Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οχι είναι νορμαλ καθαρός και γεμάτος όρεξη για δουλειά :)

Σωστός andrip.

Δηλαδή Xvipes είναι σωστό ο φοιτητής να καπνίζει μπάφο στον χώρο που πάει για να σπουδάσει?

Βέβαια εντάξει δεν έδωσα τους χαρακτηρισμούς αυτούς πιο πριν για κάποιον που κάνει μπάφο μόνο. Δικαίωμα του είναι, ας κάνει ότι σκ@τ@ θέλει. Σπίτι του να το κάνει και σε κανά κωλόμπαρο.

Όμως στον χώρο που πάει για να ξεστραβωθεί? Ε ναι τότε είναι αλήτης, κάφρος και δεν σέβεται τους γύρο του και τον χώρο που βρίσκετε.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδιά καλά και άγια όλα αυτά' date='αλλά γίνεται πολύ κλέψιμο στις σχολές....Ακόμα και τα απαρχαιωμένα μηχανήματα που έχουμε λιγουρεύονται!!Το περιστατικό θα το ξέρετε που εγινε σε μας πέρσι...Μπήκαν κάτι τύποι στη νησίδα να κλέψουν,εκείνη την ώρα υπήρχε πάρτυ στη σχολή,τα παιδιά πήραν είδηση τι έγινε και πήγαν να τους εμποδίσουν!!!Τους επιτέθηκαν με λοστους και 1 φοιτητής κατέληξε στην εντατική,με το πρόσωπο διαλυμμένο....Δηλ πρέπει να πεθάνει κάποιος για να γίνει κάτι επιτέλους???Αμα νυχτώσει φοβόμαστε να κάτσουμε στη σχολή,τριπλοκλειδώνουμε στο εργαστήριο,υπάρχει κόσμος που έχει μάθημα τέτοιες ώρες,μεταπτυχιακοί που το πρωί δουλεύουν και θέλουν το απόγευμα να κάτσουν στη σχολή....Παιδιά έχουν χάσει δουλειά χρόνων και ήταν και ευχαριστημένοι που δεν ήταν εκεί την ώρα που μπουκάραν οι τύποι...

Δεν είναι σίγουρο ότι είναι φοιτητές οι ένοχοι,το σίγουρο είναι ότι πλέον το κάναν σύστημα,πουλάνε τα κλοπιμαία και όλα μέλι γάλα!!!

Ασε τα αυτοκίνητα που έχουν σπάσει στην περιοχή....

Με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατευτεί και ο χώρος αλλά και οι άνθρωποι!!η φύλαξη νομίζω είναι απαραίτητη,τι άλλη λύση υπάρχει???[/quote']

Αυτά πέστα σε αυτούς που θεωρούν ότι η λήψη μέτρων ασφαλείας,όπως οι κάμερες,αποτελούν καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.........Εγώ προσωπικά βαρέθηκα να χαρακτηρίζομαι χουντικός και ό,τι λέω να χλευάζεται και να παρερμηνεύεται.....

Επίσης λυπάμαι για μερικούς εδώ μέσα που,αν και έχουν μερικές φορές σωστές απόψεις,η έννοια τους είναι πώς θα κάνουν άλλους να φαίνονται αντιπαθείς και να σπάνε πλάκα μαζί τους....Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε.......

Δημοσ.
δλδ φοιτητής που κάνει μπάφο = αλήτης τοξικομανής τεμπέλης και αργόσχολος...:confused:

φαντάσου τι έχει να γίνει αν όλοι οι φοιτητές ξεκινήσουν να σκάνε μπάφους στις σχολές :D

ο φοιτητής που κάνει μπάφους εντός πανεπιστημιακού χώρου είναι όλα αυτά που είπες και όχι μόνο.

Δημοσ.

