Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
πριγκήπισσα αν η κυβέρνηση δεν ψηνόταν για "μεταρρυθμίσεις" θα γινόντουσαν καταλήψεις;Αυτή φταίει που έχει χωρίσει τους φοιτητές σε δυο στρατόπεδα αντί να παλεύουν ενωμένοι (όπως οι Γάλλοι) για να πα΄ρει πίσω την αναθεώρηση.Αυτή είναι ο εχθρός σου και όχι οι φοιτητές.Με την αναθεώρηση τα δικά σου εργασιακά δικαιώματα θα θιγούν.Γι αυτό παρε μέρος δυναμικά στις πορείες και έτσι ούτε εξεταστική θα χάσεις ούτε το πτυχίο σου θα υποβαθμιστεί περισσότερο στην αγορά εργασίας.

Ωραια αποψη... Να μην ψηθει ποτε κανεις να κανει μεταρρυθμισεις και αναθεωρηση και η σαπιλα του συστηματος να διαιωνιστει...

Με το να αντιδρουν μονο και μονο για να αντιδρουν (αμα τους ρωτησεις το μονο που λενε ειναι ''δε θελουμε αναθεωρηση'') και χωρις να προτεινουν κατι αλλο περα απο την αυξηση της χρηματοδοτησης (που απο μονη της δεν ειναι λυση) απλα διατηρουν μια κατασταση που εχει φερει τα Πανεπιστημια σε τελμα...

Μαζι σας ειμαι, να αυξηθει η χρηματοδοτηση στην παιδεια, αν γινεται και στο 10% του ΑΕΠ, αλλα να γινει και κατι που τουλαχιστον θα δημιουργησει τις προυποθεσεις για την καλυτερευση της καταστασης. Πιστευω οτι η αναθεωρηση του 16 και η ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων, σε συνδυασμο με την αξιολογηση, την απελευθερωση της διαθεσης συγγραματων και την υλικοτεχνικη αναβαθμιση των σχολων αποτελουν ουσιαστικες προτασεις που μπορουν να ταραξουν τα λιμναζοντα νερα στο χωρο των Πανεπιστημιων...

Ειναι σαν να εχουμε ενα χερι κομμενο που αιμοραγει(τριτοβαθμια εκπαιδευση). Προτεινει καποιος να κανει καποια επεμβαση για να σωσει την κατασταση(αναθεωρηση) και οι υπολοιποι αντιδρουν μονο και μονο επειδη μπορει η εγχειρηση να μην πετυχει ( πιθανη υποβαθμιση των δημοσιων πανεπιστημιων, με τον ερχομο των ιδιωτικων).Ε πως να το κανουμε, καποιος καποια στιγμη πρεπει να κανει κατι. Δεν μπορουμε να αφησουμε τον ασθενη να πεθανει απο ακατασχετη αιμοραγια!

Και βλεπουμε τις αντιδρασεις απο το φοιτητικο κινημα που παραδοσιακα πρωτοστατησε εναντια στο κατεστημενο και στηριξε μεγαλες αλλαγες. Τωρα ξαφνικα γιναμε η πιο συντηρητικη μεριδα του ελληνικου λαου???

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτό που λένε ότι με τα ιδιωτικά θα υποβαθμιστούν τα πτυχία του δημοσίου

είναι μούφα.και τώρα το πτυχίο από μόνο του δέ λέει τίποτα

Δημοσ.
Ειλικρινά,μην το πάρεις προσωπικά,δεν πάει σε σένα,αλλά στα @@ μου οι πορείες και τα εργασιακά δικαιώματα.Ξέρω ότι οι καταλήψεις με πήγαν 1 χρόνο πίσω και βλέπω κι άλλο χρόνο να ρχεται να μου κάθεται στην πλάτη.Θέλω να πάρω πτυχίο να τελειώνω.Βαρέθηκα.

