Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λές να την κάνουμε την κουβέντα; Αν καταφέρω να πιάσω τον παλμό της σκέψης σου θα πω πως και οι ληστές στις τράπεζες μπορείς να πεις οτι πιέζονται από το σύστημα, γι αυτό κλέβουν. Αυτό όμως δεν είναι σε καμμια περίπτωση δικαιολογία για να πράξεις κάτι τέτοιο ;) Ας σε ακούσω λοιπόν!

ps. Φοβάμαι μην ξαναμαμηθεί το thread

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λές να την κάνουμε την κουβέντα; Αν καταφέρω να πιάσω τον παλμό της σκέψης σου θα πω πως και οι ληστές στις τράπεζες μπορείς να πεις οτι πιέζονται από το σύστημα, γι αυτό κλέβουν. Αυτό όμως δεν είναι σε καμμια περίπτωση δικαιολογία για να πράξεις κάτι τέτοιο ;) Ας σε ακούσω λοιπόν!

ps. Φοβάμαι μην ξαναμαμηθεί το thread

σου στέλνω πμ για να μη μ@μήσουμε το threat...

Δημοσ.
βρήκες κ άλλον έναν που το πιστεύει... ;-) αν θες μπορούμε να κάνουμε κουβέντα για να δεις τι είναι αθωότητα απο που πηγάζει και γιατί οι φοιτητές είναι αθώοι.

Α ώστε όλοι οι φοιτητές είναι αθώοι;;;Ναι μωρέ,τώρα κατάλαβα γιατί δεν πετάνε έξω από την πορεία τους τους εξωσχολικούς όταν γίνονται τα επεισόδια.Δεν έχουν μάθει να αμύνονται τα κακόμοιρα τα παιδιά.........Άκουσα πρόσφατα από κάποιον κνίτη(no offense προς την παράταξη βέβαια) ότι στις πορείες σπάνε τις τράπεζες γιατί είναι το σύμβολο του καπιταλισμού.....No comments βέβαια.........

Και στην τελική ρε παιδιά sorry κιόλας αλλά πόσο ηλίθιους περνάτε τους άλλους όταν τους τα λέτε αυτά;Ωραία αφήστε εμένα που απαντάτε σε ό,τι λέω με το υφάκι ότι δεν αξίζει να ασχολείστε(κουνιόνται βέβαια).Εδώ άλλα άτομα που έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο σας λένε κάποια πράγματα με πολύ σωστά επιχειρήματα και εσείς εθελοτυφλείτε...Από εκεί και πέρα ειλικρινά δε νομίζω ότι βγάζει κάπου η συνέχιση αυτής της συζήτησης.....

Δημοσ.

έσπασαν το αμάξι του αδερφού μου κάτι κωλόπαιδα φίλε μου,ξημερώματα σαββάτου,στο κέντρο της αθήνας.ήταν καμιά 50αριά,κ 2 διμοιριες των ματ,ήταν στα 300 μέτρα απόσταση.

μπροστά στους μπάτσους,έκαψαν μια τράπεζα,κ έσπασαν το αμάξι του αδερφού μου. Δυστυχώς,ήμουν στα 500 μέτρα απο εκεί,το είδα,όρμησα, κ ευτυχώς που με σταμάτησε ένας φίλος,γιατί ακόμα ξύλο θα έτρωγα...

όταν οργισμένος γύρισα στους μπάτσους ουρλιάζοντας κ βρίζοντας τους, εκεινοι μου είπαν,ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ: "πως κάνεις έτσι ρε φίλε?ο 1ος είσαι νομίζεις"??

Φυσικά,την πλήρωσε αυτός που μου το είπε (μέσα στα νεύρα μου, πριν να με μαζέψουν,ακουσε κάτι καντήλια συν κάτι ψιλές).

Στην ασφάλεια αττικής,ο διοικητής της Δε με μάζεψε παρολαυτά!

όταν τον ρώτησα πιο ψύχραιμα,σε ποιον πρέπει να κάνω μήνυση,"κατά αγνώστων",ή "κατά αστυνομίας",μου είπε : "σε εμάς"...