το πάτε στο άλλο άκρο...δεν είπα να είναι όλη μέρα με ένα τσιγάρο στο χέρι...αλλά μην τα γενικοποιούμαι όλα...το ότι κάποιος το βράδυ στο ΤΕΙ/ΑΕΙ (όπου εκείνη την ώρα δεν γίνονται μαθήματα)κάνει ένα "τσιγάρο" δεν νομίζω να σημαίνει όλα τα παραπάνω...

τέσπα δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν,απλά μην είστε τόσο απόλυτοι σε αυτά που λέτε και μην τους πέρνει όλους οι μπάλα...

σόρρυ για το offtopic :)

Δημοσ.
CHRIS_MALL σωστός. Αλλά πίστεψέ με πιο πολύ οι καθηγητές δεν θέλουν τις κάμερες... Αλλά όχι ότι στους φοιτητές αρέσει. Και είναι λογικό αυτό. Σε λίγο 8α το κάνουμε Λονδίνο με 30.000 κάμερες στους δρόμους που και καλά θα μπούνε για την μείωση της εγκληματικότητας (πράγμα που δεν συνέβει) και για την πρόληψη στην υποτιθέμενης τρομοκρατίας...

Ένας καθηγητής μου (πολύ πλάκα είχε!) είχε πει πρόσφατα: " Α ρε εμείς στα νιάτα μας βλέπαμε κάμερα να μπαίνει σε δρόμο και τη σπάγαμε σε μισή ώρα, όχι σαν κι εσάς! ". Και πετάγεται ένας συμφοιτήτης μου και λέει: " Εμείς βλέπουμε κάμερα στους δρόμους χαμογελάμε και χαιρετάμε!!" :-D :-D

Τέσπα, ερώτηση : Στο όνομα της ασφάλειας και της διαφύλαξης της ατομικής ιδιοκτησίας θα δεχόσασταν την εμφύτευση προσωπικού τσιπακίου (πως το μιλάω το ελληνικό πανάθεμα με!) με λεπτομερή καταγραφή ατομικών στοιχείων κτλ.;; Και γιατί παρακαλώ;; :?

ΥΓ. Παρακαλώ ας πέσουν λίγο οι τόνοι και ας χαλαρώσουμε λίγο, κουβεντούλα κάνουμε...Οι άσκοποι υβριστικοί και χλευαστικοί χαρακτηρισμοί δεν προσδίδουν τίποτα στο λόγο μας.

Δημοσ.
Αυτά πέστα σε αυτούς που θεωρούν ότι η λήψη μέτρων ασφαλείας,όπως οι κάμερες,αποτελούν καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.........

Φίλε μου nontasq ακριβώς εδώ είναι το θέμα,ότι δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια...Υπάρχουν χειροπιαστά γεγονότα που δείχνουν ότι πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο...

Για security πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε 1 λόγο να μην μπει, και νομίζω σχεδόν όλοι συμφωνούμε σε αυτό..Με 1 σεβαστό αριθμό φυλάκων ελπίζω το πρόβλημα θα λυνόταν,τουλ ως 1 σημείο...

Οι κάμερες είναι 1 πιο λεπτο ζήτημα,οκ...Αλλά στη νησίδα υπολογιστών και στα εργαστήρια όπου είναι και ο εξοπλισμός νομίζω χρειάζονται,και μένα τουλάχιστον δεν θα με ενοχλούσαν καθολου...Είναι δημόσιοι χώροι δουλειάς,με σωστή τοποθέτηση πάνω απτα κομπιούτερ έτσι ώστε να μην φαίνεται τι κοιτάς στην οθόνη δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα..Τα γραφεία σηκώνουν καποια συζήτηση,αν και προσωπικά απτο να βρω τον υπολογιστή μου ρημαγμένο 1000 φορές να έχω την κάμερα πάνω απτο κεφάλι μου...

Το θέμα είναι να βρεθεί λύση,αν υπάρχει κάποια που σέβεται περισσότερο τα ατομικά δικαιώματα του καθενός και είναι αποτελεσματική ας εφαρμοστεί,αυτό είναι το ζητούμενο!!

