Προς το περιεχόμενο

Κατάληψη και μετά?

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόνο οσοι κατεβαίνουν στον δρόμο προσπαθούν να αλλάξουν κατι right?

Well, 2 πράγματα μπορείς να κάνεις. Να είσαι σωστός σαν πολίτης, όπως πολύ σωστά είπες, ή να βγείς έξω και να διαμαρτυρηθείς μαζί με πολλούς ώστε να ακουστείς.

Τους πρώτους τους έφαγε η μαρμάγγα. Αντίθετα το ότι σήμερα δουλεύεις και σε πληρώνουν αντί να σε έχουν δεμένο με χαλινάρι οφείλεται στην δεύτερη τακτική.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Well, 2 πράγματα μπορείς να κάνεις. Να είσαι σωστός σαν πολίτης, όπως πολύ σωστά είπες, ή να βγείς έξω και να διαμαρτυρηθείς μαζί με πολλούς ώστε να ακουστείς.

Τους πρώτους τους έφαγε η μαρμάγγα. Αντίθετα το ότι σήμερα δουλεύεις και σε πληρώνουν αντί να σε έχουν δεμένο με χαλινάρι οφείλεται στην δεύτερη τακτική.

Οπότε αν το πρωί κατεβαίνω στους δρόμους, και μετά πηγαίνω στον Μακρόπουλο είμαι οκ;

Δημοσ.

@johnnyestia:

Ας πάρουμε ως παράδειγμα λοιπόν τη Σουηδία, όπου όλοι είναι καλοί πολίτες, βγάζουν το σκασμό και πληρώνουν 45% φόρους, και δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να φωνάζουν κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα. Δουλεύουν 35-40 ώρες τη βδομάδα και τις υπόλοιπες ζουν τη ζωή τους. Εξήγησέ μου λοιπόν, γιατί δεν τους έφαγε η μαρμάγκα;

Αντιθέτως, εμείς εδώ που βγαίνουμε και φωνάζουμε κάθε 3 και λίγο και για ψύλλου πήδημα, έχουμε προοδεύσει πολύ νομίζω. Δουλεύουμε 2 και 3 δουλειές, ενώ το 45-50-60ωρο είναι αστείο για οποιονδήποτε μη δημόσιο υπάλληλο. Προφανώς πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες στρατηγικές.

Δημοσ.
@johnnyestia:

Ας πάρουμε ως παράδειγμα λοιπόν τη Σουηδία, όπου όλοι είναι καλοί πολίτες, βγάζουν το σκασμό και πληρώνουν 45% φόρους, και δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να φωνάζουν. Εξήγησέ μου λοιπόν, γιατί δεν τους έφαγε η μαρμάγκα;

Γιατι είναι σουηδοί;

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Μαρμάγκα, δεν τρώει Σουηδούς. Της προκαλούν δυσπεψία. Ένα πράγμα σαν το στιφάδο.

Δημοσ.

Αν και σιχαίνομαι αυτή την έκφραση, οι Σκανδιναβοί είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Εδώ είχα διαβάσει πώς ένας υποψήφιος σε εκλογές έχασε αρκετούς ψηφοφόρους διότι υποσχέθηκε μείωση φόρων, και οι πολίτες υπέθεσαν πως θα προσέφερε λιγότερες κοινωνικές παροχές.

@Bandito, τι σχέση έχει ο Μακρόπουλος με την συζήτησή μας?

Δημοσ.

4 σελίδες διάβασα,τα ίδια και τα ίδια.Πολιτικές αντιπαραθέσεις και βαρύγδουπες κουβέντες χωρίς καμμία ουσία...Αντιδρούμε μόνο για να αντιδρούμε.Και σεβασμός προς τα δικαιώματα του κάθε φοιτητή που θέλει να σπουδάσει χωρίς αναβολές ΚΑΜΜΙΑ.Κλείνουμε τα πανεπιστήμια και στα @@ μας τί κάνουν οι άλλοι....Και τί είπανε;Θα εμποδίζουν και τη διέλευση γύρω από τα πανεπιστήμια;Ρε δεν πάτε στο....λέω εγώ.....

