mandate Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Θα ήθελα να ρωτήσω: Ως φοιτητής έχω ένα πρόβλημα. Μία αντιπαράθεση. Θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου αυτή. Τι μπορώ να κάνω; Δηλαδή έχω άλλο μέσο πέραν της κατάληψης για να ακουστώ; Αν ναι ποιο; αν αντιτίθεσαι σε αυτό το σύστημα της ιδιωτικοποίησης και λές ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι μαριονέτα [γουάου αυτό είναι καλό λογοπαίγνιο] των πολυεθνικών δέ γίνεται να είσαι και εσύ ένας καταναλωτικός χοίρος . να λές ότι είμαι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στις πολυεθνικές ενώ μέσω του τρόπου της ζωής σου είσαι μπαταρία-γρανάζι των πολυεθνικών
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Από την μία συζητάμε για το άν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ωφελήσουν την ελληνική κοινωνία και από την άλλη ακούω πως πρέπει να γράψουμε όποιον απαιτεί ένα καλύτερο κράτος γιατί γουστάρει να τρώει τα λεφτά του στα μπουζούκια, στα αυτοκίνητα και στις πουτ@νες. Εχω αρχίσει να πιστεύω πως όσοι τάσονται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων απλά το κάνουν επειδή έχουν βαρεθεί τους καταληψίες και την ανακατωσουρα με τις κινητοποιήσεις. Το μοναδικό σοβαρό επιχείρημα που ακούστηκε ήταν πως θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία από τους φοιτητές του εξωτερικού. Κατά τα άλλα, ούτε τα δημόσια πανεπιστήμια θα βελτιωθούν, ούτε η Ελλάδα θα αποκτήσει καλύτερους επιστήμονες, ούτε θα καλύψει τα κενά σε επιστημονικό προσωπικό που δεν έχει. Από την άλλη έχουν ειπωθεί τόσα αντεπιχειρήματα, τα οποία αποκρούονται με λογικές του "είμαστε ήδη χάλια, δεν πάει χειρότερα" και "ο βλάκας ο Έλληνας που θέλει και δικαιώματα τρομάρα του" Δηλαδή πόσο μυαλό χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι στην κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ωφελίσουν μόνο για να τα τσεπώσουν κάποιοι υπό τον έλεγχο του κράτους-νταβατζή?
Filos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 καποιοι εχασαν εξεταστικες καποιοι οχι και παει λεγοντας.το βασικο ερωτημα μαλον ειναι αλλο.κα8ε χρονο γινονται καταληψεις χανονται εξαμηνα κτλ και το αποτελεσμα?αλλαξε κατι?δεν σπουδαζω εγω αλλα επειδη ξερω ατομα που σπουδαζουν αραγε αλλαξε κατι?γιατι εδω στην ελλαδα οτι και να γινει στο τελος περναει αυτο που εχουν αποφασισει. Ωραία έχεις δίκιο ότι δεν γίνεται τίποτα ως προς την βελτίωση των πραγμάτων,και συμφωνώ μαζί σου.Εκεί που δεν συμφωνώ είναι που λες ότι εδώ περνάει αυτό που έχουν αποφασίσει.Κατα την γνώμη μου έτσι πρέπει να συμβαίνει.Ποιός είναι πχ ο φοιτητής με τόσο ώριμη σκέψη και τόσο υπεύθυνος που θα μπορέσει να κατευθύνει την κατάσταση στην παιδεία πχ?Αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι και έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους όπως πχ οι υπουργοί κτλ.
omnislash Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Ποιός είναι πχ ο φοιτητής με τόσο ώριμη σκέψη και τόσο υπεύθυνος που θα μπορέσει να κατευθύνει την κατάσταση στην παιδεία πχ?Αυτοί που πρέπει να αποφασίζουν είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι και έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους όπως πχ οι υπουργοί κτλ Και να σου πω και κάτι μεταξύ μας.Θεωρείται ώριμος ο 20άρης να ψηφίσει;Οχι;Νομίζεις ότι ο αγρότης έχει την κατάλληλη μόρφωση για να ψηφίσει;ΟχιΟι γυναίκες το μόνο που τους νοιάζει είναι να αγοράσουν καινούργια ρούχα. Συμπέρασμα.Φέρτε πίσω το βασιλία,καταργήστε τις εκλογές και βγάλτε διάταγμα σχετικά με το αλάθητο του Χριστόδυλου.