Όσο υπάρχει κόσμος που κυκλοφορεί με λοστούς και κλέβει μπιλιες απο mouse δεν έχεις και πολλά περιθώρια...

@xvipes

Φίλε μου δεν πιστεύω ότι μπάφος <=> αλήτης (διπλή συνεπαγωγή!!)

Αλλά μπάφος μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αλητεία....Ας φουμάρει σπίτι του, με παρέα, στην παραλία,σε κάποιο κουτούκι....Ποιος ο λόγος να φουμάρει στη σχολή??Λίγος σεβασμός...Υπάρχει κόσμος που κάθεται μέχρι αργά,δεν χρωστάει να βλέπει τέτοιο θέαμα...μετά τι να λέμε για καλύτερα πανεπιστήμια και τρίχες κατσαρές...

Δημοσ.

Τέσπα' date=' ερώτηση : Στο όνομα της ασφάλειας και της διαφύλαξης της ατομικής ιδιοκτησίας θα δεχόσασταν την εμφύτευση προσωπικού τσιπακίου (πως το μιλάω το ελληνικό πανάθεμα με!) με λεπτομερή καταγραφή ατομικών στοιχείων κτλ.;; Και γιατί παρακαλώ;; :?

[/quote']

Όχι δεν θα δεχόμουν κάτι τέτοιο...Αφενος είναι δικαίωμα μου να μην θέλω ξένο σώμα μέσα μου...

Αφετέρου τι τους νοιάζει αυτούς το 24ωρό μου???Που θα κοιμηθώ,πότε θα φάω κτλ??Σε τι εξυπηρετεί??Άλλο βάζω 1 κάμερα και παρακολουθώ ένα χώρο δημόσιο όπου υπάρχουν 40 υπολογιστές και έχουν γίνει 100 κλεψιές και άλλο παρακολουθώ άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο...Θα μου πεις τα ορια είναι λεπτα,ποιος θα τραβήξει τη γραμμή,μέχρι εδώ??Ίσως πάλι αυτό που εμάς μας φαίνεται τρομερό στα παιδιά μας να μην κάνει καν αίσθηση,ακριβώς όπως το παράδειγμα με τις κάμερες και τον καθηγητή σου...

Δημοσ.

παιδιά ας αφήσουμε το θέμα με chip καθώς δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ούτε σε 1000 χρόνια. Όχι στην ελλάδα αλλά στον κόσμο ολόκληρο. Άσχετα αν έχουν γίνει έρευνες με εθελοντές.(τι κάνουν τα λεφτά).

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεος!!!!Τί σχέση έχει το αν θα μπει κάμερα ή όχι σε έναν ακαδημαϊκό χώρο με την εμφύτευση ηλεκρονικού chip στο σώμα μας???Συγκρίνετε εντελώς διαφορετικά πράγματα....

Draculina δε χρειάζεται να μπουν κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.Και μάλιστα και εγώ είμαι εναντίον αυτού,γιατί το θεωρώ υπερβολικό....Ούτε στην Αγγλία έχουν κάμερες σε τέτοιους χώρους,θα βάλουν εδώ???:mrgreen: :mrgreen: Πίστεψέ με,αν μπουν στους διαδρόμους αρκεί........

Αλλά τι λέμε τώρα??Εδώ,όταν πριν λίγα χρόνια μπήκαν κάμερες στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο της Πάτρας,οι "αγωνιστές" φοιτητές που ένοιωθαν να καταπατούνται τα δικαιώμάτά τους(τρομάρα τους με τα μυαλά που κουβαλάνε) πήγαν και τις έσπασαν!!!!Επίσης είχαν τοποθετηθεί και φύλακες γύρω από το χώρο του πανεπιστημίου και πήγαιναν οι συντονιστικές επιτροπές και τους έκαναν πόλεμο νεύρων και τελικά τους ανάγκασαν να φύγουν.......

Ε λοιπόν με αυτή τη σάπια νοοτροπία και τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί δεν πάμε μπροστά.......