Εγώ ένα λέω:είναι ηλίθια η κυβέρνηση(χωρίς να με νοιάζει ποια είναι) που δεν έχει περάσει ακόμα το νομοσχέδιο.Συνεχίστε.

Δημοσ.
Αν και σιχαίνομαι αυτή την έκφραση, οι Σκανδιναβοί είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Εδώ είχα διαβάσει πώς ένας υποψήφιος σε εκλογές έχασε αρκετούς ψηφοφόρους διότι υποσχέθηκε μείωση φόρων, και οι πολίτες υπέθεσαν πως θα προσέφερε λιγότερες κοινωνικές παροχές.

Αντιλαμβανεσαι τη διαφορά νοοτροπίας; Ο Έλληνας τα θέλει *όλα*, *τώρα*, *δωρεάν* και θέλει να βγάλει και κανα μαύρο Ευρώ αν γίνεται. Προφανώς ένα σύστημα με τέτοιους κανόνες, δεν μπορεί να ισορροπήσει. Κάποιοι άλλοι λαοί απλά είναι πιο σοβαροί σε ορισμένα ζητήματα.

Όλα έχουν σχέση. Ειδικά όταν γκρινιάζεις γιατί δε σου φτάνουν τα λεφτά και μετά πας και ακουμπάς Μωβ στα μπουζούκια. Στα μπουζούκια πρέπει να παραπονεθείς, όχι στο κράτος.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό που έγραψε ο apoikos.

Το να καταβαίνεις για ψύλου πήδημα στους δρόμους, πολλές φορές χωρίς να ξέρεις καν το γιατί, και μετά να κάνεις οτι μπορείς να να ταίσεις το σύστημα που έκραζες πριν μερικές ώρες.

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω:

Ως φοιτητής έχω ένα πρόβλημα. Μία αντιπαράθεση. Θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου αυτή. Τι μπορώ να κάνω;

Δηλαδή έχω άλλο μέσο πέραν της κατάληψης για να ακουστώ;

Αν ναι ποιο;

Δημοσ.

Εξαρτάται από το τι θες να πεις.

Οι καταλήψεις πάντως όπως γίνονται, έχουν αποδείξει ότι είναι αναποτελεσματικές ως «ντουτούκες».

Δημοσ.
Θα ήθελα να ρωτήσω:

Ως φοιτητής έχω ένα πρόβλημα. Μία αντιπαράθεση. Θέλω να εκφράσω την αντίθεση μου αυτή. Τι μπορώ να κάνω;

Δηλαδή έχω άλλο μέσο πέραν της κατάληψης για να ακουστώ;

Αν ναι ποιο;

πιάσε τον πρύτανη και τράβα του 2 χαστούκια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εναλλακτικά, μπορείς να χτίσεις την πόρτα του γραφείου του, αφού πρώτα τον βγάλεις έξω σηκωτό. (πραγματικό, δημοκρατικό περιστατικό)

Ή, τον χτίζεις κι αυτόν μέσα, αν είναι αχώνευτος.

Δημοσ.

Καταλήψεις γίνονταν σε συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για μύνηση αντιπρύτανη σε συνάδελφο και μόνο όταν χτίστηκε το γραφείο του αντιπρύτανη με τούβλα δόθηκε έκταση στο θέμα.

Είναι η υπερβολή ο μοναδικός τρόπος να γίνουν αν όχι αποδεκτά τουλάχιστον γνωστά τα αιτήματά σου;

Snoob στο ίδιο περιστατικό αναφερόμαστε λογικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η υπερβολή είναι ο μόνος τρόπος. Αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι πως, εκτός του ότι η συχνή προσφυγεί σε ακραία μέτρα αδυνατίζει την αποτελεσματικότητά τους, έχει αρχίσει να κουράζεται και οι κοινή γνώμη.

Υποτίθεται, λοιπόν, ότι διεκδικώντας κάτι πας να κερδίσεις με το μέρος του την κοινή γνώμη, όχι το αντίθετο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...