Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Filos19, δεν θα σχολιάσω όλο το κατεβατό προς τον insomniak, αλλά αυτό το:

ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ μπορει να είσαι και κανένα μέλος ΚΚΕ και δεν συμαζεύεται.

To εννοείς? Μήπως να τον πάμε και στην Μακρόνησο?

Και αυτό στο λέω εγώ που δεν θα χαρακτήριζα το εαυτό μου κάν αριστερό.

Λίγο έλεος ρε παιδιά, ανοίχτε λίγο μια εφημερίδα, ακούστε μια πολιτική συζήτηση στην τηλεόραση, συμμετάσχετε σε μια -σωστή- πολιτική συζήτηση στο πανεπιστήμιο και προσπαθήστε να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη πολιτική άποψη.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα καλά, αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα αυξηθούν οι πτυχιούχοι, δεν έχουν κανένα φίλο/παλιό συμμαθητή που να σπούδασε έξω; Δεν ξέρετε ότι είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους φοιτητές στο εξωτερικό; Όλοι αυτοί ψάχνουν έξω δουλειά όταν πάρουν πτυχίο; Κι αν ένα ποσοστό όντως πιάνει δουλειά έξω, δε γυρίζουν μετά από 2-3 χρόνια να ψάξουν εδώ; Έλεος, δείτε λίγο γύρω σας. Δεν υπάρχουν πουθενά αυτά που έχουν ξεμείνει σ'αυτή τη χώρα. Αλλά μάλλον οι υπόλοιποι θα είναι βλάκες...

Επίσης, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε σημαίνουν ότι κάποιος στερείται του δικαιώματος στη δωρεάν παιδεία. Δεν κατήργησε κανείς τα δημόσια! Εσύ δηλαδη Chris_mall, πιστεύεις ότι η υγεία είναι εμπόρευμα; Η τέχνη; Η κατοικία δεν είναι δικαίωμα μήπως; Όλα αυτά πληρώνονται πάντως, πωλούνται και αγοράζονται. Αν η οπτική σου είναι να κρατικοποιηθούν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, να μην υπάρχει ιδιώτης γιατρός κτλ., λυπάμαι που στο λέω, αλλά μόνο η Βόρεια Κορέα είναι έτσι. Και πέφτει και μακρια!

Δημοσ.
Γιατί αυτός που δεν έχει χρήματα να στερείται δυνατοτήτων πρόσβασης στην Παιδεία;;

fatality. Ρε καλό μου παιδί ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι καταργείται η δημόσια παιδεία. Έχουμε ιδιωτικά σχολεία εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια. Πόσες φορές σου ζήτησαν λεφτά στο Κρατικό;

Δημοσ.
Δηλαδή τι θέλεις να μας πείς, ότι η ράτσα σου είναι καλύτερη και πιό εργατική από την δική μας? Να δώ τι άλλο θα ακούσουμε εδώ πέρα μέσα. Αν πάλι μεγάλωσες έξω και έχεις μάθει αλλιώς, τότε πάσο, πάντως πρέπει να διευκρινήσεις.

Δεν καταλαβαίνω (τελικά μάλλον είμαι χαζός...). Τι σχέση έχει αν έχω ζήσει έξω? Δεν πιστεύω στις ράτσες τόσο όσο στο περιβάλλον. Είτε αυτό λέγεται οικογένεια, είτε κοινωνία (η οποία και αυτή ορίζεται πολύ από την οικογένεια έ?). Δεν με κατέταξα σε ράτσα. Αμφισβητείς ότι υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που είναι πιο πρόθυμοι να ρισκάρουν ίσως και να φάνε τα μούτρα τους κάνοντας κάτι πιο παραγωγικό από το μέσο δημόσιο υπάλληλο? Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα ασφυκτιούσα αφόρητα σε περιβάλλον δημοσίου. Θα μου τη δίνει που ο Μπάμπης πίνει φραπέ και καπνίζει αντί να βοηθάει, θα μου τη δίνει που ο από πάνω μου είναι από πάνω επειδή είναι απλά περισσότερα χρόνια από μένα κι ας είναι άχρηστος, θα μου τη δίνει όσο κρατάει το φιλότιμό μου που θα κάνω περισσότερη δουλειά χωρίς ανταμοιβή και τέλος θα μου τη δώσει όταν εξαντληθεί αυτό το φιλότιμο και θα γίνω στ' αρχιδιστής. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι και γαμώ και δεν έχω δουλέψει ακόμα για να σου πω... Στο γραφείο που με βάλαν για λίγο στο στρατό, ξεσκίστικα, έκανα 100 δουλειές, μαλακία μου το ξέρω, αλλά είναι έτσι ο χαρακτήρας μου, αν μου δώσεις να κάνω κάτι θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Μετά δύο μήνες που άλλαξα μονάδα και έφυγα από το γραφείο, όταν είπαν για γραφείο προφανώς είπα όχι.