Καλημέρα σας.

Δημοσ.

Draculina

Θα έλεγα ότι είναι απλά αδύνατον να μπει κάμερα σε εργαστήριο που να μην κοιτάει φάτσα την οθόνη. Άμα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να μπούνε 5,6 κάμερες μέσα στα εργαστήρια!

Επίσης ας μπούνε security… Χαλαρά. Αλλά άμα γίνει κάποια φασαρία τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα εμπλακούν οι security???? Πριν 2,3 μέρες άκουσα ειδήσεις σε ένα νοσοκομείο που ήταν 2 κλέφτες που πήρανε κινητά και χρήματα από ασθενείς , και τους κυνηγούσαν 2 ασθενείς και πιάσανε τον ένα αφού παίξανε ξύλο μαζί του. Οι security ξέρεις τι κάνανε? Απλά κοιτάγανε τους ασθενείς να δέρνονται με τους κλέφτες, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου! ΕΛΕΟΣ

Καλά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεσαι, δεν υπάρχει συναγερμός στα γραφεία? Γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει διάρρηξη σε γραφείο και να μην βαρέσει συναγερμός.

Επίσης όπως με διάφορους τρόπους μας έχουν περάσει κάποια πράγματα να μας φαίνονται φυσιολογικά, όπως οι κάμερες παντού (για Αγγλία πάει αυτό), στο μέλλον με μια συνεχή πλύση εγκεφάλου μέσω της tv, με τον φόβο της τρομοκρατίας, και την αποβλάκωση της νέας γενιάς από κάθε τύπου άθλιο reality μπορεί να τους φαίνεται μετά από 50 χρόνια φυσιολογικό κάτι τέτοιο. Αν σκεφτούμε πως σκέφτεται το 70% των Αμερικανών σκεφτείτε που οδηγούμαστε.

(Ο καλός ο πρόεδρος μας, βομβαρδίζει τους βάρβαρους για το καλό τους, και για να τους φέρει την δημοκρατία! Και να μας προστατέψει και εμάς από την τρομοκρατία )

CHRIS_MALL καλό παλικάρι ο καθηγητής σου. Χεχεχε.

nontasg πολύ σωστό αυτό που λες. Οι κάμερες μπορούν να μπούνε σε διάδρομο, και στις πύλες των σχολών.

Πάντως κάτι καλό που εφάρμοσαν στην δικιά μου σχολή, είναι κάθε φορά στο εργαστήριο, υπογράφουμε σε μια κατάσταση με το ποιοι κάθονταν σε ποιόν υπολογιστή. Έτσι άμα γίνει κλοπή, θα φαίνεται από τα αρχεία καταγραφής του υπολογιστή και του server από πότε έχει να δώσει σημεία ζωής το τάδε pc. Έκλεισε τότε και δεν ξανάνοιξε από τότε… Ποιος καθόταν εκεί? Αυτός και αυτός. Ελάτε πουλάκια μου στο γραφείο...

Εφόσον τα username και password δεν μπορούν να θεωρούνται 100% αξιόπιστα, αυτό είναι ένα extra μέτρο…

Δημοσ.

Επίσης ας μπούνε security… Χαλαρά. Αλλά άμα γίνει κάποια φασαρία τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα εμπλακούν οι security???? Πριν 2' date='3 μέρες άκουσα ειδήσεις σε ένα νοσοκομείο που ήταν 2 κλέφτες που πήρανε κινητά και χρήματα από ασθενείς , και τους κυνηγούσαν 2 ασθενείς και πιάσανε τον ένα αφού παίξανε ξύλο μαζί του. Οι security ξέρεις τι κάνανε? Απλά κοιτάγανε τους ασθενείς να δέρνονται με τους κλέφτες, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου! ΕΛΕΟΣ[/quote']

Εχεις δίκιο σε αυτό...Η ελπίδα είναι να μην φτάσει το πράγμα σε συμπλοκή...Σε μας,στο κτίριο διοίκησης έχει μόνιμη φύλαξη και ποτέ δεν έχει γίνει το παραμικρό...Απλά δεν πλησιάζουν εκεί...όσο πιο απομακρυσμένη είναι η σχολή τόσο πιο πολλά κρούσματα είχαμε...