Οι φοιτητές είναι αθώοι στο 99%,ναι..

(όπως στα γήπεδα...500-600 άτομα από την κάθε ομάδα κάνει μανούρες,γιατί δε λες...ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ είναι αλήτες?)?

ΥΓ:εξωσχολικοί???πόσα χρόνια είχα να την ακούσω αυτή τη λέξη!

ΥΓ2:βλέπω ότι το θυμάσαι το σχετικό με τον ασφαλίτη,μια που δεν το διαψεύδεις ε?

ΥΓ3:Δεν είπα ότι οι φοιτητές είναι ΠΑΝΤΑ αθώοι,όπως λες εσύ...αλλά δε φαίνεται σε κανέναν περίεργο,που 1000 άτομα ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κάνουν συνέχεια επεισόδια σε γήπεδα κ πορείες,κ ποτέ κανείς δε συλλαμβάνεται?

Μήπως με αυτόν τον τρόπο προπαγανδίζεται ένα κράτος φόβου κ υποταγής?

(θυμηθείτε...κάποτε οι πορείες για τη 17 η νοέμβρη,είχαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ κόσμο...από τότε,όσο πάει κ φθίνει ο κόσμος,όσο πάνε κ αυξάνονται τα επείσοδια,όσο πάει κ μεγαλώνει η τρομοκρατία των δελτίων ειδήσεων...)

Δημοσ.

Μην παρεξηγιόμαστε,δεν είπα ότι όλοι οι φοιτητές είναι αλήτες,προς Θεού!!!Σε καμμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό!Και καλά κάνουν και διαμαρτύρονται για κάτι που διεκδικούν(άσχετα αν συμφωνώ με τα αιτήματά τους ή όχι),αλλά υπάρχει και κάποιο όριο έτσι;;;Και βέβαια ούτε όλοι οι Παναθηναϊκοί που πηγαίνουν στα γήπεδα είναι παλιόπαιδα.Αντιθέτως μάλιστα πιστεύω ότι οι περισσότεροι είναι τα καλύτερα παιδιά,αλλά αυτό είναι offtopic....:-)

Πάντως αυτούς που κάνουν τα επεισόδια,είτε στους δρόμους είτε στα γήπεδα,πολύ θέλω να τους δω με σπασμένα κεφάλια και δε νομίζω να διαφωνείς βέβαια.....:lol:

Επίσης τα περιστατικά που μου αναφέρεις είναι λογικό να σε έβγαλαν από τα ρούχα σου,αυτοί οι μπάτσοι ήταν απαράδεκτοι και έπρεπε να λογοδοτήσουν,αλλά σκέψου μήπως είσαι τελικά κάπως προκατειλημμένος γενικά απέναντι στους μπάτσους λόγω διαφόρων γεγονότων που σου έτυχαν και δε σκέφτεσαι καθαρά τι συμβαίνει.Γιατί ειλικρινά έχω δει κανονικούς φοιτητές και όχι εξωσχολικούς να σπάνε και να καταστρέφουν στη διάρκεια πορείας,αλλά καλύτερα να μην το συνεχίσουμε.....Αυτά να τα ακούει και ένας άλλος που έκρινε νωρίτερα χωρίς να ξέρει....Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί φοιτητές συλλαμβάνονται αλλά όταν αποδειχθεί ότι είναι παιδιά πολιτικών ή και αστυνομικών τους αφήνουν ελεύθερους.Επίσης απαράδεκτο!Και όχι δεν εννοώ ότι αυτοί είναι πληρωμένοι ,απλά κάνουν την "πλάκα" τους σκεφτόμενοι ότι θα τη γλυτώσουν λόγω του μέσου που έχουν.

Τέσπα εγώ ό,τι είχα να πω το είπα,καλή συνέχεια στη συζήτησή σας.

Δημοσ.

antreaslam υπάρχει δυνατότητα να πιστέψεις πως ίσως κάποιοι που όπως λες τα "σπάνε" να συνδέονται με μηχανισμούς του κράτους και να θέλουν να φαίνονται ως φοιτητές και αγωνιστές που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο?