Όπως είπα, ευτύχισα να είμαι σε θέση να διαλέξω που θα δουλέψω, το αν η επιλογή είναι καλή θα φανεί στο μέλλον. Κατανοώ πλήρως γιατί κάποιοι προτιμάνε την ασφάλεια του δημοσίου, απλά, δεν είμαι ένας από αυτούς. Δεν τους θεωρώ κατώτερους, ούτε βλάκες, ούτε τεμπέληδες (όχι εκ των πρωτέρον τουλάχιστον). Πες με φιλόδοξο μαλάκα που δεν ξέρει τι του γίνεται, στα @@ μου, προτιμώ έτσι παρά να παραδωθώ ανευ προσπάθειας... Το δημόσιο (το γενικά εννοούμενο ως δημόσιο, μην τα ισοπεδώνω όλα) το καταλαβαίνω ως λύση ανάγκης, το κακό το βρίσκω στο να είναι στόχος ζωής.

Μία ερώτηση ρε μάγκες...:

Γιατί αυτός που δεν έχει χρήματα να στερείται δυνατοτήτων πρόσβασης στην Παιδεία;;

Έλεοςςςς....Η παιδεία δεν είναι Εμπόρευμα!! Έλεος πια...λίγο κοινωνική ευαισθησία! Όλοι οι οπαδοί ξένων πανεπιστημίων εδώ μαζεύτηκαν!

Γιατί στερείται κάποιος χωρίς χρήματα την παιδεία (περισσότερο από σήμερα δλδ) με το να γίνουν ιδ. παν.? Αν είναι καλά, ίσα ίσα θα ανοίξουν θέσεις σε καλά δημόσια για περισσότερους!

Δημοσ.
Δεν ξέρετε ότι είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα με τους περισσότερους φοιτητές στο εξωτερικό; Όλοι αυτοί ψάχνουν έξω δουλειά όταν πάρουν πτυχίο;

Nαι γιατί έξω ξέρουν την ασχετοσύνη τους και δεν τους παίρνουν εν αντιθέσει με αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων(πχ πολυτεχνείο) που τους ζητάνε στο ΝΑΤΟ

Η τέχνη; Η κατοικία δεν είναι δικαίωμα μήπως; Όλα αυτά πληρώνονται πάντως, πωλούνται και αγοράζονται.

Και επειδή όλα αυτ΄γιναν υλικά αγθαά που αγοράζονται με χρήμα πρέπει να γίνει και η παιδεία;

Δεν κατήργησε κανείς τα δημόσια!

Το ιατρικό προσφέρθηκε να κάνει ιδιωτικό πανεπιστήμιο.στην ιατρική μαπάινουν άτομα με 19+ γιατί ο ιατρός παίζει αναά π΄σα στιγμή με μια ανθρώπινη ζωή.Λετε όλο εσέις το ιατρικό να βάλει όριο να μπουν μθητές του 19+ στο ίδρυμα του;Δε νομίζω

Έχουμε ιδιωτικά σχολεία

Οι μαθητες των ιδιωτικών σχολέιων δίνουν πανελλήνιες για να περάσουν κάπου και εξισώνονται με τους μαθητές των δημοσίων σχολείων.Δεν απονέμει τίλο το ιδιωτικό σχολείο.Ενώ το ΙΑΕΙ θα απονέμει πτυχία με το κουταλάκι χωρίς να υπάρχει κρατικός έλεγχος.