ειλικρινά τι να πω αν εσύ προτιμάς το πτυχίο που τόσο αγωνίστηκες γι αυτό να εξισώνεται με τίτλους σπουδών που θα παραδίσουν κ΄ποια άσημα ιδρύματα τότε παώ πάσο.Εσύ υποβαθμίζεις την αξία σου ως άτομο και δείχνεις τον εγωισμό που σε διακρίνει αφού και η ίδια λες δε πα να πνιγούν οι υπόλοιποι, εγώ να πάρω πτυχίο και οι άλλοι ας ...Πίστεψε έτσι ψυχρή θα παραμείνεις όταν ο αυριανός εργοδότης σου απολύσει κάποιον συνάδελφο σου γιατί λέει κάνουμε αναδιαρθρωτικές κινήσεις.Και δυστυχώς έτσι σκέφτεται το 99% των εργαζόμενων σήμερα.Αλλά πίστεψε με όταν βρεθείς και εσύ στη δεινή αυτή θέση θα θελήσεις κάποιος να σε υπερσαπιστεί γιατί παραφράζοντας τα λόγια του ποιητή

Ειρωνεύτηκαν το συνάδελφο αλλά δε μίλησα

Χλευσαν το συνάδελφο μου αλλά δε μίλησα

Απόλυσαν το συνάδελφο μου αλλά και τότε σώπασα

Ευχομαι όταν με απολύσουν να βρεθεί κάποιος να μιλήσει για μένα.

Ωραια αποψη... Να μην ψηθει ποτε κανεις να κανει μεταρρυθμισεις και αναθεωρηση και η σαπιλα του συστηματος να διαιωνιστει...

Δεν είπα εγώ τέτοιο πράγμα.Εξήγησε πως τα δυο κυριότερα προβλήματα των ΑΕΙ κΤΕι (το πέρασμα μαθημάτων μόνο με σημειώσεις και το γεγονός ότι οι καθηγητές δε διδάσκουν αλλά δεν πατάνε ποτέ) πως λύνονται με την ιδιωτικά κωλοχανεία για τα παιδιά των πλουσίων.εξήγησε μου δλδ

σε συνδυασμο με την αξιολογηση, την απελευθερωση της διαθεσης συγγραματων και την υλικοτεχνικη αναβαθμιση των σχολων αποτελουν ουσιαστικες προτασεις που μπορουν να ταραξουν τα λιμναζοντα νερα στο χωρο των Πανεπιστημιων...

Αστα ευχολόγια και επιχειρηματολογησε με αιτιάσεις κ παραδείγματα.

ροτεινει καποιος να κανει καποια επεμβαση για να σωσει την κατασταση(αναθεωρηση) και οι υπολοιποι αντιδρουν μονο και μονο επειδη μπορει η εγχειρηση να μην πετυχει

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με το μέλλον μου.Και στην τελική μαλλον αιθεροβατείς μου φαίνεται.

Τωρα ξαφνικα γιναμε η πιο συντηρητικη μεριδα του ελληνικου λαου???

Ναι ρε φίλε γιατί αυτή η αναθεώρηση δε λύνει τα προβλήματα της παιδείας αλλά μας βάζει σε ένα τρυπάκι ανταγωνσιμού.ετσι γινόμαστε υπάλληλοι της εκάστοτε σχολής που προσπαθεί μέσω ημών των ιδιών να προβληθεί στους υποψήφιους.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δεν ξέρετε ότι ότι είναι σάπιο το κόβουμε;

Ο ΟΤΕ είναι όντως σάπιος και πρέπει να πουληθεί άμεσα.

Το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο είναι σάπιο πρέπει να βελτιωθεί αλλά και ταυτόχρονα να ιδρυθούν και ιδιωτικά.

Να στε καλά...:-D

Δημοσ.

Ειρωνεύτηκαν το συνάδελφο αλλά δε μίλησα

Χλευσαν το συνάδελφο μου αλλά δε μίλησα

Απόλυσαν το συνάδελφο μου αλλά και τότε σώπασα

Ευχομαι όταν με απολύσουν να βρεθεί κάποιος να μιλήσει για μένα.