Σου λέω πως οι φοιτητικοί σύλλογοι στις πορείες τους και σε κάθε έιδους κινηματικές διαδικασίες,δεν ανέχονται τέτοια περιστατικά,προσπαθούν να τους απονομιμοποιήσουν μα υπάρχουν δυσκολίες..και αυτές οι δυσκολίες είναι που λέμε τα εσωτερικά ζητήματα! Έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι για αυτούς που σου έσπασαν το αμάξι, αλλά γενικότερα στην πορεία και σε κάθε πορεία..στόχος δεν είναι οι υλικές ζημιές (και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκονται απο τους φοιτητές)! Υπάρχουν μερίδες ατόμων οι οποίοι τρέχουν απο γήπεδο σε πορεία απο πορεία σε συναυλίες και έχουν μόνο στόχο το "μπάχαλο" γιατί υπάρχει ιδεολογία(έτσι ισχυρίζονται!).. για μένα αυτοί δεν είναι φοιτητές!Φοιτητές ονομαστικά μπορεί μερικοί να είναι , για μένα πραγματικά όμως δεν είναι... και γι αυτό λέω οι φοιτητές είναι αθώοι .. ελπίζω να καταλάβεις τι εννοώ, σου εύχομαι κουράγιο με την κατάσταση αυτή που είδες,εύχομαι να μην επαναληφθεί

Δημοσ.

Ξεκολήστε το μυαλό σας από τις πορείες πια! Οι πορείες δεν είναι η μόνη μορφή αγώνα: ο αγώνας είναι στάση ζωής, όχι κάτι που κάνεις κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα για 2 ώρες... Γι' αυτό είναι ένοχοι οι φοιτητές, διότι κατεβαίνουνε/με στις πορείες κάθε τρεις και λίγο και για ψύλλου πήδημα, αλλά κατά τ' άλλα δεν αξιοποιούμε στο ελάχιστο τις δυνατότητες που μας δίνονται για να κάνουμε τον ακαδημαϊκό χώρο καλύτερο, ούτε εκτιμάμε αυτούς που προσπαθούν να το κάνουν. Τα 2 Ευρω-λεπτά μου.

Όπως λέει και η Ανώνυμη Κότα:

Με κλανιές αβγά δε βάφεις.

Δημοσ.

να γίνουμε όλοι TYLER να δουλεύουμε 3 δουλειές και να κοιμόμαστε

1-3 ώρες ...΄όλα θέμα θέλησης και συνήθειας είναι.

αυτοδιάθεση και αυτάρκεια

Δημοσ.
Έχει γίνει βαρετό αυτό.

Εγώ πάντως αν δεν πει ο nontasg συνεχίστε, πληκτρολόγιο δεν ακουμπάω.

(ίσως και να είναι λίγο καλύτερο απο το "Καλημέρα σας, καλησπέρα σας, καληνύχτα σας" κτλ).

Δημοσ.

Τελικά ετέθησαν πολλά επιχειρήματα και αρκετές σκέψεις και από τις δύο μεριές. Είναι από τις λίγες φορές που έγινε διάλογος χωρίς να βγεί κάποιος και να ξεφτιλλίσει την συζήτηση. Το δικό μου συμπέρασμα παραμένει πως προέχουν άλλες ανάγκες για την Παιδεία πρίν προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του Συντάγματος. Το θέμα είναι δέ τόσο σοβαρό, που ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει άμεσα είναι ο λαός με δημοψήφισμα και όχι οι 300 της Βουλής.

Εδώ θέλω να κάνω μια ερώτηση που θα μπορεί να φανεί άσχετη στους πολλούς, αλλά παρ'ολα αυτά θα την κάνω.

Εχουμε βαφτίσει κάθε τί που παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, άχρηστο. Μήπως τότε θα έπρεπε να αρχίζουμε να βάζουμε στο μυαλό μας σιγά σιγά και την έννοια ιδιωτική δικαιοσύνη ας πούμε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...