FilipposMD Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Χωρίς πλάκα, για το αλάθητο του Χριστόδουλου δε χρειάζεται διάταγμα. Υπάρχει πολύς κόσμος που το θεωρεί αυτονόητο... Κακώς εννοείται, μην μου απαντήσει κανείς στα σοβαρά! Αν έχεις πρόβλημα και θες πραγματικά να ακουστείς στην κοινωνία (αν και δεν ξέρω τελικά πόσο σε βοηθάει αυτό στον σκοπό σου) μπορείς να σκεφτείς κάτι πρωτότυπο. Όταν ήμουν στην ιατρική, κάναμε κι εμείς του κόσμου τις πορείες και πολύμηνες καταλήψεις. Κανείς δεν ασχολήθηκε, σε κανένα μέσο. Μόνο μια φορά πήγαν 20-30 καλόπαιδα και πέταξαν γιαούρτια και τότε μπήκαμε στα δελτία, χωρίς βέβαια αναφορά στα αιτήματα. Αν είχαμε βάλει τις ιατρικές μπλούζες όμως και τη στήναμε στο Σύνταγμα 500 άτομα, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα κινούσαμε το ενδιαφέρον. Αλλά αυτό δε βολεύει τους επαγγελματίες αγωνιστές. Αν δε χαθεί μάθημα, δεν είναι σωστός, αγώνας. Και βέβαια, ως γνήσιοι δημοκράτες, κάνουν κατάληψη και αναγκάζουν, δημοκρατικά πάντα, και όλους τους άλλους να "αγωνιστούν", ασχέτως αν δεν τους αρέσει. Το ποιος μου στερεί εμένα το δικαίωμα στη μόρφωση, είναι νομίζω προφανές σ'αυτήν την περίπτωση... Α, και κάτι που μας διαφέυγει. Όταν τα 2 κόμματα που τα ψήφισε το 80% των ψηφοφόρων έχουν δηλωμένη στα προγράμματά τους την πρόθεση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με ποια λογική εμφανίζεται ως αυταρχική η συμπεριφορά της κυβέρνησης που πάει να την υλοποιήσει;
sotirakis.net Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Α, και κάτι που μας διαφέυγει. Όταν τα 2 κόμματα που τα ψήφισε το 80% των ψηφοφόρων έχουν δηλωμένη στα προγράμματά τους την πρόθεση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με ποια λογική εμφανίζεται ως αυταρχική η συμπεριφορά της κυβέρνησης που πάει να την υλοποιήσει; Το 80% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σίγουρα δεν είναι και 80% από τους φοιτητές/φοιτήτριες... Επίσης το 80% των ψηφοφόρων έδωσε λιγότερη σημασία στα θέματα της Παιδείας αλλά αντιθέτως κοίταξε κυρίως τα θέματα για τους εν δυνάμει πολύτεκνους τρίτεκνους, την μείωση της στρατιωτικής θητείας, την μεγαλύτερη παροχή χρημάτων στους ανθρώπους (έστω και μέσα κουλών-πλαστών στοιχείων και μεθόδων, γίναμε πλουσιότεροι εν μια νυκτί...), την μείωση του ΦΠΑ που τελικά αυξήθηκε... Και ας μην ξεχνάμε βέβαια τις γαμάτες πελατειακές σχέσεις που ευωδίασαν στις εκλογές. Τόσα γαλάζια παιδιά βρήκαν δουλειά !!!!! Οταν ο κόσμος έχει βιωτικά προβλήματα, χέστηκε για τις αλλαγές στην παιδεία. Ειδικά όταν αυτές δεν καθορίζονται ξεκάθαρα αλλά κρύβονται εντέχνως σε φράσεις όπως : "Παιδεία για όλους", "Ισες ευκαιρίες για όλους", "αναβάθμιση της παιδείας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης", "παροχή ευρωπαϊκου επιπέδου εκπαίδευσης" , και άλλα παρόμοια εύηχα και ευανάγνωστα... Βέβαια, μπορεί να ξέχασαν να μας πουν πως θα τα κάνουν όλα αυτά και ποια θα είναι η πραγματική νοοτροπία που θα τους ωθούσε σε αυτές τις αλλαγές, αλλά δεν μαμιέται, ο Ολυμπιακός να νικάει και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να μαμηθούν... Μετά τιμής, Σωτηράκης...
