Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

γιατί πόσα θα 'ναι άν ιδρυθούν σοβαρά ιδωτικά

με μαρουλόφυλλα θα σε παίρνουν?

τώρα άν θα ανοίξει ο ZONIC πανεπιστήμιο ναι θα μπαίνεις με μαρουλόφυλλα

ή άλλη μούφα που έχω ακούσει κατα κόρον ότι άν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια

θα ελευθερώσουμε τα αλύτρωτα αδέρφια μας από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού

δηλαδή άν το τάδε ι. πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Αμερικής έχουν τα ίδια δίδακτρα

θα προτιμήσουμε το ελληνικό ! for sure

Δημοσ.
Είδες καμία βελτίωση στα νοσοκομεία, στην περίθαλψη,στην ασφάλιση???

Ένα κοινωνικό αγαθό, βασική α΄ύλη για μια κοινωνία, που παρέχεται από το κράτος, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα.

Αν το υγεία, προσφέρει στον Χ πρωτοκλασάτο γιατρό 4πλάσιο μισθό , πως θα τον κρατήσει το ικα?Και να ήθελε, δεν έχει την ευλιγισία να προσφέρει τα ίδια χρήματα! Άρα χάνεται ένα μεγάλο κεφάλι για τους ασφαλιζόμενους,που έχουν ΗΔΗ πληρώσει ενα ΥΠΕΡΟΓΚΟ ποσό για να έχουν ασφάλιση (αν το ποσό που δίνει ο εργοδοτης μου κ εγώ στο ικα,για την ασφάλισή μου, το έδινα σε ιδιωτική εταιρεία, όταν είχα συνάχι θα μου έφερναν την μακρυπούλια να με τρίψει,κ ελικόπτερο να με μεταφέρει στο νοσοκομείο! Αν δε , είχα ανεμοβλογιά, θα μου έφερναν τη μπελούτσι,να με αποσπά από τα σπυράκια μου)!

Άρα το πρόβλημα σου (και όλων μας) έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, και όχι η ύπαρξη ή μη των ιδιωτικών. Τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν ιδιωτικά πανεπιστήμια ποιές αλλαγές υπήρξαν στην παιδεία; Πόσο βελτιώθηκε το επίπεδο σπουδών;

Και στο κάτω-κάτω, γιατί είναι κακό να αποκτήσουν κάποια μόρφωση κάποιες χιλιάδες ανθρώπων που δεν πέρασαν σε δημόσιο πανεπιστήμιο;

Το πρόβλημα όλων αυτών που διαδηλώνουν είναι πολύ απλό - φοβούνται ότι με την ίδρυση των ΙΠ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας και γι'αυτο αντιδρούν. Ούτε το άρθρο 16 τους νοιάζει, ούτε το επίπεδο της δημόσιας παιδείας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Το πρόβλημα όλων αυτών που διαδηλώνουν είναι πολύ απλό - φοβούνται ότι με την ίδρυση των ΙΠ θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας και γι'αυτο αντιδρούν. Ούτε το άρθρο 16 τους νοιάζει, ούτε το επίπεδο της δημόσιας παιδείας.

Πειστικότερο μου ακούγεται το σκεπτικό του izerman από τα αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρήματα που προέταξαν κάποιοι άλλοι συνομιλητές.

Δημοσ.

ρε παιδιά τι λέμε τώρα ότι αυτός που θα βγάλει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο

θα βρεί όλες τις πόρτες ανοιχτές?

έλεος,ποιοί τα λένε αυτά [ρητορικό ,μην απαντάτε]

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι εννοείς με τη φράση "ρε παιδιά τι λέμε τώρα ότι αυτός που θα βγάλει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο

θα βρεί όλες τις πόρτες ανοιχτές?

έλεος" (το "ποιοι τα λένε αυτά, ρητορικό μην απαντάτε το πρόσθεσες αφού ρώτησα εγώ)

Δημοσ.

ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φέρουν ανακατατάξεις , θα υποβαθμίσουν

τα πτυχία των δημοσίων [τα οποία από μόνα τους δέ λένε τίποτα το ξαναλέω]

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα φέρουν ανακατατάξεις.

Διαφώνω στο ότι θα υποβαθμίσουν τα πτυχία των δημοσίων. Η τυπική αξία του δημόσιου πτυχίου (δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς λ.χ.) πώς θα θιχτεί; Η ουσιαστική, αν δεχτούμε αυτό που λες (ότι "από μόνα τους δε λένε τίποτα") δεν είναι συνάρτηση της ύπαρξης των ιδιωτικών.