Καλά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεσαι, δεν υπάρχει συναγερμός στα γραφεία? Γιατί μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει διάρρηξη σε γραφείο και να μην βαρέσει συναγερμός.

Δυστυχώς όχι σε όλα...Είναι θέμα εργαστηρίου,τομέα κτλ να βάλουν πόρτα ασφαλείας και συναγερμό....Σιγά σιγά βάζουν...Αλλά υπάρχουν χώροι μεταπτυχιακών που είναι ανεξάρτητοι,αυτοί δεν έχουν ούτε πόρτα ασφαλείας ούτε συναγερμό...

nontasg πολύ σωστό αυτό που λες. Οι κάμερες μπορούν να μπούνε σε διάδρομο' date=' και στις πύλες των σχολών.

Πάντως κάτι καλό που εφάρμοσαν στην δικιά μου σχολή, είναι κάθε φορά στο εργαστήριο, υπογράφουμε σε μια κατάσταση με το ποιοι κάθονταν σε ποιόν υπολογιστή. Έτσι άμα γίνει κλοπή, θα φαίνεται από τα αρχεία καταγραφής του υπολογιστή και του server από πότε έχει να δώσει σημεία ζωής το τάδε pc. Έκλεισε τότε και δεν ξανάνοιξε από τότε… Ποιος καθόταν εκεί? Αυτός και αυτός. Ελάτε πουλάκια μου στο γραφείο...

Εφόσον τα username και password δεν μπορούν να θεωρούνται 100% αξιόπιστα, αυτό είναι ένα extra μέτρο…[/quote']

Στις αίθουσες διδασκαλίας φυσικά και δεν χρειάζονται...Για καλύτερο το είπα να μπουν κάμερες στη νησίδα...Η δικιά μου σχολή είναι μεγάλη,έχει πολλούς διαδρόμους,και πάρα πολλά σημεία εισόδου!!Θα έπρεπε να γεμίσει κυριολεκτικά με κάμερες για να φανεί κάτι!!Ενώ αν απλά παρακολουθείς το χώρο που συνηθως χτυπάνε είσαι οκ..Κουβέντα κάνουμε,αυτό είναι και πως θα βόλευε σε κάθε κτίριο...Το ζουμί νομίζω όλων μας είναι όχι κάμερες παντού,αλλά λίγες σε κομβικά σημεία...

Ωραίο το σύστημα που εφαρμόσατε στη νησίδα!!

Το κακό είναι ότι σε μας μπουκάρουν βράδυ μέσα στη σχολή,όταν είναι κλειστά...Οποτε μια ιδέα θα ήταν να λειτουργουν οι κάμερες μόνο όταν ο χώρος είναι κλειστός!!!

Δημοσ.
...χώρος είναι κλειστός!!!

Το λάθος ξεκινάει εδώ!

Το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι ποτέ κλειστό...

Εκτός από τις διαλέξεις, τα εργαστήρια, τα φροντιστήρια, τις προσπικές επαφές διδασκόντων-διδασκομένων, είναι ο χώρος που πρέπει να φιλοξενεί όλες τις δραστηριότητες των φοιτητών.