Filos19 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Γεια σας!!!Γράφω για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θέμα. Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει ένα μέτρο το οποίο να προβλέπει το δικαίωμα για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Εμένα το συγκεκριμένο με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.Γιατί δηλαδή να στερείσουμε από κάποιους ανθρώπους το δικαίωμα να σπουδάσουν σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο;Γιατί δηλαδή να υπάρχει απαίτηση(κάποιων φοιτητών) να μην δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια;Γιατί πχ να πάει χαμένος ένας φοιτητής ο οποίος έχει προοπτικές να πετύχει πολλά πράγματα επειδή μόνο και μόνο δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ αξιόλογα πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Και μην μου πει κανείς οτι είναι δυνατόν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο να λειτουργεί τόσο καλά με ένα ιδιωτικό...Γιατί να βάλουμε σε κάποιους ανθρώπους όρια στις δυνατότητες τους μόνο και μόνο επειδή το θέλουν κάποιοι;Εγώ(πχ λέω εγώ εννοώντας όποιον έχει χρήματα.Εγώ προσωπικά δεν έχω πολλά) ρε φίλε έχω χρήματα (μαγκιά μου) και έχω τη δυνατότητα να πάω να σπουδάσω σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο εδώ στην Ελλάδα.Γιατί να μην πάω;Μήπως αυτοί που αρνούνται την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έχουν το κόμπλεξ του κατώτερου συμφωνα με το οποίο προσπαθεί κανείς να πλείξει τον συνάνθρωπο του, να τον περιορήσει και όχι να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει;Στο κάτω κάτω τα χρήματα ο γοιτητής θα τα δώσει για να αποκτήσει γνώση.Είναι κακό να πληρώνει κανείς για να απολαμβάνει σωστές υπηρεσίες;Ίσα ίσα θα έπρεπε να δίνονται και συγχαρητήρια στον φοιτητή που προθημοποιείται να πληρώσει για να αποκτήσει την γνώση.Αυτό γείχνει συνειδητοποιημένους ανθρώπους που πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο για να μάθουν και να γίνουν επιστήμονες και όχι για να περάσουν μια "ξέγνοιαστή, χαλαρή και ανέμελη φοιτητική ζωή" όπως λένε.Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν είναι πολύ άδικο να μην έχουν τρόπο να κάνουν κάτι καλύτερο; Άλλωστε αυτό το συμπέρασμα βγάζουμε και από το πλήθος των ιδιωτικών πανεπιστημίων που υπάρχουν στο εξωτερικό.Η Αμερική πχ βρίσκεται σε υποδεέστερη θέση από ότι η Ελλάδα σε θέματα παιδείας;Μην πει κανείς ναι γιατί θα σκάσω στα γέλια.Δηλαδή η Αμερική η Αγγλία η Γερμανία κτλ έκαναν ένα τόσο μεγάλο λάθος και δημιούργησαν ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία πραγματικά παράγουν γνώση;Άλλωστε βλέπουμε και τις συνέπειες βρε παιδιά.