Να σου το πω αλλιώς. Αν εσύ είσαι τυφλός, είσαι τυφλός. Η εμφάνιση ενός μονόφθαλμου δεν αλλάζει τη δική σου κατάσταση. Εγώ έχω ύψος 1,60. Στο χωριό μου είμαι ο μόνος άντρας. Οπότε, μια ωραία πρωία, σκάει μύτη ένας τυπάς 1,90. Ούτε εγώ κόντυνα, ούτε άλλαξα φύλο. Απλά, εμφανίστηκε μέτρο σύγκρισης. Το έγραψα και σε προηγούμενο post. Η ύπαρξη μέτρου σύγκρισης είναι το πρόβλημα. (Χωρίς να αποκλείω την περίπτωση ο τυπάς που θα σκάσει μύτη να είναι 1,55, κακάσχημος, αλλά κάτι μου λέει ότι η πιθανότητα είναι μικρή).

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε βλέπω πώς θα υποβαθμίσουν την αξία των δημόσιων πτυχίων. Ότι μπορούν (υπό προϋποθέσεις) να καταδείξουν ότι κάποια τάχα μου ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παράγουν κουμπούρες με δίπλωμα, αυτό μπορεί να συμβεί, δεν αντιλέγω.

Δημοσ.

βασικά στο παραπάνω γράφω αυτό με το οποίο διαφωνώ

δηλαδη πιστεύω ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ούτε θα φέρουν ανακατατάξεις ούτε θα υποβαθμίσουν

τα πτυχία των δημοσίων [τα οποία από μόνα τους δέ λένε τίποτα το ξαναλέω]

• Super Moderators
Δημοσ.
γιατί πόσα θα 'ναι άν ιδρυθούν σοβαρά ιδωτικά

με μαρουλόφυλλα θα σε παίρνουν?

τώρα άν θα ανοίξει ο ZONIC πανεπιστήμιο ναι θα μπαίνεις με μαρουλόφυλλα

ή άλλη μούφα που έχω ακούσει κατα κόρον ότι άν ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια

θα ελευθερώσουμε τα αλύτρωτα αδέρφια μας από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού

δηλαδή άν το τάδε ι. πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Αμερικής έχουν τα ίδια δίδακτρα

θα προτιμήσουμε το ελληνικό ! for sure

Εγώ, αυτή τη "μούφα" που λες δεν την έχω υποστηρίξει ποτέ. Υποστηρίζω, όμως, ότι είναι υποκρισία να έχουμε χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και να τους αρνούμαστε τη δυνατότητα να φοιτήσουν (αν γουστάρουν, το σηκώνει η τσέπη τους κτλ) σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Επίσης, κάτι μου λέει ότι είναι φτηνότερο να φοιτήσει κάποιος σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο σε απόσταση 15 χλμ από το σπίτι του, παρά σε ξένη χώρα με σκληρό συνάλλαγμα (βλ. Αγγλία). Επίσης φτηνότερο είναι να σου στείλει η μάνα σου τυρόπιτα από τα Γιάννενα στη Θεσαλλονίκη, παρά να στείλει το ίδιο πακέτο στο Στρασβούργο.

Στο κόστος φοίτησης πάνε όλα μέσα. Άρα, και κόστος ζωής. Στο Yale τα δίδακτρα στον τομέα Δασοπονίας είναι $25.800 (είδες που σου βρίσκω και επιχειρήματα για αυτά που έλεγες νωρίτερα;) και ετήσιο κόστος ζωής σου υπολογίζει $20.000. Ε, βέβαια, άλλο το New Heaven, άλλο το Νέο Φάληρο.

Τέλος, αν θέλεις μην κάνεις edit σε post τόση ώρα αφότου τα έγραψες, αλλάζεις το νόημα και πρέπει να τρέχουμε να κάνουμε edit και οι υπόλοιποι για να μη φαίνονται οι αρχικές μας απαντήσεις ανεπαρκείς.

Δημοσ.

Ο χαρακτηρισμός ηλίθος είναι άλλο να πηγαίνει σε ένα σύνολο, μία οντότητα ένα οργανσιμό και άλλο σε ένα άτομο... Αν με λες ηλίθιο, πες το στα μούτρα μου χωρίς υπεκφυγές χωρίς να κρύβεσαι πίσω από ευφυολογίματα για να κουβεντιάσουμε την έννοια ηλίθιος.

Εγώ δεν έχω συνολικά κοινές ποιλιτικές ιδέες με καμία παράταξη, όταν αγωνίζομαι όμως για ένα κοινό σκοπό, θα υποχωρήσω σε κάποιες θέσεις για να γίνει κάτι! Αλλιώς δε γίνεται τίποτα... Την συσπείρωση θα φοβηθούν οι από πάνω αν είναι να φοβηθούν κάτι, όταν η ΠΚΣ και τα ΕΑΚ δεν μπορούν να καταλάβουν ότι λένε τα ίδια (σε πολλά θέματα) και να κατέβουν μαζί σε μία πορεία, κάτι πάει στραβά.