έλα ρε γεροπάνκς [με τη καλή έννοια]

σωστό

Δημοσ.

Μου κανει εντυπωση που χρησιμοποιεις τετοια επιχειρηματα. Ολα οσα λες συμβαινουν εδω και χρονια...Τωρα δηλαδη που πολλοι κυκλοι σπουδων ξενων πανεπιστημιων ειναι ετσι και αλλιως κατωτεροι απο τα δικα μας και ερχονται και μεσω του ΔΟΑΤΑΠ τα εξισωνουν με τα ελληνικα, εσενα δε σε πειραζει? Θα σε πειραξει αν τα παιρνουν μεσα στην Ελλαδα?

Εγω φιλε μου ας κουραστηκα να περασω στη ΔΕΤ περισσοτερο απο καποιους αλλους που ισως στο μελλον πανε στα ιδιωτικα... Τουλαχιστον ομως ετσι θα δωθει μια ευκαιρια στην τριτοβαθμια να ορθοποδησει...(μεσω αξιολογησης, ανταγωνισμου κλπ)

Δημοσ.
και δείχνεις τον εγωισμό που σε διακρίνει αφού και η ίδια λες δε πα να πνιγούν οι υπόλοιποι, εγώ να πάρω πτυχίο και οι άλλοι ας ...
Ακριβώς έτσι και χειρότερα.
Δημοσ.

Πάρτε πχ το παράδειγμα του Anthony88.Δεν μπορεί να διαιωνίζεται μια κατάσταση που προσφέρει τίποτα.Εδώ στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη αλλαγών αλλά είμαστε και πίσω σε θέματα εκσυγχρονισμού.Πάρτε πχ το θέμα με τις επικείμενες κάρτες με τις οποίες θα μπορούμε να πληρώνουμε τα πάντα ακόμα και σε περίπτερο.Σε συνεντεύξεις που έγιναν στον δρόμο το 99% είταν κατά αυτής της πρότασης.Που να πάει μπροστά έτσι ρε παιδιά η ελληνική κοινωνία.

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα των πρώην κομμουνιστικών κρατών.Ποιό;Ποιό άλλο?Τα πάντα για τον λαό και την ισότητα.Τα πάντα δημόσια ώστε να ζει καλύτερα ο κόσμος.Είδατε πουθενά να ζει καλά ο κόσμος σε τέτοιες κοινωνίες?Γιατί έπεσαν όλα αυτά τα καθεστώτα?Μήπως γιατί έβλεπαν ότι όλες οι υπηρεσίες που παρέχονταν ήταν για τα μπάζα?

Και αυτοί έτσι πίστευαν ότι τα δημόσια αγαθά είναι για όλους και έτσι επιτυγχάνεται η ισότητα η ευημερία κτλ.ΑΜ δε όμως.Τους γελάσανε.Έτσι γελάνε και σήμερα τους φοιτητές οι οποίοι είναι υπέρμαχοι του ΔΠ.

Ρε παιδιά καταλάβετε.Πάει η εποχή των δημόσιων αγαθών.Είτε το θέλουμε είτε όχι.Ο καθένας τώρα κοιτάει το συμφέρον του αλλά προσφέρει και τις υπηρεσίες του.

Να στε καλά...:-D

Δημοσ.
κ ο κόσμος σάπιος είναι, να πέσει μια βόμβα σύντηξης να ησυχάσουμε...

Πως θα ησυχάσουμε ρε αν πέσει βόμβα σύντηξης;Αφού θα την έχουμε κάνει για τον άλλο κόσμο.Χαχαχαχαχαχαχα.:-D

Δημοσ.

εμ δεν καταλαβαίνεις, ο Χάρος θα είναι επιλεκτικός κ θα πάρει αυτούς που έχουν καταντήσει σάπιο το σύστημα, όσοι γλιτώσουν θα πεθάνουν δια του ανασκολοπισμού...