Τι δυνατότητες επιστημονικές έχουν αυτές οι χώρες, τι διαφορές στην πανεπιστημιακή έρευνα υπάρχει μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. Εγώ προσωπικά είμαι φοιτητής και σπουδάζω εδώ στην Ελλάδα σε δημόσιο ΑΕΙ.Με όλη την υπολειτουργία που παρατηρείται, με τις καταλήψεις, με τη χαλαρή και ανεύθυνη προσπάθεια καθηγητών, φοιτητών κτλ φτάσαμε το εξάμηνο να διδάσκεται σε 2 ΑΚΡΙΒΩΣ μήνες.Είναι δυνατόν να βγεί επιστήμονας σοβαρός με 2*8=16 μήνες σπουδών;Σχεδόν ένας χρόνος σπουδές.Και όποιοος αμφισβητεί αυτό που λέω του εξηγώ:Ξεκίνησαν τα μαθήματα αρχές Νοεμβρίου.Ας πουμε 1 Νοεμβρίου.Κλείνουμε για Χριστούγεννα 22 Δεκεμβρίου.42 μέρες μέχρι στιγμής.Επιστρέφουμε απο τις γιορτές 8 Ιαν και συνεχίζουμε ως 22 Ιανουαρίου.14 μέρες δηλαδή.Μετά έρχεται η εξεταστική.Συνολικά οι διδακτικές μέρες είναι 42+14=56 ημέρες.Ούτε 2 μήνες.Κια πρέπει να έχει κανείς υπόψη ότι δεν βάζω μέσα Σαββατοκύριακα και ημέρες Καταλήψεων.Μαζί με αυτά υπολογείστε... Και έρχομαι στο κύριο θέμα τώρα.Γιατί όλοι να είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται αυτήν την κατάσταση;;; Κατα τη γνώμη μου για να ικανοποιούνται και οι δύο πλευρές πρέπει να γίνει το εξής: -Παραμένουν τα δημόσια πανεπιστήμια για αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν* αλλά και για αυτούς που είναι αδιάφοροι για σπουδές αλλά θέλουν απλά να περνούν τη φοιτητική ζωή τους. -Ιδρύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ωστε να έχουν τη δυνατότητα αυτοί που έχουν χρήματα* αλλά και αυτοί που αναζητούν πραγματικά γνώσεις να έχουν καλύτερες συνθήκες μάθησης. *Για το θέμα των χρημάτων μπορεί κάποιοι να με κατηγορήσετε.Αυτοί που πιστεύουν ότι στα ιδιωτικά θα πηγαίνουν οι πλούσιοι μόνο κτλ είναι της άποψης ότι μαζί με ξερά πρέπει να καίγονται και τα χλωρά.Άλλωστε η παιδεία δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η οικονομική ευκαταστασία δίνει περισσότερα δικαιώματα σε κάποιους ανθρώπους.Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα δεν σημαίνει οτι θα μείνουν ασπούδαστοι.Απλά θα περιοριστούν στο δημόσιο πανεπιστήμιο το οποίο προσπαθούν να κάνουν υποχρεωτικό σε όλους.Η παιδεία είναι δικαίωμα και έτσι θασυνεχίσει.Αλλά άνθρωποι που μπορούν και θέλουν για κάτι καλύτερο γιατί να μην τους δίνεται η δυνατότητα για περισσότερες γνώσεις; Με συγχωρείτε αν σας κούρασα με το εκτενές αυτό κείμενο αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το συζητήσουμε. Οι απόψεις μου είναι ξεκάθαρες και δίκαιες πάνω στο θέμα.Όποιος συμφωνεί ή διαφωνεί ας μου απαντήσει για να συζητήσουμε.Να' στε καλά...