Δημοσ.
το ΙΑΕΙ θα απονέμει πτυχία με το κουταλάκι χωρίς να υπάρχει κρατικός έλεγχος.

Μπορείς να μου πεις με ποιά λογική το υποστηρίζεις αυτό;

Πρώτα απ όλα δεν συμφαίρει τα ίδια τα ιδιωτικά να έχουν χαμηλό επίπεδο σπουδών και να μοιράζουν πτυχία στον κάθε άσχετο.

Δημοσ.

Βασικά η βλαχο-νοοτροπία του "γράφει 19 άρα είναι καλός αναισθησιολόγος" έχει συνουσιάσει σε φρικτό σημείο την κοινή λογική του "και πες πως μπαίνει στο ιδιωτικό ιατρικής, τι σου λέει ότι θα το βγάλει?"

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το μένος πολλών απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.....Και να φτιαχτούν,δεν πρόκειται να καταργηθούν τα δημόσια,ούτε να μπουν δίδακτρα σε αυτά.Όποιος θέλει θα πηγαίνει στο ιδιωτικό και όποιος θέλει στο δημόσιο.Ούτε βέβαια θα ισχύει αυτό που λένε πολλοί ότι στα ιδιωτικά θα πληρώνεις και θα παίρνεις πτυχίο.Η αξιολόγηση που θα γίνεται εκεί θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στα δημόσια πανεπιστήμια και θα πάψουν οι καθηγητές να πληρώνονται για να ξύνουν τα @@ τους χωρίς να τους ελέγχει κανένας και χωρίς να φοβούνται μην χάσουν τη θέση τους.Έτσι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην παιδεία,θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.Τα είδαμε πόσο εύκολες είναι και οι σπουδές στο ΕΑΠ που είναι ας πούμε στυλ ιδιωτικού πανεπιστημίου...Κάθε χρονιά κόβεται σε μια θεματική ενότητα ένα 30-40% των φοιτητών.Δεν το κόβετε λέω εγώ που γίνατε όλοι δήθεν υπέρμαχοι της δωρεάν και καλύτερης παιδείας;;;Sorry αλλά κατά τη γνώμη μου απλά προωθείτε τις πολιτικές ιδέες που σας εμφυτεύουν τα διάφορα κόμματα στο μυαλό και δε βλέπετε καθαρά τι γίνεται.

Δημοσ.

Εντάξει, πρώτον, κάποιοι δεν κατανοούν τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς. Ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα θέλει να βγάζει ικανούς πτυχιούχους, που να διαπρέπουν στον εργασιακό στίβο και να διαφημίζουν το πανεπιστήμιο που έβγαλαν. Το πολυτεχνείο γιατί έχει καλή φήμη; Γιατί βγαίνουν από εκεί ικανά άτομα. Άρα, περισσότεροι θέλουν να μπουν στο πολυτεχνείο, άρα από αυτούς επιλέγονται οι πολύ καλοί, που εκαπιδεύονται και γίνονται καλοί πτυχιούχοι κτλ. Απλό είναι! Ένα πτυχίο του κώλου δεν χρησιμεύει σε κανέναν. Σαν να μου λες, εγώ ρε φίλε δε θέλω ΟΤΕ, βγήκε η ΒλακοΝΕΤ και μου δίνει adsl με 1 ευρώ το χρόνο. Ωραία, αλλά αν το adsl της ΒλακοΝΕΤ σέρνεται, δε θα πάει κανείς εκεί και θα κλείσει. Είναι τόσο πολύπλοκο αυτό το σύστημα να το κατανοήσει κανείς;

Τώρα στον omnislash, τι να απαντήσω; Το θέμα φίλε μου είναι ότι γυρίζουν πίσω αυτοί που σπούδασαν στο εξωτερικό. Αν είναι άσχετοι ή σχετικοί, δεν έχει σημασία για τον αριθμό των πτυχιούχων. Αφού μάλιστα λες ότι είναι άσχετοι, ας γίνουν μέτρια, έστω, ΙΑΕΙ στην Ελλάδα, ώστε αντί για άσχετοι, να παράγονται περισσότεροι μέτριοι. Κέρδος θα είναι!