Από τη μελέτη στα εργαστήρια, για την τριβή με το αντικείμενο σπουδών (ας πει ένας χημικός ή ένας γεωπόνος πόσες ώρες επιπλέον έχει καθήσει σε εργαστήριο, να για να επαναλάβει ένα πείραμα για την πτυχιακή του), τη βιβλιοθήκη, που θα έπρεπε να λειτουργει 24 ώρες την ημέρα και να κλείνει για το κοινό κανά 4ωρο, το καφενείο που είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων, διαξιφισμού, ισχυροποίησης της προσωπικότητας του φοιτητή, τη λέσχη όπου ο καθηγητής και ο πρωτοετής σπάνε τον πάγο μεταξύ τους και μπορούν να ανταλλάξουν και μια ανθρώπινη κουβέντα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι χώροι πολιτισμού, θεατρικές, κινηματογραφικές παραστάσεις, χωρός, εκθέσης φωτογραφίας, ζωγραφικής, σκακιστικές μονομαχίες και πάρα πολλά άλλα... που ορίζει η ελεύθερη έκφραση όχι μόνο των ακαδημαϊκών πολιτών, αλλά όλων των πολιτών.

Αν δεν υπάρχει κίνητρο, να αγαπηθεί αυτός ο "χώρος", αγνώστων διαστάσεων, αν δεν μπορούμε να νιώσουμε επέκταση του εαυτού μας και των δραστηριοτήτων μας το πανεπιστήμιο, τότε είμαστε άξειοι της πνευματικής μας φτώχιας. Το πανεπιστήμιο δεν είναι τρόπος εξασφάλισης πτυχίου, αλλά ενηλικίωσης του πνεύματος, όπου κυρίως η σκέψη ωριμάζει αφού "μπολιαστεί" με κάποιες γνώσεις.

Αυτά τα λίγα για όσους επιμένουν για αντιμετώπιση των συνεπειών μίας κάκιστης στη λειτουργία τριτοβάθμιας παιδείας (κι όχι εκπαίδευσης), μέσω μπάτσων και καμερών...

Δημοσ.

@ insomniaK

φοβερό πόστ... για τα 30 δευτερόλεπτα που μου πήρα να το διαβάσω νόμιζα πως δεν μιλάμε για την Ελλάδα :D:D

Εδώ δεν μπορούν να σταματήσουν τους βανδαλισμούς και τις κλοπές και εσύ μιλάς για επίπεδο εξωτερικού και παραπάνω... Εδώ που είμαι εγώ η βιβλιοθήκη κλείνει στις 12...Παλιά ήταν 24 ώρες αλλά έμενα πάρα πολύ λίγα άτομα και δεν είχε νόημα... Βέβαια μπορείς να πας σε άλλες αίθουσες α διαβάσεις που τα έχουν όλα...το wirelles τους, φωτισμό πολύ καλό κλπ...

Όμως αυτά για την Ελλάδα είναι φιλοσοφίες...και στην παρούσα κατάσταση θα έλεγα λιγότερες φιλοσοφίες και περισσότερη πράξη, από τα απλά και φλέγοντα ζητήματα... Και σε 30 χρόνια χωρίς να υπερβάλλω με σωστή δουλειά ανταγωνισμό και πολλά άλλα ίσως μπορούμε να κοιταξουμε από κάτω τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, γιατί τώρα ουτε καν τα πιάνει το μάτι μας...

Το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι η φιλοσοφία των φοιτητών... Φαντάζομαι ότι παρατηρείτε όλοι ότι με το καλό τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα, οπότε καιρός είναι να έρθει το κακό που λέγεται νόμος Πλαίσιο και κάμερες και security...

Δημοσ.

Καλέ μου InsomniaK

Όλα αυτα που περιγραφεις είναι το ζητούμενο, το ιδεατό!!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!Για να γίνει όμως αυτό η βασικότερη προυπόθεση όλων είναι η συμμετοχή των φοιτητών...

Φίλε μου διάβασε το πρώτο μου ποστ στο θέμα για να καταλάβεις πόσο πιστεύω σε αυτά που μπορούν να αλλάξουν οι φοιτητές....Όχι απτον καναπέ όμως!!Πως μπορείς να λειτουργήσεις 1 σχολή σε 24 βάση όταν ο κόσμος πηγαίνει μεταξύ 12-2 και μόνο στο κυλικείο??Υπάρχουν άνθρωποι που στη σχολή πατάνε 3 φορές το χρόνο,στις εξεταστικές....Πάνε να δώσουν 1 μάθημα και δεν ξέρουν ποιος το διδάσκει και ποιος θα βάλει θέματα!!Έτσι δεν αλλάζει κάτι...