omnislash Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 φιλε 19 δεν μοπρώ να αντππαρατεθώ μαζί σου γιατί πολύ απλά εκφράζεις το καπιταλιστικό εγωιστικό σύστημα έχει ο μπαμπάς μου φράγκα και με σπουδάζει.Ε όσι δεν έχουν να πάνε να πνιγούν τι με νοιάζει εμένα. (μαγκιά μου) Φίλε μου δεν έιναι καθόλου μαγκία να έχει χρήματα ο μπαμπάς σου.Αν φτάσεις στα 40 και βγάλεις χρήματα τίμια μόνο τότε θα λες μαγκία σου.Και που ξέρω γω πως εβγαλε τα χρήματα ο μπαμπάς σου. Τι να πεις μπροστά σε τέτοιους ανθρώπους που το μόνο που τους νοιάζει είανι η ικανοπιηση των προσωπικών τους φιλοφοξιών και γράφουν στα αρχίδια τους το κοινωνικό σύνολο. Πραγματικά λυπάμαιΓιατί ξέρω δίπλα μου σήμερα στν πορεία ήταν φοιτητές οι οποίοι ήταν μέλη ευκατάστατων οικογενειών και που θα μπορούσαν άνετα να σπουδάσουν σε κάποιο ΙΑΕΙ του πρωκτού αλλά νοιάζονατι και για το φτωχό και μεροκαμιατιάρη φοιτητή που δε θα μπορέι να σπουδάσει λόγω δουλειάς αφού σε 6 χρόνια θα το διώχνουν από τις σπουδές του.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Αυτά τα θέματα αναπόφευκτα είναι πολιτικά. Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τι το νοιάζει το δημόσιο πανεπιστήμιο αν θα υπάρχει και ιδιωτικό. Από τον ίδιο προϋπολογισμό θα χρηματοδοτούνται; Και τι λόγος του πέφτει του φοιτητή του δημόσιου πανεπιστημίου αν θα ιδρυθούν και ιδιωτικά; Μήπως στήνουν μπλόκα στα αεροδρόμια για να μη φύγουν οι χιλιάδες συνομήλικοί τους που φοιτούν στο εξωτερικό; Αλλά, ξέχασα. Τους μ@λ#κες τους Κουτόφραγκους τους έχουμε μονάχα για να μας χαρτζιλικώνουν. Άμα είναι να εφαρμοστούν τα ΙΔΙΑ που ισχύουν και στο Κουτοφραγκιστάν, τότε θυμόμαστε ότι του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Και πώς περιμένουν να δεχτώ ότι τα κόμματα που συμφωνούν με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχουν ιταμά κίνητρα, ενώ αυτά που αντιδρούν το κάνουν για λόγους αλτρουισμού, προστασίας των λαϊκών κεκτημένων και δεν ξέρω εγώ τι; Οι πάντες κοιτάνε το συμφέρον τους. Ας με πείσουν οι αντιδρώντες ότι το συμφέρον τους προάγει το γενικό καλό, ή έστω το συμφέρον μου, να τους στηρίξω. Απλό δεν είναι; Ναι, μωρέ. Μονίμως μας ξεγελάνε τα μεγάλα κόμματα. Και μονίμως εμείς όχι, όχι, δεν τα ψηφίσαμε. Άλλος το έκανε. Πώς στο διάβολο παίρνουν, όχι 80% που γράφουν κάποιοι, αλλά 90%, ένα μυστήριο πράγμα βρε αδερφέ. Μάλλον στο Ιντερνετ συχνάζουμε μόνο τα συντρόφια της εξωκοινοβουλετικής Αριστεράς. Υποκρισία το λένε αυτό, νομίζω.
mandate Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 με το άρθρο 16 το κράτος είναι ''υποχρεωμένο'' να παρέχει έστω και αυτό που παρέχει τώρα.δηλ τώρα η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και ήδη υποχρηματοδοτείται ...άν αύριο λέμε τώρα ξεφυτρώσουν χ ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορεί άνετα το κράτος να πει όπ το κρατικό πανεπιστήμιο είναι σαν την ολυμπιακή, δυστυχώς επτωχεύσαμε είναι βαρίδι το πανεπιστήμιο,ασύμφορο για τη πενιχρή μας οικονομία ΆΝΤΕ ΓΕΙΑ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Και το Λύκειο είναι εκτός της βασικής εκπαίδευσης. Και υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικά Λύκεια. Μήπως τα δημόσια Λύκεια πάνε για φούντο; Γεια σου Τσουκαλά, με την τετράγωνη λογική σου.
