσκεται τόσα χρόνια ο ΟΣΕ εξαιτίας των ΚΤΕΛ. Πολιτική βούληση για βελτίωση 0.

Ε, γιατί να μην αφεθούν στην τύχη τους και τα δημόσια πανεπιστήμια στο μέλλον?

EDIT: Τι 30.000 τον χρόνο για ιδιαίτερα λέτε βρε παιδιά? Ποιός έχει και δίνει τόσα? Το φροντιστηριάκι της γειτονιάς φτάνει και περισσεύει.

Δημοσ.
To ξανάπα κ σε προηγούμενο post υπάρχει πιθανότητα να έρθει το yale στην ελλάδα? ιπ θα φτιάξει ο άκτωρ, τα ελληνικά πετρέλαια, το υγεία το ντιρί κ άλλα πολλά...

Καί; Αν δε σου αρέσει μη φοιτείς. Στο κάτω κάτω στην αγορά εργασίας θα κριθούμε όλοι μας.

Δημοσ.

άλλο επιστημονική συνεργασία άλλο ανοίγω παράρτημα στην ελλάδα ως harvard

επίσης τόσο καιρό που ζητητιέται το θέμα δεν μου έχει πει κανένας εάν η νομοθεσία που θα θεσπιστεί θα προς το μέρος των δπ ή των ιπ, στο οποίο θα πέφτει το χρήμα από μεγάλους ευεργέτες του κράτους νιάρχος, κόκκαλης, γιαννακόπουλος κ σια υπό το αγνό όνομα της καλύτερης κ σωστότερης ιδιωτικής παιδείας κ θα μπαίνουν τα παιδιά τους οι γλύφτες τους ή όποιοι άλλοι σκατά θα μπούνε...

Δημοσ.

Στην τελική ρε παιδιά ας φτιαχτούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και αν δεν καταφέρουν να έχουν σωστές υποδομές και να βγάλουν σωστούς επιστήμονες όπως,ας πούμε,κάνουν τα δημόσια,τότε no problem,όλοι θα προτιμήσουν τα δημόσια που είναι και δωρεάν βέβαια.....Και είδαμε τόσα χρόνια πόσες αλλαγές έγιναν στα δημόσια και αν τις διεκδίκησε κανένας.....Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ υπάρχει αυτή η αρνητική προδιάθεση και αντίδραση για κάθε αλλαγή που προτείνεται πριν καλά καλά εφαρμοστεί.Τόσο πολύ πια μας αρέσει η στασιμότητα;:???: :???:

Δημοσ.
επίσης τόσο καιρό που ζητητιέται το θέμα δεν μου έχει πει κανένας εάν η νομοθεσία που θα θεσπιστεί θα προς το μέρος των δπ ή των ιπ,

Προς το μέρος των πολιτών θα είναι ;)

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα ΠΑΝΤΑ υπάρχει αυτή η αρνητική προδιάθεση και αντίδραση για κάθε αλλαγή που προτείνεται πριν καλά καλά εφαρμοστεί.Τόσο πολύ πια μας αρέσει η στασιμότητα;:???: :???:

Γιατί η Μπανανία είναι η μοναδική χώρα όπου υπάρχουνε καρεκλοκένταυροι. Απλό :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...