Πριν μερικά χρόνια,τότε που οι καθηγητές είχαν απεργιες το εξάμηνο είχε συμπτυχθεί με αποτέλεσμα να έχουμε μαθήματα μέχρι τις 8 το βράδυ...Ε σε αυτά τα μαθήματα είμασταν 5-10 άτομα από τμήμα 400 ατόμων...Χώρια αυτοί που το χρωστάνε(και ήταν πολλοί!)..Και μιλάμε για 1 απτα βασικότερα μαθήματα της σχολής μου το οποίο το έκανε μαμάτος καθηγητής (και ωραίος τύπος ανθρώπου..)Αλλά ερημιά!!

Για τη βιβλιοθήκη δεν θα πω τπτ,με κάλυψε απόλυτα ο Steven...Τα ίδια γίνονται και εδώ..

Το ίδιο πρόβλημα παίζει και με την νησίδα,κλείνει απτις 5,απαράδεκτο!!Εγινε 1 διαμαρτυρία,αλλά λέει οι άνθρωποι εκεί εργάζονται 8ωρο,για να μένει παραπάνω ανοιχτή η νησίδα χρειάζεται επιπλέον προσωπικό,κοινώς πρέπει να εγκριθούν κονδύλια...Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει κάποια πίεση,αλλά τι πίεση να υπάρξει και τι κονδύλια να εγκριθούν για τα 5 άτομα που θα κάθονταν το βράδυ στη νησίδα???

Το συμπέρασμα μας είναι το ίδιο,πρέπει οι φοιτητές να βγούνε απτην αδιαφορία,την τεμπελιά και τη βόλεψή τους και να έρθουν στα πανεπιστήμια...Και αν δεν τους αρέσουν αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν καλύτερα,με τη συμμετοχή...

Αλλιώς??

Φαντάζομαι ότι παρατηρείτε όλοι ότι με το καλό τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα, οπότε καιρός είναι να έρθει το κακό που λέγεται νόμος Πλαίσιο και κάμερες και security...
Αυτά παθαίνει όποιος είναι φυγόπονος και βολεψάκιας και διαλέγει τον καναπέ του...

ΥΓ. Βρήκαμε όντως τη λύση με το να φέρουμε τον κόσμο στις σχολές??Οι τύποι με τους λοστούς μπήκαν στη σχολή την ώρα που υπήρχε πάρτυ και 1 σεβαστός αριθμός ατόμων μέσα στη σχολή,ούτε κλειστή ούτε τπτ...Το αποτέλεσμα ήταν κόσμος στο νοσοκομείο...Αυτοί οι τύποι που δεν καταλαβαίνουν ούτε από κόσμο ούτε από τπτ,πως αντιμετωπίζονται???

edit:Αχ αυτό που περιγράφεις ήταν και αυτό ακριβώς που μου άρεσε στην κατάληψη...Κόσμος,κουβέντα,εκδηλώσεις το βράδυ,κουβέντα με τους καθηγητές....Γιατί αυτό να μην γίνεται και οταν λειτουργεί κανονικά η σχολή??Γιατί να μην συνδιάζεται??

Δημοσ.

Το συμπέρασμα μας είναι το ίδιο' date='πρέπει οι φοιτητές να βγούνε απτην αδιαφορία,την τεμπελιά και τη βόλεψή τους και να έρθουν στα πανεπιστήμια...Και αν δεν τους αρέσουν αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνουν καλύτερα,με τη συμμετοχή...

[/quote']

Αμ έλα που δεν πρόκειται να βγούνε....Take a look at the following equations:

Έλληνας=δικαιώματα(αδιαφορία,τεμπελιά,βόλεψη,φραπές,τάβλι κλπ)

Έλληνας<>υποχρεώσεις(εργασία,σεβασμός της περιουσίας του πλησίον κλπ)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...