Δημοσ.
Δεν είπα εγώ τέτοιο πράγμα.Εξήγησε πως τα δυο κυριότερα προβλήματα των ΑΕΙ κΤΕι (το πέρασμα μαθημάτων μόνο

με σημειώσεις και το γεγονός ότι οι καθηγητές δε διδάσκουν αλλά δεν πατάνε ποτέ) πως λύνονται με την ιδιωτικά κωλοχανεία για τα παιδιά των πλουσίων.εξήγησε μου δλδ

Μεσω του ανταγωνισμου που αναποφευκτα θα επιφερει η ιδρυση των ιΑΕΙ και ιΤΕΙ.

Αστα ευχολόγια και επιχειρηματολογησε με αιτιάσεις κ παραδείγματα.

Αξιολογηση εκπαιδευτικων ιδρυματων με βαση εκπαιδευτικα και οικονομικα κριτηρια(αποδοση φοιτητων και καθηγητων, αξιοποιηση χρηματων κλπ)

Ελευθερια επιλογης συγγραματος απο ενα ευρος που θα ικανοποιει την αντιστοιχη υλη, χωρις το καθε λαμογιο να γραφει ενα συγγραμμα της πλακας και να σε αναγκαζει να εξεταστεις σε αυτο. Αυξηση της χρηματοδοτησης στη δημοσια παιδεια(νεα εργαστηρια με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας, νεοι και ανθρωπινοι χωροι μεσα στο πανεπιστημιο(εμεις στην ΑΣΟΕΕ δε χωραμε να στριψουμε), ερευνα υποψηφιων διδακτορων και καθηγητων καθ' ολη τη διαρκεια της καριερας τους και οχι μεχρι να παρουν το Phd)

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να παίζει με το μέλλον μου.Και στην τελική μαλλον αιθεροβατείς μου φαίνεται.

Πες μου λοιπον τι πρεπει να κανει κανεις(μεταρυθμιση, οχι σταση αναμονης) που να μη θετει σε κινδυνο το μελλον σου. Ολες οι αποφασεις εχουν ενα ρισκο. Καποια στιγμη, αν θελουμε τα πραγματα να βελτιωθουν, πρεπει καποιος να το παρει αυτο το ρισκο. Τι να κανουμε δηλαδη?

Ναι ρε φίλε γιατί αυτή η αναθεώρηση δε λύνει τα προβλήματα της παιδείας αλλά μας βάζει σε ένα τρυπάκι ανταγωνσιμού.ετσι γινόμαστε υπάλληλοι της εκάστοτε σχολής που προσπαθεί μέσω ημών των ιδιών να προβληθεί στους υποψήφιους.

Kαι γιατι φιλε μου ειναι αυτο κακο? Εσυ τι θες δηλαδη? Ειπες οτι δε θες να περναει ο κοσμος μονο με διαβασμα σημειωσεων κλπ, αλλα τωρα εξανιστασαι στην προοπτικη του να ανταγωνιστεις με το επιπεδο σου φοιτητες αλlωνπαρομοιων σχολων

Δημοσ.

ανασκολοπισμού!!!Και οι υπόλοιποι τι θα κάνουν σαυτό το έρημο κόσμο?Εγώ πιστεύω οι περισσότερες θα είναι γυναίκες.Το 85%.Οι γυναίκες δεν το καταντούν τόσο σάπιο το σύστημα.Είναι αντισηπτικές!!!ΧΑχαχαχα

Ρε anthony αφού έχεις σωστή αντίληψη επι του θέματος τι κάθεσε και ασχολείσαι με τον Omni...κάτι?Δες προηγούμενα ποστ του και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Δημοσ.

anthony μέσω του του λεγόμενου ''υγειούς'' ανταγωνισμού έκανε μήνυση 1 γερμανικό ιδιωτικό σχολείο στην κυβέρνηση για επιχορήγηση κονδυλίων στα δημοσία σχολεία κ όχι στα ιδιωτικά, αλλά ξέχασα στην ελλάδα θα ανοίξει παράρτημα το mit κ το imperial οπότε θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...