Ως φοιτητής, μιλόντας με άτομα διαφόρων παρατάξεων τραβούσα τα μαλλιά μου, συνολικά πήγα σε μία συνέλευση (δεν αντέχω τόση κάπνα, πολυκοσμία και το όλο σκηνικό με τα συνθήματα και τις μαλακίες). Πήρα απόφαση να παρακολουθώ τα μαθήματα, να τελειώσω τη σχολή και να μην ασχολούμαι με τα κομματικά τους. Εγώ και το 60-70% των συμφοιτητών μου. Δεν κατάλαβα διαφορά αν ήταν πάνω είτε η ΔΑΠ, είτε η ΠΑΣΠ. Εγώ καλούς και καούς καθηγητές έβλεπα, ενδιαφέροντα και μη μαθήματα. Όσο φοιτούσα, δύο πράγματα άλλαξαν: αναβαθμολόγηση στο 10% των μαθημάτων (διαφωνώ με τη λογική της, και επί της ουσίας ίσως κάνει κάποια διαφορά σε κάποιον που έχει 7.9 και θέλει να το κάνει 8 για κάποια υποτροφία), απαλλαγή από αγγλικά 1 και 2 άμα έχεις proficiency (τα αγγλικά 1 και 2 τα πέρασα χωρίς να ανοίξω, όπως και τα 3 και 4, οπότε πάλι δεν νομίζω να είναι τπτ ουσιαστικό). Οι απαιτήσεις για δωρεάν σίτηση, δωρεάν διαμονή κτλ 2@. Στη σχολή μου προς το τέλος κάθε εξαμήνου μοιράζανε χαρτιά αξιολόγησης καθηγητών. Τα συμπληρώναμε αυτοί που παρακολουθούσαμε και περιέργως είχαν αποτέλεσμα σε κανά δυο περιπτώσεις, όσοι ασχολούνταν με σημαντικά ζητήματα, πίναν καφέ στο κυλικείο και δεν συμμετείχαν σε αυτό το πλέον ουσιαστικό που έκανα για τη δομή του τμήματος ως φοιτητής., Και να έρχονταν να αξιολογήσουν βέβαια, τι ακριβώς θα αξιολογούσαν? Αφού δεν τον ήξεραν αυτόν που θα αξιολογούσαν! Αυτοί οι ίδιοι πάνε να μας πουν τώρα πιο είναι το καλό για τα πανεπιστήμια...

Τα επιχειρήματα τα συνέταξα για να βγάλω άκρη. Είναι προφανώς λίγο χοντροκομμένα, αλλά δεν βρίσκω άλλα που να μην υπάγονται σε αυτά, αν μπορείς να παραθέσεις κάποιο θα ήμουν ευγνόμων, εγώ δε βρίκα (ομολογώ δεν έψαξα και οοοόλα τα ποστ, από εκεί που άρχισα να γράφω μόνο).

Δημοσ.
Υποστηρίζω, όμως, ότι είναι υποκρισία να έχουμε χιλιάδες Έλληνες φοιτητές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού και να τους αρνούμαστε τη δυνατότητα να φοιτήσουν (αν γουστάρουν, το σηκώνει η τσέπη τους κτλ) σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Επίσης, κάτι μου λέει ότι είναι φτηνότερο να φοιτήσει κάποιος σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο σε απόσταση 15 χλμ από το σπίτι του, παρά σε ξένη χώρα με σκληρό συνάλλαγμα (βλ. Αγγλία). Επίσης φτηνότερο είναι να σου στείλει η μάνα σου τυρόπιτα από τα Γιάννενα στη Θεσαλλονίκη, παρά να στείλει το ίδιο πακέτο στο Στρασβούργο.

Περιμένω την ανταπάντηση σε αυτά που είπε ο φίλος παραπάνω και τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι ατράνταχτα επιχειρήματα.........

Επίσης συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω:

Δημοσ.

1)Επίσης, κάτι μου λέει ότι είναι φτηνότερο να φοιτήσει κάποιος σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο σε απόσταση 15 χλμ από το σπίτι του, παρά σε ξένη χώρα με σκληρό συνάλλαγμα (βλ. Αγγλία). Επίσης φτηνότερο είναι να σου στείλει η μάνα σου τυρόπιτα από τα Γιάννενα στη Θεσαλλονίκη, παρά να στείλει το ίδιο πακέτο στο Στρασβούργο.

2)Τέλος, αν θέλεις μην κάνεις edit σε post τόση ώρα αφότου τα έγραψες, αλλάζεις το νόημα και πρέπει να τρέχουμε να κάνουμε edit και οι υπόλοιποι για να μη φαίνονται οι αρχικές μας απαντήσεις ανεπαρκείς.

1)μπορεί να έχεις συγγενείς στο εξωτερικό,μπορεί να ξέρεις να μαγειρεύεις

μπορεί μπορεί ...μπορεί να δέχομαι ότι αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι

η αφρόκρεμα και έχουν βαριά φανέλα ,μπορεί να είμαι δύσπιστος ...

2)δεν το καταλαβαίνω ,τι άλλαξα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...