Για τους γιατρούς, επειδή κι εγώ αυτή τη σχολή έβγαλα, φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Υπάρχουν χιλιάδες, κυριολεκτικά, απόφοιτοι ιατρικής από Βουλγαρορουμανίες που δεν περνούσαν το ΔΟΑΤΑΠ για χρόνια και πέρσι τους έβαλαν γνωστή τράπεζα ερωτήσεων και πέρασαν 1300 άτομα. Απατάσθε οικτρά, αν νομίζετε ότι στην Ελλάδα όλοι οι γιατροί ήταν μαθητές του 19. Αν κάνει το Ιατρικό ή το Υγεία ιατρική σχολή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα είναι καλύτερο απ'τα Ρουμάνικα που βγάζουν εκατοντάδες Έλληνες. Εξάλλου, το Ιατρικό θα έχει σκοπό να στελεχωθεί το ίδιο με τους γιατρούς που θα βγάλει. Αν βρωμίσει η πιάτσα ότι οι γιατροί του Ιατρικού σκοτώνουν κόσμο, πάει, καταστράφηκε! Εδώ τώρα ρωτάνε οι ασθενείς "γιατρέ, πού σπούδασες;". Σκέψου να είναι μέσα στα πόδια μας οι σχολές. Όλοι θα ξέρουν περί τίνος πρόκειται!

Ας το πάρουμε χαμπάρι, η κοινωνία έχει τεράστια δύναμη να διαχωρίζει το καλό απ'το κακό, αρκεί να τη νοιάζει. Κι επειδή οι επαγγελματίες και η δουλειά που παράγουν τη νοιάζει, τα αντανακλαστικά θα λειτουργήσουν με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και σύντομα θα επιβιώσουν μόνο όσα αξίζουν.

Δημοσ.
Σαν να μου λες, εγώ ρε φίλε δε θέλω ΟΤΕ, βγήκε η ΒλακοΝΕΤ και μου δίνει adsl με 1 ευρώ το χρόνο. Ωραία, αλλά αν το adsl της ΒλακοΝΕΤ σέρνεται, δε θα πάει κανείς εκεί και θα κλείσει. Είναι τόσο πολύπλοκο αυτό το σύστημα να το κατανοήσει κανείς;

Καλύτερο πάτημα δεν θα μπορούσες να μου δώσεις. Αυτό ακριβώς δεν γίνεται?

Εγώ τι άλλο να πω. Δεν εννοείται να καταλάβετε πως η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει τελείως διαφορετικά προβλήματα από αυτά που καλούνται να λύσουνε τα ΙΑΕΙ.

Όταν εγώ θα δώ να γίνεται επιτέλους ορθολογιστική κατανομή των νεοεισαχθέντων με βάση τις ανάγκες τις αγοράς, να αποκτήσει το κάθε υπάρχον τμήμα δικές του εγκαταστάσεις και όχι να στεγάζεται σε προκατασκευασμένα, και όταν επιτέλους πάψει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σαν ένα μεγάλο παζάρι όπου το ζητούμενο είναι οι φοιτητές να ενισχύσουν οικονομικά την επαρχία, τότε ας κάτσουν και άλλα 2 χρόνια να ψάξουν το θεσμικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα ελέγχονται και θα λειτουργούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ώστε να εξυπηρετήσουν και αυτά τον σκοπό που προσδοκείτε.

Δημοσ.

ελπίζω να ξέρεις ότι η παιδεία δε θεωρείται μια κλειστή "αγορά". Που σημαίνει ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος αν δε βρει αυτό που θέλει εδώ θα το βρει στη Αγγλία/Ιταλία ή ατην Βουλγαρορουμανία. Που σημαίνει ότι όπως έγραψα και αλλού τα επιχείρηματα περί προγραμματισμού του κράτους στη δημιουργία συγκεκριμένων αποφοίτων έχουν βρωμίσει όπως βρωμάει το κουφάρι Γερμανού κοπρολάγνου που έχει πεθάνει εδώ και μια βδομάδα απο δυσπεψία

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...