sotirakis.net Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Τι το νοιάζει ;;;;; Μα φυσικά το κράτος θα χρηματοδοτεί τα ιδιωτικά πανεπιστήμια !!! Τι ρόλο νομίζεις ότι βαράει η αξιολόγηση των πανεπιστημίων (αυτή η συγκεκριμένη πλευρά της) ;; Οσο πιο καλό βαθμό πάρεις, τόσο πιο πολλά λεφτά θα σου δώσει το κράτος. Και μην πει κανείς ότι ας έχουν τα α*χίδια τα δημόσια πανεπιστήμια να κάνουν τόσο καλή έρευνα όσο τα ιδιωτικά όταν τα ιδιωτικά θα έχουν τρελά κεφάλαια από πίσω !!! Του φοιτητή από το δημόσιο πανεπιστήμιο του πέφτει λόγος γιατί είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων σύμφωνα με όσα ξέρουμε, θα έχει ως αποτέλεσμα τα εξής : 1. Καλοί καθηγητές θα φύγουν από τα ΔΠ και θα πάνε καρφί στα ΙΠ. 2. Φοιτητές των ΔΠ δεν θα μπορούν να βρίσκουν εύκολα δουλειά καθώς οι φοιτητές των ΙΠ θα τελειώνουν σε 2 ή 3 χρόνια τις σπουδές τους με κατά πολύ καλύτερους βαθμούς απ' ότι οι αντίστοιχοι των ΔΠ. Ακριβώς το ίδιο θα γίνεται και με όσους τελειώνουν ΙΕΚ και ΚΕΚ καθώς η ιδέα του ευρωβουλευτή κ. Χατζηδάκι της ΝΔ έλεγε ότι ΙΕΚ και ΚΕΚ της Ελλάδας που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού θα μπορούν να παρέχουν τίτλους και επαγγελματικά δικαιώματα ίσα και ίδια με αυτά που θα είχαν οι φοιτητές αν φοιτούσαν στα εκεί ξένα πανεπιστήμια. Το γεγονός βέβαια ότι τα ΙΕΚ και ΚΕΚ αυτά είναι 2ετούς ή 3ετούς φόιτησης είναι ασήμαντο... Γαμάτη η ιδέα του τύπου... Αναφορές για την όποτε-θέλω-εμφανίζομαι-όποτε-θέλω εξαφανίζομαι μιζέρια του Ελληνα φοιτητή και πατέρα με αφήνουν παγερά αδιάφορο... I don't give a fuck τι κίνητρα έχουν τα κόμματα που είναι κατά των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και συμφωνούν με τα όσα λένε οι φοιτητές. Ακόμη και αν συμφωνούσε μαζί μου ο Λεπέν ή το εθνοσοσιαλιστικό κόμμα της Ζιμπάμπουε, εγώ πάλι τα ίδια θα έλεγα... Αν είσαι φοιτητής και ζεις στην πραγματική φοιτητική κοινότητα και όχι σε γραφεία κομμάτων ή στον μικρόκοσμο σπίτι-σχολή-σπίτι τότε θα ξέρεις ποιο είναι το γενικό καλό. Επίσης θα ξέρεις αν οι αλλαγές που προωθούνται θα βοηθήσουν ή όχι την τρέχουσα κατάσταση του πανεπιστημίου. Φυσικά και χρειάζονται αλλαγές, αλλά προς άλλη κατεύθυνση... Η κοινοβουλευτική αριστερά κινείται μεταξύ της "ελλεινής" και "ξεφτιλισμένης". Screw συντρόφια, screw αναρχικούς, screw everybody... Το μόνο το οποίο έχει νόημα είναι τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης...
johnnyestia Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2007 Filos19, δηλαδή πιστεύεις πραγματικά πως τα δημόσια πανεπιστήμια στερούνε την γνώση από άτομα που θέλουν το κάτι παραπάνω? Πιστεύεις ότι θα βρείς πολλούς απόφοιτους από Ελληνικό πανεπιστήμιο που να σου πούνε πως ότι μπορούσαν να μάθουν από την σχολή τους το μάθανε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.